icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

hori
4. dec 2011

@tasiko podla mna je normalne, ze aj kojenie aj dokrmovanie UM... ved takto funguje vacsina deti, nie? ale mozno je to indi-vidi, ze niekomu kombinacia aj nemusi zapasovat...

hori
4. dec 2011

no babenky, uz som tu moc mudra a mala mi place... idem ja... vecer vas poprecitujem... 😉

janulkan
4. dec 2011

@danka89 taktiez nedavam nic, nie je to potrebne si myslim 🙂 a ak chces nejaky davat tak urcite nie granulovany, staci niekedy spravit na prdiky rascovy alebo fenyklovy odvar, pripadne aj cista dojcenska voda

manka
4. dec 2011

ahojte. ozaj stihli vsetci porodit v novembri? ako sa vam dari?

my zatial kojime, ale uz som jej aj 2x dala um, lebo sa mi zdalo, ze je hladna. ale na poradni bola vaha v pohode.
a s tym chodenim von je to teraz hruza. u nas je dnes riadna hmla, tak sme neboli. ale otuzujeme sa kazdy den pri okne.
cajiky nedavame, ale mne sa najlepsie osvedcil sunarek. lebo je asi jediny granulovany bez sacharozy. sackovy som pri malom nestihala varit

janulkan
4. dec 2011

@tasiko to nemusi byt len bolenie bruska ale detska kolika sa oznacuje aj ako plac babatka v rovnakom case, jednoducho moze byt z celeho dna prestimulovana a potrebuje si ulavit...
http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko... skus si precitat 🙂

manka
4. dec 2011

@veronika1417 ty si ako nakoniec dopadla? v ba? mne to na druhykrat uznali a primar mi dal hned termin na sekciu, lebo uz som bola na konci 39tt
Vsetko prebehlo hladko v spinalnej anesteze, no az na tie bolesti po tom...

anicka87
4. dec 2011

baby co ste mali sekciu, poradte. mna stale boli cikanie, mam taky pocit ako b zo mna malo vsetko vypadnut, take tlaky a je to dost neprijemne, myslim ze to je z toho cievkovania. mate to aj vy? prejde to? 😒

22nikuska
4. dec 2011

ach jaj baby...zacala som mat nejak malo mliecka...neviem preco ved si robim caj,jem homeopatika,pijem vela vody a dzusou aj polievky sem tam zjem a mlieko sa straca...mala stale pyta papat co je hladna a kedze mam tie bradavky popraskane tak dost trpim,ale prikladam ju stale aby sa to rozbehlo,ale tym padom sa mi zhorsuju tie bradavky..uz neviem co robit ☹

ladybaby
4. dec 2011

@kaia 🙂 aha,takze nemusi uplne boliet.Ja som si teraz pospala, brucho uplne prestalo boliet.... uvidim ako to bude pokracovat... ak do rana nic, tak zajtra mam poradnu, uz by som bola rada, keby si ma tam nechal, ale to budem len 40+2. Skusim sa spytat na vyvolavanie porodu🙂. Musi brusko klesnut pred porodom? U mna stale rovnako vysoko. dik

lenka1108
4. dec 2011

@22nikuska skus tie prsne klobuciky.nebude ta to tak boliet a skus si macat bradavky v nejakych kamilkach alebo repiku.a kremuj.mne robi dobre ten kremik z dm drogerie. skus pit vineu.ako som uz pisala moc mi pomaha na tvorbu mliecka

lenka1108
4. dec 2011

@anicka87 ja to nemam.len aby sa ti nerobil zapal.skus si dat urologicky.ja som ho pila v porodnici.jednu dve salky za den mozes.to ti pomoze.

