icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

janulkan
5. dec 2011

@gab ked som prisla domov z nemocnice, presne toto iste som mala aj ja 🙂 v noci som sa 3x prezliekala a otacala perinu co bola mokra... stiahla som kurenie a po tyzdni mi to nastastie preslo 😀

evane
5. dec 2011

@harper nam doktorka povedala, ze kludne po tyzdni mozeme a odvtedy chodime kazdy den...na hodku, na dve, kolko vydrzime

luci66
5. dec 2011

@lenkalienka25 Super, prave som si ju tu na koniku objednala, uz sa tesim 🙂, toto moje sucasne odsavanie je o nervy.Dakujem za tip

kaia
5. dec 2011

@janap24, ked certifikat dorazi, tak Ti dam vediet 😉

denis006
6. dec 2011

@dominika_sk na mňa asi zabudli, lebo mi nik nekázal volať...ale zajtra máme poradňu,tak sa opýtam dr.... 😒

karap
6. dec 2011

@disala moja cumel neznasa,napina ju na vracanie 😠 Chce len cicik.....
Baby ja uz nevladzem ☹ Sisi je strasne naviazana na mna.Cez den reve,ak ju necham lezat samu[no nechcem a ani nemozem ju stale pestovat]a noci su horor.Zaspi len na prse a aj potom ju nesmiem dat do posstielky,ale musim si ju nechat v posteli,inak je v momente hore a reve az je cela spotena....
Starsie deti boli uplne ine.Lahli,zavrela som dvere a bolo....Toto dieta bude asi tzv:,,narocne,,
Ach boze,co ma caka???? 😖 😖 😖

karap
6. dec 2011

este sa chcem spytat.Tie co kojite,aj si odsavate mlieko?Ja nie.Nemam na to nervy a ani cas.Obcas sa mi stane,ze mala nevypije cely prsnik a strieka mi z neho mlieko,tak rucne odstreknem cca 20-30ml a to potom vypije starsia dcerka 😀 Pochvaluje si,ze:Mnam aka sladka vodicka.....No sediet z odsavackou [ktoru ani nemam]to teda ne-e.Vlastne ani neviem co by som potom z tym mliekom robila,kedze mala nechce cumel ani flasu do pusy....

lianka7
6. dec 2011

@karap Ja odsavam,lebo od zaciatku mam strasne vela mliecka a maly tolko nevytiahne a mam ich potom naliate.Odsate mliecko vyuzivam na noci,kedy sa malemu nechce tahat z prsnika a ked sa aj prisaje,hned zaspi,tak to riesim flaskou s odsatym mlieckom,maly sa napapa a spinka dalej. Nejake odsate mliecko som uz aj zamrazila,na horsie casy. Zaciatky boli pre mna s odsavanim tazke,ale uz som si zvykla a celkom to ide.

mackoxxx
6. dec 2011

Ahojky dievčence. Máme za sebou poradňu za 3 týždne sme pribrali 950g. Tešíme sa. Horšie je to zo spánkom, máme deň od 21.00 do 2.00. Vtedy kukučkujeme a nespíme, ináč je to fajn. Neviete ako prevrátiť režim? Za každú radu budem vďačná.

@karap Ja si odsávam. Musím :(. Mám strašne veľa mlieka a keď som neodsala tak ma začali neskutočne bolieť prsíky. Snažím sa odsávať čo najmenej, no keď potrebujem odísť z domu tak musím viac a znova sa strašne nalejú. Večný kolobeh. Ja už ani za PC nechodím, lebo buď kojím, prebaľujem alebo odsávam. 😠 . Snáď sa to už zlepší. Najhoršie je totižto nočné odsávanie (ak neodsajem to je potom ráno katastrofa - ja odsávam a drobec plače a čaká kedy mu dám prsník (na plný sa neprisaje).

kukina79
6. dec 2011

@trinka dakujem za radu, uz sa nam to nastastie podarilo vyliecit 🙂 v nedelu som si davala tvarohove obklady a pomohli a v pondelok som nakoniec maleho uz prilozila a pomohol...moj maly liecitel... 😉 skusala som bez klobucikov kojit, ale zase som ich nasadila bo bradavky bolia jak slak....no budeme musiet na technike popracovat,aby ma tie bradavky tak neboleli pri tom...

janulkan
6. dec 2011

@karap ani ja neodsavam, aj ked niekedy mi same tecie mlieko ked nekojim, ale vzdy nejako vydrzim kym sa maly zobudi a napapa a je dobre 🙂 odsavanie podla mna nie je potrebne, pokial naozaj necitis ze ti idu prasknut prsniky 😀

kukina79
6. dec 2011

@luci66 ahojky, co ta stala ta odsavacka? rozmyslam uz aj ja nad elektrickou, bo s tou manualnou to trva vecnost a mam pocit, ze to aj nevytiahne poriadne...

denis006
6. dec 2011

@micicka ahoj...už si bola na kontrole s cukrom? Mne kázali po 6 t od pôrodu...Som zvedavá ako mi to dopadne..nemôžem sa odtrhnúť od sladkostí - to ani v tehu som také chute nemala 😀

micicka
6. dec 2011

@denis006 ahoj, mne kázali do ž mesiacov od pôrodu. niekedy tam musím behnúť, aby som to mala za sebou. a ani nehovor o sladkostiach, ja žijem teraz asi len zo sladkostí. a jogurtov sa neviem dojesť, a vianočka a tak hlavne sladké, ale už sa mi zdá, že to pomaly ustupuje 🙂 šak už som aj pribrala, už som na tom skoro ako pred tehotenstvom - ja som totiž po pôrode mala menej ako keď som otehotnela 😉

anicka87
6. dec 2011

baby ja uz zapnem gate, co som nosila pre tehu 😀 neviem ako vy, ale ja som velmi rada, nakolko som pribrala az 26 kil 😒 hned mam lepsiu naladu 🙂

miriamapeter
6. dec 2011

ahojte, mám otázočku. Po každom praní žehlíte vecičky pre drobčekov?

