icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

lussinkaaa
1. feb 2012

@muska21 ahoj, ja som si urobila len cajik s medom a citronom a cmulala som Anticol, to mi poradili v lekarni, ze mozme (Strepsils nie), pomohlo mi to da sa povedat velmi rychlo, o dva dni uz ziadna bolest hrdla 🙂

daniela02
1. feb 2012

@muska21 mucoplant, homeovox

sindy107
1. feb 2012

ahojte

nastasyk
1. feb 2012

@muska21 ja som kloktala roztok slanej vody, je to hnus, ale rychlo mi to pomohlo🙂

iviatko
1. feb 2012

Ahojte,bola som na odberoch,utz mi nerobila,prist mam az o mesiac preknizku :( straaasne dlho,ani srdiecko som este nevidela.

monika2712
1. feb 2012

@iviatko takze ti vlastne nic nevysetrila iba zobrala krv? no tak to si sa vela nedozvedela. ja idem o hodinu k doktorke, tak dufam, ze spravi aj sono a budem mat fotecku.

babika771
1. feb 2012

Babenky, ja idem zajtra tak mi držte polčeky🙂

zahadka
1. feb 2012

@ella_joy strasit ta nechcem, ale vraj sekciu robia automaticky, ked si nemala min. rok pauzu. Ale uvidis, ako sa s lekarom dohodnes, mozno povoli...Je to riziko hlavne kvoli maternici, aby vydrzala. Svagrinka tiez cakaju, kym bude mat mala rok a velmi chceli mat rok po roku deti....Clovek mieni...

daniela02
1. feb 2012

@monika2712 drz sa a potom daj vediet 🙂 Ja idem na buduci tyzden v utorok na ten prvy co sa uz aj meria. a chcem sa spytat doktorky ci potom mozem dojst za kazkou poradnou na uzv.

iviatko
1. feb 2012

@monika2712
pred tyzdnom mi robila, ale bolo vidiet len GS. Teraz az o mesiac :(

daniela02
1. feb 2012

@babika771 Drz sa

daniela02
1. feb 2012

@iviatko to zmaknes neboj, len nemysliet na zle

daniela02
1. feb 2012

@ella_joy to je v poho, ale myslim ze ta budu trosku viac kontrolovat hlavne v okoli jazvy, ci sa nerozchadza a podobne a predpokladam, ze asi pojdes na aj na druhu sekciu

monika2712
1. feb 2012

@iviatko aha, ale tak to uz budes kolky tyzden 11-12? to sa mi zda trocha neskoro.. keby nahodou islo o anembryomolu, tak treba ist v 9tt na kyret, inak hrozi zapal v maternici a podobne.. nechcem ta akoze strasit, ale mam to za sebou,a chodila som kazdy tyzden na sono, az nakoniec v 8tt skonstatovali ze gestacny je zdeformovany a treba to vycistit lebo uz tam plod ani nebude... tak cakat do 11-12tt na potvrdenie ci tam vobec je plod mi pride divne.

romynka
1. feb 2012

@ktore No to ma mrzi ze mas taketo trapenie... neviem vsak ci sa da vyvojova vada zistit na ultrazvuku :-/ Ale treba mysliet pozitivne.. aj ja si to hovorim 😉
Dnes som si kupila magnezium... tak hadam sa budem citit lepsie a kludnejsie ...

