icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

ladybaby
4. dec 2011

Ahojte, mohli by ste mi prosim poradit ohladom kontrakcii? Uz prenasam, mala som take tlaky v podbrusku v noci, opakovali sa kazdych 10 minut, potom to na 2hodiny preslo a potom zase sa opakovali, najprv 12 minut a potom 10minut. Neviem kedy mam ist do porodnice. Viem, ze ked sa to opakuje kazdych 7 alebo 5minut (mam totiz streptokoka, tak radsej pojdem kazdych 7minut). Moja otazka je - su tieto prve kontrakcie velmi bolestive? Lebo ja som vsetko vnimala, uplne som bola cula, moc nebolelo, skor take tlaky - ako keby menstruacna bolest, trvalo to kratko cca 20 sekund a potom prestalo. dakujem!

karap
4. dec 2011

@dominika_sk takto skoro po porode je normalne,ze Ti padaju vlasy.To maju na svedomi hormony.Neboj,prejde to.No a zuby?Aj ja citim,ze sa mi odlupla cast plomby,no ist zubarovi....neviem si to predstavit.Ja mam zubara 40km od domu a kedze kojim,tak by som musela ist aj z malou...no nehrozi.Dokial ma neboli,tak nikam nejdem.
@lenkalienka25 ja pijem caj [kazde rano si urobim liter ovocneho alebo sipkoveho]a cistu vodu.Pijem obcas aj Vineu,no je to strasne sladke a nechuti mi to vobec....Musim si kupit nejaky caj pre dojciace matky,lebo sa mi zda,ze mam malo mlieka. 😖
@danka89 gratulujem k Simonke 😉 Ta nasa bude mat v utorok ,,uz,, 3 tyzdne 😎

karap
4. dec 2011

@ladybaby sleduj si cas medzi kontrakciami....Tie prve ani velmi nebolia,ja som amla skor neprijemne tlaky do krizov,tak som myslela,ze porod je este dalekoooo.No za 4 hodiny uz bola mala na svete.Radsej chod do porodnice skor ako neskor.

lenkalienka25
4. dec 2011

@lenka1108 a neboli maleho brusko,ked je to bublinkove?

lenkalienka25
4. dec 2011

@karap no ja pijem caj pre dojciace matky a myslim ze mi pomaha,tak skus aj ty a uvidis

stellamiapiccola
4. dec 2011

Bré ránko dievčatá , tak u nás sa ozdobuje vianočný stromček ,môj mm je tak zvyknutý a mne sa to tiež páči dopredu 🙂 ja idem drhnúť balkón po zateplení umyvať okná atď...
@dominika_sk juj Domi bola si na preventívkach počas tehotenstva? ono sa vraví, že pri chlapcoch sa kazia zuby no u mňa to tak nebolo ani teraz ani preddtým, choď čo najskôr zubarke a hlavne keď si umývaš zuby ťahaj si to z ďasna na zuby aby si si to nepoškodila .vlásky som počula už u viacerých padať ja mám tri chlpy na hlave tak dúfam že mi tam ešte ostanu ☹ asi ti chýbaju vitamíny nech ti poradí pediater keď pôjdeš do poradne.

stellamiapiccola
4. dec 2011

a hlavné som zabudla malá spinkala od 21.20 do 8.00

dominika_sk
4. dec 2011

@lenkalienka25 ja pijem rajec-nie tie brblave, ani šalviu. len sedmokraska, medovka, m. duška... 😉

lenka1108
4. dec 2011

@lenkalienka25 nemyslim ze ho boli koli vinei.mam pocit ze vdaka nej mam tolko mliecka lebo nic moc nezjem.sak to vidiet aj na vahe.uz mam dole 15 a pol kg.nechuti mi jedlo od kedy som bola v nemocnici. 😖

lenkalienka25
4. dec 2011

@lenka1108 tak to vaskusam aj ja,aspon troska zmeny 🙂

lenkalienka25
4. dec 2011

@lenka1108 a vineu cervenu?

janulkan
4. dec 2011

@ladybaby ja som mala bolestive kontrakcie az 3-4h pred porodom, inak predtym asi 5h iba tlak a nie velmi bolestive 🙂 isla som do nemocnice ked uz som kontakciu musela prechodit a to som bola na 3cm otvorena, ale myslim ze je to individualne...vela stastia prajem a rychly porod 🙂

ladybaby
4. dec 2011

@karap dakujem, uz ma to neboli. Aj v noci to bolo tak, ze bolelo, kazdych 10minut a potom nic. Zaspala som na 2hodiny a potom znova. Ked to znova pride a bude sa to opakovat kazdych 7minut tak pre istotu pojdem. V najhorsom pripade ma poslu domov🙂. Verim, ze do 2dnov uz porodim🙂. Uz sa neviem dockat🙂.

