Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
kolko stoja tieto byliny v lekárni?
@lianka7 ako pise @lenica81, len my sme si presli tou druhou prave (aj ked u nas ta v 6. t nebola) 😀 v stvrtok vecer som uz mala prazdne prsia obe ale to bol uz asi vrchol sprintu lebo piatok som zas mala naliate oba 🙂 len dojci dalej ono sa to upravi, ked nestaci jeden prsnik na kojenie, tak ponukni aj druhy...trvalo to asi 5 dni co bol maly zaveseny na prsniku
@luppita len senovku, mne to stačí, aj to som teraz týždeň vynechala, lebo hrozilo, že budem musieť odsávať
@evane ja mám fenugreek seed, more milk sú drahé, našla som ich len na internete, v žiadnej lekárni nechyrovali, len v Košiciach lekáreň Adonai, v Blave ani v bio obchodoch. Čaju treba vypiť naozaj strašne veľa, preto sú výhodnejšie tbl. A ten prášok by ešte mohli mať tu http://www.amicus.sk/
@lady511 Ahoj,ja mam tiez problem s jednym prsnikom, maly mi ho zaciatku odmieta,takze krmim viac menej z jedneho..pred kazdym kojenim si ho snazim prikladat aj na ten "zly", ale su to hysaky..aspon si z neho odsavam a tym v nom udrzujem trosku mlieka.. teraz som zacala mat problem,ze ako je vacsi a treba mu viac papat, v tom jednom prsniku sa mi nerobi dost mlieka, takze tak zo 2 krat za den dokrmujem..laktacna mi poradila nech mu ten nutruilon davam cievkou z toho horsieho prsnika..jednak si nezvykne na flasu a hlavne by sa mohol naucit pit aj z neho..tak idem kupit a uvidim🙂 a tiez som kupila senovku s benediktom.. najhorsie je vydrzat a zostat psychicky v pohode ked spusti plac a krik,ked su laktacne krizy..
Diečatá, ďakujem za rady na šatku, snáď sa nám podarí dobre vybrať 🙂
@anulicek kde je tá predajňa? pozerám, že si z BA, tak snáď to nebude ďaleko a keby nám vyšiel čas, tak by sme tam v stredu zbehli 🙂
@kaia ja som pozerala na nete a v babymarkete, nemajú tie klasické šatky 😎 a my tiež máme toho dosť, tuším ani pri jednom som toho toľko nemala ako pri Paťkovi...a to všetko kupujeme nanovo, nič som si po deťoch nenechala 😝
baby potrubujem poradit,nas Misko je od vcera vecera strasne mrzuty,naraba s rucickami,trha sa,mal zvysenu teplotu,ale sopliky ani kasel nemame,co mu mam dat aby nebol taky nervozny?dakujem
@lenkalienka25 teplotu ma veľmi zvyšenu?
@lenka1108 Fešáčik 🙂 Takú perinku si zadovážim, nech je to trošku slávnostnejšie. Ja som chcela pozvať len mojich rodičov, svokrovcov, starké, mužovu sestru a mojich bratov s polovičkami a deťúrencami, čiže najbližšiu rodinu. Lenže to je 20 ľudí vrátane nás + Kubko. Toľko sa ku nám nezmestí a platiť toľkým jedlo a pitie v nejakej reštike.. to je asi dosť 😒
@veronika1610 Kde sa ta senovka prosim ta kupuje, co stoji a ako sa uziva?dakujem
@atima 37,9 mal
@atima ale 5 sa odpocitava takze to bolo 37,4
@ywulla tak my mame dnes krstiny,vonku krasne snezi,mala v noci spala ako zlaticko.malej obliekam biely teplejsi komplatik ,nie prilis vycackany,perinky mam od sestry,pozvany su rodicia nasi a sestry s rodinami takze cca 17 ludi a robi to nie u nas ale v motoreste v saloniku.bude pripitok,polievka a hlavne jedlo to bude 5.20 na osobu.kolace sme si objednali to si donesieme ,plus slane ,vody a alkohol.takze tak.drzte palcenech vsetko dobre dopadne.potom dam foto 🙂
@zlamal.i tak vam prajeme krasny den,uzite si to🙂
@luci66 kupuje sa na internete https://www.modrykonik.sk/bazar/potreby-pre-doj...
cenu vidíš - ale prášok je hnusný, aj keď lacnejší, prášok sa užíva najprv 3x1 polievková lyžica do asi 1dcl vody a zapiť niečím 24h, potom 3x1 čajová lyžica, tbl sa užívaju 3x3 tbl. musíš voňať ako kari korenie. účinok do 3-4 dní.
baby a ma niektorej z vas drobcek spenenu stolicu? viem, ze to suvisi s poruchov travenia cukrov :/ neviete co s tym ? 😒
@mackoxxx ahoj, dakujem za radu. hned v piatok vecer som to vyskusala. sedela som vo vani asi vyse hodiny a skusala odsat a masirovala o 106 a stale nic. uz som v tej vani zaspavala ☹ ako som vypustala vodu z vane, tak ze este posledny krat vyskusam a podarilo sa. konecne sa tie hrcky uvolnili a mliecko tieklo 🙂 neuvolnilo sa mi to hned cele, ale vacsina. potom este celu sobotu som prsnik nahrievala a masirovala pred odsatim a dnes uz ani neviem, ze som nieco mala, uz aj to zacervenanie zmizlo. dakujem za radu, dufam, ze sa to uz nezopakuje, ale aspon teraz viem ako na to 😉
@lianka7 ahoj lianka, my mame ten isty problem, mala "strajkuje" ale uz mesiac. kazdy vecer vacsinou sa hneva na prsniku cca po 5-10min a nechce dalej papat len place. Uz som jej dala aj flasu obcas ale niekedy aj to je problem. No je to boj, menime polohy pri kojeni, kojim ju v polospanku kedy je kludna, uz som na nervy..Daj vediet ked ti nieco zaberie,vyskusam.dakujem
Ahojte maminky, mozno hlupa alebo banalna otazka, ale ako viete ked kojite,ze vase babatka uz maju dost? Totizto moja bud zaspi alebo sa jeduje a nechce papat, ale nepamatam si,ze by niekedy len tak sama odseba pustila bradavku. Vacsinou zaspi po chvilke a ako dlho kojite?
@afra dnes mal aj moj maly spenenu stolicku trosku a taku ako keby mal hnacku, myslim ze ak sa to bude opakovast, pojdem s nim k dr nech mu spravi vyter ci nema nejaku crevnu chorobu a ak nie, tak snad dr pove co dalej...viac ti neviem povedat, ale tiez by som rada vedela co to moze byt okrem virozy
@luci66 no ako kedy, v noci cca 10 min a cez den aj 30 min ale to vacsinou si uz len dudluje a hra sa, maly mi tiez zaspava na prsniku a to je pre mna znamenie ze je uz napapkany a spokojny, pripadne sa dobre vygrcka a uz potom nechce povacsine, takze to je vtedy asi az prejedeny 😀

@veronika1610 prepac... 🙂