icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

katyka11
12. máj 2013

@trish31 Nie...ideme na krv poradnu...k mojmu dr... a potom neskor idem priamo k primarovi na Antolsku na nejaky speci utz a mozno budeme konecne vediet ci cakame nase vysnivane kavove zrniecko ......alebo maleho pindika 😀

trish31
12. máj 2013

@katyka11 tak mne uz dvaja lekari povedali,ze chalan🙂

andy09
12. máj 2013

@trish31 samozrejme že môžeš mať pohyby také ako šteklenie to je. 😀 Ako prvorodička som mala v 16 tt prvé pohyby, teraz skôr. Vidíš ešte že si išla aj tomu druhému dr. Ta aspon trošku ukludnil a držím palce na piatok.

trish31
12. máj 2013

@andy09 take zvlastne to je,neviem to pomenovat 😀

embabuli
12. máj 2013

prosim Vas, ako casto chodite k lekarovi na kontrolu?

Ja som sa zaregistrovala tento tyzden u gynekologa na klinike, ale upozornil ma, ze on nestiha a ak chcem poriadnu starostlivost tehotensku, tak chce osobny priplatok 120 eur..
Na uplatok nemam, nez som sla do ordinacie, tak mi sestricka dala podpisat papier s cestnym prihlasenim, ze sa nebudem nikde inde registrovat kvoli poistovni, tak teraz neviem..

na dalsiu kontrolu ma objednal az za 10 tyzdnov..sa mi to zda malo 😖

zigy
12. máj 2013

@embabuli to kde ta tak objednali?

embabuli
12. máj 2013

@zigy ja byvam v Prahe, tak tu na obycajnej gynekologickej statnej klinike
mam poistenie vsetko,
len si asi doktor chcel privyrobit, ked videl, ze som ustrachana o babo, uz po troch spontannych potratoch co som zazila..

kazdopadne penazi nazvys nemame, tak teraz neviem co...

zigy
12. máj 2013

@embabuli tak by som išla k inému,ja problémy nemám a objednáva ma doktor každé 3-4 tyzdne a viem že tu baby co majú problémy tak chodia kazdy druhy týždeň. raz za 10tyzdnov sa mi zda strašne málo

embabuli
12. máj 2013

@zigy hm, no prave..ja by som aj sla,
keby mi predtym, nez ma vysetril nedali podpisat ten papier, ze sa nesmiem registrovat u ineho gynekologa 3 mesiace 😖

ale vdaka za odpoved, aspon viem, ze nejsom paranoidna, ked sa mi zda, ze 10 tyzdnov je dost dlho bez kontroly

katyka11
12. máj 2013

@zigy no baby...tak to je velmi malo...raz za 10tyzdnou??? pane boze... sibe mu? ja som uz na pn...a musim chodit kazdy druhy tyzden...ale normalne by sa malo chodit aspon raz za mesiac.... 😒

andy09
12. máj 2013

@trish31 ano tak presne to je ono 🙂

zigy
12. máj 2013

@embabuli spýtaj sa na to v poisťovni,myslím že zmeniť lekára je tvoje právo a v tvojej situácii by som neriskovala takého ignoranta.

nanuska123
13. máj 2013

ahojte, prosím vás ako ste riešili prechladnutie, bolesť hrdla v tehotenstve???? k doktorke je mi asi ísť zbytočne, keďže mi žiadne lieky nemôže dať...

euka210
13. máj 2013

@embabuli normalne sa chodi 1x za mesiac, mna objednala moja sice po 6t, ale mne to nevadi, kedze pri prvom to bolo v poriadku

euka210
13. máj 2013

@nanuska123 kloktadlom alebo Septofort, ktory sa moze aj pri tehu. Do nosa sprej s morskou vodou. Vela oddychu. Pokial nie je teplota, tak naozaj je ist zbytocne. Iba keby uz bolo treba ATB.

nanuska123
13. máj 2013

@euka210 ja asi skočím aj teraz veru, nech ma aspon popočúva a kukne do hrdla....lebo pred 2 týždnami som mala vysoký zápal na prieduškách, čo mi zistila na alergu...už tam mi dala nejaký inhalátor na astmu, lebo že lepšie inhalovať ako by malému nemali ísť živiny odo mňa....

ewca
13. máj 2013

Baby cez vikend som bola na takom predporodnom kurze (ja viem, vacsina si poviete, ze naco tak skoro a ked uz jedno dieta mam, ale ja musim riesit traumu po prvom porode, inak si tehu neuzijem a riskujem, ze vdaka psychike bude aj ten druhy katastrofa) strasne vela veci som si ujasnila, pochopila som, naco je dobre pisat si prodny plan, bez ktoreho teraz do porodnice ani nepojdem... viem presno co chcem a co nie a fakt mi to tak pomohlo, ze verim, ze druhy porod bude krasny zazitok a normalne sa na to zacinam tesit...ked si udrzim takyto postoj, tak urcite to fakt bude super

mimickapn
13. máj 2013

Kocky chcem sa spytat ci je normalne ked som na rizikovom ze ma doktor objednal az o mesiac na kontrolu? teraz som v 12+6tt?Nejak sa mi to nezda lebo som bola na IVFku a doktor mi odtial povedal ze ma musi castejsie kontrolovat ako ine pacientky koli maternici.

