icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1610
18. dec 2011

@lenkalienka25 slabšie mlieko neexistuje, materské mlieko je trochu priesvitné, je to normálne, zloženie je geneticky dané, neprestávaj kvôli tomu kojiť, nedaj si nahovoriť, že máš slabé mlieko

veronika1610
18. dec 2011

@danka89 to je žabka - hubová infekcia, treba to liečiť, opýtaj sa lekára.

tasiko
18. dec 2011

@lenkalienka25 ja kojím a občas musím dokŕmiť nutrilonom,kvôli tomu že naša malá bola schopná aj 3-4 kojenia po sebe úplne vyvrátiť prúdom,a ja som mliečko ešte nemala dotvorené /resp. také množstvo aké by potrebovala/-síce sa vraví že mliečko máš v prsníkoch vždy,ale nie asi toľko koľko by malá chcela 😠 a cucala na prázdno a ten rev,no koniec... 😔 takže u nás sa nedobrovoľne použila fľaška z ktorej malá ešte stále nevie poriadne piť,skôr by chcela prsník,aj keď to býva opačne 😔 je miľúto že nemám toľko mliečka koľko potrebuje 😔 a možno že by jej aj stačilo,ale ona stále zvracia takže bohužiaľ nie je možné aby som každých 10-15 min mala v prsníkoch okolo 100-130 ml mliečka 😢

lenkalienka25
18. dec 2011

@mackoxxx no lenze ja si len odsavam a davam malemu z flase uz od prichodu domov z nemocnice,lebo sa mi ani za svet nevedel prisat,skusali sme aj laktacne poradkyne a nezbralo to,no ja si horko tazko odsajem 130 aby mal na papanie a potom sa mi tak rychle nevytvori dalsie,takze nemam co odsat,tak preto to budem musiet riesit tym umelym mliekom

lenkalienka25
18. dec 2011

@veronika1610 no lenze ja nemam tolko mlieka kolko si on ziada,nestiha sa mi tvorit a spapa mi 130-ku a ked dopapa hned ma prstiky v ustockach ze je este hladny

lenkalienka25
18. dec 2011

@tasiko tak to budem musiet asi aj ja takto riesit,lebo ja davam malemu z flase,odsavam si a nestiha sa mi za tie 2 hodky co on uz chce papat dotvorit dalsie mliecko a neboli ju potom brusko z nutrilonu,kaka pekne?

tasiko
18. dec 2011

@lenkalienka25 ako-kedy,včera sa mi pokakala až za chrbát,predvčerom som musela pomáhat s rúrkou 😒 bruško ju bolieva ale to ju bolievalo aj predtym 😔

lenkalienka25
18. dec 2011

@tasiko a kolko jej davas nutrilonu,tu 120-ku?

harper
18. dec 2011

Ahojte, tak ja som si dala v piatok kapucino a do toho ani nie 20 zrniecok gold nescafe, lebo ma zacinala boliet hlava. Vysledok - hlava prestala boliet a vcera vlastne dnes bola mala do stvrtej hore.

tasiko
18. dec 2011

@lenkalienka25 Ja zarábam 120,hej,niekedy spapá všetko,niekedy nie,ako-kedy.Ale snažím sa ju čo najviac kojiť,a až potom jej dať,takže vlastne ti ani neviem povedať koľko vypije,lebo ani odhadom neviem koľko stiahne z prsníka 😕

tasiko
18. dec 2011

@lenkalienka25 kolko váži tvoj synček?

lenkalienka25
18. dec 2011

@tasiko no pred tyzdnom mal 4240g

dominika_sk
18. dec 2011

@harper ja pijem dve kavy denne a maly nič 😕 vobec sa to neprejavuje na ňom.

inak, važila som sa s malym a vyšlo mi, že ma 4,5 kila. na poslednej poradni 30,11, mal 3,65 a za 20 dni 4,5 neni to vela 900g za necele tri tyždne?! 😕

harper
18. dec 2011

@dominika_sk hm, lenze ja som normalnu kavu pila mozno niekde v strede tehu. Ja som tam tiez citila tie zrniecka. Dnes asi skusim nieco korenene - to som jedla cele tehu, tak snad nebude problem.
Babatka, ktore su prikrmovane priberaju viacej ako len kojene a neboj pokial to nie strasne vela, on to vybeha.

dominika_sk
18. dec 2011

@harper no je to hladoš, čo ti poviem. len by jedol a jedol a jedol. keď ma cicik v puse, ani mu nevadi že je pos*aty, to vydrži aj pol dňa. lebo inak on je haklivy na mokru plienku. ma tam trošku ciknute alebo len tak prdnute a reve ako keby ho drali. vymenim a je dobre.