lenka1108
6. dec 2011

@anicka87 ja uz tiez nosim rifle co som nosila este pred.ale asi tak 2 roky pred tehohotenstvom 😀 naposledy som ich zapla ked sme asi sli z irska. 😀

BABY kukajte co som spravila.chcete niektora link???

zvedava17p
6. dec 2011

@lenka1108 mozes poslat 🙂 a kolko mal maly tyzdnov ,ked ste boli u fotografa?

lenka1108
6. dec 2011
zvedava17p
6. dec 2011

@lenka1108 lebo mne ma prist fotografka vo stvrtok a to bude mat maly iba 2 tyzdne a jeden den, ze ci to nie je skoro 😒

luci66
6. dec 2011

@kukina79 kupila som ju cez MK, je to medela elektr. a zjednala som cenu na 20eur tak dufam bude ok

lenka1108
6. dec 2011

@zvedava17p nie nieje to skoro...su to tie najkrajsie fotky.aj malu mam 2 tyzdnovu pofotenu a je to nadherna pamiatka 😉

evane
6. dec 2011

@karap ak nemas tak naliate, ze musis odsat, tak netreba. ja neodsavam, lebo ked sa maly napapa, tak uz nie je velmi co odsat. btw nechce niekto odsavacku avent🙂 pouzitu 2x

kaia
6. dec 2011

Ahojte, tak prva poradna konecne za nami 🙂. Von chodit uz mozme a neskutocne sa tesim 😎.
Zajtra sme mali ist na TBC vakcinu a tak som vcera hladala na internete, ci je pravda, ze od Noveho roku sa z povinneho ockovania stane dobrovolne. Sice som nic nenasla, ale dnes nam to lekarka potvrdila 😉.
Ockovanie nechame na neskor, ked bude Carlicka vacsia a bude mat vytvorenu imunitu 😎

luppita
6. dec 2011

@lenkalienka25 aj ja pijem takjednu vineu denne, malu brusko neboli a veru ani ma nenapadlo vybublinkovavat, ale trosku riedim vodou 🙂
@disala mojej je aj ten najmensi dudlik velky a napina ju... tiez by cickala didik, ale mna to aj celkom boli a mam aj take chrasticky este na didkoch, tak ju nenechavam. velmy odporucam tento dudlik
http://www.babymarket.sk/sk/45/1638/chicco--cel...
dokonca ho poziciavali v nemocke pre deti ktore moc plakali, ja som ho mala kupeny, lebo u syna sa mi velmi osvecit, nie je sice pekny moc, ale aj so sestrickou som sa o nom rozpravala a vraj je najlepsi co sa tvaru tyka....
@karap ja odsavacku mam, ale este som ju nepouzila, zatial mala vypije co mam v prsickach.... krasne sa budi kazde 3 hod a papa, v noci spala 4hod a veru uz ma aj riadne tlacili, ale nechcem jej davat cez flasu mlieko, kym to nebude nutne, mozno vyskusam ako ty a dam synovy ochutnat 🙂

mi sme mali tiez dnes prvu poradnu a som mega spokojna, mala pribera krasne, za 3 dni 120g 😀 zachvilku z mojej drobunkej babiky bude velka babizna 🙂

@kaia ja som nedala ockovat v nemocnici, a kedze je to od 1.1. uz nepovinne, veru ani nedam 🙂

kukina79
6. dec 2011

lenka1108 @anicka87 tak to vam baby uprimne zavidim, ale v dobrom 🙂 , ze mozete nosit uz nohavice co ste mali pred otehotnenim. ja som sice pribrala 15kg a mam 9kg dole, ale este ani vo sne tie moje gate neobleciem. som vyskusala take co mam z cias, ked som mala viacej kg a ani tie nezapnem 😠 a aspon bundu zimnu uz ako tak zapnem. Kurnik, ked ja mam vsetko veci XS/S a mam este aj pocit, ze sa mi panva rozsirila, tak mozem o mojich povodnych riflach uz len snivat... ☹ 😠

zvedava17p
6. dec 2011

@kaia aj ja som maleho nedala zaockovat...tak uz je to iste, lebo mne min. tyzden moja hovorila, ze to iste este nie je, tbc tiez odkladame na neskor 😉

anicka87
6. dec 2011

@kukina79 aj moja velkost je XS/S a v pohode uz zapnem a to mam este 10 kil navyse ako pre tehu, zhodila som len 16. Ja nechapem, ale obleciem ich, uz som sa bala ze budem musiet vyhadzovat peniaze za nove handry 😀

dominka757
6. dec 2011

baby aj vy mate podobny problem? ☹ malinky sa napapka, vacsinou vzdy zaspi na ciciku, davam ho odgrgnut a skoro vobec neodgrgava, tak ho polozim normalne do postielky..a uz len vidim ako sa zacina budit a to uz viem, ze bude grckat 😒 nie vela..ale niekedy sa zacne aj dusit... 😕 ☹

milek
6. dec 2011

Baby ako vám pijú malý z prsníkov, ten náš strašne pahltno potom mu niekedy vygrcne a po každom jedení štikuta ostotristo a ku koncu sa jeduje a fuči ako ježko lebo mu to asi pomalšie ide .Nikdy neviem kedy ma dost pretože on je schopný tahat stále a ked nieje zacne pistat a pritom mu mlieko vyrazí až von.