Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@stellamiapiccola Ahoj moja,teraz si ma zaskocila. Stale hladam,kde je popisane,kolko by malo mesacne babeno vypit kojeneho mliecka a nikde nic extra.Myslis,ze by mala vypit aspon 120ml? ona je predcasne narodena,ma sice mesiac a 3.48kg cca, ale mam pocit,ze tolko nespapa. Musim ju dokrmovat...aj teraz som jej dala papat a po 7minutach zaspala..to je krasa,ked tvoja spapa viac nez 120ml 🙂
@betina1984 dakujem, fakt som mala dilemu, lebo sa mi to zda dost za nejakych 7min.tolko, ale tak to som rada
gratulujem vsetkym maminkam a im detickam, prajem co najviac zdravicka a stasticka, aby vas dietky posluchali, boli ste na ne hrde a robili vam radost. Este sa s nimí nasmejeme, co povystrajaju 😉 Ja som tak stastna a spokojna ako nikdy, teraz citim, ze sme konecne vsetci pokope, ze je vsetko tak, ako ma byt. Takto v pohode som este nikdy nebola a je to na mne vidiet 🙂 Prajem kazdej taky pocit, ako mam ja.
@luci66 moja neplace len gula ocami, ze co jej to robim 😕 ja uz neviem co je teda dobre do tych ih nostekov 😖
@luci66 pri kojenych detoch sa nepozera na mnozstvo vypiteho mliecka 🙂 http://www.mamila.sk/domain/flox/files/clanky/o... precitaj si 🙂
pripadne dalsie clanky: http://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/
dnes som prvy krat sama z detmi.Muz isiel do prace o 6,30 a to sme mi len vstavali.Desila som sa ako to zvladnem,no v pohode sme zvladli skolku,aj nakup v potravinach.Po prichode domov mala Simonka placlivu polhodinku,no potom sa napapala,zalahla a spi doteraz 😲 [3 hodiny v kuse]Takze som stihla popri synovi aj navarit,aj ho uspat,aj ja som si schrupla 20minut,mam za sebou obed a teraz som tu 😎 Urcite sa kazdu chvilu zobudi buchticka[bude hladna ako vlk]no a o 3-tej ma caka cesta do skolky...Snad dovtedy syn vstane,lebo inak ho budem musiet zobudit.Takze nas prvy den ,,osamote,, zatial celkom vychadza 😀
Inak baby,neviete ci mozem pit matovy a pepermintovy caj?????Neznizuju tieto bylinky tvorbu mlieka????Nemam ten pocit,no nerada by som urobila nejaku sprostost.
vsetkym maminkam prajeme skore zotavenie a veeela radosti z malych uzlickov... Uteka to strasne rychlo, vychutnavajte si kazdy den, leo hupky dupky.. uz nam "pojdu do skoly" 🙂
@harper Ahojik, tak dva dni dozadu som na Teba myslela, ze ci si uz "po"... nestihala som citat, ale uz viem 😉 Blahozelam.. slecna je naozaj bambulka a nechapem, ako sa Ti podaril porod.. Drzkajte sa, vychutnaj si este "rezim" v porodnici (predpokladam, ze si sa dostala na nadtandard... sestricky su bajecne... "pozdrav" ich.. keby si ma tak pamatali..hm.. ale im sa to tam strieda straaasne rychlo...)
Posielame boztek, rychle zotavenie a veeela mliecka pre slecnu
@luci66
@veronika1417 naša má tiež soplíky, najhoršie je to v noci, vtedy sa jej to tam nejako nazbiera a nemôže dýchať. horšie je, že ani sa jej nedajú vysať, proste nič nejde von, a ja len počujem ako chrapčí 😒 ja som jej teraz kúpila ten physiomer baby, myslím, že aj vy ste to tu spomínali, ale teda nejako extra nezaberá. pri odsávaní mi najskôr vôbec neplakala ani sa nemykala, skoro ako keby ju to ukľudňovalo, no ale teraz jej to už ide na nervy, ako zapnem vysavač, tak veľké prelaknuté oči a potom sa len myká!
@luci66 moja Melissa sa narodila 2850g a má váhu asi ako tvoja, sa ti narodila ako pozerám tuším v 37tt to je ok .no ja kojím + ak treba aj dokrmujem maximum jej dam umelého 60ml ale to ked spapa mojho od 60do 100 ak spapa viacej nedavam dakedy ani nežiada ale babo musí byť nanpapkané a hlavne naše ked su take malinkate.
môj leo sa narodil v 37tt 3150 a 48cm nemala som mlieko tak papal nutrilon cca100ml ale po 2 mesiacoch som mu musela variť : vo vode uvariť ovsené vločky a precediť a v tej vode zarábať nutrilon lebo bol chudučký tak .nemusíš jej to dať naraz dávaj ju viac krat odgrgnúť a ked ti zaspinka poštekli ju na líčku možno sa preberie a bude ešte papkať detičky su lenivé ale ked nechce tak nevadí nedávaj viac.
ahojte mamicky, tak ja som konecne odvcera domaaaaaa 😵 porodila som presne v termine, 24. 11. , rano o 6-tej mi odtiekla plodova voda a o 13:38 sa narodil Matiasko s mierami 3360 g a 50 cm...gratulujem vsetkym novym mamickam 🙂
Zostali tu este nejake "novembrovky"? U nas v decembrovkach sa to uz pomalicky zacina rozbiehat, uz mame par babatiek a dvojo dvojiciek. Velmi sa tesime🙂
Ahojte baby je tu este niekto kto ma termin v novembri a este neporodil, Alebo som tu ostala sama ☹
@micicka no ja som dnes malu asi prechvalila teraz sme odsavali a mykala sa, odtlacala ma, jedovala sa,... 😒 ja davam ten Physiomer baby a mne sa zda ze je celkom fajn aj ked ja by som bola najradsej keby jej to uz konecne preslo 😖 davas tak na vatovu tycinku a len vytieras dierky? Mne tak kazala doktorka.