22nikuska
4. dec 2011

@lenka1108 vineu ma uz aj ja.pijem od vcera.a v repiku som ich mocila a nepomaha.klobuciky mam ale mala cez to nechce,nevie pit
kram mam bepanthen a nepomaha,aj avent som mala a nic...stale je to horsie.

lenka1108
4. dec 2011

@22nikuska jooj moja tak inak ti uz poradit neviem.hlavne sa skus nestresovat.co tak obklady nejake? alebo si daj horucu sprchu na prsia.mne vtedy mlieko tecie riadne.inak uz poradit neviem. ☹

22nikuska
4. dec 2011

@lenka1108 ved to je to njhorsie ze uz zacinam mat malo mlieka,tak mi ani nema co tiect... 😒

afra
4. dec 2011

baby ako zistim, ci ma maly reflux? a ak ma co s tym? :/

anicka87
4. dec 2011

@lenka1108 zapal? a coho?

anicka87
4. dec 2011

@22nikuska a mas dobre prisatu malu? ja som to mala a zistila som ze ho zle prikladam a pomohla mi velmi lanolinova mast, stoji sice 15 eur ale je to maly zazrak 😉 do dna to bolo omnoho lepsie

22nikuska
4. dec 2011

@anicka87 ako sa to presne vola?akurat skumam tie polohy a priklaanie...snazim sa ju prikladat od zaciatku podla toho ako som citala,ale neviem kde robim chybu

lenka1108
4. dec 2011

@anicka87 z cievkovania.bratrancova zena to mala po 3 tyzdnoch od porodu.zapal mocaku.

anicka87
4. dec 2011

@22nikuska multi-mam lanolin sa to vola, taka mala tuba ael vydrzi aj rok. no ja som robila tu chybu ze maly sal len bradavku a preto som mala trhlinky, nevedela som ze musi aj dvorec cely mat v pusinke, odkedy ma to naucili je to super 😉

anicka87
4. dec 2011

@lenka1108 to vazne? z toho moze byt aj zapal? to som nevedela a to sla s tm ku gyndosovi ci ako? a ako dlho sa liecila? si ma nalakala normalne

milek
4. dec 2011

@tasiko Mne len doki povedal že nech jej to nedávam naraz , lebo vtedy vsetko vyvratila ale možno taký sposob by mohol fungovat skús.

22nikuska
4. dec 2011

@anicka87 mala si len trhlinky ci aj horsie to bolo

anicka87
4. dec 2011

@22nikuska trhlinky som mala a bradavky az take krvave, som plakala pomaly pri kazdom kojeni, mala som to este v nemocke ked som nevedela ako kojit

22nikuska
4. dec 2011

@anicka87 no skusim dufam ze pomoze lebo uz sa normalne bojim kojenia...
a kedy si si to davala?nakojila si natrela si to a nechala bez podprsenky,ci si si dala tampon a podprsenku?ja byvam aj s tatkom takze hola sa tu moc promenadovat nemozem..xi

dominka757
4. dec 2011

@denis006 jejda, toho sa ja bojim, aby mu neprepichovali ten kanalik ☹ zajtra budem musiet zavolat lekarke 😒

tasiko
4. dec 2011

@afra ak ti grcká min 3 x do týždna viac ako cajová lyžička že vraj to je už reflux,ale podla mna takéto grckanie je ešte ok...🙂

micicka
4. dec 2011

@danka89 ja varím čajík z feniklu, do vodičky hodím pár zrniečok feniklu a dám zovrieť. mne doktorka veľmi neodporúčala tie kupované, lebo že obsahujú trošku cukru.

janulkan
4. dec 2011

@tasiko @afra podla tej definicie ma podla mna kazde babatko reflux 🙂 ale inak ja si myslim, ze ked drobec ja grcka viac ale prospieva, viditelne ho nic nejako velmi netrapi, tak by som to ani neriesila...horsie je ked uz pali zaha alebo vygrckava velmi vela ze nepribera...

micicka
4. dec 2011

@anicka87 no mňa pri cikaní asi vôbec nebolelo, alebo keď tak pár dní, pretože už si to vôbec nepamätám. radšej sa choď poradiť s dr.