icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

bettyx
15. máj 2011

Ahoj holky,
tak nevím co si mám myslet, ale příšerně mě pálí kůže na bocích až po žebra 😖 ! přitom břicho mi do obvodu "vyrostlo" max. o 5 centimetrů a nijak se zatím nezvětšuje.. nikdo by neřek že jsem těhotná! za dva týdny jdu na morfo UZ a ještě jsem placatá..
vím že se říká že to je předchůdce strií, ale je to moje druhý mimčo a poprvé se mi neudělala ani jedna -možná je to tím že jsem se poctivě každý den mazala, dělám to i teď a tentokrát jsem začla kapinku dřív... ale to pálení!!! a alergii na tu mast nemám.. to by mě pálilo i břicho a ruce... ach jo...

masinka
16. máj 2011

ahojte
tak po dlhej dobe opat zaktualizovana tabulecka 🙂 @kucminka 🙂
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/oktobrovky20...

sorry ze to tolko trvalo, ale okrem toho ze som bola takmer bez netu, chytila Dia nejakeho veseleho bacila, tak mi dva tyzdne teplotovala (az okolo 38,5 stupna) a cele noci nespala, lebo sa dusila. Vsetky odbery vysli negativne, podla doktorky na ORL takto vyzera zdrave dieta, nakoniec az rontgen ukazal slaby zapal, penicilin to len zhorsil, nakoniec pomohol az Klacid. Medzitym to od nej chytila aj Nelka a potom aj ja (teda my sme teploty nemali,len priserny dusivy kasel- nastastie uz na nas pokusy nerobili a rovno sme dostali spravne ATB, ktore aj zabrali. (inac mne robili aj odbery a vytery a tiez tam nic nebolo). Popri ATB sme sa poctivo cpali probiotikami, takze nejake traviace tazkosti nas nastastie obisli - ale v lekarni som tento mesiac nechala cely rodicak 😖 @chavallee - na rozhadzane travenie po ATB skus probiotika...
V utorok ideme na 2 tyzdne do Talianska - trochu si zregenerovat dychacie cesty na morskom vzduchu 🙂
@zuzinka_26 - ked som cakala Nelku, isli sme letecky do Spanielska, s Diou v brusku sme boli v Taliansku a teraz zase Taliansko. Treba si vybrat destinaciu kde nie je prilis hic a kde maju normalne hygienicke standardy, ziadnu sialenu exotiku a vsetko bude OK 🙂
@zuzinr - tiez som velky fanusik Twilight sagy - hlavne knihy boli super, tie filmy ma az tak nebrali, dobra je aj ta dalsia kniha od Meyerovej - The Host... neviem ako sa to vola po nasom...
@natalii6 - u nas sa tiez potvrdilo ze druhe dieta je opakom prveho - Nelka bola dobrucke spinkajuce babatko, Dia bola slusne povedane narocne dieta...som zvedava aka bude tretia....
@jani74 - ja mam kocik Hartan s velkymi nafukovacimi kolesami a je super do terenu (napriklad na petrzalske chodniky 😝 ). obcas treba dofuknut, raz musel dedko lepit defekt, ale inac som spokojna.
@marikac my sme mali vysledky AFP 1:140 riziko razstepu a mam krasne zdrave dieta, tak drzim palce nech je to aj u vas iba plany poplach

lucy56
16. máj 2011

@masinka super tabulka, ako nas je vela, aj tak ta obdivujem za namahu co si si s tym dala...parada

chavallee
16. máj 2011

Októbrovky dobré ránko a krásny týždeň prajem!

nelynka18
16. máj 2011

@bibi13
@zuzinr diky baby cez vikend som stihla pozriet vsetky 3 casti 😀 teraz precitam poslednu cast a pockam si na nu na nete 😀 ja ani nechapem preco ma to tak chytilo,proste je to nadherny film o laske a hraju tam krasny ludia...... 🙂
tak babulky zajtra uz morfo.ultrazvuk 🙂 neviem sa dockat a kazdy z rodiny mi vola,aby som im dala potom hned vediet,ze co cakame,zvedavci jedny 🙂 je to napinavy jako ksandy 😀 😀 a na druhy tyzden zaciname 6.mesiac,to snad neni ani mozne ako ten cas ryyyyyyychlo bezi,len tod mi v profilovke svietilo ze 220 a teraz neakych 140.....hrozne to uteka 🙂 dnes ma maly v skolke vystupenie,tak sa tesim.....som zvedava ako to zvladne 🙂 a vy ako?aj vam tak rychlo ubehol vikend?

