icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

kaia
16. dec 2011

@karap, nasa Carlicka je cely den kludna, ale vzdy ked pride vecer, tak robi to iste. Ma take dve hodiny, kedy jednoducho placka a hneva sa az je bordova 😝. Ukludni sa jedine u mna bud dostane papat a o chvilu je krik opat alebo ju mam na rukach a je klud. Tak som sa rozhodla, ze jej idem dnes kupit toto:
http://www.predeti.sk/lodger-shelter-fleece-buf...

atima
16. dec 2011

@tasiko rektalnu rurku sme použivali aj my do piateho mesiaca, maly mal meteorizmus, nevedel sa sam vyprdkať a špinave sme mali všetko ako pišeš 🙂 ale potom už bolo dobre. Ak som mu nedala rurku bruško mal skoro ako balon a ked som s nim prvy krat prišla k lekarový lebo som nevedela o čo ide som prišla v hodine dvanastej skoro mu bruško roztrhlo ☹ . Takže každá ktorá ma pocit že babatko neprdka hoci aj kaka treba použiť rektalnu rurku.

mysti
16. dec 2011

@majoslava, no naozaj konecne mame matersku, som happy, baby a ako darceky tento rok? uz mate nakupene? My uz mame na 99% vsetko, co som rada, uz len pobalit 😀
Dnes by sme chceli robit stromcek, uvidime, ci sa nam to pri malom nejako podari 😀
a zajtra ideme segre na stuzkovu,maly bude so svokrou, mam odsate mliecko, tak dufam, ze bude dobrucky 😕

tasiko
16. dec 2011

@atima ja sa stále bojím či sa dokáže sama vykakať aj bez nej.predtým mi kakávala aj dva krát za deň,teraz nič.Prdkať si prdká,počujem,ale kakať ani bohovi 😒

mackoxxx
16. dec 2011

@kaia Ahojky, mala som len 4 stehy no z pôrodnice (po 11 dňoch) som išla už len s jedným. Skúšala som sama vytiahnuť no dosť to štípalo (ešte asi nebolo zahojené). Vypadol potom do pár dní. Ani som nepostrehla kedy.

bleble
Odpoveď bola odstránená
zlamal.i
16. dec 2011

ach o bola noc.ja mam upchaty nos asi mi pukne hlava a mala zelene sopliky tak sme v noci odsavali .plakali kojili a vrackali.unavena som strasne a to mytreba prat a varit.nakazila nas nasa super svokra ktora rano zapotila manzelovi ze mala je chora lebo nemame v noci teplo v izbe a pritom mame stale 23-24 stupnov.takze ma zasa vytocila.hlavna vec ze ona ma chripku a kasle po celom dome asi kvapockova infekcia jej nic nehovori.ja jej uz asi nieco urobim 🙄 lebo ma uz maximalne vytaca 😠 😠 😠 😠

mysti
16. dec 2011

@zlamal.i aj mame sopliky,nastatie nie zelene, len vacsinou tekute a stekaju mu do hrdielka... ☹ ale zvlada to statocne aj vnoci pekne buvkal nastastie.
Aj teraz trosku spinka, ale to su len take 15 minutove spanky 😒
ale pojdeme poobede kus vonku aspon na pol hodinku, vcera sme neboli a bol velmi nervozny.

janulkan
16. dec 2011

@karap to s tym cicikom robi moj krpec ked ho boli brusko alebo mu treba grgnut 😀 mne vtedy pripada ako maly zralok, kruti sa, hlada a nic 😀

kaia
16. dec 2011

@zlamal.i, ked to tak citam, tak jej mam chut urobit nieco aj ja... 😝

karap
16. dec 2011

@kaia ta zavynovacka vyzera super.Chces Carlicku v nej nosit po dome?Ja by som sa niecomu takemuto potesila na nosenie po vonku[aby som sa trebars nemusela terigat kocikom v autobuse,co ma caka v utorok]no aj tak by to teraz neslo,kedze je zima 😒

