Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Jeeej babule ahojte, aka som rada,ze diskusia pokracuje aj ked mame drobcov pri sebe. ja som tu sto rokov uz nebola. Nelka bude mat teraz v piatok mesiac, jak to letiiii.Uz ani neviem co som naposledy citala a nemam prehlad ta to tu prebehnem,ze co teraz riesite...Inak my kupeme tiez kazdy 2.den, vonku sme moc neboli este,len u doktorky 2krat. Chodime kazdy tyzden na kontrolu vahy,lebo Nelka bola malinka a slabo priberala, ale teraz ma UZ 3220g. Baby a mame nadchu od pondelka, som nestastna z toho, lebo chrchle chudatko a zateka jej to. Doktorka nas vystrasila,ze mame ju kontrolovat,ci sa to nezhorsuje, aby z toho nebol zapal pluc,kedze je este mala. Dala nam aj klapky do nosa na vytieranie. Inak mam na vas otazky. Ako spravne odsavat soplik novorodencovi? sa bojim, aby som jej tam nieco neposkodila keby som nahodou silnejsie zatlacila nechtiac. A kremujete po kupani babatka a co pouzivate? A neviete kolko by malo vypit mesacne kojene babatko priblizne? Lebo ja mam niekedy pocit,ze je hladna,lebo chvilku papa,potom zaspi a to sa zopakuje asi 2-3krat alebo grcka a potom zase chce a ja neviem,ze ked grcka,ci je uz prejedena,lenze ked zase potom hned pyta,ci jej mam dat alebo nie....No a odsavam si svoje mlieko a dokrmujem ju nim este. A dodatocne gratulujeeeeem mamickam k babatkam, dufam,ze tu neboli ziadne komplikacie..
@anicka87 jednu noc sme mali nekľudnú tak so sa rozhodla to kúpiť a hneď ďalšia bola oveľa lepšia...až na dnešnú ale už jej to budem opäť dávať aj v noci aby sa netrápila...som rada, že už grgá a aj prdkáť začala oveľa viac
Aj vás bruško trápi? čítala som rôzne články o Espumisane a niekomu pomohol a niekomu nie...ja si dávam pozor aj na stravu ale niekedy sa prizabudnem... 😠
inak cumlik sme zaviedli aj my a po tyzdni ho aj vylucili 😀 maly mi zacal este viac grgckat a horsie sa prisavat na prsnik, tak som ho dala radsej prec a teraz ho uz zase nastastie nechce... 🙂 my so spanim a cicikom nemame velky problem, keby nie nasho grckania a asi palenia zahy tak je to pohode celkom, napapka sa, odgrgne a spinka ale cez den hroza, po jedeni sa natahuje, place a hlavne grcka (co ho samozrejme budi ak nahodou zaspi) nepomaha ani polohovanie...plienky mam po celom byte vsade najku po ruke, dieta permanentne obgrckane - no proste hroza a to aspon dufam, ze pribera poradna az o 2 tyzdne ☹
Baby asi som blba,ale ako si zmenim nech mi neukazuje tehotenske tyzdne, ale info o dietati? dakujem
@luci66 aj my kupeme kazdy druhy den, natieram len suche casti tela olivovym plejopm z lekarne, zatial stale nemydlim, len zadocek. Co sa tyka kojenia, je to individualne kolko, ale aj mne ked sa mali pogrcka tak mu este dam (aj ked niekedy to ma efekt dalsieho grckania 😖 ), ked zaspava, skusas stlacat prsnik?
skus si precitat: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/strapco13/cl...
@luci66 ja som už odsávla malej ale len z predu , moc hadičku do zadu nedávam, skôr z kraja a prikladám hore a aj dole a podarilo sa nám odsať...hlavné aby si jej neublížila a tiež vytieram noštek kvapkami, kázala dr., že keď očko hnisá...mne malá asi nachladla pri prevoze z nemocnice...tam bolo neskutočne teplo a vonka bolo - 7 stupňov...bola aj naobliekaná ale asi ostrý vzduch jej ubllížil a k tomu inému ti nepomôžem, neviem koľko by malo vypiť také bábo...ja len sa orientujem podľa toho, že ak priberá, tak jej to stačí a ak si nežužle ručičky a nepýta papkať - tak snáď má dosť 😎
jasne, nakakane v každej plienke a v noci prebalujem aj 4 aj 5krat niekedy, keď ma teraz tie nekludne noci. keď sme prišli z porodnice večer sa zobudil, ja som ešte nespala, raz nadranom a potom rano keď už som bola hore 😎 to bola paradička...a teraz 🙄 ja mam pocit že akonahle sa mi zavrie aj druhe oko on začne revať.
