Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@viviem jeej,ty sa o 2 tyzdne vydavas?prajem vsetko len to naj,nech je vas svatobny den aj cely zivot po nom len a len krasny.inac neviem ci bol az taky dobry napad ten monitor.vcera mi manzel povedal to iste,asi ma pozna a vedel ze budem na tom nalepena cely den a ked sa nepodari najst tak budem stresovat.a uz je to tu.uz 30 minut hladam srdiecko a nic.plod by mal mat pulz 120-160 za minutu a ja som nasla akurat svoje- 90 za minutu..tak to skus so stetoskopom,mozno sa ti podari najst.ja idem dalej hladat to nase nezbedne dietatko,dufam ze sa mi len skryva.asi poprosim muza nech to niekam predo mnou schova. ☹
@viviem tak o 2 tyzdne svadba?super gratulujem 🙂 no bolo by to mile,keby zrovna kopne ked si budete hovorit ano 😀 daj potom vediet ci kopalo.no neviem skus pise sa,ze az od 18tt ale mozno ano.horny okraj maternice by mal byt 5cm pod pupkom cize hladaj niekde tam.tuto stranku si ja citavam tak si ju kukni http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=25 je tu vselico zaujimave aj o velkosti maternice a kde sa nachadza.
Ahojte ja som bola včera na poradni. Bábätko má 13cm, fotku žial nemam lebo dr sa to nepodarilo dať na USB kluč. ☹ ☹
Krpec sa mrvil ostošesť a vraj to vyzera na chlapca. Inak je vraj všetko v poriadku, podľa utzv. 15+6 tt podla knižky 16tt. ☹ Zobrali mi krv na genetické vady, o týžden si mam zavolať o výsledky. Chcem sa však opýtať ten morfologický utzv sa robi bežne u gynekologa? a kedy, v ktorom obdobi? 😉
@michaela18 no vraj je to este skoro pocut az po 18tt, dnes sme skusali hladat ale nepodarilo sa, poculi sme iba moje creva a nanajvys moj pulz...uz sa neviem dockat kedy to budem pocut fonendoskopom, ..ten moj mi povedal ze ten doppler je iba obycajny zosilovac ☹ ...ale v stredu idem na utz, uz budem v 17tt tak sa tesim na malinke, som zvedava ako podrastlo a mozno uvidime pohlavie aj ked mi to v 12tt povedali ze je to chlapec, ale nadej umiera posledna...ty sa kedy chystas ku dokymu?
@bv_alexandra preco si smutna, ved malinke mas akurat, jeden den hore dole je uplna pohoda 🙂 ...morfologicky sa nerobi bezne u gynekologa, to su na to specialne pracoviska, alebo gynekologovia co to robia, treba si len zistit na nete kto to robi v tvojom okoli, ja som bola na prenatalnom screeningu v 12tt a teraz idem v 20tt a potom sa este robi v 30tt, ale ten v 20tt je taky co sa vsetko uz vidi a zisti sa ci vsetko je ok
@viviem ahoj.ja som dnes rano nasla opat srdiecko,bolo to isto babetka ,lebo oźvy boli 140 za min. 🙂 ale slubila som si, ze to nebudem pouzivat kazdy den.,viac ma to vcera vylakalo ako pomohlo.takze to u vas vyzera na chlapceka?ja sa uz neviem dockat kedy nam povedia pohlavie.je to prve babo ,takze nam je to v podstate jedno ale rada by som uz babo oslovovala menom a rozpravala uz v tom ci onom rode o nom.my ideme najblizsie na ultrazvuk az v 20t.ja som v irsku a tu to nie je moc caste.naposledy sme boli v 12t a teraz ideme az 2 juna.no nic musime to dovtedy vydrzat.aj preto som rada ze mam ten monitor,ked sa mi nieco nezda tak si mozem sama babo skontrolovat.drzim ti palce na stredu,daj potom vediet ci vam potvrdili pohlavie.som zvedava. 😉
