icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

milek
8. jan 2012

@luci66 To ani ja neviem mi sa vačšinou jedujeme a končí naše krmenie asi po 7 min. ale priberá tak asi ma dost ale ja aj 2 x denne prikrmujem.

lianka7
8. jan 2012

@luci66
@milek Baby,ja sa snazim drzat rad od mamiciek tu na MK-prikladat co najviac,striedat prsniky a zatial nam to funguje-maly si uz po pol hodinke papkania zacal plackat-prilozila som ho,napapkal sa a teraz spinka...a tie prsniky sa ozaj plnia castym prikladanim...hadam zajtra laktacna kriza pominie a bude dobre,lebo drobceka mi je strasne luto ako bojuje pri psniku,vidiet ze je hladny a nespokojny 😒

disala
8. jan 2012

@ywulla Ahoj,ja som ju dala do perinky a ešte deku som dala,ale u nás sa v kostole trocha prikuruje takže jej bolo teplo.Hostinu sme poriešily tak že sme boli v reštaurácii.Bolo nás 14.Rozmýšľali sme že budeme z mužom variť ale keďže bývam od rodičov 120km a nemal nám kto pomôcť a ešte aj Vianoce prišli do toho tak sme sa rozhodli pre reštauráciu.Normálne nechodíme do rešt. ale teraz to dobre vyšlo.Z rešt.sme išli k nám tam sme sa odfotili s tortou,zjedli sme ju a bol pokoj.rešt. nás vyšla na 209 euro.a najedli sme sa do prasknutia.Dúfam že som ti trocha pomohla. 🙂

stellamiapiccola
8. jan 2012

@luci66 ja kojím max.5-10minúta ak zaspí tak ju budím 🙂 a stiahne aj 135ml ak tolko mám 😉 vačšinou mama menej tak ak je nervózna alebo si papá prstíky tak ju ešte dokrmujem lebo nemám tolko mliečka.

Leonardo je chorý fňuuuuuuuk, totálne hlieny tak sa každých 10 min. vyklepávame a odsávame lebo sa nechce naučiť smrkať, hrôza a pritom to vie len sa robí, že nie .dúfam, že mi neochorie malinká lebo ma šlahne.Zajtra mal ísť do poradne lebo mal 3 roky no neviem , keď je taký zničený.
Melissa má už ušká skoro zahojené , naušničky sú po sesterničke aj ke´d také obyčajské , ale malinké a hlavne za nezachytávajú o čiapočku

hajatanufus
8. jan 2012

ahojte kocky dlhsie som tu nebola teda citam si vas kazdy den ale vacsinou pozadu a vacsinou pri tom kojim takze sa mi neda odpisovat no teraz dvaja drobci spia tak mam chvilu ze aj nieco napisem 🙂 takze najprv by som vam vsetkym chcela popriat vsetko najlepsie v novom roku 🙂 no a vodim ze ste tu preberali krstiny a oblecenie ja osobne si myslim ze oblecenie babtka nie je pri tom obrade dolezite ale dolezita je ta biela kosielka do ktorej sa dietatko akoze symbolicky oblieka pretoze ta kosielka zobrazuje dusu dietatka ktora sa krstom obmyva od dedicneho hriechu a teda zostava cista a tu cistotu symbolizuje ta krstna biela kosielka takze podstatou krstu je to a nie to ako je dietatko oblecene ja ked som minuly rok krstila dcerku tak mala na sebe cervene zamatove satky ale ona uz bola vacsia a mala uz skoro devat mesiacov ale ja som oblecenie fakt neriesila a ludske reci akoze ma byt uplne nove oblecenie su uplne hluposti takze k tomu len tolko 🙂

