Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@harper juj zlata zila... mne zas vybehla, ale neboli... ale po porode som sa bala ist na velku... 🙄 @veronika1417 netrap sa mierami, moj prvorodeny mal daleko od tabuliek a je z neho krasny chlapcek, ktoremu nic nechyba... 😉 a zltne aj moj Matej, tak dufam, ze ta troska denneho svetla, kam ho davam pomoze, lebo inak neviem... bud. stredu ideme na prevazenie, tak poviem doc, nech mi to pozrie, ci je to ok... 🙂
@anicka87 radsej v noci by mohol tak spinkat... 😉
@trinka no s tymi ziarlivostnymi scenami mame aj my doma... chudak mm musi mat zelezne nervy, lebo maly sa na neho upol... 😖
Caute maminky, ja akosi nic nestiham odkedy som doma 4kg fuč,uz mam menej ako pred tehu...comu som rada 🙂 Chcem sa vás opytat ci je tu nejaka co musela mat zastavenu laktaciu,cize nemoze kojit?Zavidim tisko tym co mozete,ale pre mna aj pre malinku je to taktoto lepsie.takze mi ficime na umelom a este mame koliku,to je placuuu...hrozne...ale zda sa mi ze uz trosku lepsie....takze po 18 rokoch je to teda riadna fuska...tak nech sa nam drzia nase krasne pokladiky...nestiham uz ani citat...
ahojte maminky a cakatelky nas maly nas v noci prekvapil ked sa zrazu vypytal na svet a bola to ozaj rychlovka okolo polnoci mi praskla voda tak som si dala sprchu ale hned som zacala mat aj velmi intenzivne pravidelne asi 3 min kontrakcie tak som zakricala na mm nech vola sanitku ta dorazila asi do 10 minut ledva som sa stacila obliect v nemocke sme boli asi za dalsich 10-15 minut a to som uz mala velmi silne a velmi kratke asi minutove kontrakcie tak som hned sla na porodny box kde ma sestricka skontrolovala a povedala ze som otvorena na 4 cm a potom mi povedala ze pojdem o poschodie vyssie to bola asi jedna hodina tak ma na 1. posch. ubytovali do izby kde bola aj vana na porod ale to som nevyuzila aj ked mi to ponukali bolest sa stale stupnovala ja som to predychavala pomocou plynu ale pritom som aj plakala tak som ich popytala o lieky od bolesti no tie mi uz nestihli dat lebo o chvilu som uz kricala ze chcem tlacit tak sa obe por asistentky co tam boli so mnou pripravovali ze idem rodit a ani neviem ako po niekolkych KONTRAKCIACH A PAR ZATLACENIACH SOM UZ DRZALA MALE V RUKACH A TO SOM RODILA POSTOJACKY TAKZE O 1:46 bol maly na svete 🙂 chvilu som si ho drzala v rukach potom mu prestrihli pupocnu snuru porodila som placentu maleho utreli a obliekli mna umyli a potom som este sla do sprchy potom mi ho prilozili telo na telo lebo bol studeny tak aby sa odo mna zohrial a nechali ma samu tak som ho mala asi hodinku potom som si dala do postielky do perinky najedla som sa a sla som spat rano o osmej mi dalsia por asistentka prisla povedat ze mozem ist domov ja som sice chcela zoatat ale mali uplne plny stav v noci nas 5 rodilo a keby prisla dalsia rodicka tak uz ju nemali kam dat takze poobede o druhej sme uz boli doma 🙂 a ozaj maly sa vola Mathew a vazi 3480g 🙂
@veronika1417 moja tiez tak bola zo zaciatku, ale teraz sa budi cez den tak kazde 2-3 hodiny.
teraz som bola na poradni a tam mala 3820g, o 300g viac ako v utorok v porodnici! Pochybujem, ze by tolko pribrala.. skor si myslim, ze v porodnici v tej ambulancii nemaju velmi dobru vahu... 😒 lebo ja aj na malej vidim, ze vela pribrala, je taka buclatejsia 🙂
@hajatanufus, srdecna gratulacia aj Tebe a malickemu 😉
@kaia dakujem tak sme asi rodili skoro sucasne aky si mala porod?
@hajatanufus jaka kovbojka a ze postojacky, ty si to mala asi najprirodzenejsie... 😉 vsetko dobre prajem...
Ahojte baby, gratulujem vsetkym cerstvym mamickam a ich detickach, nech ste len vsetci zdravucki. My mame v pondelok uz 1 mesiacik, tak to strasne ide rychlo, ze ani neverim, ze dunduš uz bude mat mesiac 😀 Mame sa v podstate dobre, spinkame pekne vnoci, cez den hlavne doobedu skoro vobec, ale nevadi. Poobede si stale zdriemne, takze sme spokojni. V pondelok mame dalsiu poradnu, dostaneme vitamin D 🙂
Ja som uz fit, citim sa super, schudla som 8 kg, nie je to bohvieco este, ale som rada, ze to ide dole. Jest s manzelom velmi nemame kedy 😀 tak chudneme, aj on uz schudol 5 kg 😀 tak sa smejeme, ze nas maly pokladik je riadna nasa dieta 😀
Zajtra ideme na oslavu-moja sestra ma 18 rokov, a ideme oslavit este aj nase narodky, ja tento rok ani neviem ako mi narodky presli, ale s mazelom sme dostali ten najkrajsi darcek na narodeniny - nasho drobca 😵 😵 😵
Tak dufam, ze zajtra bude maly dobrucky a dobre nam to dopadne.
