Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
caute baby aj vas trapia zapchy?ale take silnejsie..mna uz opat a treti den som nebola na wc.. 😒 a bojim sa ze sa potom zopakuje to iste ako v nedelu kde som skoro umrela aka to bola bolest co ma odrovnalo normalne na pol dna...uz neviem co vymysliet..
@blondy12 aj mňa trošku, ale som si kúpila čipky pre tehotné. Zatiaľ som nepouzila, asi stačilo kúpiť a upravilo sa to 🙂
tak a dalsia vec z krku,dnes som to oznamila v robote 🙂 že ak by sa mi nedalo staci rano zavolat a nie je problem zobrat si volno 😀 tak som ho ukludnila že tehunevolnosti su uz za mnou,aspon dufam klop klop. ale zlaty bol 🙂
@katarinkam ake su to tie sipky pre tehotne? ja by osm tiez potrebovala 😅
@vavrenka v lekármi sa opýtať volajú sa Suppositoria glycerini. Je písané že aj po pôrode sa mozu používať stali 2eura.
Ahojte dievcata..som dlho nepisala, ale citam poctivo 😉 vcera som bola s Dankom na 6-rocnej prehliadke u dr. a tak ma vytocil, krpec jeden rozmaznany ☹ uz aby mal surodenca, lebo uz nevie co so sebou...som si v ramci oddychu naordinovala pokojne lezanie na vonku na slniecku a citanie knihy 🙂 a dnes som cervena ako rajcina...vobec ma nenapadlo natriet sa a uz vobec ze by to slnko mohlo byt take silne 😎
Ja si myslim, ze vsetky mam evelku maternicu a zalezi to od toho ako doktor robi sono..lebo mne minule behal po brusku a kukal na drobca zo vsetkych moznych uhlov 😉 a raz tam bolo malo miesta a raz letisko 🙂
@ewca ja som v prvom tehu bola na ekg, ale az po 36 tyzdni to bolo
Ahojte,presiel hrozny tyzden cakania a konecne som videla babo a srdiecko bilo ako zvon,zo srdca mi spadol obrovsky balvan🙂 Babo je velke ako ma byt,vysledky krvi mam vraj ok,ale mam ist este na sono prsnikov a ekg...Take iste kontroly som mala aj pri prvom tehu
@inka070707 ano to mi hovorila aj dr. ze predtym sa to robila az tak ku koncu ak bola planovana sekcia, ze teraz to robia takto
@blondy12 no mna vacsinou pohne kava...ale tiez som pocula, vlazna alebo tepla voda na lacno, vela tekutin, skus si zaradit nejake probiotika, su aj pre tehotne, grapefruity, celkovo ovocie, skus si davat do jogurtu pomlete lanove semiacky, skus mozno feniklovy caj, alebo aj v cajoch na chudnutie su zlozky ktore podporuju travenie a ked bude velmi zle, kup si glycerinove cipky... ak beries nejake zelezo aj z toho mozes mat problem... alebo ak by si chcela, tak ti viem zohnat esencialny olej, ktory by ti mohol pomoct...mam aj kopec inych esencialnych olejov, na rozne veci, ak by si mala zaujem, napis, poslem ti IP
@blondy12 kolko vypiješ za den tekutin?
mam skusenost, že pri naozaj poctivom dodržiavani pitneho režimu a zmene jedalnička ( bryndza -ale iba nepasterzovanha 100%ovčia hrudka, vela zeleniny a ovocia) sa mi tie problemy upravili
@dulkagabulka vies co ja som aj pred porodom sa stravovala styl aspon 1,5l tekutin a medzo moje jedla parti opecena cukina fazulove lusky s cottage cgheese napr...a tak vacsinou zdrave jedla ja zjem zeleniny vela..no ovocie velmi nemusim...ale proste fakt teraz vidim ze to nepojde...drzi sa to vo mne a neda sa...ale uz mam sirup duphalax ci ako...mal by pomoct za par dni..to mozu aj malicke babatka
@blondy12 pred porodom je to ine, tam telo tekutiny dost zadržiava
teraz piješ ? 😀
@dulkagabulka boze pred porodom 😀 pred tehotenstvom 😝
čaute baby, včera som bola na prvej poradni, som v 9 týždni, bábo som krásne videla, počula som biť srdiečko.. a doktor mi povedal, že má 8cm! pýtam sa 8?? a on, že áno, keď ho rátame akoby s vystretými nožičkami-...no stretli ste sa už stým alebo porodím basketbalistu? 🙂 mi sme obaja krpci, ja 150 cm a priatel 165 :D
@simkarobkova ahoj dr. ti povedal celkovu dlzku babetka normalne meraju len hlavu s telickom, nohy nie ale on ti ich tam uz priratal ze kolko asi moze mat cele. cize kazde je v skutocnosti take dlhe len to lekari nemeraju 🙂))
@blondy12 ja mam tiez hroznu zapchu ja chodim na wc asi len raz za tyzden... aj to nie je nejaka slava .... mam totalnu zapchu. pred tehu som s tym problem nemala lebo sa normalne stravujem zdravo ako ovsene vlocky, orechy, sojove mlieko, vela zeleniny, vela inej vlakniny ale co mam robit ked mi teraz nic nechuti ... ani lanove semiacka co som zvykla kazde rano pozut za polievkovu lyzicu a zapit vodou teraz jest neviem takze si pockam kym mi prestane byt zle a potom zacnem opat....
co sa tyka tehu oblecenia tak dufam ze to nebudem musiet kupovat.... ja som ajminule tehu nosila normalne oblecenie a aj teraz budem nosit tie nohavice co doteraz len si nezapnem gombik... nechystam sa nejak pribrat tak dufam ze sa mi to podari... moja svagrina nosila pocas tehotenstva s dvojickami cely cas obycajne rifle len ku koncu o cislo vacsie ako zvykne ... cize 38.
@simkarobkova to je naozaj velky plodik, si si ista ze nie si vo vyssom tyzdni? Bezne je 2,5 cm 🙂
ale blahozelam a zelam stastne tehu...
ahojte, som v 9-tom tyzdni, na malinke sa velmi tesim....ale prave prezivam jedno z najhorsich obdobi v mojom zivote. vcera vecer mi v robote neznami pachatelia ukradli celu trzbu(2800eur) . este som sa nestihla spamatat z toho vsetkeho, co sa udialo, uz ma dnes po vypovedi na policii cakal papier zrazky zo mzdy. zamestnavatel mi to chce dat vsetko k nahrade. ja si to mam vraj vymahat od pachatela. viem, ze to sem nepatri. ale som uplne v koncoch. miesto toho aby som sa tesila z tehotenstva som v jednom velkom strese. mam pocit akoby sa na mna rutil cely svet 😢
a inak baby ten angel sounds sa mi zatial velmi paci.. krasne pocut srdiecko a je to uplne zaujimave pocut cez to byt svoje a vzapati pocut byt srdiecko babetka... krasne sa to da rozoznat a je to uzasny pocit

@katarinkam na EKG asi ano a sono prsnikov mam preto, lebo mam take nezhubne nadory, fibroadenomy sa to vola, od 15r mi to sleduju, tak snad to bude ok, ono zvyknu v tehu trochu podrast, ale minule to bolo ok, tak verim, ze aj teraz