inak aj nas maly papa asi tak 7 minut a aj ked je niekedy dlhsie na prse tak uz nepapa ale dudluje a potom zaspinka myslim ze ten cas pri kojeni nehra nejaku ulohu babo najlepsie vie samo kedy ma dost a moje dievcence tiez papali okolo 7 minut a normalne priberali takze im to asi stacilo jednu som kojila 16 mes a druhu 10 ale to len koli tomu, ze som bola tehu a tak sa odstavili same inak by som bola aj dlhsie 🙂 a to ze sa dietatko odtahuje tak to robi aj nas maly niekedy a vtedy viem ze uz nechce papat ale chce bud odgrgnut alebo poprdkat a a potom znova skusim prilozit alebo ponuknem druhy prsnik my tiez papame niekedy kazde 3-4h a niekedy si pyta aj skor napr. asi ked je smadny alebo ak ho boli brusko tak sa na prsniku ukludnuje alebo aj ked je unaveny trochu podudla a zaspinka inak niekedy spinka aj 5 hodin ale to vacsinou len doobeda a v noci mi prespi od tej 11-12 do 7-8 rana a potom este niekedy pokracuje kedy ako niekedy nechce spinkat cely den ☹

hajatanufus
8. jan 2012

@stellamiapiccola zlatucka a ako pekne uz drzi hlavicku aj nas maly uz trosku drzi ale nie az tak ale myslim ze sa to velmi rychlo nauci kedze vacsinu dna je na brusku aj tak spinka na chrbatiku len v kociku inak vobec 🙂

hajatanufus
8. jan 2012

a este par foto z dnesnej a vcerajsej prechadzky

karap
8. jan 2012

baby,nasa mala je cez den v kresielku.Sedka si tam,aj spinka....beriem si ju samozrejme aj na ruky,no cely den na nu nemam cas.....No a ked ju mam na rukach,tak ona sa nechce natiahnut [vystriet]ale sa krci.Je pravda,ze tie remence co nosi,jej tahaju nozicky a brania jej natiahnut sa poriadne,no neskodi jej to celodenne sedenie v kresle?Nechcem jej nejako uskodit 😒 ,znicit jej chrbticu a tak......No postielka je u nas uplne tabu.Mala ju ,,nenavidi,,,takze okrem kresielka ju ani nemam kam dat....

ladybaby
8. jan 2012

Ahojte, zaspia vam deti na chrbatiku ked kojite poleziacky (z boku brusko na brusko). Moj maly pri papani pekne zaspi na boku, ale akonahle ho dam spat na chrbatik, tak je hore.Potom zacina uspavanie znova, zboku poleziacky, opat dam po zaspati na chrbat a je hore. Niekedy sa takto uspavame aj 2-3hodiny. Vam sa deti neprebudia ked ich davate na chrbatik? Prip. kedy ich davate na chrbatik, po akej dobe? Na boku ho nechcem nechat spinkat, lekarka mi to zakazala, vraj sa moze prehodit na brusko a to je nebezpecne.

veronika1610
8. jan 2012

@ladybaby ja by som ho nechala na boku, zmotaj jednu plienku do ruličky a daj mu za chrbátik, bude na takom poloboku.

ladybaby
8. jan 2012

@veronika1610 myslis, ze ho presunut do poloboku na chrbatik a tak sa neprehodi na brusko?

lenkakrchova
8. jan 2012

ahojte mamicky, nasa Natalie ma uz 5 tyzdnov a je neuveritelne dobrucka. Normalne nechapem, od kedy sa nam narodila zaplace, iba ked je hladna. Inak len spinka, alebo sa obzera. Kedze je plne kojena, tak sa krmime dost casto, ale v noci mi prespi 5-6 hodin, co je super. Skoda, len, ze nas starsi syn (2,5) neprespi celu noc. Ale tak snad aj to bude 🙂 Inak nam robi radost, pekne pribera a rastie 🙂

majoslava
8. jan 2012

@adikad malý je zlatučký 🙂
@lenka1108 aj my chceme krstiť koncom mesiaca 🙂 ešte neviem čo malému oblečiem...do perinky sa mi už nezmestí... tiež som rozmýšlala nad oblekom ale v kostole je zima...
hosti som napočítala cca 20... neviem kam ich napracem 🙂 planujem len obed ale hostia sa určite zdržia dlhšie...

