Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Baby prosim poradte mi rychlo ako to dominika robila ten odvar z kminu??? 😕 3 zrnka kminu do 150ml vody dojcenskej prevarenej, povarit chvilku a 3 minuty vyluhovat ??? trapime sa s bruskom ☹ ☹ ☹
@dominika_sk ahojky prosim daj mi este raz ten recept na ten kminovy odvar na prdiky 😢
@henrieta44 myslis ze mesiac po cisarskom mozeme mat sexik??? 😕 ja mam obavy no drahy je nedockavy 😀 😀 😀
@anicka87 ja som na tom tak isto, tiez som prekvapena ze by som uz dostala menzes no ale co narobime prirod sa hlasi asi che od nas dalsie mimi 😀 😀 😀 co ja pekne krasne odkladam na neurcito 😀
@dominika_sk uz som nasla ten tvoj recept ale pises, ze pol yzicky rasce ... aka lyzicka cajova??? 😕 sa pytam ako debo ale necuduj sa mi nejako mi rozum ostava stat nad tymto vsetkym co musim s malou stvarat ☹
Baby strasne vas obdivujem, ja nestiham nic ☹ ani varit poriadne, ani upratovat ... len beham okolo malej, ktora mi poriadne nespinka, na vsetko sa budi, je mrzuta, place... ☹ vsetko robi manzel a ja uplne rozbita sa uz rano neviem dockat kedy si vecer lahnem do postele aspon na tie styri hody pospat si lebo len v noci mala spinka 😢
čaute baby,tak ja dnes periem asi 4-ty krat zavinovačky na striedačku.Malú nakojím,potom nosím na ramene až kým si neodgrgne,niekedy aj hodinu,potom opatrne položím do postieľky,zatvára očká...už už sa teším že zaspí a bude aj napapkaná ...a v tom to príde,napne ju a všetko mi zas vygrcá na seba a do zavinovačky... ☹ ☹ tak už 4 krát za sebou.Potom chytí takú štikútku že ledva prehltne...a dookola.Bojím sa s nou už aj ísť von,lebo keď mi ogrcia vonku fusak a dnuká všetko v kočiari a budem ďaleko od domu,amen -tma 😢 😢
@veronika1417 no takze je to menzes, do kelu a ja ze budem mat klud par mesiacov 😒 dalsie mimi? nestras, nezvladam jedno, nieto dve, mozno tak o 6 rokov ak vobec 😠 inak ja mam takeho isteho maleho, brusko nas trapi, ked je hore tak vobec len tak nekuka ale hned place tak ho musim hontrlat na rukach alebo vo vajci, zavidim maminkam co maju deticky ktore su aj 3 hodky hore a len pekne kukaju a neplacu, o tom ja mozem snivat 😒 a co sa toho sexiku tyka tak podla mna mozes, my sme skusili a v pohode, nic neboli aj jazva je v pohode 🙂
@tasiko tak si daj do zavinovacky latkovu plienku, aj dve na seba, ked sa pogrcka tak ti len plienku zaspini, my mame neuveritelnu spotrebu latkovych plienok, mam ich vsade porozhadzovane, nestacim ich prat 😀 ale aspon nespini vsetko okolo 😒 ja mam aj vo fusaku a postielke pod jeho hlavickou ich dane, kdyby nahodou 😠
@tasiko ahoj moja.. nemáte reflux??
môj toto robil a ja som prestala kojiť lebo som si myslela že to z mojho mliečka... ak ti môžem poradiť ked sa napapá tak ju drž v tej polohe až kým si neodgrgne... nenos nu na ramene!! môj tak dostal zápal priedušiek... mliečko sa mu dostalo na plúca a na dýchacie cesty...
drž ju stále tak aby mala hlavičku hore 40 alebo 60 stupnovom uhle aj ked spinká aj ked ju budeš prebalovať... mám Dr. predpísala Nutrilon 1 ar ale ty ked kojíš tak sa dá kúpiť Nutriton na zahustenie materinského mlieka... to mliečko jej v brušku zhustne a nevygrcká ho...
chod s nou k lekárke ona ti poradí 😉
@veronika1417 a ja som skusila mu spravit to z rasce, ale zacal po tom neuveritelne plakat a lapat po dychu, tomu mojmu to skor sarapatu urobilo, ale ine maminy si to chvalia. ja som mu kupila HIPP harmancekovy caj a je super, pekne po nom prdka. a zacala som pouzivat rektalnu rurku a odkedy ju pouzivam dokonca aj sam sa uz vykaka, takze to ze je navykova u nas neplati, nam naopak velmi pomohla, vyskusaj 😉
@veronika1417 ja som kúpila Hipp feniklový malému chutí
Ahojte prepáčte že vtíram ale možno by niekto chcel. https://www.facebook.com/pages/Háčkované-doplnk...
