Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
nepisla som o ultrazvukoch v pripade, že je tehotenstvo rizikove, alebo niečo babatkam hrozi...vtedy je to naozaj dobra diagnosticka metoda..
pisala som vylučne množstve preventívnych ultrazvkov , ktore sa naozaj v inych krajinach nerobia- a nie z dôvodu zanedbania starostlivosti, lebo ich vysledky neonatalnej mortalty a morbidity su lepšie, ako naše
a ano, mam deti
a jedine moje dislekticke dieta je to, ktore bolo v 7tt gravididy ultrazvukovane (vid članok prof Rocschauba-asi to nejaky ten suvis ma )
to čo som vam pisala, neboli moje slova, ale slova uznavanych odbornikov - Lekara prof. Rockenschauba, uznavaneho slovenskeho prednostu košickej neonataologie MUDr. Krcha a tiež znamej nemeckej pôrodnej asistentky
@kwetinnka pravdou je..ano..je na nas, mat na všetko triezvy nazor
ja osm vam iba priniesla aj iny pohlad
😉
Ahojte ...chcela by som sa opytat na vas nazor...mam sem tam take pobolievanie v podbrusku ,alebo takz pocit,ze nieco v podbrusku citim ..neviem ako by som to popisala...napr.aj ked som vyprazdnila mechur tak ako by ma nieco pichlo pri vajecniku...inak nemam ziadne problemy...asi len stresujem ale preistotu sa chcem opytat na niekoho nazor ked idem az v piatok k doktorovi a vsetko prezivam prvykrat .
@dulkagabulka mam kamaratkou ktora nemala ziadne sona,kedze rodila v holandsku a ma dislekticke obe deti....v tomto by som az taky suvis nehladala
@mata258 Neboj sa, to je dobre znamenie, ze babo rastie a maternica sa roztahuje. To Ti povie aj lekar. Ja som sa tiez bala, lebo tie bolesti boli skoro ako predmenstruacne, raz jeden vajecnik, potom druhy, potom maternica, vsade ma to pobolievalo. Teraz som v 13 tt, uz to tak necitim, iba sem-tam.
Jaj baby ja sa dneska tak zle citim,skoro som odpadla v drogerii dnes,teraz na mna prisla unava,bolest noh 😒
tak dnes po kontrole sme 12tt+1, máme skoro do 6 cm...meral mi aj hodnoty NT a tam mi vyšlo 0,9 mm...aké vyšlo vám???? čítala som že by malo byť do 3,5 mm...tak ma to kúsok upokojilo...tehotenskú knižku dostanem až vo štvrtok so všetkými výsledkami z krvi...a ďalšia kontrola až 21.5.
@nanuska123 super 🙂, ja som ešte nebola, ale tiež som čítala že do 3,5 mm. tak môžeš ďalej príjemne tehuľkovať 🙂
dnes som sa objednala k diabetologovi na ten test tehotenskej cukrovky ... Pri dcerke som ju mala, tak ma teraz lekar hned poslal na ten test, ze cim skor tym lepsie .... A viete kedy mi dali termin? Na 21.5. 🙂 Cim skor tym lepsie 🙂 Ved to uz budem v 17tt, takze ake skor 🙂 Som sa zasmiala 🙂
@hrustik1 fuj, mne to naposledy tak strasne rozkolisalo hladinu glykemie, ze sa mi az ruky triasli, priserne zle mi bolo... musela som sa ryclo najest, lebo som myslela, ze normalne tam odpadnem...a ze aspon mesiac nechcem sladke ani vidiet...a hned ako som doranajkovala, tak som si musela dat sladky mufin a potom mi uz bolo fajn
Ahojte tak som sa vratila z toho screaningu a vsetko v poriadku 😉 som si tak odfukla, ze dr. sono vyskocilo 😉 mame 6,19cm takze zodpovedame 12+4tt, cize polovica 13tt, prietoky v poriadku, srdiecko bilo odusu 🙂 vnut.organy boli tam kde mali aj velkostou zodpovedali 😉 a nejlepsie bolo, ze ako dr.behal s tym sonom tak zachvilku len usmev od ucha k uchu a vravi, ci chceme vediet co to bude 😎 a ja kukam, ze to uz viete? a on este vacsi usmev a ze ano viem to presne 😀 takze babulka 😲 moj manzelik hned s kludom anglicana zahlasil, ze pravdaze, ja som to cakal 🙂
@nanuska123 ja mam NT 1,5 a dr. povedal, ze dobre, ze je spokojny...nehovoril nic o hranicnych hodnotach, tak dufam, ze je to OK 🙂
A este sa idem pochvalit, ze od dnesneho rana som krstna mama...sestra porodila krasneho chlapceka Jakubka 😉 trapila sa od nedele, ked jej odtiekla plodova voda 😖 a az dnes rano sa doktorkovia rozhodli pre sekciu, tak sme si vydychli, ze su v poriadku 😎
@trish31 ona nemá asi na to sono, aj keď mi ukazovala bábo v 9, . TT, tak to bolo také slabé sono, som mala problém rozoznať čo je čo 🙂 TAm kam ma teraz poslala som bola na morfologickom sone v 20. a 30. TT, to bolo 3D sono, takže paráda, pomaly vidieť každý detail bábätka 🙂 teda takmer 😎 Len ma trocha prekvapilo, že pri prvom tehotenstve ma nikam neposielala a teraz mi to oznámi, že to je akože "novinka", tak preto sa tu na to pýtam......No snáď len bude všetko OK
@andy09 ono este nebolo konkretne vidiet vonkajsii znaky pohlavia, ale kukal na nejaku kost, ktoru vraj chlapci maju zahnutu a dievcata ju maju rovnu...pocula som o tom prvy krat, ale on sa tvaril tak dolezito...a hlavne je to jeden z 3 odbornikov na gen.sona a screaningy v ZA 🙂 a poukazoval mi take veci na tom sone, co som ja ani s prizmurenymi ocami nevidela 😉

@eevicka83 hej vsetko dievky, ale už maju 13nast a este mam starsiu 17nastku 🙂 Noo tak bolo to o držku ale prežili sme a deti tiež 😀 pomahat veľmi nemal kto,vsetci v robote a opatrovatelku nam odmietli dat. Zo zaciatku manzel (už ex )zostal doma a neskor uz sa dalo ked sme mali rezim , clovek vydrzi veľa mam to odskusane. 🙂