anicka87
8. jan 2012

@karap ahoj no podla mna nie je dobre ju tam nechat cely den. kamaratka maleho mala stale len vo vajicku, na prechadzkach aj doma a nakoniec mal nieco s chrbticou, uz neviem ako dopadli ale lutovala ze ho tak nechavala stale. ja davam maleho do postielky tak,ze mam pod nim taky tvrdy vankus zosikma, cize hlavku ma vyssiue a nozky dolu a celkom sa mu to paci, tiez nam nechcel na rovnom spat a ked sme boli v nemocke na pozorovani tak nam toto poradila sestricka a funguje to, tak to vyskusaj, mozno zaberie aj vam 😀 ale ja ho navyse musim balit do takej vacsej plienky, teda presnejsie zvazovat mu rucky, lebo sa nimi vyrusuje a jeho spanok trval tak hodku, a takto mi pospi aj 6 hodin niekedy. tiez mi trvalo kym som prisla na nejake "zlepsovaky" 😀

anicka87
8. jan 2012

@majoslava my sme tiez mali dost ludi a nas bytik nie je nejaky extra velky tak sme to vyriessili tak ze najskor prisla moja rodina na posedenie a potom zas muzova 😀 nasi aj svokrovci su v pohode tak im to neprekazalo, ale niektorych by to mozno aj urazilo. som rada ze sme to takto vyriesili, lebo platit obed v restike sa mi veru nechcelo 😒

janulkan
8. jan 2012

@ladybaby ja po kojeni s nim nic nerobim, cize spava na boku, niekedy sa sam prehodi na chrbatik, niekedy je do dalsieho kojenia na boku, na brucho sa mi prehodila 2x za cely cas...ked mu povytiahnes rucku tak sa na brucho neprevrati, jedine na chrbatik, pripadne ak chces mat istotu tak mu zmotaj plienocku trosku pred neho ako pise veronika len ju daj dopredu, nie na chrbatik (teda ak som spravne pochopila bojis sa ze sa prevrati na brucho a nie na chrbat 😀 )

majoslava
8. jan 2012

@anicka87 ja mám veľkú obyvačku postieľka sa dá na poschodie do spálni aj pohovka a vytiahnem veľký stôl 🙂 len neviem kde ho zoženiem .. aj toľko stoličiek.... my pozývame rodičov, súrodencov a krstných rodičov (mojich a mužovich) variť budem ja s bratom je kucár tak dúfam, že mi príde pomôcť 🙂 oco plánuje zabiť svinu tak mäso nemusím kupovať iba napečiem aj to určite prinesú koláče a torty 🙂

dena
8. jan 2012

@stellamiapiccola no máš doma malú parádnicu 🙂 dúfam, že to malému rýchlo prejde a malinká to nedostane 😉 ja som síce nedokázala úplne deti od seba izolovať keď bola naša chorá (veď to sa ani nedá, teda aspoň u nás) 😎 ale zakázala som jej malého bozkávať a chvála bohu nič od nej nechytil...

afra
Autor odpoveď zmazal
adikad
8. jan 2012

@zlamal.i fiiha, tak to aku dobru cenu mate za menu. My sme mali za pripitok, polievku a hlavne jedlo 12€ a to som si myslela, ze je to dobra cena, zakusky, alko a nealko sme mali svoje. No s jedlom sme boli max spokojní, prikladam foto. Boli tam 3 druhy mäsa, tak asi preto ta cena.

evane
8. jan 2012

@veronika1610 super, dik za link, skusim asi objednat, lebo sa nam blizi treti mesiac a my vychytavame vsetky krizy 🙂

mackoxxx
8. jan 2012

@kukina79 To som rada, že pomohlo. Mne sa to už stalo 2krát, asi preto. že veľa odsávam - dávam do mliečnej banky 🙂 . Teraz si už masírujem každý deň pri sprche a je to oveľa lepšie.

