icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lenka1108
14. dec 2011

@anicka87 ako som uz pisala aj ja to mam.sice dnes uz badam zmeny.je to lepsie a dokonca sa mi tie dierky zarastaju a ani na dotyk uz tak neboli.akurat som vysla zo sprchy a som sa na to divala.tak hadam uz bude len lepsie.

harper
14. dec 2011

aj mne dnes prisla materska. baby, kedy ste prvy krat strihali nechtiky?

anicka87
14. dec 2011

@lenka1108 ja uz po svorkovani nemam ani naznak, ani to neboli ani nic, ale myslela som ze tak do mesiaca to zacne byt citlive, a prave mi baby pisu ze su aj 2 roky po sekcii a stale to necitia 😒

lolinkamaminka
14. dec 2011

ahojte maminky, ja uz som nestastna, uz chcem zahodit ten nutrilon cez zavrete okno!!! chcem mat dost mlieka, pijem caje, beriem homeopatika, malu prikladam kazdu chvilu a NIC! 😢 😢 😢 mala mi stale najprv cucka, hlta jak opreteky a po chvili place jak besna bo taha a nic jej nejde ☹ co mozem este urobit pre to aby som mala viac mlieka?

lolinkamaminka
14. dec 2011

@harper ja hned ako sme prisli z nemocky, mala strasne skriabala, hlavne pri kojeni 🙂 normalne som jej ich ocvakala, to sa uz nedalo 😀

anicka87
14. dec 2011

@lolinkamaminka ja mam to iste ako ty ☹ idem si kupit elektricku odsavacku, nech sa mlieko dotvara pekne, uvidime ci pomoze 😒

lenka1108
14. dec 2011

@anicka87 aj dva roky? no ty kokso.dufam ze to prejde co najskor.inak skus si jazvu nahrievat soluxom.ci ako sa to vola to svetlo.mne mozno aj to pomohlo.
@harper ja som uz strihala a dnes pri kupani sa chystam znova.riadne uz skriabe 😉
@lolinkamaminka skusila si tu vineu??? ja ju pijem stale kazdy den a minule maly spal 4 hodky tak som odsala 160ml.

lenka1108
14. dec 2011

@anicka87 ja mam elektricku odsavacku.baby one znacku.je fajn ale bradavky mam po nej ako stuple.to tym ako ich taha ta odsavacka.ja som spokojna.

anicka87
14. dec 2011

@lenka1108 ja si chcem Medelu kupit vraj je najlepsia tak uvidime. a ako dlho ti trva kym si odsajes tych 160 ml?

taniamirco
14. dec 2011

@lolinkamaminka malinka ma mesiac?a po kolkych minutach sa zacne mrvit a je nekludna?pretoze aj ja so si myslela ze nemam dobre mlieko alebo nedostatok...a povedala som to doktorovi,a on mi povedal ze ak je mala na prsniku takych 10 az 15 minut ,jej touplne staci ze niektore deti nepotrebuju byt zavesene na prsu hodinu...a na tvorbu mlieka?surovy fenikel,ie je nic lepsie...odkedy ho jem mam mlieka aj na predaj.a hlavne nestresuj,musis byt kludna. 😉 vela stastia

kaia
14. dec 2011

@harper, aj mne dnes prisla materska 😉. Nechtiky som strihala uz v porodnici a uz aj doma.

lolinkamaminka
14. dec 2011

@anicka87 ja mam manualnu, ale uz som skusala niekolkokrat a nic proste nejde,.,,ani kvapka 😒

lolinkamaminka
14. dec 2011

@lenka1108 fiiiha, to je sila...ale myslis ze je to tym? lebo ja som citala kdesi tieto recepty na mlieko a vyjadrovala sa ku tomu laktacna poradkyna, a tvrdila ze to je len mytus, ze to nie je potvrdene 😒 ale asi to skusim..

lolinkamaminka
14. dec 2011

@taniamirco dakujem 🙂 no ono to bolo tak ze este v nemocnici som mala mlieka privela, musela som si odsavat ale doma som uz dvakrat prekonala zapal prsnika a odvtedy mam zalostne malo toho mliecka...mala si cucne asi tak 15-20 krat tak poriadne, a potom chvilu este cucka a koniec...asi po minute a pol zacne plakat... ☹ a kde sa da surovy fenykel zohnat? maju to aj v lekarni?

janulkan
14. dec 2011

@dominka757 my grckame skoro neustale ale maly je realtivne spokojny, neprajavuje sa u neho nejako palenie zahy ani nic dalsie a pribera, tak podla mna len grcka prebytocne mliecko, kedze ked ho boli brusko (to je na dennom poriadku) tak je na prsniku aj 40 min, kedze ho to ukludnuje a preto asi vela vytaha..ono velmi zalezi ci len grcka a pekne pribera a nic ine, tak by som to neriesila nejako 🙂

tasiko
14. dec 2011

@anicka87 jasné 😉 dúfajme.možno hej možno nie,záleží na tom či sa ti tam obnovia nervy al nie.

dominika_sk
14. dec 2011

baby, predam pneumatiku, neviem presny rozmer, ale keby niekto chcel, nosim ju pri sebe, alebo lepšie povedane na sebe 😀 😀 😀 😠 LACNO 😉

miriamapeter
14. dec 2011

@taniamirco hmm vôbec kávu nepijem, ale nie je to také strašné.

