icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

jaja018
1. aug 2013

Baby budúci týždeň ku koncu vraj zase ma byť 40. Bleeee

andy09
1. aug 2013

@jaja018 a vraj až do nejakého 12 augusta majú byť také teplá a vraj najchladnejšie leto za posledných 200 rokov 😀

jaja018
1. aug 2013

@andy09 no veď to najprv strašia ze ani teplo nebude a nakoniec je strašne horúco a padajú samé teplotné rekordy. No co už nič iné nám neostáva len to nejako vydržať ☹ Som zvedavá aký tlak mi vyskočí v tom teple ☹

andy09
1. aug 2013

@jaja018 no mne o tlaku niečo vrav, doma mám tlak dobrý a akonáhle idem k dr. tak tlak mám nenormálny, už ked mi ho sestrička meria tak mám až strach sa pozrieť na tlakomer .

nikky81
1. aug 2013

@andy09 mne na poradni sestricka radsej tlak ani nemeria, lebo by som mala urcite vysoky 🙂. ale pred tyzdnom mi merali na endokrinologii a na moje prekvapenie som tam mala "len" 130/70. Internistka mi napisala aby som si dala spravit tlakovy holter, ale nejako som sa na to vykaslala 😅 , lebo doma mam tlak ukazkovy a niekedy sa mi zda ze az nizky na to, ze som uz dlhodobo liecena na hypertenziu a uz som co to pribrala. ale stale sa drzim len na jednom dopegyte a jednom magneB6 denne. dufam, ze mi to co najdlhsie vydrzi a internistka ma nezvozi za to, ze som nebola na tom holteri 🙂

jaja018
1. aug 2013

@andy09 aj ja doma vždy ok dokonca niekedy az moc nízky a u dr. vždy je trochu vyšší

andy09
1. aug 2013

@nikky81 ja tak isto doma mám 130/75 alebo 135/90 to už je taký vyšší doma, idem na poradnu a tam 160/90 klasika a to mi merá na 2 krát. Tiež sa už dlhšie liečim na hypertenziu. Na začiatku ma chcela poslať do nemocnice ale som ju ukecala tak som si zapisovala každý den tlak a videla že mi to vyskočí len ked idem k nej, tak ma poslala k internistovi a tam mi zvýšil dávku dopegytu 3x1 a každý mesiac tam chodím na kontrolu a tam tiež mi tlak vyskočí povedal že mám syndrom bieleho plášta, teraz mi kázal aj magnezium piť a povedal že ten dopegyt je velmi slabý. Len mám strach, ak ten posledný mesiac už začnem chodiť na poradnu do nemocnice, že ma tam budú kvoli tlaku chcieť nechať a tých tam asi už neukecám a tam budem mať tlak určite vysoký lebo z tej nemocnice mám zlý pocit a strach teda z určitých dr. tam.

andy09
1. aug 2013

@jaja018 presne ako u mna doma fajn tiež niekedy nízky na to že beriem lieky a u dr. vysoký vždy. Už som z toho tlaku zúfalá.

nanuska123
1. aug 2013

strašne ma vie naštvať, keď stretnem niekoho známeho na ulici a ten sa ma spýta, že či idem rodiť v auguste...a tie pohľady, keď mu oznámim, že až začiatkom novembra sú na nezaplatenie...ako teraz čo, keď mám kúsok väčšie bruško???? nikdy som nebola štíhla modelka s ideálnymi mierami a takmer všetko čo som pribrala, tak mám na bruchu...mohli by sa tí ľudia akože uvedomiť, že + 8 kg nie je v tehotenstve v 7.mesiaci ešte moc, nakoľko niektoré priberú aj 20+ kg...

nikky81
1. aug 2013

@nanuska123 vobec nevyzeras ze uz mas rodit 🙂, mas krasne tehu brusko 😉. ja som tiez nebola nikdy super stihla s modelkovskymi mierami a preto si niektori myslia, ze som sa len "rozozrala" 😀, ale kaslat na nich. hlavne nech su drobci zdraví

nikky81
1. aug 2013

@andy09 no ja som na prvej poradni mala tiez asi 160/90, po druhom merani tak 140/90, takze sme sa so sestrickou dohodli ze si budem merat doma 🙂. aj ja som pocula ze ten dopegyt je slaby, a preto sa cudujem ze mi staci len jeden rano. lebo doma mam tento posledny tyzden tlak tak okolo 125/70 plus minus. ked dlhsie sedim, tak vcera dokonca 108/53 tusim. ale u lekara mi tiez vzdy vybehne. a tiez mam obavy ze tie posledne mesiace resp. mesiac ked budem chodit do nemocnice tak mi to asi zacne vyskakovat ako vzdy. aj sa snazim predtym upokojit ale podvedomie je svina. mne moj gyn. vzdy napise do spravy ze ak by som mala spodny nad 85 tak treba riesit s obvodnym resp. internistom. nad 85 som asi doteraz nemala, tak dufam, ze je to ok. buduci tyzden sa snad dostanem k internistke a uvidim co bude tam. ale dufam, ze to zvladneme co najdlhsie a najlepsie doma aj s tym tlakom 🙂

nanuska123
1. aug 2013

@nikky81 ved práve nech sa všetci strčia kam chcú...ja sa stravujem ako chcem...je pravda, že teraz na večeru maximálne ovocie...i ked som počula od známych, že by som mala hlavne veľa železa, aby ho malý nemusel potom papať v rôznych kvapkách...teraz už detský lekári zakazujú mamičkám dávať svojim deťom kuracie mäso, lebo ak sú dačím napichané, tak deťom rastú prsia...ja som ich tiež radšej úplne vyradila...radšej si dám bravčovinu alebo hovädzinu...