evane
8. jan 2012

@luci66 aj nas papa v rozmedzi od 15min. (v noci) po 45min. cez den, ale v priemere okolo pol hodinky. tiez je niekedy tazke zistit kedy mu staci, lebo on sa niekdy jeduje aj ked uz vyzera ze skoncil, ale tvari sa ze este, este... tak mu este dam z druheho a potom to z neho akurat tece... proste sa rad nacpe na prasknutie inak nie je spokojny a rozculuje sa 🙂 alebo sa (ako moj manzel hovori) nevie proste rozlucit s mojim prsom tak reve, ale pritom uz je plny a potom ked ho dame odgrgnut, tak sa po 2-3min. ukludni a je spokojny.

lolinkamaminka
8. jan 2012

Ahojte koceny..tak som vas prisla pozret zas po dlhej dobe. Zarinka ma zajtra dva mesiaciky a ja uz definitivne vzdavam pokusy o dojcenie... ☹ ☹ vyskusala som vsetko od A po Z, dva mesiace to nemozem nastartovat a k tomu este aj neustale psychicke vypatie, nevladzem uz...Nutrilon som vymenila za sunar a odvtedy mi malinka kaka aspon raz za den a neplacka ze ju boli brusko...tak sa nam stabilizuje trosku situacia, v noci mi pospinka aj 5-6 hodin, tak som rada ze si oddychnem aj ja lebo obcas ozaj padam na hubu 😒 Dufam ze su vase deticky zdrave a stastne a vy ste na tom podobne ako ony 🙂 pridavam par fotiek nech sa aj my ukazeme...

atima
8. jan 2012

@karap aj nasa je cely den v kresielku a podla mna jej je tam faijn, piše na nom že od 0 - 6 rokov 🙂

luci66
8. jan 2012

@stellamiapiccola Aj ja vacsinou tak kratko kojim a bud zaspava a tiez sa snazim ju budit,ale niekedy to nejde alebo sa mi odtrha od prsa takze je to o nervy a pritom mam pocit,ze mlieko mam. Inak my ideme na nausnicky v utorok, mam z toho obavy, ako dlho sa vam to hojilo? Aj si jej to s niecim osetrovala? bojim sa, aby si to mala nevytrhla,lebo ona sa lubi za uska chytat.

luci66
8. jan 2012

@ladybaby Ahoj,ja kojim velakrat po leziacky a moja mala casto lezi na chrbte aj tak papa aj zaspi pri mne.Ona zase neznasa byt na brusku,co ma stve,lebo nebude pekne drzat hlavicku.asi je to individualne a kazde babatko ma svoje "muchy".

luci66
8. jan 2012

@afra Ahoj,nechcem radit len pridam moju skusenost.Moja mala mala vyse 2tyzdnov nadchu,ale netieklo jej to ale zatekalo a tazko sa jej dychalo,skarede hlieny proste..Tiez som davala rozne kvapky aj som odsavala skoro stale a potom sme boli na pozorovani v nemocnici (ale to kvoli inemu,kvoli refluxu) a tak jej odsavali s takou mineralnou vodou len 2krat za den. No a doktor mi povedal,ze ked dieta ma dudel a tym padom dokaze dychat nosom,ze sa nedusi (to nasa mohla) tak netreba odsavat,len fakt minimalne,ze takto si dieta tvori svoju imunitu a samo sa popasuje s nadchou a nadmerne odsavanie len zvysuje tvorbu hlienu.A tak som sa riadila podla neho a teraz len susniky vycistim s vatou namocenou v libenari a odsavam len tak raz za tyzden. No a fakt to pomohlo,mala dycha pekne aj ked obcas chrci a chodim s nou casto na cerstvy vzduch. Oni sa s tym popasuju a budu odolne 🙂. Kazdopadne to nechcem zlahcovat,viem jak som ja bola z toho na nervy. Drzim palce

janinah
8. jan 2012

@afra fotečka s kravatou nemá chybu 😉 zlatúšik 😉

luci66
8. jan 2012

Tu je nasa 2mesacna Nelka 🙂. Narodila sa o 3tyzdne skor ale myslim,ze o dozenie 🙂