Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@tasiko čo? pretočiť sa? veeď normalne sa deti začnu pretačať keď maju 3-4 mesiace 😕
@dominika_sk aj nas matko sa uz parkrat pretocil, myslim ze kazde babo ma svoje vlastne tempo 😉
@perlaoceanu ahoj..ak sa mozem pripojit..moj maly je tiez na nutrilone,maly sme velky problem s kakanim,kakal len s rurkou.zacala som davat probiotika infant dophilus a musim zaklopat ze odkedy ich davam ma niekedy aj 3krat za den pokakanu plienku..
dievčence v čom dávate bábo spinkať? overalík pod to body.... či pančušky aj?
mozem sa pridat do temy? aj ja mam novembrove babo 🙂
@kiristinka1 ahoj, čítam, že vám pomohli na stolicu infant dophilus. Môj malý pije bebu sensitive, tá je špeci na bruško, lebo mal koliky, tak tá jediná mu zabrala, ale zhustla mu z nej stolica, tak som nasadila infant dophilus, dnes ráno kakal, bolo to mäkkšie, ale odvtedy celý deň nie, tak som zvedavá, ako to bude ďalej. Za koľko dní začali zaberať tie probiotiká? Ja ich malému dávam 4.deň, vždy večer do mlieka...
@mymimi body a dupky s dlhým rukávom, ale mám pocit, že je jej to veľa.
@mymimi ako pride, kedze moj je taky sikovny ze hned ako dam dolu plienku zacne cikat rovno na oblecko 😀 vacsinou body, tricko s dlhm rukavon ponozk a puncosky. overaly nema rad v noci, kym mu to zapnem medzi nozkami zacne plakat a uplne sa preberie tak mam co robit s uspavanim 😒 pancusky rychlo navleciem a hotovo 😀
@lucka33 no mne zacali tak po 2 dnoch ucinkovat ze kakal raz denne a po tyzdni uz kakal aj 2krat denne..ale koliky mame aj my stale..a papame nutrilon HA lebo som astmatik a alergik..a bojim sa zmenit mliecko lebo sa bojim ze mi zas prestane kakat..ja uz neviem tiez niekedy...
@tortelinka jasne 😀
a ešte ma napadlo, že keď kúpete mimčo, tak dávate pozor, aby voda nešla do ušiek? lebo ja vôbec... potom mu to len utriem osuškou. Mám aj tyčinkou vyutierať? 😒
A este mam 1 problem, malu len kojim a ona sa uz asi 5dni sama nevykakala, len s cievkou. Prdka a tlaci o zivot,je cela cervena a nic...nechapem to, ani nutrilon nedavam, akurat obcas sap simplex.A stolica je taka hustejsia, jak zelatinova proste nie cisto vodova...neviem, ci nema nejake problemy so zaludkom, ale neplakava casto zeby ju brusko bolelo...je ta stolica normalna?
@luci66 a nejes nieco co ju zapeka?
@zvedava17p rozmyslala som nad tym, ale netusim uz co...lebo snazim sa davat si pozor, mozno medovnicky alebo mlieko co pijem...
@luci66 daj nejaké probiotiká, mohlo by to pomôcť
My sme z Prešova.No kedze zo zdravot.dovodov som nemohla vobec kojit,od zaciatlu sme na UM.Tiez sme najprv mali ten nutrilon HA, ale mala hrozne stavy, tzv.koliky, potom sme mali HUMANU a teraz ten nutrilon comfortne,ale uz sa tesim kedy konecne budem moct zaradit nejake kasicky, moja dr.mi uz dovolila jej davat jednu malu lyzicku bananika, lebo fakt sme dlho hladali ktore mlieko jej sadne.ale este jej nedavam,zda sa mi to skoro.no vies co s tou rurkou sa mi uz stalo ze sa aj nevykakala,ale to asi len dvakrat, ja trosku pockam,nozicky jej pridrziavam pri brusku,tak jej to nuti zatlacit, to uz budes vidiet ako dlho, neboj len vyskusaj, ulavi sa jej, moja je nervozna ked sa nevykaka.takze o chvilu oslavujeme 2 mesiace,zletelo ti to?
@tina233 no mas pravdu, ubehlo to ako voda. Vcera sa slecna vykakala bez pomoci, tentokrat nazlto, bolo to sice redsie, no aspon to nebolo uz zelene. Koliky sme mali aj my, no mne lekar povedal, ze len treba vydrzat.
@tina233 kolko mlieka vypije priblizne za den?
Vysledok z dnešnej poradne: Matiasko sa držal statočne ked mu brali krv z ručičky ani moc neplakal a vážime 5800g je to moj chlapisko, len keby viacej buval v noci ale asi nas pobolieva vtedy bruško lebo sa stále pučí a nožky zdvíha moje malé ☹
Ahojte, tak mi sme novy rok nezacali najlepsie. Ja mam nadchu, Anetka ma nadchu a aj Hanke zacina tiect zatial z jednej dierky soplik. Vcera navyse neviem co jej bolo ale za cely den prespala asi dve hodiny (nie vcelku) a z toho polovicu mne na rukach. Nastastie spala aspon v noci. Dnes je zatial lepsie - uz asi hodinu a pol spi v postielke.
@mymimi ja vobec nie...vždy jej opatrne utriem uško a okolo a keď jej vytečie mazík tak utriem tiež.naša malá už má dlhé vlásky a okolo uší keď ich jej chcem umyť alebo zmyť vodou neexistuje aby sa jej nedostala do uší. 😔 Ale nič nebadám že by jej bolo 🙂
@harper ja som chorá tiež,mm tiež a len sa modlíme aby malá nedostala niečo 😔 kojím ju aby mala nejaké protilátky je to des lebo už ani nemám mliečko a vždy keď dostane prsník a potom fľašku je potom zmätená a odmieta ju,je to ako o život...aj teraz predchvíľou 30 min boj z fľaškou a nakoniec to skončilo všetko na mne ☹ ☹ a na posteli,hlavne že sme teraz všetko poprezliekali aby to nebolo od bacilov,a ešte som makala do lekárne kúpiť dettol,ale myslím si že ak má byť chorá tak bude tak či tak. 😔 ale modlím sa aby to nedostala lebo to bude des ☹
@dominika_sk myslela som tak že zdvíhať hlávku a zaprieť sa ručičkami bo ani to ešte nerobí 😔 občas sa aj pretáčala akože a teraz nič,akokeby touž zabudla 😔

@tasiko myslíš, že aj maturovať pôjde na chrbátiku so zovretými pästičkami? 😀 neboj, dobehne to, ani moja sa ešte neprevrátila, a to s ňou cvičím. Refluxáci by sa vôbecnemali dávať na bruško, čo najmenej cvičiť a opatrne manipulovať.
http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...