Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@stellamiapiccola, ako sa mate? Nausnicky uz visia? 😎
@lenka1108 @tasiko je to hexavakcina (zaskrt, tetanus,cierny kasel, hepatitis B, detska obrna,Haemofilu influenzae typ B) a pneumokoky. my nedavame ockovat vobec. chceli sme len jednorazovky z tej hexavakciny nech toho nema maly tolko naraz a postupne na kazdu vakcinu pozorovat ako zareaguje, ale zial na dve veci z hexavakciny nie su jednorazovky, tak sme sa rozhodli, ze nezaockujeme vobec teraz a mozno az ked bude mat maly 1 rok. ked mam pravdu povedat tak mam viac strach z vedlajsich ucinkov (co neni vzdy len zvysena horucka, ako dr. ti povie pri ockovani, ale moze byt aj horsie), ako z toho, zeby nieco chytil.
@tasiko ano, to je všetko povinné 😢
ahojte dievčatá, ufffffff tak máme to prepichovanie ušiek hotové , ale som si poplakala ☹ chúďa , radšej by som trpela ja .Dr. vravela , že to ju až tak nebolí a je lepšie dať jej to prepichnúť malinkejlebo uško neni ešte také tvrdé.Malá satvarí ako keby nič, jedno jej trolino krvácalo .
@kaia no som rada, že už to má hotové. bola som u druhej lekárky lebo moja to nerobí, a myslela si že má malá 3-4mesiace 😀 že je strašne dlhá
jaj a aká haluz , v podstate je to logické, že jej to mám čistiť slanou vodou.
@stellamiapiccola slanou vodou máš čistiť tie prepichnuté ušká? tak to som ešte nepočula. ja som čistila liehom.
@stellamiapiccola, no super, mate malu - dlhu paradnicu 🙂. My dame nastrelit, ked bude vacsia, casu dost 😎.
Zajtra k nam pride laktacna poradkina, tak sa tesim. Myslim, ze robim nieco zle a som zvedava co...
@z0e podla mňa je zlé nechať dieťa plakať, prečo by malo?jasné, že sú situácie, kedy nevieš dieťa utíšiť, ale nechať ho tak je podľa mňa horšie, ako zobrať na ruky.
@mysti načo dávaš čaj, keď sa kojíte 😕
@veronika1610 to mu davam len trosku, par lyziciek, na ladvinky, nech si preplachne pusu a crievka kus, aj doktorka mi to odporucila. A na druhej strane nech si zvyka aj na inu chut 😉
@veronika1610 no ved..ja to ani nedokazem 😒
@veronika1610 podla mna to je uplne v pohode nechat ho trochu vyplakat, ked viem ze je napapany, prebaleny, brusko makke, nic ho netlaci a place len kvoli tomu aby bol na rukach tak ho necham vyplakat. monitor mam zapnuty tak viem ze je ok, zapnem mu kolotoc a ked ani to nezabera bohuzial. uz zistil ze placom si ruky nevydobyje 😀 bud sa unavi a zaspi sam alebo mi zaspi potom po 5 min na rukach. nebudem ho predsa pri kazdom zamrncani nosit 😉 to isto nie je dobre. samozrejme ked vidim ze place ze sa nieco deje to je ine, napr ked ho brusko bolievalo, to bol na rukach stale.
@veronika1610 @z0e @anicka87 ja tiez nechavam malu poplakat si, ked viem , ze naozaj chce byt len na rukach, ked ju teraz naucime nosit sa tak potom ked bude mat 10kg mi ruky odpadnu 🙂 vcera som ju tak napr nechala plakat, musela som riesit starieho (ktory mi asi 200 x zopakoval, maminka rob nieco Sarinka place), poplakala si polhodku a zaspala sama na dalsie dve 😝 Plac jej teraz jej jediny prejav, tak preco by si nepoplakala.
@duplinka mala som od susedy pozicanu detsku vahu topcom zial len na toto jedno vazenie. Skusala som vazit aj na kuchynskej-digitalnej ale neslo mi to, nemam vhodnu nadobu a plech (ako klasika vazili mna 😉) nefungoval na tejto vahe ;(. Pozerala som na bazosi je ta vaha za 30e ale nejdem kupovat lebo ju nevyuzijem az tak.
no baby sme naspäť,to Vám bol des.Najpr s malinkou k lekárke,ktorá ako samozrejme že má stránku na nete s ordinačnými hodinami,no akosi pozabudla napísať že má do 6.januára dovolenku... 😒 😠 ,takže som skoro odpadla pred dverami.Samozrejme prečo by vonku nelialo ako z krhly,malú sme mali len v autosedačke-podotýkam auto nemáme,tak opäť s ňou domov do kočíka.Na to všetko zastupujúci lekár,ktorý ordinuje v dákej riti palovej má hodiny že od 10.00-do 12.00tej,a to bolo za 15 min 12.hod.Skoro ma šľahlo...tak som v zúfalstve volala mojej pediatričke či by ju náááhodou nevzala,ale tá zas nedvíhala,tak sme sa tam vybrali,že reku ak nie tak nám zostávajú iba Kramáre a pohotovosť. ☹ Celý čas Sárka plakala,lebo sotva dýchala cez nos, 😢 takže ešte rýchlo predtým ako sme ju prehodili do kočíka znova čo-to odsať..Takže v tomto skvelom počasí v mhd v BA utekať do mesta zalekárkou,po ceste som zistila že nemám kúpenú električenku,tak som bežala dopredu do automatu.Hodím mince,samozrejme automat vypľul a že porucha 😠 Vrátim sa naspäť na zástavku k mm a že aha ho už si svietil na zeleno 😠 😠 špina jedna.Doktorku sme zastihli cestou do polikliniky na parkovisku!!! (ešte že som ju spoznala bo mala inú farbu vlasov ) a že ona ordinuje až od druhej že má inventúru...skoro ma vyvalilo...samozrejme na nete ordinačné hodiny od siedmej do tretej...ale bola taká zlatá že nás zobrala aj keď moju dcéru videla 1x v živote,popočúvala vyšetrila a dala lieky,že našťastie sú to asi iba sople ale keby náhodou máme slledovať merať teplotu a odsávať,berieme kalcium a nejaké kvapky,ale zatiaľ som jej ešte nedala. 😔 Tak som si vydýchla,vďaka bohu že sme ju stretli,lebo inak cestu na Kramáre by som ani ja už neprežila,nie to ešte malá 😒 Pýtala som sa aj na tú hrču povedala pravdepodobne že je to mliekovod ale že ak náhodou nejaká horúčka tak za gyndošom,tak ma trochu ukľudnila.Hlavná vec že malej nič vážne neni-aj keď je to strašné pozerať sa ako sa trápi 😔 😔 ☹ ☹
@karap tak to mas stastie... 😀 😉 co by som ja dala za take spave dieta... 😎 ale je v podstate dobry, len mam pocit, ze starsieho tak ci tak furt okrikujem, nech je tichsie, nehadze veci a pocuva... 😅 🙄 nie som na seba pysna, ze furt hucim na neho...