zlamal.i
18. dec 2011

@dominika_sk nie neni vela,nasa pribrala za dva tyzdne vic nez 600 a doktorka nas pochvalila 🙂

anicka87
18. dec 2011

@dominika_sk podla mna to je v pohode, moj pribral za tyzden 400g a v pohode, len nech papa ked mu chuti, no co im nedame? 😀

lianka7
18. dec 2011

Ahojte kočky,
idem si po radu...tie,ktorých bábätká užívajú kvapky VIGANTOL-nespozorovali ste,že ich malé zlé znáša???Odkedy sme ich začali užívať náš malinký má neskutočné krče-kaká a prdka normalne,ale ma krče v brušku...Vždy po užití kvapiek /teda jednej kvapky/ pridu obrovske krce...nemate podobne skusenosti?

adikad
18. dec 2011

@dominika_sk dominika moj pribral za 18 dni 950g .

werica
18. dec 2011

@majoslava Ahoj, ten hnackovy virus ste mali aj potvrdeny, lieceny, alebo to preslo samo od seba?

tasiko
18. dec 2011

babay ja som dnes vážila Sárku a za 11 dní pribrala iba cca 200g ☹ ☹

janulkan
18. dec 2011

@lianka7 a kedy davas, rano ci vecer? ja davam pred rannym kojenim a zatial som nic nespozorovala a davam dve kvapky...niekto tu pisal ze tie kvapky su tazke na zaludok a preto je lepsie davat rano

werica
18. dec 2011

@tina233 Ahoj, nutrilon comfort je volne dostupny alebo na predpis? v lekarni som videla iba klasicky a AR 😕
V com sa odlisuje od klasickeho? Nepristupilo mi mliecko, preto sme na UM, takze dcerka MM ani nepozna 😔 Ty si zo zaciatku aj kojila?

werica
18. dec 2011

@tasiko moja pribrala od prichodu z nemocnice (za 27dni) iba 340g, takze na tom urcite nie ste zle 😉

tina233
18. dec 2011

@werica Nie ten nutrilon je len na predpis, a je urceny pri miernych zaludocnych problemoch,ale skus sa pytat svojej dr.ci ti nejaky nemoze davat na predpis...usetris...podmienka je ze hocikto z tvojej rodiny musi byt alergik.nie ja som vedela dopredu ze nebudem kojit, pri prvej dcere pred 18 rokmi som prekonala laktacnu psychozu, takze nechcela som riskovat a je to lepsia cesta pre moju rodinku.takze preto sme sa trapili s tymi mlieckami,ale aj tak sa mi zda ze malej tie bolesti polavili aj vdaka harmancekovemu cajiku s troma rascami...odvtedy co som jej ho dala mame pokoj.

lianka7
18. dec 2011

@janulkan Takze ste to tu uz rozoberali?Ja davam praveze vecer-pediatricka nas ani neupozornila,ze su tazke na zaludok a povedala nam,ze je jedno,kedy mu ich podame...ja som uz taka zufala z tych jeho krcov,ze chcem,aby mi ich zamenila za nieco ine,lahsie stravitelne...

perlaoceanu
18. dec 2011

@tina233 nutrilon comfort a nutrilon extra je to iste alebo su to dva rozdielne? My sme mali Extra,no pre malu bol asi tazko stravitelny, kedze mala z neho krce. Teraz sme na Nutrilone HA, ten nam lepsie znasa. Ja viem, ze sa da predpisovat len Nutrilon HA, da sa aj ten comfort?

evane
18. dec 2011

@tasiko a nechcela si vyskusat cievku? pichnes to jednym koncom do flasky a druhy das malej do pusy pri kojeni a ked vies ze tebe uz mlieko netecie, tak jej uvolnis cievku a taha UM ale zaroven ti cucka bradavku a stimuluje ti tvorbu mliecka. a tu satku si si este neskusila? fak strasna ulava pre ruky a mas malu furt zvisle aj ju tak mozes nakojit. mne krpec moc negrcka, sice skoro po kazdom jedeni ale iba trosku, ale ked som ho kojila v satke tak si pekne len grgol a ani negrcol. aj ked ty by si mohla riadne schytat kedze vracka viac.

janulkan
18. dec 2011

@lianka7 niekde predtym sme sa bavili ako a kde kto dava lieky - vigantol, kanavit, na bolest bruska, priapdne biogaiu a v tom odznelo, ze vigantol najlepsie rano 🙂

lenka1108
18. dec 2011

ahoj baby.tak ja som si bola vcera sadnut s kamoskami vecer a dala som si teply drink (nealko) s popucenymi jahodami.uplne som sa pozabudla a ked som si chcela objednat druhy tak ma kamosky zastavili.ked som dosla domou rychlo som odstriekla (220ml) a chcela som to vyliat ale radsej som mlieko odlozila do chladnicky.bala som sa ho nakojit ze aby sa nevysypal z tych jahod.co myslite po akej dobe by sa to dostalo do mlieka??? lebo potom som v noci uz normalne kojila.maly je trosku vyhadzany na lickach a vo vlaskoch ale nie vela.sami zda ze to uz mal.
sla som do lekarne a kupila avet misky na mlieko a dala do mraznicky.len sa bojim toho ze su tam tie jahody.co myslite???