eviiinka
14. dec 2011

Ahojte kočky 🙂 dnes sme mali poradnu a dopadla super, Maximko vazi uz 4 470 g, za mesiac pribral kilecko 🙂 nas zrutik malicky 🙂
Babulky chcela som sa opytat, davate niektora ockovat drobcov proti tej zltacke co aj reklamuju ? neviem ako sa to presne vola, no davaju sa dve vakciny a jedna stoji 50 €

miriamapeter
14. dec 2011

@lenka1108 ahoj, to by aj mňa zaujímalo že za koľko si odsala tých 160 ml, lebo ja sa snažím odsávať lebo pravá bradavka ma hrozne moc bolí tak kojím niekedy iba z jedného prsníka. Myslíš že sa tam stihne vytvoriť mliečko za tri hodiny? Som trošku nešťastná, lebo síce malý je spokojný ale nemám pocit že veľa si potiahne pri papaní. A keď si odsávam tak odsajem tak 40 a koniec ale keď si prsník zatlačím tak mliečko tam je, tak ja tomu nerozumiem ☹

miriamapeter
14. dec 2011

@lenka1108 inak keď nemám podprsenku, tak mi mliečko samé tečie, to znamená že mám dosť mliečka?

taniamirco
14. dec 2011

@lolinkamaminka jaj tak nic,lebo o zapale nic neviem...no tak to neviem poradit ako na slovensku,ja zijem v taliansku a tu je to normalne predavana zelenina...ale ked som este zila na slovensku sem tam som ho videla v kauflande.je uzasny na tvorbu mlieka,a feniklovy caj na prdiky pre babatko.

mariankach
14. dec 2011

@lolinkamaminka ahojkaj, zabludila som k vam nahodou. Odporucam - skus www.mamila.sk, kde su laktacne poradkyne. Maju tam aj uvedene ciselka. Napriklad nas ma jedna na cvicku, dodava nam sebadoveru v dojceni, aby sme sa (cele cvicko sme decembrovky/januarovky) nebali. Takisto nam povedala, ze hocktorej laktacnej poradkyni sa da zavolat, popytat sa a poriesit aj po telefone, alebo napriklad ja uz viem ze tu moju si zavolam ak by bol nejaky problem. A za vsetko hovori aj to, ze na cvicko chodim od juna, mame tam uz kopu cerstvych maminiek a vsetky ich deticky su plne dojcene vdaka nej. My sme mali aj samostatny kurz - ako spravne prikladat, kedy dieta len "dudluje" a nesaje poriadne. Pri prednaskach - pokial nemas nejaky velmi zavazny dovod, uplne vsetky prekazky sa daju odstranit. Este podotykam, ze jedna navsteva laktacnej poradkyne vyjde 15EUR, co je v porovnani so skatulou Nutrilonu - 1 skatula. Nezufaj, pozri kuk tam.

mariankach
14. dec 2011

@lolinkamaminka inak co ja viem este - stlacanie prsnika, tiez kuk na mamilu. Nevzdavaj sa!

stellamiapiccola
14. dec 2011

@harper ja som strihala hneď ako som došla z nemocnice
@ajvetka krásny je Jurko 🙂

@mysti Ja som vôbec nedávala perinku,
aj mne došla dnes materská tak šup sa do Polusu 😀

lenka1108
14. dec 2011

@miriamapeter no ja odsavam tak 20 minut. a to si stlacam prsniky zo vsetkych svetovy stran.to mi potom ostanu ako placky.
baby nezabudajte pit aj pocas kojenia.citala som to ze to je jedno z 10-toro prikazani kojenia 😉

tasiko
14. dec 2011

joj baby,tak ja som dnes vyhnala mm s malou von,teraz akurát dopekám kuriatko v trúbe so šampiónikmi,dovysávala som,doumývala som celý byt,vydrhla záchod,dala psiskám nažrať,keď príde nakojím malú,uspím,pôjdem s nimi von a hádam sa o ňu už postará 🙂 ešte vyberiem mäso z rúry,bo on na neho zabudne a spáli sa to 😀 😀 dúfam že malá bude spinkať dnes aj včera mrnká a plače celý deň 😒

tasiko
14. dec 2011

jááj a ešte by som zabudla,musím E ju okúpať 😀

preshibana
14. dec 2011

@lolinkamaminka ahoj.ja som na tom rovnako..mne sa dokonca druhy den po sekcii pustilo mliecko,mala tahala cca 20-30 ml,ale odkedy sme doma,stracam ho a odsajem si za cely den 20-40 ml..tiez ficime na nutrilone,ale anti-colics,no mala aj tak place kvoli brusku..☹ Teta-pediatricka mi povedala,ze bohuzial,umele mlieko zapeka a deti placu..uf,co by som dala aj ja za moje mlieko..asi nam zostava len vydrzat a trpezlivost..

karap
14. dec 2011

ahojte.Ked som bola z malou na kardiu,tak mi lekarka povedala,ze mala je nejaka zlta [pediatricka mi povedala,ze jej to odzneje same]a poradila mi ,,uzasnu perlu,,:Vraj,aby som davala malej mlieko ohriate a z flase. 😲 Ze preto ma Sisi tak dlho zltu farbu,lebo ju kojim.Ze to je z mojho mlieka.Nechapem.To akoze moje mlieko v prsniku je malo teple?Preto ho mam zohrievat?A davat z flase?Myslim,ze vatsiu blbost som este nepocula 🙂 Co Vy nato....?