@ladybaby fuha, dost dlho... dobre tri mesiace to bolo iste... keby si mna videla, ja som v manduci davala - som to nazyvala - indicke tanecky po izbe, aby aspon bol kludny... a niekedy mi v noci v tom nosici zaspal, a ked som ho chcela vybrat, tak opat hore... tak som casto aj v polosede s nosicom na sebe zaspala...
@luppita Plač je komunikácia dieťaťa. Plačom dieťa vyjadruje bolesť, únavu, nespokojnosť s plnou plienkou, chlad alebo teplo a plačom sa dožaduje pozornosti 😉 V prvých týždňoch pri plakaní spoznáva svojhlások. Neskôr začína bľabotať 😉 Niektoré deti si potrebujú chvíľku poplakať pred spaním a dokážu sa aj samé utíšiť. V neskoršom období dieťa dokáže rozoznať, ak niekto vstúpi do miestnosti - začuje zvuk otvárania dverí, rozozná vôňu, zacíti závan chladu a pod. a prestane plakať skôr ako vás uvidí 😉 Toto na mňa často skúšala prvá a začína ja druhá malá potvorka. Preto ju chvíľku nechám, aby som sa presvedčila, či sa neupokojí sama.
Dokonca aj v noci si chvíľku pomrnčí, alebo najnovšie bľaboce a potom spí.
@fanny3 podla toho ako priberame my, tak ani nie 😀 my priberame povacsine 100g/tyz, porodna hmotnost 3500g a v 2 mes sme mali 4235g, obcas sa nam podari pribrat 200g za tyzden...no ako vravim mam doma malu spagetu 😀 nosime uz pomaly 68ku, kedze ma 63cm ale vaha nic moc 🙂 idem ale buduci tyzden pre istotu za laktacnou ci nie je chyba niekde v kojeni
@anicka87 suhlasim, robim to uplne minimalne, vzdy ho skusi utisit vsetkymi moznymi sposobmi, ale ak to nepomaha, tak som houz nechala aj vyplakat a hlavne na rukach mi place aj pol hodinu a ak ho polozim, tak sa 5 min vyplace a zaspi...samozrejme by som ho nenechala pol hodinu.
Inak vcera opat fungovalo uspavanie vysavac+uspavanka...uvidime ako dnes.
Vnímajú už vaše deťúrence hračky na hrázdičke na lehátku? Prebavia sa trošku? Lebo zvažujem kúpu, no neviem, či už teraz alebo ešte chvíľku počkať..
deniss006 vy ste ako na tom? Malinká je v tom zlatá... Aj si môžeš niečo porobiť, vydrží tam dlhšie?
baby, potrebujem surne pomoc...vcera vecer som dostala zavrat, skoro som odpadla...a dnes ma odrana bolia akoby cele creva, zvraciam...bola som uz aj na wcku...ale s tym vracanim je to horsie...strasne sa bojim o maleho...co mam robit baby? kojit? ist od neho prec? nechcem aby to dostal aj on...mate niektora skusenosti? za vsetko vopred dakujem
@dominka757, skus sa poradit s laktacnou poradkinou, aj tu na MK je tema alebo www.mamila.sk
Zelam rychle uzdravenie 😉

Ahojte baby, ako sa mate? Nam bol vcera maly zlatucky, zaspinkal nam po kupani, vobec neplackal, potom sa zobudil okolo pol jedenastej a nevedel sa ulozit, tak som ho kus nanasala, potom zaspinkal okolo polnoci a spal do rana do tristvte na sedem. Potom som ho nachovala, prebalila, v postielke uz zaspinkat nevedel, tak som ho zobrala ku mne do postele a normalne sa dal na bok a tak spinkal este do pol desiatej 🙂 teraz este spinka v kociku na chodbe. 😀 ale uz as iste zobudi, lebo bude hladnucky 🙂
Poradnu mame az 23.1., som zvedava kolko pribral. Aj nas inak uz nosi c.56/62, rastie ako z vody a pampersky uz donicime 2-ky a uz kupujeme 3-ky 😀 je fakt zlatucky.
Inak ja som mala dobry uvod roka, bola som na krv na gynek. a nasla som na zemi 5€ 😀 dobre nie ?
Stale sa kojime, cajik papme lyzickou, lebo zo vsetkych cumlov ho nadrapuje 😠 a kojime sa cez den cca kazde 2 hodiny a vnoci zase spinka perkne nastastie 😀