@bettyx ahoj.mne nevolnosti zacali ustupovat.je to uz omnoho lepsie.aj ked v utorok to bolo hrozne.ale odvtedy,klop,klop sa citim v celku dobre.mierne nevolnosti vecer ale uz nezvraciam.drzim palce nech uz aj ty to mas co najskor za sebou.aj ked nechcem zarieknut,myslim ze tie moje hormony este o sebe daju par x vediet.veselu velku noc.a prajem nech sa s chutou a do sytosti najes bez nevolnosti. 😉
Ahojte baby chcem sa spitať na vytok v tehotenstve ten moj je biely no sem tam žlty aj zeleny a stale pocit mokra dufam že nemam neaku infekciu ☹ ☹
ahojte 😝 ja budem mat tiez babo v oktobri 2011 a uz sa toho velmi bojiim si nevieem ani len predstavit ako budeem rodit . ☹
@viviem aj ja ti zelam vsetko dobre k tvojej svadbe nech sa vam v zivote dari a ste stastny 😉
@kocica51 ahoj zelam krasne tehulkovanie a neboj porod zvladnes ako milion inych 😀 😉
@nika195 na tvojom mieste by som isla radsej k dokimu
@bettyx som rada ze ti je uz o kus lepsie a hadam sa nevolnosti uz nevratia
inac zenicky zelam vam krasne Velkonocne sviatky a vela vody 😀
@viviem smutna z toho že nemám fotky 🙂)))))
aha takže to sa musim informovať kde sa to dá urobiť. hm. mám pocit že pokial môjho dr nebombardujem otázkami tak mi nič konkrétne nepoviem :(
Pýtala som sa ho aj na názor na 3D a odpovedal mi len že to nie je nevyhnutné. to bola celá jeho odpoved ale zato každú poradnu sa ma nezabudne opýtať či sme sa už s priatelom bavili o možnosti odberu pupočnikovej krvi.
Neviem ale mám pocit že mám málo informácii od neho čo sa týka môjho tehu.
@bettyx Ďakujem pekne a dúfam že ti už naozaj bude lepšie a budete mať pekné sviatky 🙂
@bv_alexandra morfologický UV je špeciálny, ten prístroj nemá bežne každý gynekológ, vidno tam vnútorné orgány a kosti bábätka. Vidieť tam chlopne srdiečka a podobne. 3D nie je nutné ale je pre radosť 🙂 a dobrý pocit a budeš mať pamiatku v podobe DVD a pupočníková krv, za to majú gynekológovia určite nejakú províziu lebo mne to tiež trieska doktorka pri každej návšteve o hlavu, rozdáva letáky a tak podobne a tiež mi povedala že peniaze čo "vyhodíme" za 3Dčko by sme mali investovať do odberu p.krvi. Keby ale netrebalo to skladovanie p.krvi platiť každý rok, keby to bola iba jednorázová investícia, tak nad tým určite reálne uvažujeme, ale takto, budeme radi že zvládneme hypotéky a dve deti z jedného platu a smiešneho rodičovského príspevku.
@michaela18 děkuju a gratuluju! už se toho sama nemůžu dočkat! je to dílo! to budeme mít ty děti asi ze zlata když už tak zlobí...
@bv_alexandra
@zuzul1310
hehe baby, ja mam presne tu istu skusenost. ked som isla na prvu poradnu, upenlivo som cakala nejake letaciky alebo informacie o tom co robit alebo nerobit pocas tehotenstva, co papat co nepapat. aj som letaciky nafasovala, natesena doma pootvarala - vsetko iba o pupocnikovej krvi... na to mam uz davnejsie nazor utvoreny - chcela by som placentu darovat po porode, kedze je to taka vzacna vec. no napriklad mojej kamaratke, co rodila na antolskej v januari ju odmietli vziat lebo nemala dostatocnu hmotnost 🙂 takze o co potom ide ked je to taka zazracna vec? asi o to, kolko penazi to zarobi na servis dookola, pocnuc zarobkom nasich gynekologov...
mna len stve ze lekari strasne neradi pocuju o tom ze sme nieco take alebo take citali na fore... predsa ked nas oni neinformuju, kde sa mame obratit?
ja som si teraz vybavila na vlastnu past maly 3D ultrazvuk v Gynfive, za 17eur - tak ako odporucali tu kocky v diskusii, velmo sa na to tesim 🙂 idem v utorok, dufam, ze sa budem moct pochvalit peknymi foteckami 🙂.