mimajka
13. máj 2013

@nanuska123 Ahoj. Aj mna bolelo hrdlo a bola som nachladena, ale k lekarke som isla, tam mi hned brali krv na zapal, vysledok bol hranicny tak som dostala atb, ktore som po dohode s lekarkou mala uzit az ked sa to nebude zlepsovat a gynekolog ma okamzite poslal na vytery z hrdla a nosa, lebo keby tam bol pritomny streptokok tak to moze narobit poriadnu sarapatu. Kloktala som slanou vodou, a vela cajickovania. Na bolest hrdla mi odporucila homeopaticke lieky a cmulala som anticol, prirodne antibiotikum hrianky s cesnakom, slepaci vyvar, horuce mlieko s medom a za 2 tyzdne som sa z postele ani nepohla. Teplotu som nastastie nedostala.

mimajka
13. máj 2013

@mimickapn Ja som tiez na rizikovom, najprv som chodila kazde 2 tyzdne, na poslednej kontrole som bola 12+1 a tiez ma objednal o 4 tyzdne.

mimickapn
13. máj 2013

@mimajka tak asi preto ze je mimi v poriadku nas az tak neskoro objednavaju 🙂 ale bola som zvyknuta ze som ho videla kazdy druhy tyzden a teraz az mesiac no neviem ci to vydrzim 🙂 uz som rozmyslala aj nad tym ze mam na porodnici znamu tak keby nieco tak tam behnem a pozru ma 🙂

sakura
13. máj 2013

@mimickapn
ahoj ..aj ja som po IVF a chodím každé 2 týždne....

mimajka
13. máj 2013

@mimickapn Zabudla som dopisat, lekar mi povedal, ze keby cokolvek bolo, tak mam okamzite prist, chodi 2x do tyzdna do inej ambulancie, ale povedal, ze aj tam mozem prist.

pechlinka
13. máj 2013

baby ja som tiez na rizikovom a chodim raz mesacne na kontroly.. 🙂

mimickapn
13. máj 2013

@sakura A kedy ides teraz na poradnu?mozno to tak robia vsade ze ak je v 12tt vsetko ok tak objednavaju raz za mesiac.Ja idem dnes na NT sono tak sa tesim na certika 🙂 minule bol pekne otoceny chrbatikom tak som dostala 5 fotiek 🙂

katyka11
13. máj 2013

@pechlinka Peti ja idem teraz vo stvrtok darovat k mojmu opat krv na lek.ucely 🙂 a pak mam prvu poradnu...a neskor idem k primarovi na antolsku na utz.. tak som zvedava... 😀 a ako sa citite?

sakura
13. máj 2013

@mimickapn
ja som bola v utorok a idem teraz 22 mája..zajtra idem na NT merania do BA tak dúfam že dostanem pár fotečiek 🙂)
Ja som mala aj dcérku po IVF a chodila som každé 2 týždne na poradňu...moja dr to vzala tak dôsledne 🙂) Asi som bola u nej prvá po IVF.... 😅

mimickapn
13. máj 2013

@sakura my sme boli vo stvrtok a teraz az 5.6 ale ja behnem medzitym do nemocky nech ma pozru ved to stoji len 2 eura 🙂 nevydrzala by som tolko bez toho aby som videla mojho certika 🙂 A kde si bola na IVF? Ja na Antolskej u Mudr.Marsika a 100% spokojnost 🙂

prahaxx
13. máj 2013

@ewca predporodnu pripravu schvalujem, vidis sama, ze pomohlo, ja sa porodu nebojim, ale pri prvej dcerke som nezvladala kojenie, kym som nasla poradkynu bolo uz neskoro, tak toto urcite nepodcenim, aj ked zase stres pri 2 detoch...
ja som tiez rizikova od 5 tt, raz za mesiac mam poradnu a medzitym kontrolu, akurat zajtra, uf, to zas bude
tehotenske nechutenstvo sa zial prenieslo aj na celkovy vkus, treba nam urobit kuchynu a detsku izbu a co sa mi pacilo, sa mi uz nepaci 😖 , zufala som, dufam, ze to tiez prejde a do konca leta bude hotovo, potom s tym brusom, neviem neviem, ako by som sa motala medzi skrinkami, prvy porod zacal viac ako mesiac pred narodenim malej neustalymi kontrkciami a vysokym tlakom ☹
@mimajka skore vyliecenie, mas stastie, ze Ti zaludok funguje, dat vsetko co pises by som vobec nezvladla
@embabuli no nejaky norsky system ma pan doktor, dufam, ze si nepodpisala to vyhlasenie a skus sa opytat niekde inde, moj doktor tiez vyhlasuje, ze na Slovensku maju tehotne najviac vysetreni na svete, NT som odmietla, kedze on ho nerobi a 50 km vzdialene centrum ho robi za 40 eur a aj tak by nam to bolo na nic.. toto mi nevadi, inak som vcelku spokojna, lebo ma milu sestricku
vsetkym zelam krasny dalsi tt 😀

sakura
13. máj 2013

@mimickapn
ved jasné 🙂 pre klud duše 🙂 Aj ja by som šla 🙂
Ja som bola v Iscare.. a zdá sa mi že Maršík tam robil...