Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Baby, uz tu niekto spominal z DMka sol na skvrny. Stoji 2 EURa a je SUPER!!!! Pokakanu plienku som namocila s tou solou do umyvadla asi na 20-30 minut a bola cista!!!! Bez drhnutia!!! Som nadsena. Ak aj skvrny ud prikrmov pojde tak lahko, tak to bude parada! Odporucam. Podotykam, ze tie vecicky potom treba urcite este vyprat v pracke, lebo ta sol musi byt poriadne svinstvo.
Ahojte, tak ja som bacilonosič ☹ Hanička má odo mňa bacila. Moja dr. mi chcela dať antibiotika a vravela som , že kojím a ona na to:že načo kojím a koľko ešte budem.Skoro som okoktavela 😲toto sa ma opýta stará dr. 😠takže antibiotika nemám lebo nemôžem a ako denakaziť zas Hanku keď som stále s ňou?
Boli sme na prechádzke vyše hodinku tak aj toľko pospinkala, už nech je jar!!!!
Dnes som sa zobudila tak krásne - z jednej strany Matej a z druhej Hanka - zobudila som sa na to, že Maminka už sme z Hankou hore vstávame 😀 😀 😀
@zuzkazv pozri si take ciste bio kase Babylove v DMke - tiez neobsahuju ine prisady a su lacnejsie ako tie Hami, Sunar a podobne, sice stoja viac ako tie Bio kase co si spominala - tie maju u nas v obchodoch so zdravou vyzivou, ale aspon do polroka by som nedavala nieco co nie je vyslovene urcene pre babatka...aj Alnatura ma v DM myslim take kase, ale ceny si napamatam...ja pri malom asi zacnem kasou Sinlac od Nestle - je sice drahsia ale je skvela, bez lepku a laktozy, kupujem si ju casto pre seba (je urcena pre deti aj dospelych)...a az potom mu skusim dat nieco s lepkom...
inak viacere tu pisete o tom "alergologickom okne" mezdi 4 a 6 mesiacom, som zvedava co na to povie moja Dr., ideme za dva tyzdne na poradnu tak sa jej chcem na to opytat...lebo v priruckach co mam z porodnice sa tusim az od 7 mesiaca odporuca lepok...
@jana0706 ,ak som si zafixovala predne koleso,tak som s vanickou v pohode zvladla obrubnik,ale teraz ked je v sportovom,tak uplne super bez jedneho problemu,lebo tazisko je pri sportiaku na opacnej strane,takze je uplne stabilny,tiez som sa toho bala,ale je to o zvyku,u svokrovcoch mame gesselain kocik a mne vadi,je tazky a nizky a uzky.
@nelynka18 to o tom MM mozno plati tak od dvoch rokov...ale do dvoch rokov je MM pre dieta z "mliecnych" potravin najlepsie kedze sa stale prisposobuje jeho potrebam, v idealnom pripade by ine mlieko ani pit nemalo (kedze kravske je urcene pre teliatka a prisposobuje sa potrebam teliatok a nie potrebam deti)...na to existuje uz tolko vedeckych studii a podrobnych vyskumov ze ten kto tvrdi opak sa asi inspiroval niekde v hlbokom socializme kedy sa kojit odporucalo tak maximalne tri mesiace...ved aj dnesna UM sa snazi co najviac okopirovat MM
baby ako viem, že je príkrm už stačí? sa bojím, aby som ju neprepchala.... neviete koľko cca spapajú vaše detičky?
inak ja jej dám najskôr mlieko a potom príkrm, inak mi plače ako divá ☹
@jana0706
@nelynka18 ňo....keď ono ja tiež chcem väčšie kolieská, nafukovacie-resp. gumené, určite nie plastové a rozmýšľam o casualplay s4- ale to je trojkolka-aj keď v predu má spojené také to dvojkoleso- len sa bojím trojkolky, či je dosť stabilná, lebo teraz som mala 4-ku peg perégo a bola som spokojná, prešli sme všelijaké terény...tak neviem ☹ chcelo by to nejakú aplikáciu, kde si nahodíš všetky požiadavky na kočiar a ono by ti to vyhodilo možnosti 😀 potom som pozerala aj peg perégo uno alebo AT4, ale tam nie sú otočné kolesá, ani otočná sedačka....no.....a aj jané som pozerala, ale tie 4-ky maju plastové kolečká a gumené sú pri 3-kách....som z toho vážne jeleň
Inak baby- čo kojíte, už ste niektorá začali s príkrmamy? Ja čakám do 6-mesiacov, ale neviem prečo, posledné noci sa mi z dvoch kojení v noci budí na 3 kojenia....tak neviem, či to len potrebuje viac mňa pri sebe(už ju bolia ďasienka), alebo chce viac papať a mliečko jej nestačí....viete mi poradiť? Ako ste na tom vy? 🙂
@nelynka18 hmm 😨ja som rada, že kojím a nebola by som povedala, že toľkoto vydržím (dnes 5mes 😀). Pri Matejkovi ledva 3týždne a to som musela prestať ☹Ale ak by stačilo len 4mes. tak potom by aj kojené detičky mohli papať príkrmy od 4mes nie?
Ozaj beriete niektorá nejaké vitamíny? Ja centrum - mamy asi mesiac, lebo iné nemôžem a je tam vápnik hrozne ma totiž bolia kĺby na rukách a od členkov chodidlá - vraj budem mať reumu 😨
A asi vyskúšam kašičku nejakú aj ja na noc, možno sa potom nebudeme uspávať 1-1,5h. U nás je to tak, že zaspinkáme a po 30min. sa zobudíme akože dosť tak nastupuje kamarát cecík alebo uspávanie na rukách. Ale ako náhle nám dovolia nemať ortézu na nožičky ideme sa učiť uspávať sami lebo takto to nejde (keby som aspoň svaly mala ale nie ja mám svalovicu 😀).
