icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

bv_alexandra
3. dec 2011

@lady511 nam ešte velmi pomáha perinka. aj napriek tomu že malému je krátka už zabalim do perinky okolo hlávky oviniem plienku a na posteli akoby hojdám a zaberá. Aj dnes ráno ani spať ani cumel, zabali do perinky, dala plienku a zaspinkal aj bez cumlíka. Ja mám ešte tú staru klasickú páperovú, niet nad staré klasiky 😀

veronika1417
3. dec 2011

@denis006 moja mala pila malinko toho cajika 😕 ale teraz si stiahne medzi papanim za den aj 50ml ved pisu ze mozu 100ml niekedy jej dam na pitie aj len vodicku / prevarena Lucka / tak dnes to teda skusim nebudem jej davat cajik ale len vodicku ci to pomoze. Dakujem za tip 😉

zlamal.i
3. dec 2011

tak babule v skratke.vo stvrtok minuly som isla na nastup do nemocnice.tri dni mi pichali injekcie a nic.zacala som len spinit a bolesti a 20-30 min tak sa rozhodli ze v nedelu o polnoci mi daju tabletku do cipku a ze rano by som mala dostat bolesti.no bolesti uz zacali o hodinu cca o 2.00 v noci tak sim mam tam pozorovali natacali ,o 7 som uz mala a 5 min bola vizita a to som uz nemohla vydrzat tak si ma vysetrili bola som otvorana na 3prsty.o 8.30 som isla na sal.bolesti boli strasne no nemohla som ani chodit ani lezat na boku lebo mala mala zle ozvy ked som sa pohla takze vsetky bolesti som musela pretrpiet na chrbte.co uz stalo to zato.takze som porodila za 2a pol hodiny.tirkrat som zatlacila bola vonku.hned sa mi prisala na bradavku.mliecko mame zatial dost.az teraz viem ake je krasne mat nieco tak nadherne v naruci. 🙂 🙂 🙂

stellamiapiccola
3. dec 2011

@zlamal.i blahoželám k malinkej 😉 a hlavne že už to je za tebou.

stellamiapiccola
3. dec 2011

@lenkakrchova blahoželám k malinkej vela mliečka maminka

stellamiapiccola
3. dec 2011

@lenka1108 Mne malinká spinkala 8 hodín normálne nechápem a už si tak dáko zviká tak dlho , sem tam pomrnká kôli prdkom a potom hajá, vždy má raz za deň také mrnkanie a pootom je kludnučká.tak dnes o8 papkala počkám pokiaľ sa napapká okolo 12.00 a ide sa do Incheby na vianočné trhy a babka bude strážiť 🙂 po dlhom čase s mm sama jupíííííííííííííííííííííí

dominika_sk
3. dec 2011

baby, my odvčera fungujeme takto, maly je zly ako čert ! už som na bazariku našla tu el. hojdačku a poobede si ju hadam vyzdvihneme priamo v ZA. mala som ju mať od krstnej, ale ta ju niekomu požičala, a ja nebudem čakkať a prosiť sa, keď mi ju slubila a nič 😠 😠 😠 a keď vidim ako sa mi maly pekne ukludni keď ho hojdam (nohou 😀 )

kaia
3. dec 2011

Srdecne gratulujem poslednym novembrovym mamickam a ich zlatickam 😎

anicka87
3. dec 2011

@dominika_sk ahoj prosim ta kolko stoji taka hjojdacka?

dominika_sk
3. dec 2011

@anicka87 no tu čo idem kupiť ja,nova stoji 169e, ale tu ju pani predava za 85e. že je ako nova. pozri bazarik, v sekcii lehatka kresielka. ale aj v dračiku ju maju, taku menšiu za 65 myslim, tiež elektricku. lebo maju aj taku čo len vibruje za 50e myslim, alebo 40?! neviem. ale je to dobra vec, všetky maminy tu pišu. a ja vidim, že maly je kludny keď ho hojdam vo vajku...len škoda že ho muim ručne a pri tom nič neurobim. s tou hojdačkou hadam aj čosi porobim.

dominka757
3. dec 2011

ahojte kocky, malinky mal po porode vytok z ocka, tak nam dali kvapky, este ich kvapkame ale dnes rano sa moj chrustik zobudil so zalepenym hnisavym ockom...tak ideme kupit kamilky a budeme aj s tym vytierat...dufam, ze mu to prejde ☹

dominka757
3. dec 2011

@kukina79 presne takto nam to aj nasa dr predpisala... 🙂

dominika_sk
3. dec 2011

kočky, neviete ako to je s tym predpisom na UM keď kojim, ale aj dokrmujem? dr. som už hovorila o tom že dokrmujem, ale o žiadnom predpise nehovorila. vedela som, že keď žena strati mlieko, prveho pol roka sa može predpisovať za polovičnu cenu, ale zabudla som sa opytať 😠

dena
3. dec 2011

Gratulujem novým novembrovým, ale aj decembrovým maminkám 🙂 prajem veľa zdravíčka a mliečka...