@stellamiapiccola takže stále kojíš 🙂 to je dobre. Ja som si to vždy veľmi pochvaľovala...a aj teraz, že nemusím vstávať a zarábať mlieko...Len vytiahneš a už máš zarobené a ani nemusíš riešiť správnu teplotu, lebo aj tá je vždy dobrá 😀
dnes máte takú malú oslavu 😉 malinká má mesiac
baby ten moj maly chrustk ma bolesti bruska, ako mam davkovat Sab Simplex? a pri kazdom papani? inak dens sme mali poradnu a za tyzden pribral 300g a dokina nas spucovala ze to je vela, myslite?
@micicka prosim Ta bola si uz na kontrole tych jadierok? My mame ist 5.12 do noveho pavilonu ale neviem ani na kolkom poschodi a ani kedy robia 😒 prosim Ta ak to mas uz absolvovane daj mi vediet 😅 dakujeeem
@veronika1417 ja jej normálne streknem do nošteka, keby dám len na tyčinku, to jej nič nepomôže, ona ich má až niekde ďaleko v nošteku alebo až za noštekom.
my sme už boli na nožičky, ale my sme boli na KLokočine v poliklinike, tam netreba čakť. prišla som, zaklopala, hneď vybehla sestrička, hneď nás zobrala na sono, tam sme chvíľku počkali na doktora a bolo. ani sme sa neobjednávali, proste som prišla zaklopala. platí sa 3,30
@karap mne sa zda, ze som niekde citala, ze pozor na matu, ze znizue tvorbu mlieka, o salvii to viem na 100% 😀
@anicka87 ja davam infakol a tiez je napisane ze pred kazdym jedlom, ale davam len 3x denne, teda testujem ci bude stacit ked nie pridam 4x (kedze v noci je kludny, uricte nedavam vtedy), skus zacat ako uznas za vhodne a uvidis ci sa polavi malemu alebo nie a ked tak zvysit/znizit, tak mi aj odporucila sestricka..inak my sme zase pribrali iba 90g a dr nam nic nepovedal, ze je to malo..a ked sa jej to zda vela tak co mas nechat dieta hladne?! ono to zalezi od doktora ako sa k tomu postavi, ale urcite by som to asi velmi nerieisla kym sa ti zda maly v pohode 🙂
@dena no áno kojím ale aj prikrmujem ,mne zase viac vyhovovala flaška ako kojenie ale asi je to aj o zvyku, no a takto ma ešte aj prsia bolia ☹ a nemôžem si dať ani normál. podprdu .25. mala mesiac no kruci ako to letí 🙂
v sobotu idem na vianočné trhy na inchebu to bude ludí 🙂 musím kúpiť nový stromček toto budú prvé vianoce v novom byte 🙂
@micicka
@janulkan ved to, co ho mam nechat hladneho ked si pyta? ved ked mu chuti nech papa, aj v nemocnici mi primar povedal ze dost pribral ale ze mozem byt rada ze mam mliecko, tak to teda neriesim kolko pribral. jedine co ma trapi su tie koliky, vcera sa zobudil o 8 vecer a zaspal az o pol 6 rano ☹ to bola noc teda... dnes idem spat k nasim, muz ma nocnu a bojim sa ze nebudem vladat v noci ked som taka nevyspata... a ten infacol zabera?
@stellamiapiccola aj my chceme kúpiť nový stromček, ale neviem či sa nám to podarí...kým sa dostaneme aj niekde von, tak ho už možno ani nedostanem kúpiť
ahojte, my sme dnes boli na kontrole v porodnici kvoli tej nasej zltacke. Minule sa im zdalo malo, ze za 6 dni pribrala len 130g, tak tento tyzden sa Lucka snazila a pribrala 560g!! Vazi 3990g, moja sikulka a to som si myslela, ze mam malo mliecka po tych mojich zapaloch, ze je stale hladna, ale ona si takto pekne priberala 🙂
@dena pred tescom aj na kamennom majú pekné umelé .
No moja mama keby nebývala oproti, tiež by som asi nikam nešla , ale bude strážiť 🙂
no a ako bolo v nemocke?celkom sa dalo, že?!

@veronika1417 to je najhorsie,ze im nemozeme inak pomoct. Inak mne krcny povedal,ze mam davat ten nasivin pre novorodencov a nie morsku sol,ze ta moc drazdi sliznicu...ale neviem,ci je to tak, citala som vela clankov,kde pisali o vyhodach morskej soli...Inak mna uz z tych soplikov poraza, uz to trva 2.tyzden a mala hrozne place niekedy,ked jej odsavam.Mam pocit,ze ju to boli a mam obavy,aby som jej tym nejako neublizila,ked oni to tam maju take moc krehke vsetko