ketrinka29
16. máj 2011

@sonca13 Ahoj! Ďakujem za správičku. Som rada, že existuje takáto stránka, kde si môžu poklebetiť baby s rovnakým "osudom" 🙂 Ja mám tie kŕče len vtedy, keď nosím vysoké topánky, ktorých sa neviem vzdať, no už to striedam, lebo trpím a nechcem si zdeformovať chodidlá.
V sobotu som mala takú bolesť na ľavej strane pri pupku a okolie ma len na dotyk bolelo, neviem, čo to mohlo byť, no do rána to prešlo. Chvíľami to bola bolesť ako keď si natiahneš sval. Dúfam, že nič vážne. Mám pocit, že som zjedla slona a nezmestí sa mi do brucha.
Keď som si položila ruku na brucho, cítila som také bublinky, priateľ to nazval, že prcek prdí 🙂 sme sa nasmiali. Asi zavolám doktorovi pre istotu, lebo poradňu a ultrazvuk mám až 25.5 a to je ďaleko.
Potom napíš, ak ti určia pohlavie, ja si myslím, že my budeme mať chlapčeka. Pekný deň.pa

berus222
16. máj 2011

@nelynka18 ja som vsetky 4 knihy precitala za 2 dni. uz ich mam precitane 2x. manzel si zo mna robi srandu, ze som ako pubertiacka. tiez cakam na posledny diel co bude v kinach. inak, tato cast, co bola teraz na markize, to bolo strasne. ti ludia, co to dabovali im asi museli este zaplatit za to dabovanie. odporucam v cestine alebo oreginal. je to neporovnatelne.

nelynka18
16. máj 2011

@berus222 🙂 aj moj muz mi hovori,ze som ako 14-tka zamilovana 🙂 pozerala som v cestite,tak je to krajsie,mas pravdu 🙂

sonca13
16. máj 2011

@ketrinka29 ja som tiež rada, že niečo takéto existuje.. baby si tu vedia poradiť a aj pomôcť.. a hneď je človeku lepšie, keď vieš, že nemáš "problémy" či už zdravotné alebo aj nejaké na dušičke len ty sama... my ideme na kontrolu zajtra, tak so tááááákto veľmi zvedavá, že či mimi bude otočené tak, aby sme videli čo chceme vidieť 😀 môj drahý tvrdí, že to bude chlapec, tak uvidíme, či sa trafil 😀 cez víkend mi bolo celkom fajn, až na nenormálne pálenie záhy... som nevedela čo so sebou...
ak máš nejaké pochybnosti alebo nie si si istá, určite radšej treba zavolať, aby sa niečo nestalo a potom budú na teba kukať 😨 že a moja ty kde si bola... aj ja som už pár krát volala, ale zakaždým bolo chvalabohu všetko OK, len človek sa zľakne a potom nevieš čo so sebou...
my mávame ďobkanie, ale keď mám ruku na bruchu, tak to nie je veľmi cítiť... priateľ mi už hovorí, že si vymýšľam, lebo nikdy nič necíti...hovorím, že to je také jemnunké a na riadny kopanec si bude musieť počkať...na 4D sa chystá aj on, dúfam, že ho v práci pustia... zatiaľ videl len fotky z ultrazvuku a už sa moc teší, kedy bude vidieť naše mimi v pohybe... je to úžasné...

zuzinka_26
16. máj 2011

@masinka Dakujem 🙂 a kedy idete do Talianska? my tiez rozmyslame Taliansko hned prvy julovy tyzden.

peta_k
16. máj 2011

Tak som si dnes volala k dr. kvoli vysledkom z genetiky, sestricka mi povedala, ze krv je v poriadku... teraz som akoze trosku zmatena, to akoze by malo byt babo zdrave? ja som cakala nejake presnejsie hodnoty a tak... o tri tyzdne mam az poradnu a morfo utz, to akoze az potom sa dozviem viac? budem vtedy v 21.tyzdni a pripadna amnio sa robi vraj medzi 16. a 20.tt... piste baby, ak mi viete poradit, dik

lucy56
16. máj 2011

@peta_k ahoj,mne to tiez takto len oznamili, ze mam vysledky v norme a ze zaver my povie na morfologickom, kde sa to sumarizuje vsetko dokopy, tak cakam,ale uz vo stvrtok idem tak hadam je vsetko ok,lebo keby nebolo uz je potom neskoro riesit amnio asi