@bv_alexandra nic si stoho nerob ani ja este nemam ziadnu fotku 😠 tak dufam ze ked pojdem 10.5 na ten morfologicky tak uz nejake budem mat 😉
@zuzul1310 a potrebujem nato odporučenie svojho dr? alebo sa možem nan objednat sama? a kde sa robí v bratislave?
caute maminy
tak mne uz tusim konecne zacalo rast brucho 🙂 teda tehotenske brucho 😀 lebo vy tu uz skoro vsetky pisete o pohyboch babatka a o bruskach ako v siestom mesiaci a ja som sa doteraz ani necitila ako tehotna, teda, ked neratam tie neprijemne priznaky , ale to bolo skor ako zla choroba a nie tehotenstvo 🙂 ..no tak sa tesim, ale uz vidim, ako budem spominat na casy, ked som sa este mohla v pohode predklonit, lebo ked som si rano depilovala nohy, tak uz mi brusko zacalo zavadzat :D
inac ten "mokry" vytok mam aj ja a dost ma to obtazuje.. niekedy je to menej , ale obcas uz rozmyslam, ci mi preboha neodteka plodova voda alebo co 😨
prajem vsetkym pekne sviatky, my asi dnes pojdeme niekam na maly vyletik
ahoj holky,
můžu se k vám přidat? Já jsem sice velmi málo na netu, ale jednou za čas bych se třeba připojila a popovídala jen tak. Čekáme druhé mimi 13. října, máme už dvouletého Kubíčka, ten se narodil 15. března, a taky jsem kdysi chodila na březnovky🙂))Ale víc jsem to prožívala, teď už je to takové víc realistické🙂 😀
@viviem viem,ze sa na to tesis aj ja sa tesim ked ma male tak poriadne kopne 🙂 lebo toto co sem-tam citim je take slabunke len raz sme s muzom citili na dlani take hrbolceky akoby male robilo kotrmelce.muz sa smial,ze male beha v maternici ako skrecok v tom kruhu 😀 tak drzim prsty nech co najskor citis pohyby 🙂
My sme vcerajsok travili v zoo v BA,no nic moc ta zoo ☹ boli sme sklamany ako opice boli super aj dinopark ale keby ju mam ohodnotit od 1-5 a 5 je najhorsia tak dam 4.ale aspon sme sa poprechadzali.mne uz brucho riadne podskocilo normalne beho 2 dni narastlo o velky kus az sme s muzom nechapali.takze este take silne kopance a uz si budem 100% ista,ze som tehu 😀 tak pekne sviatky a moc sa neprejecte 😀
Zatím nic necítím..říkaj, že u druhého je to dříve, tak uvidíme, jinak mně by nevadili dva kluci, jsem spíš klučičí máma, žádný hadry, šminky, obchoďáky nic takovýho, s Kubíkem jsem pořád v lese, bydlíme na vesnici a já se bez baťohu nehnu jo a miluju chůzi, všude kde můžu jdu pěšky..i s kočákem, máme takový tank, Dorjan, ale Kubín se do něj krásně vleze, vyspí se v něm a můžem být venku celý den, sporťák ani nebudu kupovat🙂)))autem se moc nepohybuju🙂)
ale jasan, i za holčičku budem rádi, hlavně ať je to zdravý, jo a mám počáteční váhu 76 kg, tak jsem chvíli zvažovala, jestli nejít do baculek, ale nakonec jsem u říjnovek🙂))

@lucy56 ale nic take, v pondelok mi brali krv kvoli bolestiam oblicky, mam infekciu mocovych ciest, tak som na antibiotikach a probiotikach...som zvedava na dnesne vysledky krvi, v stredu idem ku gyn lebo dnes nerobil ale vraj este nebudu vysledky, ze tieto trvaju dlhsie, nevies ako dlho?