Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@lenkalienka25 Super, prave som si ju tu na koniku objednala, uz sa tesim 🙂, toto moje sucasne odsavanie je o nervy.Dakujem za tip
@dominika_sk na mňa asi zabudli, lebo mi nik nekázal volať...ale zajtra máme poradňu,tak sa opýtam dr.... 😒
@disala moja cumel neznasa,napina ju na vracanie 😠 Chce len cicik.....
Baby ja uz nevladzem ☹ Sisi je strasne naviazana na mna.Cez den reve,ak ju necham lezat samu[no nechcem a ani nemozem ju stale pestovat]a noci su horor.Zaspi len na prse a aj potom ju nesmiem dat do posstielky,ale musim si ju nechat v posteli,inak je v momente hore a reve az je cela spotena....
Starsie deti boli uplne ine.Lahli,zavrela som dvere a bolo....Toto dieta bude asi tzv:,,narocne,,
Ach boze,co ma caka???? 😖 😖 😖
este sa chcem spytat.Tie co kojite,aj si odsavate mlieko?Ja nie.Nemam na to nervy a ani cas.Obcas sa mi stane,ze mala nevypije cely prsnik a strieka mi z neho mlieko,tak rucne odstreknem cca 20-30ml a to potom vypije starsia dcerka 😀 Pochvaluje si,ze:Mnam aka sladka vodicka.....No sediet z odsavackou [ktoru ani nemam]to teda ne-e.Vlastne ani neviem co by som potom z tym mliekom robila,kedze mala nechce cumel ani flasu do pusy....
@karap Ja odsavam,lebo od zaciatku mam strasne vela mliecka a maly tolko nevytiahne a mam ich potom naliate.Odsate mliecko vyuzivam na noci,kedy sa malemu nechce tahat z prsnika a ked sa aj prisaje,hned zaspi,tak to riesim flaskou s odsatym mlieckom,maly sa napapa a spinka dalej. Nejake odsate mliecko som uz aj zamrazila,na horsie casy. Zaciatky boli pre mna s odsavanim tazke,ale uz som si zvykla a celkom to ide.
Ahojky dievčence. Máme za sebou poradňu za 3 týždne sme pribrali 950g. Tešíme sa. Horšie je to zo spánkom, máme deň od 21.00 do 2.00. Vtedy kukučkujeme a nespíme, ináč je to fajn. Neviete ako prevrátiť režim? Za každú radu budem vďačná.
@karap Ja si odsávam. Musím :(. Mám strašne veľa mlieka a keď som neodsala tak ma začali neskutočne bolieť prsíky. Snažím sa odsávať čo najmenej, no keď potrebujem odísť z domu tak musím viac a znova sa strašne nalejú. Večný kolobeh. Ja už ani za PC nechodím, lebo buď kojím, prebaľujem alebo odsávam. 😠 . Snáď sa to už zlepší. Najhoršie je totižto nočné odsávanie (ak neodsajem to je potom ráno katastrofa - ja odsávam a drobec plače a čaká kedy mu dám prsník (na plný sa neprisaje).
@trinka dakujem za radu, uz sa nam to nastastie podarilo vyliecit 🙂 v nedelu som si davala tvarohove obklady a pomohli a v pondelok som nakoniec maleho uz prilozila a pomohol...moj maly liecitel... 😉 skusala som bez klobucikov kojit, ale zase som ich nasadila bo bradavky bolia jak slak....no budeme musiet na technike popracovat,aby ma tie bradavky tak neboleli pri tom...
@denis006 ahoj, mne kázali do ž mesiacov od pôrodu. niekedy tam musím behnúť, aby som to mala za sebou. a ani nehovor o sladkostiach, ja žijem teraz asi len zo sladkostí. a jogurtov sa neviem dojesť, a vianočka a tak hlavne sladké, ale už sa mi zdá, že to pomaly ustupuje 🙂 šak už som aj pribrala, už som na tom skoro ako pred tehotenstvom - ja som totiž po pôrode mala menej ako keď som otehotnela 😉
baby ja uz zapnem gate, co som nosila pre tehu 😀 neviem ako vy, ale ja som velmi rada, nakolko som pribrala az 26 kil 😒 hned mam lepsiu naladu 🙂
ahojte, mám otázočku. Po každom praní žehlíte vecičky pre drobčekov?
