icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dadka_11
28. dec 2011

@zvedava17p to mi nedaval v lekarni a nikdy mi to nezabralo aj tak ☹(

zvedava17p
28. dec 2011

@dadka_11 ja ked som bola tehotna, davala som si oscillo a propolky na hrdlo a pomahalo mi to...to v lekarni bezne maju...homeo sa nemaju kombinovat s mentolom, lebo kazi ich ucinok, som si vtedy aj zuby umyvala s homeo pastou

denis006
28. dec 2011

Ahojte dievčatá...Nám dnes malej prestrihli prirastenú uzdičku na jazyku..to vám bolo plaču... ☹ a na margo tej váhy...neviem presne váhu našej slečny ale váži už cez 6 kg a mmáme 7 týždňov pôrodnu váhu sme mali 4 kg a z pôrodnice sme odchádzali s 3,8 kg....a dnes mi dala zabrať, po tom zákroku chcela byť stále na rukách a nechcela sa dať upokojiť...stále plačkala...až teraz je trošku kľudnejšia a vyvaľuje sa v lehátku 😀

evane
28. dec 2011

@micicka ja len kojim a viem, ze u kojenych moze byt zelene, ani doktorka sa netvarila, ze by to nejak vadilo, ale jemu sa to stale strieda. aj teraz kakal asi 3 dni normalne a dnes vecer zase zelene, ale neviem ci to nebude mliekom a ml. vyrobkami, lebo ked som ich vysadila tak bola kakanica normalna a ked som zas dala mlieko tak zelena...tak este vyskusam. ale vraj aj deti ktore papaju UM mozu mat zelenu, tusim sa nieco zo zelezom spominalo...ale neviem.

denis006
28. dec 2011

@evane aj naša je len kojená a sem tam má tiež zelenú stolicu...Zlé by bolo, ak by sa zelená stolica objavovala častejšie alebo po sebe ale ak je len sem tam je to normálne....Našu už ani bruško nebolí aj espumisan už nedávame - klop,klop,klop a to som už vyskúšala kapustnicu, červenú kapustu, cesnakovú nátierku, cibuľu v jedle, karfiolovú polievku a tvarohové knedllíčky s jahodami, mesiačik paradajky a aj mandaríniky /som neodollala,/

evane
28. dec 2011

@henrieta44 my sme raz pribrali za 12 dni asi 220gr (to uz nam doktorka povedala ze mozno bude treba prikrmovat ak sa to nezlepsi) a krpec sa asi zlakol tak potom na kontrole o tyzden pribral o 290gr...proste pribera kazde babo inak a nas v takych skokoch...nas mal porodnu hmotnost 3000gr, schudol na 2700gr a teraz by mal mat okolo 4,5 (uvidime na kontrole)

janulkan
28. dec 2011

@mysti maly spava podobne ako vas 🙂 inak u nas celkom funguje kolotoc nad postielkou, tam vydzi obcas aj hodinu ale natahavat to stale 😀 alebo hracia deka, ma tam zrkadielko zavesene a to ho celkom bavi tam kukuckovat, ale tam skor len polhodku vydrzi, to ho nastastie nemusim tak striehnut, ved zo zeme nema kam padnut 😝

@dadka_11 prave bola reklama na homeopatika a tie urcite mozes ako pise zvedava17p 🙂

janulkan
28. dec 2011

@evane inak mne maly uz 3x pribral len 100g/tyz a moj dr ani nenaznacil o prikrme, skor sa ma stale pyta ci je plne kojeny a nech mu nic nedavam, nech len pekne kojim co najdlhsie...sranda, co lekar to iny nazor 😠

mysti
28. dec 2011

@janulkan my mame tiez kolotoc nad postielkou, ale nan vydrzi kukat len chvilku. Hraciu deku dostal teraz od jeziska (starkej) 😀 , tak sme ju zmontovali, musime ju "odskusat"a uvidime, snad nam tam uz chvilku vydrzi, tiez je tam aj zrkadielko, tak snad ho to bude bavit 😅

kaia
28. dec 2011

Ahojte, nasa mala ma uz tyzden vysypanu celu tvaricku 😒. Lekarka povedala, ze sa cisti a ide o normalnu reakciu. Mame jej plet cistit prevarenou vodou. Chcem sa spytat, ak s tym mate skusenosti, natierate to niecim babatkam?

duplinka
28. dec 2011

@kaia ahoj. Tak mi to máme tiež, už asi 2 týždne. Vraj to nemám ničím natierať, to mi povedali v pôrodnici, pri nedávnej kontrole a aj na gastre. Taktiež malému brali krv na alergiu na mlieko. Vraj niečo vyšlo pozitívne, ale iba všeobecné výsledky. Teraz čakáme konkrétne na to kravské mlieko a ak nie, tak budú ďalšie testy.

