icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

tasiko
7. dec 2011

@janulkan ty vole tvoj je aký dlhý,ja ani neviem koľko má naša cm...ako to zmerám?

dominka757
7. dec 2011

baby ja mam dost 🙄 od pol deviatej s malym to iste..napapal sa, dala som ho odgrgnut, zaspal na mne a polozila som ho do postielky a uz bol hore s placom...potom chvilu dudloval, zase plac..a stale to iste...az teraz sa mi podarilo nejako ho uspat..uvidim kolko bude spat 🙄 ja idem zavesit konecne pradlo co mam v pracke uz dve hodiny 😠

sonicka07
7. dec 2011

@anicka87 ja mam presne ten isty problem,nevie sa poriadne napapat,dvakrat si potiahne a zacne sa jedovat. potom cakam aj polhodinu pokial si odgrgne,ale niekedy nema ani z coho,ked len zacne papat. svokra tvrdi,ze ho boli brusko. ale pekne sa vykaka aj vyprdi,tak neviem. cvicime s nozickami,to sa mu paci,nachvilu sa ukludni ale potom to zacne zas. dnes idem na kontrolu tak sa na to spytam.

perlaoceanu
7. dec 2011

Ahojte, vy tu vsetky kojite alebo sa najde aj niekto, kto skoncil na umelom mlieku? Mz sme na Nutrilone, mame mesiac. Davam jej vzpit 90 kazde tri hodiny (nie je to malo, no podla pediatra mala pribrala kilo od narodenia).Potrebujem najst niekoho na radenie lebo uz mi dochadzaju nervy. Nasa malinka nechce spinkat, trva aj hodinu kym zaspi a potom prespi len hodinku, za taky kratky cas nic nestiham. Vdaka za vsetky rady a pomoc.

blackrose
7. dec 2011

ahojte, velmi sem nestiham chodit, dnes mam pocit, ze len kojim... vcera som zase nevedela, ze mam dieta 🙂
Lucka si dnes vobec nevie odgrgnut, vzdy jej chvilu po papani vybehne mliecko a je nejaka nervozna... teraz je v hupacom kresielku a je jej chvilu dobre.
co sa sladkeho tyka, tak aj ja mam nehoraznu chut stale na sladke... v tehotenstve nic a teraz by som len sladke jedla!! Manzel ma uz vystriha, ze budem mat velku rit 😀 ale fakt si neviem pomoct, to je asi tym kojenim, nie??

z0e
7. dec 2011

@blackrose Aj ja ako kojim by som jedla sladke stale 🙂

z0e
7. dec 2011

Chcem sa spytat, ako je to s rodicovskym prispevkom? Nebudem poberat matersku. Ten sa vybavuje az po dovrseni min 28 dni zivota?

karap
7. dec 2011

ahojte,ale ste toho zase popisali 😉
My sme dnes mali super noc,Sisi zaspala o 22-hej a zobudila sa az o 3,35 😎 Takze som sa dobre vyspala,len tie prsia 😲 mala som ich ako skaly 😀
Vcera boli 3 tyzdne od porodu a ja sa uz necistim.2 dni som bez vlozky.Uz mi prebehlo hlavou aj tutu-mutu,no neviem...pri najstarsej sme mali prvy sex uz 3 tyzdne po porode,no teraz som bola dost roztrhnuta a zasivana,tak sa bojim,ci ma to nebude boliet.No cakat az po sestonedeli,tak to asi nevydrzim 😀
Zacali ste uz so sexom?

dominika_sk
7. dec 2011

@mandragora22 my asi ťažko, mame zimne babatka a 4 mesiace budu mať okolo marca, tak tie kratke trička moc nevynosime 😖

stellamiapiccola
7. dec 2011

@atima ja sa idem tiež objednať kaderníčke lebo dako na seba nemôžem pozerať a ešte aj tie kilečká naviac ☹ dufam, že to pôjde dolu nič neoblečiem

janap24
7. dec 2011

@perlaoceanu Ahoj ja kojim a aj prikrmujem nutrilonom HA. a tiez sa krmime dlho. a niekedy aj trva dlho kym zaspinkame.

blackrose
7. dec 2011

@karap ty uz ani nespinis?? Ja som presne mesiac od porodu a este stale dost spinim. ☹ Uz by to mohlo aj skoncit. Ja som tri tyzdne len krvacala. A ja na sex zatial ani nepomyslam 😅
Budem sa nan asi dlho odhodlavat... hlavne ked mam pocit, ze ma dr. viac zasil ako musel 😅 😔

zlamal.i
7. dec 2011

asi uz nebudem pit mlieko ,niektory lekari to neodporucaju ze moze nafukovat .a ja kazdy den do seba tiskam este aj pred spanim,tak mozno preto mala v noci ma bolesti 😒

zlamal.i
7. dec 2011

chodi niekto na rehabilitaciu s klbami.nasu musime balit na siroko a uz zajtra nas poslali na rehabilitaciu co sami zda dost skoro.som zvedava ako to zvladneme.mala matyzden a dva dni a zu sa musime niekde trepat na rehabilitaciu. 😠 😠

atima
7. dec 2011

@perlaoceanu ak po hodine vstane a chce papať tak by si mala zvýšiť davku mlieka. Ak nie su aj take babatka ktore nepotrebuju tolko spinkať moj malý nikdy viac nespal jak hodinu vkuse aj to len prvý mesiac potom hodinu doobedu a hodinu poobede do pol roka potom už len polhodinu denne a dnes ma dva a pol roka a už nespi vobec 😠

atima
7. dec 2011

@zlamal.i tak skoro si s nou bola na utz s klbami? u nas sa chodi až po troch týždnoch, ja som s nou ešte nebola

