Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@inull5 ty ako by si pisala o mne 😀 😀 ...az na to ze mala nieje az taky papkac, ... moj m. este malu neuspavall, ked sa o to pokusal plakali obaja 😖 😅 ...a tiez sa spolieham na to, ze jej prestane chutit, ked sa zmeni mlieko. prave som v tom tt ked to ma nastat, tak som zvedava. 😉 😉 ved mame este cas, ale keby si na nieco prisla a slo by to...nappis prosim 😉
Baby a zvyknu vas tak boliet krize a spodok brucha? Lebo mna to dnes nejak dost boli a nezvyklo ma.nie su to krce iba ma to tak vkuse boli..
@eevicka83 ano od 16tt sa meni na kolostrum a vacsinou detom prestane tak chutit (uz nieje take sladke), preto ani odstavovanie nieje take drasticke,...v podstate to deti beru ako ich rozhodnutie, ze uz nechcu 😀 😀
ja ked kojim tak ma boli trosku v krizoch a spodok brucha, ale beriem to ako normal....niekedy ma boli aj mimo toho, ked sa dost natahujem s malou pocas dna ... ak by ta to moc bolelo, a nebudes sa citit ok tak isto zbehni k dr.
babulky poznate to? Cele doobeda chodim po dome a hladam, co by som zjedla - taka som hladna 🙂 A poobede uz zase nic do seba neviem dostat, inak mi je hned zle od zaludka ... A este tie moje chute - maso mi nechuti, mliecne vyrobky a syry nemozem, sladkosti z daleka obchadzam ☹ Tak sa napchavam len dusenou zeleninou a varenymi zemiakmi .... tomu sa hovori pestra strava 🙂 Ale dnes pre zmenu mam grilovanu tekvicu hokaido - mnam, mnam 😀
@hrustik1 ja mám tiež dnes taký den , bola som u dr. na tu krv , po ceste domov už hladom skoro umieram prídem domov rozmýšlam čo by som zjedla a ked konečne dojdem na to čo by som zjedla, tak už mi to nechutí 🙂 To je ako ked ma pobolieva brucho tak si namýšlam a dúfam že je všetko v poriadku a na další den ked ma nič nebolí tak zasa len uvažujem že či je všetko OK ked ma nič nebolí 😀
@vavrenka moja je taká istá, bez prsníka jednoducho nezaspí, včera som to skúšala, trvalo to vyše hodinu a s plačom, nakoniec mi už praskli nervy a nakričala som na ňu poriadne ☹ lebo ma to fakt bolelo ako si len cuckala..tak to dúfam aj ja, že zaspí nejako s mužom a keď nie, moja mama s otcom bývajú kúsok od nás, tak je tu možnosť že pôjde tam hajať.
@peka13 Neviem či na niečo prídem čo bude zaberať, teraz som písala ešte jednej, že včera som ju skúšala uspať bez prsa, dopadlo to hrozne...nielenže to trvalo vyše hodinu, mne praskli nervy a proste som na ňu poriadne nakričala..môj muž je zas taký že naňho slzy neplatia..včera mi nezabudol pripomenúť že som si ju na prse naučila spať ja, takže si to mám riešiť teraz..takže uvidím čo bude, ja som teraz v 14.týždni, keď sa neodstaví, tak to bude musieť proste vydržať bezo mňa. ešte mesiac aj niečo dozadu cucala stále, sadla som si a už bola na mne, niekde sme išli, chcela sa schovávať, lebo sa hanbila asi už, u mojich rodičov ma ťahala didkovať do pivnice..málo mi papala, mliečne veci skoro vôbec, pečivo nie, no a proste nastal zlom a rozjedla sa, a na prso cez deň akosi zabudla. V noci sa mi veľmi dlho budila veľa krát a stále hľadala mliečko, až som jej raz proste nedala, vzala som si ju na ruky a povedala jej že teraz nemôže, že musí nechať pre bábatko, položila som ju späť, hladkala o hrudníčku a spievala a pekne zaspinkala hneď. Ráno ale ešte pýta keď sa zobudí a cucká si. Bolí ma to keď sa prisaje, potom sa to už dá vydržať. Cez deň dostane iba keď ide na obed hajať. Tak skús aj ty jej cez noc tak povedať a možno ani tvoja nebude pýtať v noci.
