Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@kukina79 aqhoj u nás to bolo rovnako mala si zvikla na flašku pretože som musela davat z flašky lebo mi krvacali bradavky takže som bola na to odkazana odsávat a teraz je problém s prisatím v noci sa bez problémov prisaje cez den je to horšie...takže flašku dávam vínimočne skus ju vyhladovat teda...počkat kým bude uplne uplne hladne a potom s a snad prisaje,,ale chce to pevné nervy,,,
@lady511 no nas maly uz ani nevie poriadne ako sa to robi ☹ ja aj prikrmujem, takze flasku musim davat tak ci tak. zial po poslednom upchati mliekovodu mi par dni tahal, ale potom sa zacal jedovat a odmietal prsnik, tak som presla uplne na flasku a kuk ho pekne sme si ho nou vykrmili 😀 lenze teraz je problem, ked mam opat zapal a maly mi to teraz nevie roztahat ☹
baby chcem sa spytat. 4ty den beriem antikoncepciu a prave som dostala menzes, nechapem normalne, stretli ste sa s tym? 😒
Kočky, ktoré ste už mali krstiny, mám pár otázok..
Kde ste kupovali oblečenie pre bábo (vrátane zavinovačky) a čo všetko ste mu naobliekali? Keďže je vonku takáto kosa..
Ako ste to vyriešili s oslavou? Teda aspoň u nás je zvykom (neviem, či je to všade tak), že po krste býva posedenie so zúčastnenými.. Pýtam sa na to, koho všetko ste pozvali, či len krstní rodičia, rodičia alebo ste robili oslavu vo väčšom štýle? Doma alebo ste si poriešili nejaké priestory - v reštike alebo tak.
Totiž my máme veľkú rodinu, k nám do bytu by sa určite všetci nenatlačili, tak neviem, ako to priešiť. Poraďte..
@ywulla Ahoj my mame krstiny dnes, malemu som kupovala veci v HM-ku, do perinky ho nedavam, lebo sa nezmesti uz a oblecenie som zvolila v troska inom style, nepacia sa mi take tie cipkovane vecicky, no , ale to je o vkuse.
Pe krste budeme mat obed v restke, su pozvani nasi rodicia a krstni.
Tu prikladam fotky ked som mu skusala olecko, na vrchu bude mat zatepleny komplet, nohavky+bundicka a zabaleny bude v deke.
@anicka87 nemaš začo 🙂 len dam ti ešte jeden tip. neviem ako tvoj maly, ale moj ma niekedy taku chvilku že tam nechce byť. stane sa to sem-tam. tak ho tam nenuť nasilu, aby sa mu to nesprotivilo 😔 aj ja maleho radšej zoberiem, pritulim s ho nachvilu, dam ho inde a za 10 minut už sa zase pekne hojda 😉
@tina233 a davas jej jest v presnych intervaloch, napr. o 6, potom o 9 a tak dalej. Ci jej davas jest, ked place a pyta si? Niekde robim chybu, no este stale som na to neprisla kde. Ved nedostava az tak vela mlieka aby z neho moc priberala, ona by bola schopna vypit aj viac.
@ywulla perinku mal este po mne 😀 oblecenie mal normalne body, biely overal a na vrch mal svetrik novy co mu ustrikovala starka, kedze bol v perinke a zase velmi velka zima nebola, stacilo mu toto...oslavu sme riesili len u nas doma, kedze boli moji rodicia, svokrovci a krstny otec bol svagor tak nas nebolo vela 🙂 inak foto najdes u mna v albume Marek
baby prosim poradte. zostal mi posledny steh, a ten sa roztrhol ☹ . neskutocna bolest, "odlepil" sa mi kusok mäsa. ze ci sa same vstrebe alebo musim dr, dat zasit znova????
dik za rady
baby poznate niekto firmu raypath po novom zaren, resp mate s nimi skusenosti? vcera tu bola jedna pani a celkom sa mi pacia tie ich cistitka (hlavne teraz ked mame drobca mi pripada super rychle cistenie a bez chemie), ale ta cena 😖 objednali sme si predbezne zakladnu rucnu sadu, len teraz nad tym rozmyslam ci sa to fakt oplati 😠 precitala som si uz aj tu na fore o tom, ale vyzera to tak ze co clovek to iny nazor...
@janulkan ja zasadne taketo "podomove obchody" odmietam. parkrat ma aj nahovorili na tie ich prednasky z roznych firiem, ale podla mna to je zbytocne predrazene a zarabaju na hluposti ludi. kamoska si kupila pomaly obycajne handry na umyvanie okien za 800 eur, normalne som nechapala a teraz si hlavu trieska aka bola blba 😒 ale kazdy mam e iny nazor 😉
dobre ranko ☹ tak dnes mam podozrenie na zapal ocnych spojiviek..maly ma zacervenane opuchnute viecka...a hnisavy vytok z ocka ma tiez, ale ten uz mame dlho, kedze ma asi nepriechodne slzne kanaliky 😒 maminy z BA...to mam ist na pohotovost normalne na Kramare???