stipec26
1. feb 2012

@kali23 @monika2712
🙂 najvyssi cas zacat trenovat 😉 ale tak nejde o to pocikat sa, ja len, ze ked mate kludnu noc - aj dietatko vie, ze sa nemusi budit... napr. som chodila pri oboch cvicit pre tehotne o 18-19hod a kazdy bozi den som ich potom musela nosit na rukach a skakat na spicky min. 6-7mesiacov (nemala som fit loptu, bolo by to asi jednodusie - ale uz mam kupenu xixi) ...chcem len povedat, ze ked mate aktivny vecer, aj babatko bude cakat, ze po narodeni bude v tom case aktivne (resp. vyzadovat aktivity)

iviatko
1. feb 2012

@monika2712 aj mne sa to zda cudne, co ked... uvidime, mozno skocim niekam o 2tt 🙂

lu17
1. feb 2012

@iviatko Ahoj,aj ja som bola na usg v siedmom tyzdni-presne 6+6 a objednali ma až 23.2- čize o mesiac. Asi zrejme takto to robia, pokial je vsetko ok. Tiez sa mi to zda strasneee dlho,ale nemyslim si zeby nieco lekari zanedbavali. Ak Ti uz urobili odbery ako ma byt,tak vlastne staci az o mesiac. Oni uz dufam vedia co ako.

ella_joy
1. feb 2012

@daniela02
@zahadka
Diky kocky, som si myslela podobne, ale moj doky mi povedal, ze to nie je indikacia na druhu sekciu,a ked pojde vsetko OK nevidi dovod na dalsi rez...tak idem to brat pozitivne, lebo po prvej sekcii mi trvalo, kym som sa s tym vyrovnala..odkrutit si vsetko co k porodu patri a nakoniec aj tak sekli 😢

zahadka
1. feb 2012

@ella_joy ak doktor suhlasi, potom je to skvela vizia 😉

ella_joy
1. feb 2012

@zahadka ozaj, planujes dat synceka do jasliciek,alebo budes mat obe deticky doma?

iviatko
1. feb 2012

@lu17 ale ked ja som este srdiecko nevidela :( tak som si nie ista, c je vsetko ok. Toto ma mrzi.

lu17
1. feb 2012

@iviatko A v ktorom tyzdni si bola na usg?

zahadka
1. feb 2012

@ella_joy planovala som jasle pred otehotnenim, ze pojdem do prace, teraz sa situacia meni a budem rada, ked ho budem mat doma a uzijem si oboch 🙂

monika2712
1. feb 2012

Tak som naspat, takze je to tam asi, srdiecko zatial nebolo, a fazulka sa nam upenlivo schovavala za zltkovy vak, ale cez brusko ked kukala tak hovorila, ze vidi tam zretelne struktury plodu, mam aj fotku, len ju musim potajomky naskenovat v robote a mam tu kolegovcov, tak musim to nejak opatrne.. dalsi termin mam az 13.2 lebo maju plno vdaka tomu ze ta moja dala vypoved vraj, takze idem na 09.00 ak sa potvrdi akcia srdca, tak mi vezmu rovno krv a daju knizku 😎

iviatko
1. feb 2012

@lu17 pred tyzdnom som bola, 5+2

ella_joy
1. feb 2012

@zahadka 🙂 podobne, len ja uz som maleho zahlasila, lebo tu treba aspon 9-12mesiacov vopred,tak to aj tak necham.myslim, ze aj bude rad, ze bude v kolektive..ak to nepojde, zoberem ho domov...vy mate kedy TP?

stipec26
1. feb 2012

@ktore mali sme 26.12 a 31.12/1.1 - teda hned prve hodiny po polnoci ;)

lu17
1. feb 2012

@iviatko Ok, takze to len bolo vidieť gestacny vak, že? Noo a odbery Ti robila? Ved uvidis, a podla toho mozes ist skor,aj ked viem ze udajne usg nepreplacaju poistovni ak ides skor.Ja som mala ist zajtra,ale minuly tyzden som si bola vybavit pnku,tak mi urobil iba usg a objednal ma az o mesiac na poradnu. To uz mam odbery za sebou este v piatom tyzdni. takze vsetko ok. lavne sa neboj,viem co to je cakat dlho,zda sa mi to nekonecne dhe cakanie.

lu17
1. feb 2012

@monika2712 Posli foto ak sa bude dat 🙂 Gratulujem k fazulke 🙂