@majoslava máme reflux skúšala som už všetko,aj Nutrilon AR,aj gastrotuss,aj nutritonom zahustovat mliečko,aj všetko.Držím ju kým si neodgrgne niekedy si grgne aj tri krát aj potom keď ju položím robí také že "eeeh" to viem že si chce zoberiem ju odgrgne si,a aj tak po hodke všetko vyvráti.Aj s ňou sotva hýbem ale jej sa to všetko vracia ona sa začne hnevať zúrivo kopkať vystierať sa pučiť,tak si rozhýbe ten žalúdok a ide to von ☹ A keď som jej dala to AR čo sotva vyťahá keď to aj nevygrcala tak sa nevedela z oho vykakať 😠 😖 ☹ Všetko vyvráti,má také dni keď niekedy nie,ale tie môžem spočítať na prstoch jednej ruky. 😒 máme aj plienky všade @anicka87 všade aj my máme plienky aj v zavinovačke ale ona sa rozkope aj je je tam teplo potom kričí od zlosti ☹
@tasiko kakať sa nedá ani nám ☹ ale snažím sa ho nalievať čajom aby sa mu stolica aspon kus zriedila... a ked ho prebalujem tak masírujem mu bruško pupíkom a to stále pred jedlom... po jedle aspon hodku s ním nehýbem... aj on sa púčí a kope ale teraz ked berie homeopatiká tak je to v pohode je kludnejší a nejeduje sa tak... ked som mu dávala Espumisan L tak mi z toho tak zvracal že som to vyhodila
@veronika1610 podľa toho ako sa cítiš, je to individuálne, ja po prvom pôorode som dosť dlho nemohla a približne pol roka trvalo kým som prestala cítiť jazvu pri sexe, manžel musel byť dosť opatrný
dnes som vytiahla železnú rezervu mliečka z mraziaka, lebo mám kritický deň, od rána sa necítim dvakrát najlepšie, obchádza ma prechladnutie, ide mi rozkopať hlavu a hned sa to odrazilo aj na mliečku- akosi sa dostatočne nedotvára, tak som si radšej vybrala jednu dávku zamrazeného nech máme na večer 😒 ach jaj dufam že malá odo mňa neochorie ☹
@anicka87 http://www.vseprozdravi.cz/homeopatika-monokomp... tam pod zoznamom kolika si najdi 🙂 nepamatam si ktore, ale jedny z nich mala aj majoslava, my mame lycopodium clavatum
@majoslava ach veď ja mám už ruky ako opica. 😒 vláčim ju stále.mm je operovaný na chrbticu,ten iba občas ☹ ja už mám zápal pod lopatkou,vystreľuje mi to až do ruky ,bolí ma to aj ke´d kočíkujem.Mne čaj nechce,všetko iné tiež vypĺúva /espumisan,sab simplex atd.../ani ked už nemám mliečko tak nutrilon ako-tak do nej dostanem..čo ma však hneva,začína sa pučit aj na prsníku,čo predtým nerobievala,možno ak chcela potlačiť...čím to môže byť??? @anicka87 ja mám plienky tiež tam aj v zavinovačke pod hlavou lenže naša vracia prúdom takže akosi to je jedno,pretože ona si dokáže obvraciat ešte aj nohy...aj ďaleko za nimi,to ako keby z hadice striekalo... ☹

@henrieta44 priberá pekne, neporovnávaj s inými, mne najstaršia trotýždňová len vyrovnala pôrodnú hmotnosť, dôležité je, že je spokojná, aj vypije dosť. ja by som sa nestresovala vážením pri každom kojení, aj ty si dáš raz na obed viac, inokedy menej. na kojenie je najlepšia senovka grécka a benedikt lekársky - boli robené aj štúdie na 1000 ženách. ja si dávam len senovku a stačí mi to.