Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@euka210 ja som v noci dost casto hladna a predtym mi stacil polystyren a teraz normalne o 4 rano polku rozku s maslom lebo nedokazem zaspat ak si ho nedam.... len sa bojim priberania.... tak sa snazim neprezierat cez den... ale najnovsie mi je nejak stale zle ked som hladna... a to mam pocit ze som hladna kazdu hodinu... niekedy je riadny problem vydrzat
Ahojte kočky, ležím si teraz na brušku ale viac tak naklonená na pravý bok a uplne som cítila také zvláštne čosi v brušku...uplne mi to pripomenulo ako ked začínaju pohyby. Som síce druhorodička, ale normálne som ostala v pomykove, že či by to už mohli byť pohyby? A už asi 3 krát mi to urobilo vždy ako som si tak lahla.
@andy09 ano, môžeš citit už pohyby 😉
@dulkagabulka dakujem🙂 Si vravím že teraz to tehotenstvo prežívam uplne inak ako ked som čakala malú pred 9 rokmi. Sa cítim ako prvorodička🙂 Stále to cítim na pravej strane aj ked teraz sedím. Pri malej som začala mať pohyby v 16 tt. Zajtra mi začína 14 tt tak som ostala z toho nejako mimo🙂
@cobinka ano, pojdem, ale az v maji, tiez mi ho moj doktor spominal, tak dufam, ze budem aj ja spokojna 🙂 a caka sa tam dlho?
Baby ozaj a ako je to s maternicou? Kazda ju mame inde alebo ako to je?lebo ja napr. srdiecko zachytim vzdy v lavo dole a tam aj tak vykopava do monitoru lebo to hrozne sklbne v usiach ked mam sluchatka a na druhej strane v pravo vzdy zachytim svoj pulz a tam tie zvuky a sklbania nepocujem. Tak ja mam asi vsetko viac vlavo ?
@andy09 aj ja uz asi tyzden registrujem nieco zvlastne na pravej strane na spodu bruska 🙂 A tiez si myslim, ze je to mimi 🙂 Je to sice len obcas, ale som si ista, ze to nie su ani creva ani mocovy mechur. A hlavne je to len na jednom mieste 🙂 Ja som pri Karolinke citila pohyby tiez asi od 16-17tt, a teraz uz v 13tt. Sice je to velmi jemnucke, ale isto sa to ozyva cloviecik v brusku 🙂
baby, dnes máme prvotrimestrálny skríning za sebou, všetko je v úplnom poriadku, NT máme 1,42, máme krásnu aj nosovú kostičku, podľa USG sme 12+5 tt, takže sme oproti mrche 3 dni dopredu 😀, meriame 6,26 cm po kostrč. Tatko bol z toho malinkého stvorenia unesený 😀 Odľahlo nám, že je všetko tak ako má byť, už sa tešíme na USG v 20 tt. 🙂
vsetci mame maternicu rovnako...jedine moze byt naopak.... 🙂
@eevicka83 neviem kde by si ho chcela pocut, ved az v 12t maternica vystupuje nad lonovu kost, dovtedy bolo vsetko skryte. Maternica je mala, ak si nahodou nepocula creva, tak moze byt aj, ze vpravo je placenta...v knizke by si to mohla mat napisane pri USG...ja mam ze je vpredu. Skus si citat toto, aby si vedela realitu ako to je v dany tyzden: http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=19
Ahojte zienky, nestiham to tu vsetko citat, len sem tam mrknem, co nove 🙂 ja mam termin 12.11. ale brusko mi uz vykuka riadne, staci, ze nieco zjem a uz si pripadam ako v 5. mesiaci 🙂 a v kuse som hladna, chlap uz mal pripomienky, ze stale len jem, tak som si bola kupit vahu a ja som dokonca 2 kg schudla...ale pomaly zacinam triedit oblecenie, zostali mi len jedny bedrove rifle, ktore este pohodlne obleciem, zvysne som musela odlozit, na tehotenske rifle sa mi zda este skoro 😖 no a znovu ma zacinaju boliet krize, mala som to aj pri drobcovi, tak planujem zacat cvicit tehotensku jogu a pilates, pred 2 rokmi mi to velmi pomohlo, cvicila som to denne