@inull5 mna tiez najviac boli nacucnutie, potom to uz zvladam, ale pobolieva ma potom brusko...no zacarovany kruh 😀
malej sa niekedy podari aj celu noc pospat ale nadranom cca 5hod sa zobudi, pocucka a spinka este tak do 8hod. preto uz uz cakam, ze by mohla naozaj prespat celu noc a rano dame ranajky. Moja je este dost zavisla na mlieku a skusili sme aj umele a velmi sa nebráni, tak som skusila rano o tej 5hod davat to a osvedcilo sa....ale cez den chce aj tak cicu. v Noci je asi otupena a je jej jedno co cucka... 😀
a este sa musim pochvalit 🙂 Vcera som robila 1.davku bazoveho sirupu a je vynikajuci 🙂 Cely den sa s nim nalievam 🙂 Sice som ho musela dvakrat prevarat, lebo bol najprv straaaasne sladky ( taka cukrova voda), ale po pridani kysel. citronovej je uplne uzasny. Dnes pojdeme s mojou babulou natrhat bazu na dalsiu davku sirupu 🙂 Aspon potom nemusime kupovat tie farbene a modifikovane sirupove vody 🙂
@andy09 no presne...niekedy zavidim svagrinej ona cakaka dvojicky a kedze nebola nadsena z toho tak neriesila nic co sa tehotenstva a mrnusov v brusku tykalo mala uplnu pohodu...napr.cele tehotenstvo sa opalovala najprv v solarku a potom na kupalisku vobec neriesila vysoky faktor a zakryvanie bruska mokrym uterakom aby sa neprehrialo nie ako ja ze sa bojim 15 min byt na slnku a ked tak si kryjem brucho a tak...nehovoriac ze do vody nevojdem a ona do poslednej chvile do porodu do bazenov preplnenych chodila stale..ked ju bolela hlava tak ziadne take ze pretrpim ale rovno ibalgin...neriesila aky tabletku aby tym malym neublizila nahodou...nie ako ja ze cakam kym mi uz nejde hlavu rozdrapit a potom si dam paralen aj to polku...🙂)) ale jedna homeopaticka co sme k nej chodili spolu povedala ze takymto co kaslu na vsetko sa nic nestane..
Baby ako sa dnes mate?Ja som jak mechom prastena len spim,rano som bola po uradoch a odvtedy som dead ja asi spim viac ako moje babo 😀
ahojte, rada by som sa pridala, ale nevytvorite niektora sukromnu temu? 🙂
@trish31 kazdy po svojom 🙂 mam sesternicu v USA, american manzel a na dcery ona hovori po slovensky a on po anglicky... a ta starsia vzdy odpoveda po anglicky, ale uz sa uci aj po slovensky odpovedat, lebo pridu na SVK na jesen, tak aby mohla byt sama so starkymi, tak uz trenuju aj slovenske odpovede, mladsia este neviem hovorit....
@eevicka83 presne ako si to napísala taká čo kašle na všetko tá je v pohode, ja si pamätám ked som v roku 2003 potratila a už bolo nejaké 2 mesiace od toho potratu stála som v okne a susedova frajerka ešte nemala ani 18 brucho pod nosom už mala a fajčila vonku na lavičke jednu o druhej....a ja som stála v tom okne a plakala, že taká je v pohode a ja som v živote cigaretu do úst nedala a mne sa toto prihodilo, proste mi to bolo neskutočne luto. A aj tie cigánky v takom prostredí, hygiena žiadna ( teda samozrejme nevravím o každej, ale tie z tých osád hlavne ) a sú v pohode ani nevedia ako porodia a aj tie deti potom Ty sa bojíš len čo troška zakašle a oni behajú v tej špine chudatka šponavé nahé no katastrofa.

@andy09 no vidis...a ja furt nic... 😉 ale hlavna vec ze sa to uz riesi a buduci mesiac mi vyplatia aj spatne...