dominika_sk
3. dec 2011

baby, toto poznate? ja si to idem hneď asi aj objednať, super vec ! ma to kamoška a nemože vynachvaliť. http://www.bambini.sk/sk/5804/119/rukavnik-na-k...

dominka757
3. dec 2011

maminy ja som sa vas chcela este spytat, ci niektora davate babatkam aj feniklovy cajik, ked plne kojite..mne doktorka povedala, ze nemam davat 😕 ale na to brusko by sa sem tam hodil ci nie?

milek
3. dec 2011

Sme domaaaa konecne po 10 dnoch 😀

dominka757
3. dec 2011

tu je nas chrobacik 😵 😵 😵

janulkan
3. dec 2011

@dominka757 ja som skusala davat ale maleho z toho este viac nafukovalo, tak nedavam...ono dietatu kojenemu netreba tekutiny ale ked chces na prdiky, tak mozes po lyzickach dat alebo si kup BabyCalm, to je na podobne baze 🙂

lenka1108
3. dec 2011

@dominika_sk ja som si rukavnik objednala z inej stranky a po 2 tyznoch mi pani vratila peniaze ze sa nieco stalo a nejde ho objednat.tak som bola sklamana.diky za link idem ho objednat. 😉

eskymacik17
3. dec 2011

ahojte baby mate niektora problemy s kupanim ?? lebo mi strasne ☹ drobcek je zlaty cely den pekne spinka .. tych 6-7 hodin v noci .. ale ako nahle pride na kupanie tak je ako keby sme ho rezali .. strach a hroza uz nevieme co by sme spravili aby sa mu to kupanie zapacilo 😒 .. ako ste to vyriesili vy ??

lenka1108
3. dec 2011

@dominika_sk dominika kukni.nasla som krajsie a lacnejsie http://www.ornament.sk/?vysivanie=Zatepleny_ruk...

kaia
3. dec 2011

@dominika_sk, aj ja som ho kupila. Urcite bude v zime perfektny 😉

dominika_sk
3. dec 2011

@lenka1108 ty brďo, ten je super, asi si ho objednam 🙂

hori
3. dec 2011

@dominka757 fenikovy cajik je na vyprdkanie, to znamena, ze nafukuje... pije sa, ked sa babo nemoze vykakat... pre zaciatok staci, ak ho vypije kojaca mamina - aspon 3 dcl.

hori
3. dec 2011

babenky, je tu niektora, ktorej babo velmi grcka? zaujimali by ma skusenosti... zatial len prezliekam a prezliekam... skusala som aj gastrotuss, raz prehltla, raz vyplula...
a este som chcela napisat, ze zajtra sa lucime s novorodeneckym obdobim... 🙂

hori
3. dec 2011

@lady511 a tata ked do toho placu tak mudruje, tak on nezoberie pokolisat, nech vie, ako "lahko" to ide? moju veru mango musi na fitlopte hojdat kazdy vecer aj dve hodiny, aby bolo ticho, ked starsia zaspava... inak nemam problem nechat vyrevat, to je u nas zasa ranna odysea od piatej - nakojim a nehrozi, ze by Veronika zaspala, tak reve v postielke... a ja som vtedy tak strasne prispata, ze sice ten plac registrujem, ale nemam silu vstat a nieco s tym robit... to chcem napisat, ze pri prvej dcere som sa strasne stresovala kvoli detskemu placu, hojdala som, nosila... teraz mi to akosi je uz "viac ukradnute"... 😉 ale zase nie je to s tym placom take strasne, ako u vas...

majoslava
3. dec 2011

@hori ahoj no môj malý grcká a začal kašlať a ma soplíky... myslela som že je to chrípka ale Dr. nás poslala do nemocnici kde mu zistili reflux ☹ tak sme prešlli na tuhšiu stravu...

hori
3. dec 2011

@majoslava a to co je ta tuhsia strava?

gloria9
3. dec 2011

@lucka33 nuz moj nekaka do kazdej plienky kaka mozno raz dvakrat denne ako kedy aj vetry ma v pohode ziadne problemy lenze to som uplne prestala kojit takze ma len UM a cajik nic viac aby som mu nemiesala ze aj moje mlieko aj nutrilon zo zaciatku som kombinovala a to bola chyba pretoze ho bolelo brusko stale mal koliky a teraz nic