lucy56
16. máj 2011

@sonca13 aj ja pocitujem dobkanie, do bruska dole pod pupkom,ale nie je to nejako pravidelne,niektori den viac krat a niekedy vobec, a manzel este necitil nic takze mi tiez nechce verit, ale vsak hadam o chvilu budu aj kopance poriadne
o chvilu mi zacina vychadzka tak pojdem aspon do potravin, nech mam nejaky pohyb

luseta2000
16. máj 2011

@michaela18 ahoj ja zacinam 15 t a uz sa strasne tesim kedy budem citit male.. ako sa to prejavi neviem si to vobec predstavit? 😀

luseta2000
16. máj 2011

@sonca13 ahoj kedy sa da objednat na 4D? ja som zatial iba v 15t este som nemala ani ten ultrazvuk kde zistuju ci ma vsetko ale pevne verim ze bude ok, Ten 4D sa da objednat na normalnom ultrazvuku?diky

michaela18
16. máj 2011

@zuzinr ahoj,suhlasim s tebou co sa tyka malych kolies na kocikoch.je to najvacsia chyba aku mozte urobit.sice nemam deti ale starala som sa tu 3 irskym rodinam o deticky a nieco mam uz odkocikovane.s malymi kolesami sa vsade zaseknes,je s nimi tazko prejst po inom ako betonovom terene,o snehu ani nehovoriac.clovek ostane zaseknuty.cim vacsie kolesa tym lepsie.

drtka
16. máj 2011

Baby aj Vám už opuchajú nohy a trpnú ruky? Mne asi týždeň strašne opuchajú nohy a večer neviem poriadne ani chodiť. A teraz tretí deň mi trpnú prsty na pravej ruky. Dokonca dnes som od rána 4 do 7 bola hore čo sa mi z toho nedalo spať ☹ To mám za to že mi na začiatku nebývalo zle a teraz budem trpieť? Nie je to ešte nejako skoro?

michaela18
16. máj 2011

@luseta2000 budem drzat palce nech malinke pocitis tak skoro ako ja.u mna to bolo v 17t a som prvorodicka.a nemylila som sa.pretoze je to coraz castejsie.ked to pride urcite to spoznas.u mna to bol uplne iny pocit ako ked sa hybu creva,hned som vedela ze je to babo.bolo to take prevalovanie v podbrusku,a velmi intenzivne.ako keby malinke robilo v mojej maternici kotrmelce.trvala to asi 15 az 20 minut v kuse.alebo by som to prirovnala k takemu cervickovi co ti beha po maternici.pohyby mam vlastne uz druhy tyzden ale take intenzivne ako prvy krat este neboli.citim casto pocas dna take tuknutia,sem tam silnejsie ale nie take intenzivne.pomalicky by to malo zosilnievat, tak cakam a dohovaram babetku nech sa posnazi.hi hi 😉

nelynka18
16. máj 2011

@drtka akurat som o tom citala.....daj si pozor a meraj si tlak aby to nebolo nieco vaznejsie...bud si len spuchla po namahe alebo sa v tebe uklada voda....kedy ides na poradnu?nechcem ta strasit neboj sa len na opuchy mas este cas tak si daj na seba pozor 😉

berus222
16. máj 2011

@drtka este je skoro na to, aby si opuchala. ked si opuchnuta od rana, mala by si ist k doktorovi. alebo na pohotovost. ja som opuchala na konci 1. tehu. nemohla som pit mineralky, jest nic slane, treba si vykladat nohy a setrit sa.

zuzinr
16. máj 2011

@berus222 suhlasim ten dabing sa aj mne zdal strasny 🙂

sylvestra
16. máj 2011

Ahojte babulky
@masinka krasna tabulka, ale sa nas teda nazbieralo 🙂
@nelynka18 k tej tvojej neterke - nasa neter mala prijimanie pred dvomi rokmi a tiez sme hutali, aky dar. Vsetko, co pises tiez uz mala...nakoniec sme jej kupili taky prehravac na cd, radio a s vystupom na usb..malo to aj take male zlatucke dialkove ovladanie...neter bola cela vytesena, ma vlastnu izbu, tak ze si tam bude vyhravat svoju muziku a nemusi pocuvat, co maju pustene rodicia..ani som netusila, ze jej tym sposobime taku radost....mozno pre niekoho trosku zvlastny darcek, ale vsak nemusia byt len sperky, hodinky a podobne 😉 aspon mas o tip viac 😉
Co sa mna tyka, moje babenko sa zatial hlasi o slovo v podobe hrce, ktora sa posuva po bruchu 😀 a obcas jemne zakopka, ale este to nie je kazdy den...obzvlast aktivne je ale pri hokeji, nech hra ktokolvek 😀 tak veru neviem, ci to tiez nebude maly chalosik ...uvidime buduci tyzden, ideme na poradnu.
Kocky, ma niektora z vas nizky tlak? Ak ano, co vam na to povedal doktor? Ja mam nizky 90-95/60-65 a najhorsie je, ked vonku prsi...vtedy sa mi kruti hlava pri zmene polohy.

