Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@trish31 neboj, budes vediet ako sa mas o neho starat ... to zistis hned po porode ... a ver mi, ze budes jedina, ktora bude rozumiet vsetkym potrebam tvojho babatka 🙂 I ked ti nebudeme klamat, ze to bude super lahke . Napriklad moja Karolinka bola hrozne dobre dietatko - spinkala, papala, kakala, cikala a zase odznova spinkala, atd 🙂 Nemali sme koliky - proste nic. Ja som si pri nej navarila, upratala, no proste vsetko .... A teraz som zvedava aky bude tento chrobacik 🙂 A ved uz o par mesiacov sa to dozviem 🙂
@trish31 hej mám doma Mišku ale sa Ti priznám že tiež mám obavy že čo ako bude či budem vedieť okupať aby sa mi nevyšmyklo a či ho dostatočne oblečiem a podobné veci, je to preda už skoro 9 rokov čo som mala Mišku a Miška už je samostatná a teraz nanovo všetko....ale myslím si že to príde automaticky samé ked už sa narodia drobčekovia. Ale čo je horšie že niekedy ma prepadne taký pocit že budem mať 2 deti a som zvyknutá len na Mišku a všetok čas jej venujem a som s nou stále a že aké to bude ked bude dalšie a ako tu svoju lásku podelím a takéto blbosti ma občas prepadaju.
fuuuu a teraz sa citim akoby som sa prezrala...a to mi moj m len zmrzku dal do ruky... je to mozne...?
@trish31 neochorie.... neries hned negativne veci 🙂 budete sa s muzom tesit ake robi grimasky ked spinka, ako sa smeje, ako sa natahuje za hrackami atd. Budete sa tesit z kazdeho malilinkeho pokroku 🙂 Ja si dodnes pamatam ako sa moj muz tesil ako keby vyhral milion, ked mu Karolinka prvykrat chytila hrkalku, ktoru jej ukazoval. Kazdy den sa s nou rozpraval a ukazoval jej hracky, a potom jedneho dna, ked ju chytila skakal od radosti, ze mala reaguje 🙂
@trish31 to ano ona pomôže to bude ako taká druhá mama....už sa velmi teší 🙂 Dnes prišla domov od našich a išla si dávať do pokladničky peniaze čo dostala a prišla aj s tou pokladničkou a hovorí mamka tieto korunky čo tu mám vyberieme a kupime ten super kočík čo sme boli skúšať, druhý nechcem a Ty za svoje korunky kupiš niečo iné....ale taká bola zlatá a tak vážne to hovorila.
@katyka11 hej to ona je zlatá ved konečne sa jej po tolkých rokoch splnil sen teda zatial nie uplne ale na polovicu už ano, lebo od 3 rokov ked som sa jej pýtala čo jej ježiško donesie pod stromček tak vždy povedala že brata, a to sa opakovalo rok čo rok a jeden rok jej vravím že Miška ale to sa nedá a ona na to mami ked nie brata aspon sestru🙂 takže jej sen je brat 🙂 A vždy ked prídem zo sona hned no čo už vieš bude to brat? 🙂
@trish31 to su hormony 🙂 ja cakam druhe, vela veci uz neriesim ako pri prvom, ale zase som vela okolo neho v pohybe, hore-dolu v rodinnom dome aj prace doma, tak som mala obavy ci je vsetko ok ked este pohyby necitim, rana po sekcii obcas bolela, no pri prvom som zase taku obavu v tomto nemala
...mna tento tyzden brutalne rozplakala hlaska mojho mm, nieco v tom zmysle, ze preco zase jem (ked som jedla pred chvilou)...lenze predtym som dobiehala ranajky, lebo sme boli u lekarky a mala som byt na lacno (co sa jasne ze uplne v tehu neda) a uz bol cas aj na desiatu a ja proste lacna...ale prijal vysvetlenie 🙂 ...len som sa sama divila, aka somarina sa ma teraz dotkne 🙂
...a starostlivost o babo ber to tak, ze zvladli to pred tebou zeny, zvladnes to aj Ty...aspon mne to pomahalo 🙂 To pride postupne samo ...a aj ze mm mi bude pomahat...a bol veru velkou psychickou oporou
@trish31 no mne ked sa narodil dcera, mna nechalli na gyn v DS a dceru previezli do NZ... videla som ju len na fotkach a prvykrat nazivo 12 dni po porode, kde smedosli do NZ a mne prvorodicke, dali do ruk dieta a poslali nas domov...s novorodencom, ktoreho sme nevedeli poriadne ani na rukach drzat...o kupani, prebalovani, obliekani, kojeni a podobnych veciach ani paru... druhy den prisla kamoska co uz mala 4 mesacnu dceru a nebit jej, tak neviem neviem 🙂... ona mi vsetko ukazala vysvetlia odvtedy to bol super...jedinu info, ktoru sme vtedy dostali bolo, ze ked sa zacne mala dusit ako ju mame ozivovat...a to bolo vsetko co sme o dietati vedeli (teda co nam povedali, keby k takemu niecomu doslo, tak fakt neviem)... a ked nam prvykrat za piskal monitor dychu, tak som tak vybehla, ze som si skkoro zlomila ruku o klucu do ktorej som po ceste vrazila
Dobre rano kocky,Tak ako som písala,z tychto zmien počasia ma ide poraziť,chorá sa citim,nespala som,mam takú vnútornu nervozitu,cele zle
Tesim saaaa..tripple testy su negativne!! Hura tak dufam ze aj sono o tyzden bude o.k.

@trish31 aj ja sa bojim, ale netreba to prehanat ... skodi to tebe i babatku. Ja som napriklad pri Karolinke absolutne nic neriesila - nikdy som nepila a nefajcila, takze v tomto som sa nemusela obmedzovat. Akurat mi byvalo strasne zle a to som ako samozrejmost prijimala ako znak tehotenstva. Neriesila som ani porod ani nic ine. Jednoducho tych 9 mesiacov nejako preslo. Tesila som sa z toho, ze mi rastie brusko a miminko pekne rastie 😀
No a teraz som i ja trochu ustrachana, ale racionalna zaroven. Povedala som si, ze vsetko bude v uplnom poriadku a vnutorne to tak i citim. Proste treba verit, ze vsetko dobre dopadne a v novembri sa budeme tesit z nasich krasnych vonavych miminiek 🙂