dominika_sk
4. dec 2011

@karap
@stellamiapiccola ja mam zubara 30 km od domu, takže asi ťažko pojdem v najbližšom čase. a na preventivky som chodila. rada by som išla, ja sa zubara nebojim 😉 ma krasnu novu ordinaciu s telkou nad kreslom a krasnu recepciu ako v panelaku 😉 a keď si dam vybieliť zubky (nie chemicky-len sodou bikarbonou striekanou pod vysokym tlakom)no jedna radosť 😎 musim si kupiť tu zubnu pastu zatial, ten parodontax či čo to je, uvidime. ak neprejde, budem musieť isť.len si neviem predstaviť že ako ☹

lenka1108
4. dec 2011

@lenkalienka25 nie bielu.mam doma kazdy den 2 litre.aj mi chuti aj mlieko je 😉

ladybaby
4. dec 2011

@janulkan dik🙂, pockam kym to bude 7min interval a potom pre istotu tam skocim. Teraz nic, iba mierne boli podbrusko - to asi nic neni. Som sama doma, mm je v robote, tak nechcem panikarit a volat sanitku, radsej budem cakat na 7min.interval, prip. ak nebude interval a brusko bude velmi boliet... Zajtra mam poradnu, najradsej by som bola, aby mi doktor sam povedal, ze tam treba uz zostat🙂, nech sa takto nedomnievam, ze ako co ma boliet...

lenka1108
4. dec 2011

@lenkalienka25 ak chces tak si ju mozem aj odbublinkovat.aj tak chuti fajn 😉

lianka7
4. dec 2011

Ahojte kočky,
nestiham citat vsetko c ste popisali,lebo cez den mame dost cule babatko,okolo ktoreho sa veru nalietam 🙂
Potrebujem radu,snazim sa stale dojcit,ale nie vzdy sa chce prisat,vzdy mam pripravene aj odsate mliecko vo flaske-maly je velky jedak,stiahol by naraz aj 110 ml,ale mam pocit,ze na 2-tyzdnove babatko je to vela.Davam mu 90 ml-vytiahne vsetko,ale po dojedeni je este nespokojny.Co myslite mozem mu dat viac?nebude ho boliet brusko?

janulkan
4. dec 2011

@ladybaby inak mne pomohla horuca vana, dnes je na to aj idealne pocasie 😀 tak mozes vyskusat...spravidelnila mi celkom pekne kontrakcie 🙂
@dominika_sk skus listerine ruzovy - ustna voda, mne to na dasna zatial zabralo stale 🙂
@lianka7 pokial davas materske mliecko, tak si myslim ze mozes, kedze to co bude mat navyse, vygrcka (snad) 😀

ladybaby
4. dec 2011

@janulkan no my mame len sprchac🙂, pojdem si dat teplu sprchu. Este som sa chcela spytat, pri tych prvych kontrakciach musi byt tvrde brusko? Alebo vzdy pri kontrakciach je tvrde brusko?

janulkan
4. dec 2011

@ladybaby no kontrakcia je tvrdnutie bruska - stah maternice, ja som to pocitovala ako taky mierny tlak od rebier smerom dole, na zaciatku to trvalo par sekund 🙂 aj sprcha pomoze alebo minimalne sa ti ulavi 😀

tasiko
4. dec 2011

maminy aj tie násobné 😀 chcem sa ešte spýtať...v akých intervaloch kojíte?Ja sa snažím dávať malej cca 2-2,5-3 hodky odstup.Nie vždy to ale ide ☹ Vraví sa že MM sa ľahšie strávi /neviem čo je na tom pravdy,keď moja malá ešte aj po 1,5 hodine sa ide zadrhnúť ako sa jej to vráti a len tak-tak pregĺga,chúďatko 😢 / Keď dám UM tak čakám tak tie tri hodky,dám jej cca 130 ml niekedy vytiahne pekne všetko niekedy nie...čo je na tom pravdy že by sa nemalo miešať MM s UM? Myslím tak že napr kojím,dám moje mliečko a ona je ešte hladná,môžem jej dať UM? Ja mám pocit že vždy keď som dala UM a potom pila moje /alebo naopak/ aj keď po troch hodkách tak to vyvrátila,možno aj preto...Ďalej je veľmi ťažké nedať jej,bo niekedy ziape a hľadá prsník cumle si prsty aj po hodke a to viem že dostala tak akurát,je to normálne?Potom keď jej dám opäť to vyvráti.Ale nechce prestať ziapať a takto mi to najčastejšie robí od 17.00 do cca 23,00,dám jej,chvíľu pučenie,potom kľud a potom ziape,očividne je hladná lebo prebalená je,koľkokrát ju prebalím ešte nanovo len aby prestala /nosím ju,teplo zima jeje nie je,a len vzdychy a hľadanie,ale to už mám odskúšané že potom vyvráti... 😢 😢 čo mám robiť? Dávať jej menej je na nič,to ziape ešte skôr a potom vôbec nespí 😔 ..som už na vetvy ☹ poraďte prosím...