Inak sa kojime, je to velky hlados, ked pije, tak az tak velmi, ze hlce a potom musime davat pozor aby si odgrgol, lebo inak sa nam stava, ze zvracka, co sa nahlce 😒 aj dnes chudacik moj, az mu cez nostek islo von, co zvrackal, som sa aj zlakla, ale citala som, ze to je normalne, ked sa babo schuti nahlce 😖 tak dufam, ze to nie je nic strasne ☹ Inak som ho chcela naucit na cumlik, lebo je vkuse na mne prisaty, ale odmietol, ho riadne az nadrapuje 😀 no co uz, ziadny cumlik.
Je to moj maly prisavnicek, strasne ho lubim. Aj teraz este spinka, ale uz sa kazdu chvilu zobudi a ideme kupkat 😵 dufam, ze mame pred sebou dobru noc 😀 😕
@lenica81 dakujem no nestihla som sa dostat do inej polohy 😀 a tu tomu davaju volny priebeh 🙂
@hajatanufus, mne zacali vecer kontrakcie, o 23.30 ma prijali do nemocky a do rana to vygradovalo uplne, ze som sa nevedela dockat epiduralky. Nastastie zabrala, ale kontrakcie spomalila. S muzom som bola dohodnuta, ze mu dam vediet, kedy ma asi prist a cestou zaviezt Artura k babke. Kedze sa to cele ultmilo, tak som mu pisala, ze sa nemusi ponahlat. Lenze zrazu nastal zlom a na tri zatlacenia bola Carlicka vonku a muz to nestihol (prave parkoval) 😒. Inak, vsetko fajn, dufam, ze to takto dobre bude aj pokracovat 😉
@kaia no presne takto sme dopadli my, manžel išiel tiež preparkovať auto a ked sa vrátil tak mu len sestra poblahoželala ku krásnej dcérke, tá bola tiež na tri zatlačenia von a na záznam mi stihli urobiť len dve kontrakcie potom už začali poriadne tlaky a bolo po paráde.....
@kaia tak to si mala celkom dobry porod mne nestihli uz o bolesti nic dat ledva to sestricka natiahla do striekacky a ja ze uz chcem tlacit a tiez asi na 3-4x uz bol maly von ale cele to netrvalo ani dve hodiny takze fakt rychlovka a rano som natrafila na por asistentku z ciech takze mi vsetko vysvetlovala a nepotrebovala som tlmocnika lebo moja anglina nie je az taka dobra a povedala mi ze deticky hned po porode nemusia pozadovat kojenie ze to je o.k. a ze mozno v noci si bude pytat lebo hormony u bababtiek su v noci vyssie preto su aktivnejsie v noci a ze mliecko by sa mi malo dostavit tak do nedele vecera lebo nas maly len cely den spinka a sem tam kaka 🙂
@hajatanufus jeeej srdecne gratulujem.tak konecne to mas za sebou 😉
@hajatanufus gratulujem,ozaj rychlovka. ty si v uk? ja som v irsku a tu posielaju domov az za 24hod. som prekvapena,ze teba poslali uz v ten den. aj tu maju baby boom a porodnice su natrieskane,ale myslim ze nikoho neposielaju v ten isty den domov. tak sa rychlo zotav,zelam vam obom vela zdravia.
@lenkalienka25 ja si raz za týždeň dopajem...ale len preto, že sladké mlieko nevypijem /teda len kakao mi chutí a nemôžem sa prinútiť/
@hajatanufus gratulujeme 🙂
ja som mala tiez rychly porod o pol noci ma zobudili bolesti a manzel ked videl ake silne tak ze rychlo ideme do nemocnice..ja som nechcela ze to je skoro..na prijem sme prisli o 1.35 a hned ma brali na stol o 2.10 bol maly na svete.. 🙂
@veronika1417 Ja mam tento isty problem, mala mala 2735g ked sme odchadzali, teraz ma mesiac a 3300g tak som rada,ale ona stale spinka a mam pocit,ze malo papa. Ja jej dam, ona pri tom zaspi a chcem ju dokrmit svojim odstriekanym a fakt mam problem ju zobudit.Ona vydrzi spinkam bez problemov 4hodky. A od vcera ma zelenu stolicu, co som citala,ze je "hladova stolica" tak sa trapim ako ju vykrmit,aby nebola hladna chudatko moje :(. A tiez som nestastna,lebo ma silnu nadchu,kycha,obcas zakasle a ma aj antibiotika..To tie vsetky navstevy co sme tu mali asi... :((( Ako casto davas malej papat?
@veronika1417 Ako riesis tie sopliky, niecim malej aj vytieras nostek?

@lenka1108 bozinku, nech to nie je nejaka vazna vec, setri sa... 😔
@sonicka07 juj, aj ja sa desim toho, ked mama odide, sice dnes tu nebola po obednajsom spanku, a zvladli sme to bez ujmy na zdravi, ale ci budu tak spolupracovat vzdy tie deturence... 😅