Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@janulkan aj môj malý dnes zle spal cez deň - resp. celé doobeda, nevedel sa uložiť, chvíľku zadriemal, potom bol hneď hore a tiež sa šponoval, asi bruško ho bolelo... Ja už by som bola rada, keby mal už ale polroka 🙂 Ozaj a ja keď malého dám na bruško, on sa prevráti na chrbátik, robí to od 6.dňa 😕 Aj doktorka bola vyvalená, že aké čiperné dieťa...
@lolinkamaminka Môžem sa spýtať akí to je cumeľ,moja nechce veľmi ten čo máme.
@lucka33 to iste robi nas, ale mal 2 tyzdne, ked sa prevalil prvykrat 🙂 ja mam pocit ze niekedy je vychcany az moc, dam na brucho nech kope a dviha hlavicku a on sa proste prevali na bok a spokojne si lezi 😀 no ja sa zase nemozem stazovat, kedze maly vcera zaspal o 21:30 a zobudil sa 9:15, kojili sme len 2x a potom von este spal asi 2h, ale domov sme uz sli na rukach co plakal 😝
@disala moja mala ma mesiac a prave skusame piaty cumlik, lebo vsetky doteraz odmietala 😀 ...tento je z cisteho kaucuku, cely je makucky gumeny, neotlaca okolo pusinky, je znacky Chicco, a nebol ani nejaky moc drahy, v baleni su dva a stoja spolu 4 eura...ale zial pocmulala ho parkrat a uz ho nechce ani vidiet 🙂
@janulkan no aj ja ho dám na brucho, nech sa vyprdká a kým idem vyhodiť plienku a vrátim sa, tak je na chrbáte. Ja len kukám jak puk, že ako to môže už vedieť 😀 A tiež si neľahne na bruško tak s pritiahnutými nožičkami a hlavičkou naboku, ako bývajú bábätká na fotkách. On je našponovaný, ruky dohora, stoná (asi sa mu to nepáči) a hlavičku dvíha, potom sa prevalí na chrbát a je 😀 Mne sa malý budí tak po hodine od zaspania, to sa musí ešte vygrgať a znova uložiť. Potom zhruba každé 3 hod. sa zobudí na papanie, ale niekedy aj medzitým vystonáva, lebo ho asi to bruško bolí... A čím je bližšie ráno, tým častejšie sa budí... Ja sa tiež držím toho, že to prejde a začne lepšie spávať...
@lucka33 maly sa tiez natiahne a potom sa hlavickou zvali na rucku a kopne dako 2x nozickou a sup je na chrbate 🙂 niekedy mam pocit ze to uz robi umyselne a nie nahodne 😝 som zvedava kedy zacnu lozit, kedze pretacat by sa mali cca v 3 mes myslim podla tych "tabuliek" 🙂 no to brusko je asi u kazdheo teraz, ja dufam, ze su to naozaj len "trojmesacne" koliky a pomaly to bude prechadzat
@lolinkamaminka Dakujem za info ,musíme ho vyskúšať,lebo stále bi len cickala aj ked sa jej chce spať.Trocha pocmúľala prsník a spí. 😀
@janulkan no presne takto to robí aj môj malý 😉 No uvidíme, kedy začnú s lozením, to je už také lepšie obdobie ako toto novorodenecké, lebo len plačú a človek nevie, čo im je a furt tie bolesti bruška... Aj moja malá mala tieto problémy s bruškom - asi ako každý novorodenec - tak sme tiež masírovali v noci, lebo tie bolesti sa objavujú hlavne v noci... Ale prešlo to aj u nej asi okolo toho 3.mesiaca, ale ona ešte dlho mala také obdobie, že okolo 4-5hod. nadránom sa budila na tlačenie. Neviem, či si zo spánku nevedela prdnúť alebo sa vykakať, ale bolo to na nervy... Jááj keby tento malý spával už ale od polroka celú noc 😅
@vika34 ahoj, no nas reaguje na zvuky, hlavne na vyssie toniny. hlavne ked s riadom tresknem o drez (som si musela taku gumenu podlozku kupit do drezu), tak sa vzdy chudak strhne ☹ . mame otvorenu kuchynu, takze ked maly spi na gauci v obyvke, tak sa mi niekedy neda ani umyt riad. 😒 ale nas mal uz v porodnici na usnych testoch 100%, takze ma usi po tatkovi hudobnikovi citlive 🙂
@lucka33 tie vyrazky su milie, je to nieco s potnymi zlazami. ma to aj nasa, tak ako vacsina novorodencov. my cumlik vobec nepouzivame.