janulkan
7. dec 2011

@tasiko normalne nejakym metrom, len musis dlanou potlacit na kolienko aby sa uplne vystrelo a odmerat od hlavy po paty 😀

hori
7. dec 2011

babenky, tak topiaci sa aj slamky chyta... uz sa na tu celodennu grcanicu nemozem pozerat, to dieta sa vyslovene trapi, ako mu stale cosi z ust tecie... zea cely den sme 5 krat prezliekali... poslala som manga do lekarne, nech kupi Nutrilon AR... neviem sice este cez aky cumel to malej dam, skusim avent priesekovy, aj ked je az od troch mesiacov... dam jej to aspon raz denne, ved ona chudiatko cely den ani nespi, co stale grcka, na prsniku mi namiesto jedenia v momente zaspi, co je taka unavena... a mlieka mam asi aj tak malo, naliate prsniky uz asi tyzden nehrozia...

zlamal.i
7. dec 2011

@atima no v den ked som porodila tak tam prisiel ortoped tak mi ju hned skontroloval.to bola nahoda co?

veronika1610
7. dec 2011

@dominka757 Ahoj, mám také isté bábo, v piatok bude mať 4 týždne a ešte nespala dlhšie ako 2h v kuse, aj to len na rukách, aj v noci! Laktačné poradkyne všetky svorne tvrdia, že je to v norme, že to bábätká robia. Len vydržať 3 mesiace. 😀

denis006
7. dec 2011

ahojte...hlasím sa z dnešnej poradne...Naša bacuľka váži v pamperske 5100 g a za 3 týždne pribrala 1300g čo je cez 400g/týždeň. (domáce váženie - oblečená 5200g).

Naša dr. prehlásila, že sa jej nechce veriť, že je len kojená....som jej chcela povedať, že už frčíme na rezňoch a šaláte

Inak overal nám je malý a tak som nakukla do KIKU a kúpila malej aj zateplené nohavice a aj kožuštek...rukáviky sú ešte veľké ale však dorastieme 😀

stellamiapiccola
7. dec 2011

@perlaoceanu ja dokrmujem Nutrilonom a 1 dieťa som mala len na Nutrilone 90 ti úplne stačí na teraz to je 100 a za deň má papať cca 6x ak tak keby sa ti to zdalo moc málo skús 120 vody čo znamená 133 a uvidíš či ti to spapá .Každé dieťatko je iné, malý spal stále len každé 3hod. som mu dala Nutrilon a pri papaní zaspal odgrgol a položila som ho do postielky, teraz malá spí aj 8hodín 4ho.3 hod ako kedy a podla toho ju aj dokrmujem .
Skús dudlík babu môže byť teplo, zima , bolieť bruško , vadiť, hluk, svetlo alebo mu chýba prítomnosť ja mám malú celučký deń v spálni v postieľke v zavretej izbe a keď sa stále budí a je nervná tak ju mám v autosedačke v obývačke niekedy lepšie spinká , ke´d počuje pohyb a hluk okolo, to sa bude meniť nebojcca každé 3 mesiace.hovorím každé babo je iné 🙂

veronika1417
7. dec 2011

@lenka1108 dakujeeem 😀

hori
7. dec 2011

babenky, uspech... prvy raz bola mala ochotna pit z flasky, pre zaciatok som jej dala 60 ml AR Nutrilonu, cumlik s priesekom zabral, zatial negrcka, ale ani nespi, dufam, ze to nebude dvojsecna zbran, ze sa rano nebude moct z toho vykakat...
@veronika1610 laktacne poradkyne maju zmysel pre humor... 😉

tina233
7. dec 2011

@perlaoceanu no vsetky veru nekoja,ja som uz minule pisala,ci je tu nejaka nekojaca...tak sme dve...zatial...no my sa trapime s UM...nutrilon nam nesadol,ani Humana...zajtra ideme na gastro,aby nam dala ine UM...boli nas brusko...vela placeme...je to zufale...nemoze aj dve hodky zaspat...nekludne spinka...no dufam ze vam nutrilon sadne...skludom mozme popisat,ale prave mame stav placuuuu...

tina233
7. dec 2011

@blackrose zeby vsetky Lucky mali problem s odgrgnutim...aj nas hupacie kresielko upokoji na chvilku...

lady511
7. dec 2011

@tasiko joooooooooj to nie ked ju chcem pokočikovat to je teda rev nemá to rada len ked sme vonka taksa to celkom dá..ona len na rukách ☹

karap
8. dec 2011

@hori pokial Ti mala pribera,tak grckanie nevadi...Svagrina ma dceru,ktora grckala prudom aj 4x po najedeni a bola ako ,,miselin,, aj tak.Moje deti vobec negrckali a boli skor chudi a dlhi,nez tucnucky.Mas ,,vyhodu,, v tom,ze mozem casto obmienat satnik[kedze tak casto prezliekas]ja mozem mojej nechat jedny dupky aj 4 dni[samozrejme obmiename castejsie,nech vynosi oblecenie]
Inak dupky v.0-3mesiace su nam uz kratke a to ani nebalim nasiroko 😠
@denis006 juj aka je krasna 😵 Ja mam pre malu 2 overaly v.0-3m.,no jeden je mensi[ten uz nam je maly]a druhy vatsi,tak nosime len ten jeden.

milek
8. dec 2011

Náš malý sa strašne tazko uklada na spanok.Naje sa a uložím ho , samozrejme s cumlom a o hodinku ten cumel tak tahá ako keby chudak celý den nejedola to ho sem tam prikrmim nutrilonom, baby aj vám tak malý dudlujú lebo to je hrozne ked mu vypadne hned nervy a plac.