katyka11
1. aug 2013

@andy09 No a s kludom mozme zacat 7.mi mesiac.... 😀 😀 😀
November sa bliiiiiiiiiiiiizi
juchuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 😀

jaja018
1. aug 2013

@nanuska123 ja som cítila ze vsetky mäsa su napichane hormonami a preto teraz už dostávajú dievčatá menštruáciu oveľa skôr ako napr. naše babky a celkovo teraz sa skôr dospieva. No ale co je na tom pravdy a aký ma na tom podiel konzumácia masa neviem

libertine
1. aug 2013

@nanuska123 ja si tiez myslim, ze v tej kuracine nieco je. lebo ako som otehotnela, tak som zrazu kuracinu nemohla ani citit a nemozem doteraz, uplne som to prestala jest.

katyka11
1. aug 2013

Vcera si tak ideme s mojim drahym v aute... a pozera na mna .......... no laska...ani si to neuvedomujem este nejako ze za chvilku budeme traja.... tak kukam na neho a hovorim.... : Ja ale ano....lebo si uz na nu nevidim 😀
a on na to......... Staci ze ja na nu vidim 😀 dilino

andy09
1. aug 2013

@katyka11 joooj moja ja by som už s kludom začala aj 9 mesiac 😀 😀 😀

andy09
1. aug 2013

@katyka11 😀 klasický chlapi, na sprostosti ich je 😀

andy09
1. aug 2013

@nikky81 ja tie ako idem k doktorke sa snažím byť v klude a v pohode a odmeriam tlak doma a mám dobrý za 20 minut u doktorky mám 160/90 a to idem autom aby som sa nezadychčala a fakt v klude a aj tak to tak dopadne...vždy.

euka210
1. aug 2013

@nanuska123 asi este nevideli brucho pred porodom 🙂
Mna sa pri prvom tehu tak pytali v 8m, alebo ci budu dvojicky 🙂...ale ja som mala fakt velke brucho

nikky81
1. aug 2013

@andy09 no ja verim, ze je to syndrom bielych plastov, lebo sa citim ok a ked som zacala mat problemy s tlakom v minulosti, tak som to na sebe vzdy citila. tak si len budeme drzat palce nech sa ten tlak drzi co najdlhsie v norme 😉

andy09
1. aug 2013

@nikky81 v to verím aj ja , len aby mi to uverili ten posledný mesiac na poradniach v nemocnici, lebo nemám tam chuť ležať do pôrodu. Ja sa tiež cítim dobre a myslím si že keby mám taký vysoký aj doma tak mi nie je dobre.

nikky81
1. aug 2013

@andy09 dufam, ze sa tomu lezaniu v nemocke pred porodom vyhneme 😉.

kwetinnka
1. aug 2013

Myslim ze je lepsie ked brusko rastie postupne nez ked narastie naraz..ako mne pri prvej dcerke...teraz rastie postupne a je to lepsie pre pokozku...
A syndrom bieleho plasta u niektorych funguje na 200 percent

vavrenka
1. aug 2013

@nanuska123 kaslina nich. ja mam veelke brucho. fakt. aj mm si ma obzeral a vazne sa ma spytal, ci i doki nevypocital zle termin porodu 😀 a to mam teraz +1kg od vahy pred otehotnenim a +6kg od schudnutia. na fotke mas , podla mna brusko skor spodny priemerna tento tyzden. teda porovnavam podla seba 😀

vavrenka
1. aug 2013

@andy09 ja zas riesim velmi nizky tlak. som z toho zmatena. v tomto stadiu tehu a v tychto horucavach by som uz mohla mat aspon normalny. tak som zacala pit kavu, slabu, ale predsa. lebo sa motkam jak opita. bezne mavam okolo 100 na 55.. kavicka mi aspon na chvilonku pomoze

sudabe
1. aug 2013

ahojte tak ja mam tlak trosku zvyseny ale je to ok, od 125-140/69-88. a kolko mate obvod kolo bruska? ja mam 112cm a to mi tiez hovoria ze mam velke, najdvolezitejsie je aby rastlo postupne a aby bolo babo zdrave. od dnes to mam este za 123dni ohhh este tolko vela dajak sa tenc cas vlecie.

monik83
1. aug 2013

Ahojte, tak nákupy v poľsku vybavené, peniaze minuté, kúpili sme kočík, fusak, plienky, periny do postieľky aj matrac. všetko za 400 e.

ferianca
1. aug 2013

@monik83 tak nech sa ten kocik vydari, ja by som uz kocik z polska nikdy nechcela .... strasne zle sa ovladal ale mal jednu vyhodu lahko sa cistil 🙂

eevicka83
1. aug 2013

@sudabe fiiiha ty mas teda riadny obvod...ale bola si chuda pred tehu lebo to zavisi od akeho obvodu so zacinala.ja mam teraz 103 priblizne ale ja som mala pred tehu pas 63 cm a bedra 83 cm.