Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@danka89 to je žabka - hubová infekcia, treba to liečiť, opýtaj sa lekára.
@lenkalienka25 ja kojím a občas musím dokŕmiť nutrilonom,kvôli tomu že naša malá bola schopná aj 3-4 kojenia po sebe úplne vyvrátiť prúdom,a ja som mliečko ešte nemala dotvorené /resp. také množstvo aké by potrebovala/-síce sa vraví že mliečko máš v prsníkoch vždy,ale nie asi toľko koľko by malá chcela 😠 a cucala na prázdno a ten rev,no koniec... 😔 takže u nás sa nedobrovoľne použila fľaška z ktorej malá ešte stále nevie poriadne piť,skôr by chcela prsník,aj keď to býva opačne 😔 je miľúto že nemám toľko mliečka koľko potrebuje 😔 a možno že by jej aj stačilo,ale ona stále zvracia takže bohužiaľ nie je možné aby som každých 10-15 min mala v prsníkoch okolo 100-130 ml mliečka 😢
@mackoxxx no lenze ja si len odsavam a davam malemu z flase uz od prichodu domov z nemocnice,lebo sa mi ani za svet nevedel prisat,skusali sme aj laktacne poradkyne a nezbralo to,no ja si horko tazko odsajem 130 aby mal na papanie a potom sa mi tak rychle nevytvori dalsie,takze nemam co odsat,tak preto to budem musiet riesit tym umelym mliekom
@veronika1610 no lenze ja nemam tolko mlieka kolko si on ziada,nestiha sa mi tvorit a spapa mi 130-ku a ked dopapa hned ma prstiky v ustockach ze je este hladny
@tasiko tak to budem musiet asi aj ja takto riesit,lebo ja davam malemu z flase,odsavam si a nestiha sa mi za tie 2 hodky co on uz chce papat dotvorit dalsie mliecko a neboli ju potom brusko z nutrilonu,kaka pekne?
@lenkalienka25 ako-kedy,včera sa mi pokakala až za chrbát,predvčerom som musela pomáhat s rúrkou 😒 bruško ju bolieva ale to ju bolievalo aj predtym 😔
@tasiko a kolko jej davas nutrilonu,tu 120-ku?
Ahojte, tak ja som si dala v piatok kapucino a do toho ani nie 20 zrniecok gold nescafe, lebo ma zacinala boliet hlava. Vysledok - hlava prestala boliet a vcera vlastne dnes bola mala do stvrtej hore.
@lenkalienka25 Ja zarábam 120,hej,niekedy spapá všetko,niekedy nie,ako-kedy.Ale snažím sa ju čo najviac kojiť,a až potom jej dať,takže vlastne ti ani neviem povedať koľko vypije,lebo ani odhadom neviem koľko stiahne z prsníka 😕
@lenkalienka25 kolko váži tvoj synček?
@tasiko no pred tyzdnom mal 4240g
@harper ja pijem dve kavy denne a maly nič 😕 vobec sa to neprejavuje na ňom.
inak, važila som sa s malym a vyšlo mi, že ma 4,5 kila. na poslednej poradni 30,11, mal 3,65 a za 20 dni 4,5 neni to vela 900g za necele tri tyždne?! 😕
@dominika_sk hm, lenze ja som normalnu kavu pila mozno niekde v strede tehu. Ja som tam tiez citila tie zrniecka. Dnes asi skusim nieco korenene - to som jedla cele tehu, tak snad nebude problem.
Babatka, ktore su prikrmovane priberaju viacej ako len kojene a neboj pokial to nie strasne vela, on to vybeha.
@harper no je to hladoš, čo ti poviem. len by jedol a jedol a jedol. keď ma cicik v puse, ani mu nevadi že je pos*aty, to vydrži aj pol dňa. lebo inak on je haklivy na mokru plienku. ma tam trošku ciknute alebo len tak prdnute a reve ako keby ho drali. vymenim a je dobre.
@dominika_sk nie neni vela,nasa pribrala za dva tyzdne vic nez 600 a doktorka nas pochvalila 🙂
@dominika_sk podla mna to je v pohode, moj pribral za tyzden 400g a v pohode, len nech papa ked mu chuti, no co im nedame? 😀
Ahojte kočky,
idem si po radu...tie,ktorých bábätká užívajú kvapky VIGANTOL-nespozorovali ste,že ich malé zlé znáša???Odkedy sme ich začali užívať náš malinký má neskutočné krče-kaká a prdka normalne,ale ma krče v brušku...Vždy po užití kvapiek /teda jednej kvapky/ pridu obrovske krce...nemate podobne skusenosti?
@dominika_sk dominika moj pribral za 18 dni 950g .
babay ja som dnes vážila Sárku a za 11 dní pribrala iba cca 200g ☹ ☹
@werica Nie ten nutrilon je len na predpis, a je urceny pri miernych zaludocnych problemoch,ale skus sa pytat svojej dr.ci ti nejaky nemoze davat na predpis...usetris...podmienka je ze hocikto z tvojej rodiny musi byt alergik.nie ja som vedela dopredu ze nebudem kojit, pri prvej dcere pred 18 rokmi som prekonala laktacnu psychozu, takze nechcela som riskovat a je to lepsia cesta pre moju rodinku.takze preto sme sa trapili s tymi mlieckami,ale aj tak sa mi zda ze malej tie bolesti polavili aj vdaka harmancekovemu cajiku s troma rascami...odvtedy co som jej ho dala mame pokoj.
@tina233 nutrilon comfort a nutrilon extra je to iste alebo su to dva rozdielne? My sme mali Extra,no pre malu bol asi tazko stravitelny, kedze mala z neho krce. Teraz sme na Nutrilone HA, ten nam lepsie znasa. Ja viem, ze sa da predpisovat len Nutrilon HA, da sa aj ten comfort?
@tasiko a nechcela si vyskusat cievku? pichnes to jednym koncom do flasky a druhy das malej do pusy pri kojeni a ked vies ze tebe uz mlieko netecie, tak jej uvolnis cievku a taha UM ale zaroven ti cucka bradavku a stimuluje ti tvorbu mliecka. a tu satku si si este neskusila? fak strasna ulava pre ruky a mas malu furt zvisle aj ju tak mozes nakojit. mne krpec moc negrcka, sice skoro po kazdom jedeni ale iba trosku, ale ked som ho kojila v satke tak si pekne len grgol a ani negrcol. aj ked ty by si mohla riadne schytat kedze vracka viac.
ahoj baby.tak ja som si bola vcera sadnut s kamoskami vecer a dala som si teply drink (nealko) s popucenymi jahodami.uplne som sa pozabudla a ked som si chcela objednat druhy tak ma kamosky zastavili.ked som dosla domou rychlo som odstriekla (220ml) a chcela som to vyliat ale radsej som mlieko odlozila do chladnicky.bala som sa ho nakojit ze aby sa nevysypal z tych jahod.co myslite po akej dobe by sa to dostalo do mlieka??? lebo potom som v noci uz normalne kojila.maly je trosku vyhadzany na lickach a vo vlaskoch ale nie vela.sami zda ze to uz mal.
sla som do lekarne a kupila avet misky na mlieko a dala do mraznicky.len sa bojim toho ze su tam tie jahody.co myslite???

@lenkalienka25 slabšie mlieko neexistuje, materské mlieko je trochu priesvitné, je to normálne, zloženie je geneticky dané, neprestávaj kvôli tomu kojiť, nedaj si nahovoriť, že máš slabé mlieko