@anulicek, @dena, satku sme kupili: http://www.predeti.sk/satka-unigrey-mellow-deta...
Ale ci uspesne...? Vcera mala preplakala cely den, spala akurat tak mikrospanky 😝. Satka uspech vobec nemala, rev neskutocny, tak skusime dnes, snad bude v lepsej nalade 😒. Zatial spi, boli sme na prechadzke, tak nech jej spanok dlho vydrzi a potom vam dam vediet, ci je to so satkou lepsie 😒
@dominka757 ano, utekaj, nech mu to trošku prečistia
@kaia moja stredná aj najmladšia dcéra prišla šatke na chuť až asi na 10. krát, takže len vydrž a nevzdaj to, najprv ju tam dávaj kľudnú, príp. chvíľku pred spaním, keď sa jej zapáči, potom ju môžeš používať na ukľudnenie
@liat ak ti to nekrváca, tak stačí počkať na kontrolu po šestonedelí, keď steh vypadol až teraz, to už tkanivo muselo byť dávno zrastené
@veronika1610 proste tam mam otvorenu ranu asi 10 mm, nekrvacam ale som len 5 tyzdnov po porode, myslis ze uz mozem ist? nechcela by som aby sa to zapalilo
@liat tak sa radšej ukáž gynďošovi, 5 alebo 6, to je už jedno.
@veronika1610, dakujem za podporu 🙂. Dnesne pokusy rovnake ako vcera 😠, skusim opat neskor...
ahojte, mate niektora skusenosti s latkovymi plienkami zo stranky www.latkoveplienky.sk. dostali sme jedno balenie.
@ywulla my sme po krtste pozvali ku nam len svokrovcov a svagra s manzelkou a detmi.z mojej strany rodicia a sestry s rodinami.urobili sme s mm oblozene taniere, chlebiky, ocka, zopar salatov a hotovo.take posedenie. a vcera moja mama urobila oslavu s celou rodinou z mojej strany u nej doma kedze ja som to odmietla robit aj koli financnej stranke.vsetky tety, krstna, moja babka a pod.
co sa tyka oblecka tak moj maly mal v kostole overal zimny a bol v perinke ale takej ozdobnej na zips nie na viazanie. v nasom kostole je strasna zima a este v deke.
no a doma uz bol vyobliekany frajer.
dnes stiahnem foto a dam sem.stale na to nemam kedy.
inak baby tie ktore mate dievcatka a este ste nekrstili mam na predaj po malej nadherne saty.hodim foto v priebehu dna. su kupovane v irsku a predosla cena bola 155e aj s dekou.ja ich predam tak za 70e kedze boli len raz pouzite.chcela som aby boli putovne v rodine no rodia sa nam len chlapci 😉 inak by sa dali predat aj za viac ale kaslem nato. je to velkost 62-68 mam taky pocit...
@ywulla ahoj, mi sme este malu nekrstili, nechame si to na jar, mm ma v maji 30tku tak to chceme spojit, maleho sme tiez krstili na jar a bolo to super, bol uz vacsi, lahsie sa s nim manipulovalo.... kedze to je prve vnuca jednej aj druhej babky oslava bola velka, do 30 ludi, nasi su totiz rozvedeny, takze mam 3 babky, 3dedov, nevlastnych surodencov a zvysok mega rodiny.... mali sme to v restike, nastastie bracho jednu vlastni, tak nam to u neho spravil a len za naklady inak by sme sa nedoplatili 🙂 to iste bude teraz 🙂 a koncime s mega oslavami, behom 3 rokov bude 2 x krst + narodky a 1 x svadba, zakazdym sme vyflusnuty z prachov, ale stoji to za to 🙂
Ahojte mamičky a detičky 🙂 prajem vám všetkým krásny nový rok, hlavne vela zdravicka, prespanych nocí a málo bolistiek.
Naša Lucinka rastie a pribera. Dnes ma dva mesiace, o 10 cm viac a dvojnásobok svojej pôrodnej vahy. O chvilu ju neunesiem 😀 . Ako často kojite? Ja cez den každé 2 hodiny. V noci zhruba každé 4, niekdy spí aj 6 hodín. Je to často?
@blackrose podla mna je to vpohode, kojit treba vzdy ked si dietatko vypita, bars aj kadu hodinu 🙂
Maminy poradte, ako naucit babo na cumel, strasne by mi to ulahcilo zivot, ale mala ho nechce ani za svet, vcera podutkala asi minutu a potom akoby ju napinalo.... vase deticky to vedeli automaticky, ci sa to museli naucit? mam to dalej skusat?
A este ako viete, ze vase deticky trpia kolikami? ja som sa s tym este nestretla, ale mala je vecer taka divna, place ci je na rukach, ci v postielke, meta sa jak diva, nic nezabera na nu, najhorsie je, ze takato je okolo polnoci, ked uz cely panelak spi, len ona tu rusi nocny klud.... 😖

@kukina79 jeeej vy ste zdvojnasobili porodnu hmotnost za 2 msiace 😀 ale je zlatucky 😎