duplinka
28. dec 2011

@mysti ja som raz brala HAK tiež bez prestávky, ale 4. týždeň to boli iba také slabšie tabletky inej farby. Pre istotu zavolaj lekárovi, ale naozaj taká HAK existuje. 🙂

dominka757
28. dec 2011

@kaia ahoj, moj maly je tiez vyhadzany...minuly tyzden mal cele jedno licko, to uz trosku preslo, teraz ma zas druhe, aj na brade je vyhadzany..akurat som sa chcela spytat, ci tu ma niekto skusenost...ja mam poradnu az 16. 01. a neviem co mam robit :(

kaia
28. dec 2011

@dominka757, mal to aj nas prvy syn, ale vobec si nepamatam, ci sme mu to natierali. Carla to ma dost otrasne, hlavne po papani, ked sa spoti z tolkej prace 😀

tasiko
28. dec 2011

ahojte..maminky!!!.kolkokrat za den papaju vasi drobci a kolko ml??Obavam sa ze nasa ma nejaky problem...nespapa za den viac ako 250-300 ml ☹ cca 4-5 x...sme na UM aj kojim...vdaka!!

stellamiapiccola
28. dec 2011

@tasiko ahoj moja malá dnes papala 6x a dokopy 705ml moje + umelé inak papava okolo 500až viac 5-6krát denne

stellamiapiccola
28. dec 2011

@mysti ja som mala inú , ale tiež sa brala furt bez prestávky. mne malá papá cca zhruby každé 3-4 hod cez deň a do polnoci poplače aj dosť a potom zaspí a spí až do 7-8 a niekedy až do 9.30 rána

tasiko
28. dec 2011

@stellamiapiccola ahoj no super pekne ti papá naša vôbec nechce neviem ťo mám robiť ☹ ☹

kaia
28. dec 2011

@tasiko, nasu nevazim pred a ani po papani a kedze iba kojim, tak neviem kolko ml zje. V noci papa 2-3x, cez den to je individualne. Najhorsie je, ze od takej 17.00 je na mne zavesena az kym nejdeme spat 😝. Poobede ma iba take mikrospanky a po zobudeni chce jest. Dudel hned vypluje, urcite by nam pomohol 😉.
Co na priberanie Tvojej slecny povedala Dr? Susedkina mala malo priberala a ked od pol roka zacali prikrmovat, tak to si mala vidiet, po mesiaci vyzerala ako snehuliak 😎

harper
28. dec 2011

@tasiko teraz neviem, ci som zla matka ale ja vobec netusim kolko mala vypije mliecka - len ju kojim. Davam jej papat, vzdy ked si vypyta, niekedy aj v priebehu hodiny dvakrat. A ked vidim, ze je spokojna som spokojna aj ja.

tasiko
28. dec 2011

@kaia zajtra ideme k dr neviemkolko váži animeria musím sa jejspýtať bojím sa lebo papávala niekedy 130 ml aj 3-4x po sebe teraz sotva vypije 90 aj to po 5 hodkách ked je hladná inak moc nechce a dokopy vypije max tak 300 ml aj to neviem či nevravím moc ☹ z prsníka neviem koľko si dá ale už nemám tolko mlieka tak neviem...a za celý deň pije tak max 4-5x bojím sa či jej dačo nie je ☹

kaia
28. dec 2011

@tasiko, ved Ti lekarka povie. Dobre, ze idete zajtra, aspon budes vediet, co s tym. Mozno nic, len ma mensi apetit, kazde babatko je ine. Drzim palce, nech je to tym 🙂

mysti
28. dec 2011

@dominka757 aj nas maly ma na licku vyhadzane take cervene a taku draplavejsiu kozticku, dnes nam dala na to detska krem, tak natierame, snad mu to prejde. On ma strasne jemnu a citlivu pokozku, niekedy ho musim prebalovat aj 2x za hodinu, pretoze ked sa pocika alebo pokaka, je hned nervozny, vrti zo sebou, tak uz viem, ze treba prebalovat. MM sa smial, ze robi len na plienky 😀

z0e
28. dec 2011

@kaia Moj sa tiez vysypal. Natierame to excipial lipolocio. Predpisal nam to doktor so salicilovou mastou. Davam iba od vcera , tak neviem, ci zaberie 😒

tasiko
28. dec 2011

@harper ked bola naša na MM tiež som nevedela koľko vypila.určite si neni zlá matka. 🙂 len ja ked jej ávam UM tak to viem odsledovať..preto sa bojím.držte nám zajtra palce 😒 u dr ☹

tasiko
28. dec 2011

@kaia dakujem,dúfajme 😔

mysti
28. dec 2011

@z0e aj my mame tu istu mast 🙂

cucovia
28. dec 2011

@mysti ja som brala azaliu po kubkovom narodeni a tak ako píšeš, bez prestávky, dobre chápeš 😉 tiež mi to bolo čudné, tak som sa asi 5krat dr pytala, či isto 😝

@kaia kubko ked sa tak vysypal z tých hormónov v mliecku, tak mi sesternica/lekárka radila nedávat nic, že to zmizne same... ale viem, že niektoré baby dávali taku smradlavu masticku (zistim názov?), len či im to pomizlo skôr...? 😉

stellamiapiccola
28. dec 2011

@tasiko no každé bábo je iné, povedz lekárke zavolaj jej alebo sa popítaj v poradni .

luci66
29. dec 2011

@mysti Inak babule,my sme dostali na jeziska taku hviezdicku co hra uspavanky a premieta obrazky na strop, je to uzasne aj moj manzel pri tom zaspava 🙂. Maju to v draciku.