@misickab3 ja som začala, papáme na obed zeleninku, dnes bola mrkvička a zemiačik
@misickab3 ja kojím a včera som vyskúšala prvý krát mrkvičku. Malá mi už mesiac stále po mliečku grcá, niekedy aj 5 krát. Doktorka mi povedala že to sa iba preje, ale ona grcá či papá 5 min. alebo pol hodinu. Vždy si aj odgrgne, a potom si aj tri krát pregrcne....niekedy aj dosť veľa. Preto som skúsila niečo dať, a po mrkve negrcala. ale teraz počkám tri dni a potom uvidím či skusím niečo, alebo ešte počkám.
A moja sa v noci zobudí prvý krát okolo druhej a potom niekedy aj každú hodinu len preto že potrebuje mňa. A to jej ani zúbky nejdú.
@jani74 moja tiež zaspáva len na prsníku, ale teraz robím tak že dám trošku kašičky, ale nie plnú dávku ale okolo 100ml a potom sa nakojí a spinká. No pred tým ako som nedávala kašu tak tiež zaspávala aj hodinu.
Tak dnes máme 4 mesiace a jeden týždeň,vážime 6180g a 68cm...taká špagetka 🙂 a to nás z nemocnice púšťali z váhou 3500g,to sme z októbroviek asi najchudší,že? 😒
@misickab3 ja som este s prikrmami nezacala... A pockam zrejme do ukonceneho 6mesiaca, ak bude prospievat aj nadalej. Myslim ze budeme mat problem riadny,,, z flase absolutne nechce, takze ani vodu, ani caj ,,, lyzickou kym si zvykne, alebo sa nauci,,, tiez asi potrva. U Davidka som nemala problem,,, aj ked bol kojeny do 8mesiaca, ale vypil z flase kedykolvek,,, a jest lyzickou sa tiez rychlo naucil 😀 vsak to tak aj vyzera,,, ma 2,5roka a 17kg 😀
@missy97231
@iwky
@jani74 hmh, tak ja zatiaľ počkám- 1.3. máme poradňu a spýtam sa lekárky, ale ja by som osobne tiež najradšej počkala do ukončeného 6. mesiaca....veď uvidíme 🙂 Ako ja si myslím, že by s nástupom na fľašu a lyžičku nemal byť problém.... 😀 keď jej dávam kvapky tak sa ide potrhať za lyžičkou, až mi ju z ruky trhá 😀 a milujem, keď ja niečo jem, alebo pijem a mám ju na rukách, hneď sa za tým naťahuje a keď jej to akoby idem dať, tak hneď by pila, jedla 😀 podarená je....tak uvidíme, či to len nie je tým, že vidí niečo, čo my robíme, ale ona ešte nie...
@jani74 @micicka juj ako keby som o sebe citala s tymi klbami - som myslela ze mam sama take problemy...hlavne rano ked sa budim musim si doslova pomaly "rozhybat" vsetky prsty na rukach, od zapasti ich mam stuhnute...a clenky ma rano obcas tiez pobolievaju...moj mm tvrdi ze je to snad iba prechodne - konzultovali ste to niektora s nejakym lekarom? vitaminy beriem GS Mamavit Prefolin+DHA, ale nie pravidelne, len velmi zbezne...
a s tym zaspavanim tiez ako keby som o nas citala - ak aj po kupani pekne zaspi (pri papani) tak do 40 min je hore, pri kojeni zase zaspinka ale casto ma vecery ze do 23 sa to niekolkokrat opakuje, pripadne je aj hodinku hore, proste spanok o nicom...klasicky nocny spanok u nas zacina az po 23, nastastie sa uz zvykne na papanie zobudit len okolo 3 a 6, aj to len take rychle a hned spi dalej, posledne dni mi potom pekne este tak do pol osmej spinka...takze na nedostatok spanku sa nastastie nemozem stazovat, ale tesilo by ma keby uz po kupani pekne sam zaspaval a uz sa do polnoci nebudil - chcela by som ho v 6 mesiacoch naucit zaspavat tou metodou podla knihy "kazde dieta sa vie naucit spat", ibaze pokial sa mi tolkokrat budi tak to podla mna nema zmysel, no uvidime co bude za mesiac a pol...

@katuska_za Katka, je to na Tebe. Moj prvy syn bol kojeny, v 6 mes. vazil 8 kg. S prikrmami som zacala az v 6,5 mesiaci, zeleninkou....zelenika s kuracim maskom....potom nejake tie ryzove a postupne aj ine kasicky.....ovocie.Zo zaciatku mu to velmi nechutilo, neskor sa chytil. Spapal dost....a v roku mal 10,2 kg. Takze od pol roka do roka uz ten prirastok nebol taky vysoky. Ved si zober - zeleninka nema urcite taku nutricnu hodnotu ako MM. Po tom polroku je hlavne dolezite, aby si babatko zvykalo na ine prikrmy ako mliecko. To je moj nazor. Ak deticky malo priberaju a neprospievaju, znamena to, ze uz im mliecko nestaci, resp. nedostavaju v nom to vsetko, co potrebuju, preto sa musi zacat prikrmovat. Ale MM mas to najlepsie, co mu mozes dat! To je moj nazor.