@lenka1108 mozes poslat 🙂 a kolko mal maly tyzdnov ,ked ste boli u fotografa?
@zvedava17p minuly utorok takze 3 tyzdne 😉
@lenka1108 lebo mne ma prist fotografka vo stvrtok a to bude mat maly iba 2 tyzdne a jeden den, ze ci to nie je skoro 😒
@zvedava17p nie nieje to skoro...su to tie najkrajsie fotky.aj malu mam 2 tyzdnovu pofotenu a je to nadherna pamiatka 😉
Ahojte, tak prva poradna konecne za nami 🙂. Von chodit uz mozme a neskutocne sa tesim 😎.
Zajtra sme mali ist na TBC vakcinu a tak som vcera hladala na internete, ci je pravda, ze od Noveho roku sa z povinneho ockovania stane dobrovolne. Sice som nic nenasla, ale dnes nam to lekarka potvrdila 😉.
Ockovanie nechame na neskor, ked bude Carlicka vacsia a bude mat vytvorenu imunitu 😎
@lenkalienka25 aj ja pijem takjednu vineu denne, malu brusko neboli a veru ani ma nenapadlo vybublinkovavat, ale trosku riedim vodou 🙂
@disala mojej je aj ten najmensi dudlik velky a napina ju... tiez by cickala didik, ale mna to aj celkom boli a mam aj take chrasticky este na didkoch, tak ju nenechavam. velmy odporucam tento dudlik
http://www.babymarket.sk/sk/45/1638/chicco--cel...
dokonca ho poziciavali v nemocke pre deti ktore moc plakali, ja som ho mala kupeny, lebo u syna sa mi velmi osvecit, nie je sice pekny moc, ale aj so sestrickou som sa o nom rozpravala a vraj je najlepsi co sa tvaru tyka....
@karap ja odsavacku mam, ale este som ju nepouzila, zatial mala vypije co mam v prsickach.... krasne sa budi kazde 3 hod a papa, v noci spala 4hod a veru uz ma aj riadne tlacili, ale nechcem jej davat cez flasu mlieko, kym to nebude nutne, mozno vyskusam ako ty a dam synovy ochutnat 🙂
mi sme mali tiez dnes prvu poradnu a som mega spokojna, mala pribera krasne, za 3 dni 120g 😀 zachvilku z mojej drobunkej babiky bude velka babizna 🙂
@kaia ja som nedala ockovat v nemocnici, a kedze je to od 1.1. uz nepovinne, veru ani nedam 🙂
lenka1108 @anicka87 tak to vam baby uprimne zavidim, ale v dobrom 🙂 , ze mozete nosit uz nohavice co ste mali pred otehotnenim. ja som sice pribrala 15kg a mam 9kg dole, ale este ani vo sne tie moje gate neobleciem. som vyskusala take co mam z cias, ked som mala viacej kg a ani tie nezapnem 😠 a aspon bundu zimnu uz ako tak zapnem. Kurnik, ked ja mam vsetko veci XS/S a mam este aj pocit, ze sa mi panva rozsirila, tak mozem o mojich povodnych riflach uz len snivat... ☹ 😠
@kaia aj ja som maleho nedala zaockovat...tak uz je to iste, lebo mne min. tyzden moja hovorila, ze to iste este nie je, tbc tiez odkladame na neskor 😉
baby aj vy mate podobny problem? ☹ malinky sa napapka, vacsinou vzdy zaspi na ciciku, davam ho odgrgnut a skoro vobec neodgrgava, tak ho polozim normalne do postielky..a uz len vidim ako sa zacina budit a to uz viem, ze bude grckat 😒 nie vela..ale niekedy sa zacne aj dusit... 😕 ☹
Baby ako vám pijú malý z prsníkov, ten náš strašne pahltno potom mu niekedy vygrcne a po každom jedení štikuta ostotristo a ku koncu sa jeduje a fuči ako ježko lebo mu to asi pomalšie ide .Nikdy neviem kedy ma dost pretože on je schopný tahat stále a ked nieje zacne pistat a pritom mu mlieko vyrazí až von.

@gab ked som prisla domov z nemocnice, presne toto iste som mala aj ja 🙂 v noci som sa 3x prezliekala a otacala perinu co bola mokra... stiahla som kurenie a po tyzdni mi to nastastie preslo 😀