kaia
16. dec 2011

@karap, prave sme sa vratili z obchodu 🙂. Carlicka spi, tak vyskusame nositko ked vstane 😉. Chcela som to hlavne po dome, ked ma kazdy den svoj dvojhodinovy zachvat platu. Snad to pomoze...
Urcite je super nosit v tom babo po vonku, hlavne ked mas viac deti, ale ako pises asi az na jar. Minule som bola v Tescu s Arturkom aj Carlou, no to si mala vidiet... Artur sedel v kosiku, Carla v autosedacke tiez v kosiku a ja cely nakup v rukach 😝

trinka
16. dec 2011

ahojte kočky, dlhšie som nepísala a čítať som tiež nestíhala ☹ dúfam, že ste všetky zdravé. My sme mali strasne obdobie, najskor Lilinka dostala črevnu chripku, tak sa vyzvracala, že bola dehydratovana a lekárka nam ju chcela okamžite poslať do nemocnice, ale sa nám ju podarilo prehovoriť, že to skusime doma, tak si to viete predstaviť... nespala som poriadne 4 noci... v nedelu sme mali oslavu, lebo mala dva ročky... takže okrem prania (pogrcala vsetko čo mohla) som ešte chystala na oslavu, piekla a misy a tak... pomedzi kojenie, prebaľovanie... V nedelu večer dostala Lilinka hystericky záchvat... neviem čo ju to popadlo, či ešte dodatok z choroby, alebo bola taka vyšalovatá z oslavy.. ale revala od 23tej do 3tej... 😠 😠 😠 hroza... v pondelok sme isli s Izinkou k ortopédovi a vyfasovali sme abdukčnu perinku, lebo nema jeden klbik dobry a aby toho nebolo málo, tak som dostala vecer obličkovu koliku a odviezla ma zachranka do Levoče na urologiu... kamen sa mi podarilo vycikať, ale tie bolesti... kks- radsej tretí krát rodiť... 😖 chudak mm bol dva dni s nimi sám- zvládol to ale fantasticky... aj Izinka...
takže preto tá dlhšia odmlka... 😕

luppita
16. dec 2011

@kaia mne vcera vypadol prvy, a to je vyse 2 tyz po porode 🙂

@tasiko mne sa vcera zdalo, ze malu asi brusko boli, aj cely den nekakala, len prdkala, tak som jej supla do ritky teplomer a ten nestihol ani zapipat a boli sme obe okadene 😀 ulava maximalna 🙂 zapiekla nas bryndzova pomazanka 😝 mnam ale aka bola dobra 🙂

@kaia ja som si akurat na nete objednala nosic klasicky (aby sme sa na jar mohli nosit ) 🙂 a skejt ku kociku, bo peklo na zemi, kym sa niekam dostanem s tym mojim vsevedom ktory musi zdvyhnut kazde drievko, kazdy kamen.... do obchodu som si veru este netrufla, zatial zvlada mm 😀

tasiko
16. dec 2011

@luppita ale ako je môžné že prdkajú detičky ale nekakajú? nedáva mi to logiku 😖

kaia
16. dec 2011

@luppita, nad skejtom som aj ja uvazovala. Ale neviem, ci by Arturka bavilo stat a ci by mi to nezavadzalo pri tlaceni kocika 😒. Daj vediet, ci si s tym spokojna, ked to budes mat 😉

luppita
16. dec 2011

@tasiko ja som teraz 2 dni s tej bryndze prdela, ale nekakala (preto viem, ze aj mala to tak mala) 🙂