@dominika_sk nemáme my náhodou jedno a to isté dieťa? 😀
@mymimi hej, zda sa mi 😀
@dominika_sk ty koki, si tak spatne citam forum ze co sa popisalo ked som bola v porodnici a akurat som sa dostala na cast kde opisujes tvoj porod. fuu, klobuk dolu co si musela vydrzat.. mne dali 4 vyvolavacky a ked ani po 12 hodkach ziadne bolesti tak sup sekcia. ale nechapem co ta tak ddlho nechali trapit, ved to uz musel aj Alex mat slabsie ozvy. Kazdopadne, suhlasim s tebou, ze druhe uz nie... 😒
@anicka87 4 vyvolavačky v priebehu dňa?! mne povedali že to sa nesmie...ani dve že sa nesmu. a tie ozvy-dvakrat mi tie zaznamy vyšli zle počas tehotenstva a pri porode ukažkove, aj doktori sa čudovali.
@dominika_sk mi dali 2 infuzky, 1 inkjekciu a 1 cipky, takze 4 dokopy. zacali o 2 poobede postupne a az do pol 1 v noci som spala, lebo som nemala ziadne bolesti, tak povedali ze sekcia a o 0.55 maly zaplakal, ani neviem ze som rodila 🙂 len na druhy den som sa z toho spinalu bolela hlava a to je vsetko
@dominika_sk ja nastupujem zajtra dufam ze nebudem trpiet ako ty lebo ich tam poslem do p... a dufam ze uz zajtra zacnu so mnou nieco robit a nenechaju ma em dalsie tri dni len lezat.ty si bola otvorena n kolko ked si tam prisla?
baby vyhadzala som sa po celom brusku... neviete mi poradit z coho to mozem mat? strasne to svrbiiiiii joj
ahojte... tak ja sa hlasim, sme doma od vcera... ale saleny dom, tak aspon takto narychlo... 😀
hlavne @harper maly Matej sa narodil v piatok 18teho o 19:10, spontannym rychlikom... i ked mne to tak neprislo, doc boli velmi spokojni... 😅
jeho miery boli 3970 g a 53 cm... rodila som na Antolskej, vcelku spoko aj s porodom aj s poporodnym standardom... 😎
tak prebiehalo to v skratke takto...
vo stvrtok mi odchadzala postupne zatka, v noci som dostala bolesti do podbruska, najprv 15, 12 min... potom sa to zintenzivnilo na 7-6 min, tak som budila okolo 5tej mm, ze teda ideme... no ale v nemocke si to maly rozmyslel a na ctg nepravidelne kopceky, ale nechali si ma, i ked som velmi nechcela, na pozorovanie kedze som bola po termine... 🙄 velmi ma netesila predstava vikendu v nemocnici, tak som zacala po chodbe bruzdat... poobede opat ctg, este slabsie ako rano, ale mala som bolesti vacsie, mne vobec brucho netvrdlo, len dole nenormalne bolesti, ze ma skoro polamalo... okolo 5tej dosiel mm a ked ma videl, tak sa pytal, ze kedy dojde nejaky doc, tak ma dali opat na pasy, tak uz nieco aj ukazovalo... asi pol hodku na to mi rupla voda, skontrolovali ma - vodu aj otvorenie a ze to je takych 8-9 a ze ideme rodit na porodku... ze to bude rychlik...
tak o 3/4 na 7 ma brali vytahom a o 7:10 bol maly von... na kolko zatlaceni netusim, to by ste odo mna vela chceli... 😅 mm ledva dobehol, esteze tak blizko byvame... 😀
vysivku mam opat vyberovu, ale velmi dobre, sa mi uz vcelku dobre sedi...
dojcim, tak dufam, ze to tak aj nadalej ostane... 😉 napapa sa a spinka dalej, alebo trosku pomrnci...
ale veru si neviem predstavit, ako to zmaknem, ked odide mama... no hold, nieco bude musiet mat prioritu... 😀
inak gratulujem vsetkym maminkam, ktore to uz maju za sebou za tie posledne dni a tie ktore sa este len chystaju, nech to zvladnu coby dub... 😎
ahojte mamičky tak už som aj ja mamyčka 19.11 o 5:12 sa nam narodil Alex vaha 3950 a meral 52 dnes nas pustili z nemocky tak budeme prvy krat buvat doma 🙂

mne tiež doobeda nespala od 10 tej sa zobudila a zaspala niečo pred 13tou...ale bola kľudná, nechala som ju pri seb v izbe v lehátku a obzerala si celú izbu 🙂 A teraz ešte spinká, a dúfam, že ešte pol hod. potiahne lebo malá príde z krúžku a nemá kľúče od bytu...Už sa mi raz stalo, že som kojila a druhá staršia čakala pred bytom 15 min, kým som doojila...chúďatko moje