Tento tyzden sa mi podarilo vybavit, takmer vsetko ohladom Hanky, este musim skocit na mestsky urad a tento tyzden by mal byt aj preukaz zo zdravotnej.
@harper tak sikovna, mne vsetko obehal mm... 😅 a ja som nechcela cumel, ale ten moj dudlos by mi na prse visel furt... lebo do minuty zaspi, uz najedeny, lebo sa mu vracia mliecko, ale nevie sa ulozit, ked sa odpoji, tak do 2 min. je hore... 😒 tak som skusila a hlavne ked je uz dlho hore a chce spinkat, tak dam... ale v noci a normalne cez den ho mam skor na prse, nech si papa...
@lolinkamaminka ake su to homeopatika co uzivas na tvorbu mliecka?dakujem
baby tak som prisla na to ze asi zle kojim.maly teraz spal 4 hodky.tak som si po 3 hodkach odsala 140ml.dala som do flasky. zobudil sa samozrejme hladny.tak som mu mliecko ohriala a dala.po 90 ml som ho dala odgrgnut a nevygrcal nic.vypil celu flasku ,celych 140ml a negrcal.krasne si odgrgol ale negrcal.som taka rada.a teraz zase spinka.
kamaratka mi pisala na fb ze to bude polohami pri kojeni a asi ma pravdu.musim sa stretnut s laktacnou. 😉
@lenkalienka25 volaju sa ricinus communis 5 ch, dostat ich v lekarni. su to take granulky malinke na cmulanie, chuti to ako cukriky 😀 stoji to okolo 3 eur a vydrzia na 5 dni..mne to zatial ale moc nepomohlo, akurat som nacala druhe balenie tak uvidime ci to este nejako nakopne to mliecko
@dominka757 ..musíš si dať v kolonke "tehotenstvo" možnosť,že neplánuješ tehotenstvo 🙂
@lolinkamaminka dakujem,vyskusam aj ja,ci to pomoze
baby konecnce mi maly spava v postielke, chvalabohu 😀 zacala som ho davat na brusko spavat a akonahle ho tak dam a strcim cumel, do minuty spi 🙂 esteze mam monitor dychu, inak by som sa bala, ale takto mi prespi celu noc, len zaujimave ze cez den to moc nezabera 😒 ale aspon sa v noci vyspim 😀
inak vcera sme mali krstiny, chvalabohu ze uz to mame za sebou, taki unaveni sme veru uz dlho neboli, ani maly nas tak nevycerpa 😒
Ahojte, tak už aj my mame babo doma. Barborka sa narodila 5.12. o 19:39 s mierami 3200 g a 50 cm. Tak a sme asi všetky či? 😀
prosim vas ked ste odovzdali potvrdenie na to kocikove za jak dlho vam asi prisli peniazky ???? dakujem
ahojte sice som patrila do decembroviek ale mala viktoria sa rozhodla narodit skor o 3 tyzdne tak patrime k vam , 🙂 a blahoželame všetkym k miminkam
@lenkalienka25 mne tie homeopatika veľmi pomohli ešte v nemocnici aby sa mi mliečko čím skôr rozbehlo a ke´d si ichdám aj tteraz niekedy /ak sa mi zdá, že sa mi menej tvorí/ a potom mi prsia zase moc tvrdnú, ak malá všetko nevypije 😀
@lenka1108 ja mám tiež pocit, že zle kojím ☹ a hlavne neskutočne ma stále bolí hlavne pravá bradavky, akú masť používaš ak používaš?
baby ktore dostavate matersku nie na ucet,ale postov,kedy vam chodia peniaze?

@eskymacik17 aj môj malý to má, také akoby pupáčiky hnisavé na vytlačenie? Mne to doktorka kázala potierať sudocremom...Ak neprejde, tak ku kožnej 😖 Ale neviem, či to nie je náhodou to novorodenecké akné.. . Tieto detičky sa ešte asi čistia, tak majú kadečo na tváričke. môj malý nemá vôbec peknú pokožku na tvári - jednak má tieto pupáčiky a ešte sa aj šúpe 😒 Ale hádam to časom prejde...
Inak malému hnisalo očko, tak som mu to umývala kamilkami a kvapkala oftalmo septonexom. Neviete, ako dlho mu môžem tie kvapky dávať? Ešte stále mu to trošku vyteká...