Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@lillona ak dobre viem môže tí dať max 4násobok tvojej mzdy zaplatiť, podľa zákona
@katarinkam ja som im to nepodpisala tie zrazky zo mzdy. som im povedala, ze sa musim najprv poradit. lenze ,ked to nepodpisem, tak ma daju k sudu a bojim sa, ze sa mi to este navysi. vobec neviem ako sa mam zachovat. pravnicka mi sama povedala, ze to nemam podpisat. ze vraj kedze je pachatel zaznamenany na kamere ako to on zobral, musia si to vymahat od neho. ale aj tak mam strach ☹
Tak dnes som bola u lekárky, všetko je v poriadku, videla som drobčeka, sme sa s dr. smiali, neskutočné čo tam dokazovalo, kopalo ručičkami , nožičkami ešte teraz mám ten obraz pred sebou 🙂 A máme krásnych 5 cm🙂 Brala mi krv na tie vývojové vady a druhý raz mi bude na to brať 22.5. Teraz idem k dr, 14.5. a potom sa budem objednávať na 3D sono, lebo to že aspon 3 týždne dopredu sa treba objednať, inak je všetko v najlepšom poriadku, čo ma velmi teší🙂
Skoro som skončila v nemocnici na internom, ráno som sa rozčulila pri malej, potom som ju utekala zaniesť do školy a cez celé mesto zasa k dr. a sestrička mi merala tlak a že 170/99 skoro ma natiahlo, ale to ja som mala vždy aj mám aj ked som malú čakala od strachu vyšší ako som prišla k dr. tlak otrasný, inak mám normálny tlak, ale liečim sa od porodu na tlak. A hned ma chcela poslať na interné, tak som ju ukecala aby ma nechala doma. Prišla som domov odmerala tlak a 130/90.
@lillona ak.ma poistku a vypyta od poistovne aj od teba porusi zakon, jedine co moze je dat si.to z poistky a od teba pytat spoluucast. No musel by ti dokazat ze tvojou chybou prisiel o peniaze.
@simkarobkova hlavne, ze ste v poriadku 🙂 nech meria vzdy zdrave babatko prajem...
@lerinka vážne sa tak hýbalo, nenormálne ako kopalo, to som ešte nevidela, a dr. mi robila sono a hladí a začala sa smiať pozerám na nu že čo sa deje a potom otočila na mna monitor a že nech sa pozriem ako kope a smiala sa že ak takto bude kopať ked už budem cítiť pohyby, že sa mám na čo tešiť🙂 Hovorím to doma mužovi a ten hned to je jasný chalan, vravím to malej a tá mamka to je jasný brat 🙂 sme totiž doma rozdelený na dva tábory, muž s dcerou chcu chlapca a ja tajne dúfam že to bude dievčatko🙂 Ked som čakala malú tak som zasa velmi chcela chlapca🙂
To ja mám nenormálny strach ísť k dr. či bude všetko v poriadku a tak mi to potom vyskočí. Ale som sa dohodla s dr. že si budem merať každý den a zapisovať.
@andy09 vidis mas take krasne dovody na radost, tak Ti pekne kopka a vrti sa v brusku a ty sa strachujes 🙂skor ten tlak nech sa sa ustali, babo je ok, je rad na tebe byt v pohode 🙂 inak tiez uz by som mala rada scroning za sebou, aj ten uzv na sijove hodnoty...zas budeme o kusok dalej...
@inka070707 No jasna, tak prehnala 😀 , ved ja som si myslela, ze je uz stvrtok. Az ked som sa spytala pri pokladni, kde tak asi maju to akciove tehotenske oblecenie, pani mi povedala, ze az od stvrtku a mne to az potom doslo 🙂. Som vyse mesiaca PN a takato som zblbnuta. Inak nie som typ vymetacky lidlovych veci v akcii, ale ked uz, tak takto to dopadne.
@lerinka aj ja si hovorim presne to iste, v utorok idem na kontrolny screaning, aj na tie sijove hodnoty a veru malu dusicku mam, strasne sa bojim..nech uz je potom 😒
@andy09 aj mne sa drobcek trepotal, nozickami kopal 😉 a ja mam stale takeho ticheho tusacika, ze to bude babulka 🙂 a ked som cakala Danka, ten bol skor taky lenivejsi 😉 dokonca ani v noci ma moc nebudil kopancami a ked sa narodil uz v ked mal mesiac prespal celu noc 😉 podla mna chlapci su lenivsi...tak si drzme palce na tie baby 😉
@eevicka83 ja by som nemohla cele tehotenstvo nosit svoje bezne veci...uz teraz som sa musela vzdat svojich oblubenych rifli 😒 strasne ma tlacili na spodok bruska...a to pritom nosim s nizkym pasom, neznasam, tie s vysokym 😕 a kedze v leginach sa tiez necitim moc pohodlne, musim investovat do tehu rifli 😉
Dobre ranko, maminky-cakatelky 🙂 pripajam sa k vasej skupinke....aj my v novembri cakame babätko 🙂 Uz mame jednu dcerku Zaru....idem si vas precitat, nech som v obraze, co si pisete 🙂 zatial, pekny dnik
Caute tehulky 🙂 vcera vecer sme doma riesili mena pre miminko a tak sme sa nasmiali 🙂 My s dcerkou sme vymysleli, ze by to mohla byt "Linda" alebo "Benjamin". Dcerka je skalopevne presvedcena o tychto menach 🙂 No a muzovi sa velmi nepacia. Tak vymyslal rozne mena a nejako ho to taha k spanielskym a talianskym menám - Miguel, Massimo, Roderico, Alberto ... Muz je francuz, tak vymysla i z tych francuzskych - Paul (po slovensky Palko - nie!), Jean ( Janko - nie), Jaques, Hubert - No cista katastrofa!!!!!! Tak to nakoniec Karolinka uzatvorila, ze i tak to bude Linduska alebo Benjaminko, ze maminke je teraz zle a je to jej babatko, ze ja mam rozhodnut 🙂 A dnes rano sa ho hned pytala, no co uz sa ti tie mena tatinko pacia??? Ved i tak budes babatko lubit ci sa bude volat Linduska alebo Benjaminko 🙂 A nakoniec ma pravdu... na mene nezalezi 🙂
@hrustik1 Carolinka to krásne pochopila 🙂
@nedockava4 vitaj, krasne tehu prajem
@andy09 ja budem asi vždy každé dva týždne chodiť, ale nevadí, aspoň mám prehľad a ubieha nám to
@cobinka daj vedieť ako ste dopadli, odporúčam túto stránku popozerať kvôli skriningu a testom, aby si zbytočne nestresovala:
@eevicka83 vyzerá to, že ten Angel sounds je šikovná vecička. Nevieš o niekom, kto má na predaj? 🙂
@uskulienka ahoj ano monitor je super..zatial som velmi spokojna a odporucam ti ho.ja som mala jeden na predaj ale kupila ho asi jedna baba tu od nas 😉 inak sa da objednat cez internet.
ahojte kocky, chcela som sa opytat ako znasate tehotenstvo? ja som za posledny mesiac a pol schudla 5 kil, stale mi je zle, vela druhov jedla jednoducho nemozem ani citit, neviem co robit, ale znamy vravia,ze schudnut v prvych mesiacoch je normalne...ako ste na tom vy?
@uskulienka
@eevicka83 ak mate Union zdravotnu poistovnu tak babenko dostane zdarma monitor dychu

@lerinka no vieš čo zistila som, že bežne to doktori merajú od temena hlavy po koniec telíčka a ked je plod skruteny tak ma ovela menej vies..takze je to dost mozne 🙂