lenka1108
16. dec 2011

ako materska prisla tak aj odisla 😀 😀 2 hodiny v draciku ma zmohli 😀

dadda02
16. dec 2011

Baby, prosim vas, akej farby maju podnebie vasi drobcekovia? Moja ho ma take belave, aj bocne dasna - a neviem, ci to nahodou nie su afty??? Pred tym som si to nevsimla, teda nejako neskumala, ale posledne dni sa mala pocas papania zvykne odtahovat a plakat. Zase si pocucka a zase plac. Mame sice obcasne vrackanie po papani, aj ten chrapotik v hrdielku, takze to moze byt aj refluxom, ale obavam sa aj tych aftov. Nemate nejake skusenosti? 😖 ☹

lucka33
16. dec 2011

@dadda02 a nemá to náhodou žabku - soor? to je tiež taký biely povlak na jazyku, vnútornej strane líčok... Moja malá to mala, doktorka nám na to dala taký roztok, hneď jej to prešlo. Skús si omotať gázu okolo prsta, namočiť do vody a poriadne jej to s tým povytieraj, celé ústa. A choď k doktorke.

stellamiapiccola
16. dec 2011

ahojte tak ja som od 6 na nohach najprv u zubárky ja už mám pekne vyčistené zúbky a lekárka ma pochvalila, že mám úplne super zuby tak sa teším a potom som išla nakoniec na Kramáre s malou kožnej, poslala ma pediatrička .Včera som už ostala nervózna s tých vyrážočiek čo má malá . No tie Kramáre hrozné milion ludí uffffff dúfam, že tam malá neochorela. Kožná vravela , že to bude asi dáka reakcia na jedlo ale kruci vážne už neviem čo mám papať alebo to je tá antikoncepcia a že dieťaťu sa môže aj vypestovať z nej akné, no že dekuji.tak nám dala krém mlieko a fenistil +hypermangán a budeme sa natierať a kupkať 🙂som aspoň kludnejšia , že to neni nič vážne

atima
16. dec 2011

@tasiko ak to inač nejde tak jej pomož 😉

atima
16. dec 2011

boli ma hrdlo viete mi niečo odporučiť? Neviem čo by som si mala dať aby to skončilo, vyplach so solenou vodou nezaberá ☹

perlaoceanu
16. dec 2011

@slimme ako ste dopadli u doktorky? Predpisala vam nieco na tie vyrazky?

denis006
16. dec 2011

@mysti sa mi zdalo, že malej niečo je a ako tak čítam, taknáslen naše detičky skúšajú...aj naša cez deň už asi 3 dneň po sebe spáva na 10 až 15 min...včera sa zobudila o 14tej a do 22:30 spala 5 x po 10 min...nestíhala som sa so staršou ani učiť do školy a nehovoriac o varení nejakej večere 😠

dadda02
16. dec 2011

@lucka33 No je to zrejme to, len neviem, ci to nie je prirodzene - ze ma vrchne dasienka take dobelava. Ta zaba (soor) sa da zotriet? Kdesi som citala, ze ano, ale malej ked prejdem po podnebi a dasnach, tak ich ma stale rovnake. K lekarke iste pojdeme, len je vikend a na pohotovosti by ma kvoli tomu asi vysmiali (kedze to ma vela deti). Lucka a Tebe drobec pri soor normalne dudlal cumlik, to ho nebolelo? dik

karap
16. dec 2011

@dadda02 aj nasa mala ma blede dasna.No nie na povrchu,ale vnutri[akoby ich mala neprekrvene]Soor vyzera ako tvarohove gulocky a daju sa zotriet....To deticky obcas boli,tak treba natierat dentalnou violetou [fialova vodicka]

anicka87
16. dec 2011

baby no je toto mozne? som 5 tyzdnov po sekcii, mala som pocit ze som sa uz docistila a teraz som zas zacala krvacat a celkom dost, nie len po kvapkach. je to normalne, ci? 😒

mircalla
16. dec 2011

@anicka87 byva to dost casto,keby to nezmizlo, chod k dokymu, ale neni zatial dovod sa znepokojovat, neni to nic vynimocne

dominika_sk
16. dec 2011

@anicka87 nedostala si už menzes? kurnik, to by ma nasralo 😠 ako dobre bolo bez neho 😔