@lentilkaza ja som bola velmi spokojna 🙂 ved uvidis 😉 necaka sa tam vobec, oni ta objednaju na presnu hodinu a staci ked prides nacas 😉 my sme meskali asi 3 minutky a to uz mal Babjka otvorene dvere a cakal nas 🙂
@andy09 aj ja som akurat vcera nieco zacitila a tiez si hovorim, ze to snad nemoze byt drobec... 😉 ja neviem sediet s nohami na zemi, tak ich mam v kuse bud vylozene, alebo si na nich sedim 😒 a teraz som ich mala skrcene pred sebou a vylozene na stole a v brusku zrazu take hmyrenie 🙂 si vravim, ze to nemozu byt creva 😎
@trish31 ja som pri Dankovi mala fit loptu, ale ta mi vobec nepomahala...potom som chvilu chodila na kalanetiku a to mi vcelku pomohlo...mam sedavu robotu-9 hodin pri pocitaci ☹ takze moja chrbtica je dost znicena, ale nastastie mame v robote moznost chodit na masaze a tie mi super pomahali 😉 len teraz som s nimi musela prestat...tak som chcela nieco mimo domu, aby som aj vypadla a bola v kolektive tehuliek 😉
@trish31
@cobinka mna tiež nenormálne bolieva chrbát, včera som večer ležala na chrbáte pozerala telku a zrazu som musela ísť na wc no ja som sa ledva dvihla a kým som to rozchodila tak sa mi malá smiala, že som ako stará babka. Chrbát ma pobolieval už od začiatku, tiež mám sedavú robotu za PC, ale už od polovice marca ma lekárka nechala doma na PN. Niekedy ma začne bolieť chrbát ked vela chodím, a včera som asi od 12 do 17 hod strávila v kuchyni čo sme s malou varili piekli a motali sme sa tam potom upratovali, potom sme šli von a večer som bola fakt hotová s tým chrbátom. Musím aj ja niečo nájsť čo by mi pomohlo.
Tak sa nám drobčekovia nejako skoro ozývajú🙂 Ale dnes som napríklad necítila nič a ani včera.
@mimickapn no ja napr. rano o siestej sa zobudim ze som hladna, jedine co zjem je bud vianocka s maslom alebo suchsi rozok s maslom potom si lahnem a ak sa mi podari zaspat tak ked sa zobudim je mi zle..este horsie ako keby som ani nejedla... a tak aj cez den, ked jem od hladu tak namiesto toho aby bolo lepsie mi je horsie... a tiez mi takmer nic nechuti...
@cobinka
@trish31 ja som cvicila toto:
a toto:
https://www.youtube.com/watch?v=2qo_nCKpTcM(tam je tych casti viac), cvicila som asi od 16tt az dokonca, tiez som robila v kancli a fakt mi to pomahalo, dufam, ze aj pri drobcovi si najdem cas...tohto zasa v noci kojim, tak som taka pokrutena 😖
@eevicka83 Prave som prisla s krvi a pytala som sa na to aj sestricky ze mi nechuti jest a je mi zle od hladu a ona ze aby som aspom nieco lahke zjedla ked som hladna nejake ovocie alebo zeleninu a ze to je normalne v tychto prvych mesiacoch 🙂 len dufam ze po 3 mesiaci to prejde a budem sa napchavat z chuti 🙂 a v ktorom i tyzdni teraz?ja som uz konecne dostala tehu knizocku a vytesujem sa 🙂 ja som v 11 tt

@severinav mne je este stale zle skoro cely den, hoci uz grcam len vynimocne. Najnovsie som hladna v noci a neviem zaspat, tak zjem jogurt.