tasiko
4. dec 2011

@hori prehltat prehlta ale iba dakedy...dakedy skorvypluva...no v zasade daco ide do nej 🙂 ale pocuj...tebe ked sa zgrcka nepyta znova?pretoze moja automaticky do 15min spusta rev...ze je hladna...takze asi v tom zaludku nic nema.preto mozno ze daco aj priberie,bo pochybujem keby nedostala tak z coho... 😒

jedinecna
4. dec 2011

@tasiko ahoj.... aj my sme mali - nastastie asi len jeden - dva dni takyto problem, potom nas prisla doktorka pozriet... a vzhladom na takyto stav, ako aj Ty opisujes - nam odporucila - malinku po krmeni drziat vzpriamene - ci place alebo nie - musi si odgrgnut - niekedy to dlho trva, ale podari sa jej. No a postielku sme museli naklonit na 30stupnovy uhol. Je to mozny reflux, treba len predchadzat. Aj ked je pravda- vecer cca od 20h do polnoci ma aj nasa krizu a nechce spat, ale asi kazde dieta si musi vybrat svoju davku placu.

hori
4. dec 2011

ano, ked sa zgrcka, tak vresti, lebo aj to, co jej tam ostalo, tak to stale zblnkoce kdesi v hrdle... a ak je to uz aj natravene, tak si viem predstavit, ze ju ta kyselinka pali... ona chce po chvilke zas, ale paradoxne z prsnika len cucne, dam jej, lebo mozno tu kyselinku potrebuje len splachnut... a po chvilke zas... a zas... su to take intervaly zhruba od piatej do desiatej - aj rano aj vecer... potom je uz hotova a unavena zaspi aj na 4 hodiny, o druhej sa napapa v poriadku a spi dalej do tej piatej - tiez ci v noci, ci poobede... takze u nas takyto rezim... tie kriticke pathodinovky su fakt na mraky, skusam vselico... drzim vzpriamene, davam odgrgnut, lezi v lehatku, kde je skoro v polosede, davam gastrotuss... no vsetko ako keby som hrach na stenu hadzala... proste len to pretrpiet... pri starsej to trvalo az do osmeho mesiaca, nastastie so "svetlymi" prestavkami, niekedy bolo aj tyzden-dva bez problemov, potom zacalo zas... a pod.

tasiko
4. dec 2011

@jedinecna ach no reflux mame,to je potvrdene...ale nosim ju,aj odgrgne,aj je vzpriamene,kolkokrat zaspi na ramene, v postielke mame 30 uhol,a kolkokrat takto je aj hodinu a aj tak krici alebo to potom vyvrati ☹ ☹

tasiko
4. dec 2011

@hori ach...to poznam...no ze vraj reflux pominie tak cca od pol roka az rok 😕 😕 ☹ ☹ ☹

hori
4. dec 2011

@tasiko ano, od pol roka nam budu grckat spenat a brokolicu na koberec... 😉 len dufam, ze uz nie vsetko...

tasiko
4. dec 2011

@hori no daj pokoj... 😒 ešteže máme iba parkety 😀 😀

janulkan
4. dec 2011

@tasiko no u nas je to podobne, medzi 17tou a 23tou sme na prsniku, ale nas trapi brusko, napapa sa, odgrgne, odgrcne a povacsine si zacne cmulat prsty (cmulanie vraj upokojuje), potom plac, tak dam prsnik, to uz sa ale povacsine na nom odtahuje, pricucne a dokola (mlieka mam dost), a uz len pocuvam prdiky a grckanie - kedze je niekedy pricucnuty aj hodinu, zadrieme na 20 min a zase ho zobudi brusko a takto fungujeme kym sa neulozi na nocny spanok..inak aj ja ked dam papat po hodine - hodine a pol tak sa mi dogrcka - aj ked potvrdeny reflux nemame 🙂 skusam aj infakol, davam aj biogaiu, masirujeme pupikom, nahrievame ale mam pocit ze nic nezabera, kym sa sam nepokaka a nevyprdka