zuzinr
16. máj 2011

@drtka aj ja si myslim ze je to este skoro na opuchnute nohy a este ked ti aj trpnu, ja by som prinajmensom aspon zavolala dokimu, neviem kedze cakas dvojicky, mozno mas ovela vacsiu zataz na organizmus.

nelynka18
16. máj 2011

@sylvestra no vidis to by bol fajn napad 🙂 veru ani netusim ci ma take nieco v izbe,musim pozistovat.dakujem 😉 k tym pohybom,ked uz takto male pekne citis uvidis zachvilku to uz budu silne kopance.aj u mna to tak zacinalo a potom uplne salta a kopy az som sa rozplakala,take to bolo zlate 🙂 mne sa tiez zda,ze mavam nizky tlak,tiez sa mi kruti hlava a aj mi byva tak zvlastne.zajtra idem na poradnu,tak sa ho opytam.ale inak mne pomoze ked si dam magnezium a vypijem viacej cistej vody a na chvilku si lahnem a do pol hodky sa to zvycajne upravi.

jana86
16. máj 2011

@nelynka18 ahoj, ja sa uz tiez neviem dockat zajtrajska,tiez mam morfo.ult. a uz sa tesim na telefonaty, lebo vsetci v rodine su zvedavi,ze ci uz budem vediet co to bude 🙂 joj asi ani spat v noci nebudem.nech uz je zajtrajsok 🙂

drtka
16. máj 2011

@nelynka18
@zuzinr
@berus222 Ďakujem Vám. No ja našťastie neopúcham od rána, iba tak na večer a hlavne keď je vonku teplo. Viac ma znervózňuje to trpnutie prstov na rukách. Ale zvýšila som dávku magnézia tak uvidím či to prejde. V piatok idem na morfologický tak sa poprípade zastavím u doktorky. S opuchaním nôh som mala problémy aj v minulosti a prikladám to tomu, že mám na sebe už 13 kg, tak je to hádam aj z toho.

berus222
16. máj 2011

@sylvestra ja mam tlak ako 2 dni mrtva. doktorka mi povedala, ze mam pit 1 kavu denne a pit veeela vody. z kavy mi je zle, lebo som ju nikdy nepila, ale tlak stupne. a pomaha mi "vytocit" sa. manzel je na to najlepsi liek 😀

sylvestra
16. máj 2011

@nelynka18 ja mavam nizky tlak aj za normalnych okolnosti a myslela som, ze v tehu sa mi trosku zvysi..ale ostal taky isty. pred par rokmi som mavala dokonca cierne pred ocami, vsetko sa mi krutilo a musela som si sadnut, lebo by som odpadla...odvtedy pijem vela vody, ale teraz ani ta voda nepomaha. doky mi povedal, ze ked je najhorsie, mozem skusit jednu malu slabsiu kavicku s mliekom. Opytaj sa aj ty zajtra, co ti povie,mozno sa dozvieme nieco nove 😉
@drtka veru sa radsej opytaj, ci je to v poriadku. Mna sa pytaju pri kazdej navsteve lekara vyslovene na opuchy, tak asi vedia preco. A ked uz nic ine, aspon budes ty spokojnejsia, ked sa opytas a vysvetlia ti.

sylvestra
16. máj 2011

@berus222 mne kava pred tehu chutila, ale pila som tak jednu denne. V tehu mi zacala smrdiet, tak som sa jej vzdala. Teraz si ju kvoli tomu tlaku dam, ale len prilezitostne, ked citim nizky tlak. Mna manzel nevytaca, on je taky kludas, ale mozno by mi nezaskodilo vratit sa do prace, tam by mi tlak stupol veeeelmi rychlo 😀

sylvestra
16. máj 2011

@jana86 ja idem buduci tyzden, tiez uz zacinam byt zvedava, co mame v brusku. My sme to pohlavie zatial moc neriesili, ja som po ivf, tak sme sa vytesovali, ze vobec nieco bude. Ale uz bude pomaly treba chystat vecicky, tak uz sa musime o to zaujimat.