icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

lusinda1989
9. feb 2012

@monika2712 tiez si myslim ze knizka neni dolezia ale to ze je vsetko v poriadku ... 🙂

monika2712
9. feb 2012

@orchidea8 no trpezlivost nie je mojou silnou strankou, hlavne tym ze uz mam za sebou jeden MA, tak tie obavy su vacsie...

orchidea8
9. feb 2012

@monika2712 ...tak to Ti verim...toto je moje 4.tehotenstvo,a doma mam len jedno dietatko...takze obavy su rovnako velke ako tie Tvoje.

monika2712
9. feb 2012

@orchidea8 ☹ hm tak to je smutne.. ja este ziadne, a velmi chcem aby sme uz mali doma spuntika.. predsa len 30tka na krku ☹

daniela02
9. feb 2012

@monika2712
@orchidea8 dievcata hlavu hore, ved kto su vacsie bojovnicky ak nie vy, pri tom vsetko co sa vam stalo
Inac orchidea ten tvoj doktor, je podobny ako moj

andrea_stella
9. feb 2012

@monika2712 ja som chcela druhe az tak okolo 30ky no pan bozko chcel aby som mala deti takto skoro zrejme, najprv som bola z toho taka trochu v kely, no teraz sa tesim a hlavne som si povedala, ze mozem byt rada, ze to ide takto lahko 🙂

stipec26
9. feb 2012

@monika2712 🙂) ttak podla mna - ak ak myslis doktora ako gynekologa - tak na poradnu chodis len ked si tehotna a kazda jedna sa zapisuje do tehu knizky ...ked som bola 1x tehotna, tak sa na to velmi dbalo, teda na ten pocet navstev, inak by som nemala narok na davky a prispevky

monika2712
9. feb 2012

@stipec26 hej to som myslela, len nechapem ze co sa na poradni robi, predpokladam ze sa tam robi sono, zistuje velkost plodu, robia nejake merania a to je vsetko nie?

sissmiss
9. feb 2012

@monika2712 rozdiel je ze pri poradniach ti beru krv, meraju tlak, chcu moc, a sleduju utz alebo pocuvaju srdiecko plodu a posielaju ta kade tade po zubaroch, EKG, sonach, cukor ti zistuju, stitnu zlazu kontroluju....vazia ta, meraju....pri klasickej navsteve gyndosa ti pozrie krcok, mozno nejake stery a tak, prehmata. A tuna hlavne vsetko meraju a robia ine odbery 😉

sissmiss
9. feb 2012

naraz sme to pisali 🙂

zahadka
9. feb 2012

@sissmiss mne vzdy, ked som bola u lekara robili aj poradnu, min. krvny tlak, kontrola mocu, vahy...Asi je to individualne podla lekara

monika2712
9. feb 2012

@sissmiss fuuuha tak toho je celkom dost, to kolko trva jedna taka navsteva? hodinu?

sissmiss
9. feb 2012

@monika2712 vsetky tie veci ako ekg a sono, ci cukor, stitnu...tam ta len posle...teda mne sono prsnikov bude robit gynbdos, tak sa nemusim nikam serkat, lebo toho chodenia po dr je s tehu spojenych celkom vela...zubar dva krat povinne a zapisat do knizky 🙄 oni vzdy chcu len moc, najlepsie priniest, krv nie vzdy, tlak vzdy, merat, vazit asi vzdy
@zahadka dobry gyndos 😉

zahadka
9. feb 2012

@monika2712 nieeee, ved Ekg, zubara a cukor je jednorazova zalezitost (zubar moze aj 2x), ale mimo ordinacie gynekologa, to ides samostatne. Vsetko ide rychlo, hlavne podla sikovnosti sestricky, ktora robi hlavne veci...Najdlhsie som bola asi na prvej poradni, ked ma sestricka poucala o vitaminoch, stravovani, priebehu tehu a porodu a kadeco vysvetlovala. Hovorila to viacerym mamickam naraz a som mala "stastie", ze v mojej skupine bola mamicka, ktora sa vypitovala na kazdu somarinu. Teraz mam noveho gyn. a dufam, ze sa tomu vyhnem, kedze uz som tehu bola. Hovorila len to, co si kazda mamicka vie sama nastudovat....

zahadka
9. feb 2012

@sissmiss ja mam u lekara tak, ze moc nenosim, maju tam wc, kde mas nadobku a tam sa mozes vycikat, je to pohodlnejsie, ako v taske nosit skumavku stale.

andrea_stella
9. feb 2012

v UK sa nerobi, ani ekg, ani cukor ani streptokok, stitnu zlazu som si musela vydupat kedze mam znizenu funkciu, kukali tam na mna ako na debila, ze to odkial nieco take mam ze sa to musi 😀 a ked dosli vysledky z krvy a zistili, ze mam zle vysledky tak sa o mna starali az prehnane potom co sa ale iba stitnej tykalo

sissmiss
9. feb 2012

a velka cast poradne bude o tom kde si bola a kam este len mas ist....mne polovicu poradne pisala terminy kde mam kam ist a verim ze teraz najblizsie mi bude zase polovicu poradne sestra venovat ohladom toho ze kde som bola a ako to vyzera 🙂

A mne sa vyhodil rano herpes na puse....tak som cela 😀 z toho.... 😒 tak mam dva tyzdne o zabavu postarane

wolfskinka
9. feb 2012

ahojte baby, chcela by som sa spytat potrebovala by som lieky na IVF ak ste niektora po IVF, nezostalo Vam nieco, chceme ist na 4.IVF a to uz nehradi poistovna potrebovala by som to dost surne, je uplne jedno menopur, puregon, diphereline, fostimon, gonal ... pomoze mi kazda jedna injekcia ... dakujem za pochopenie

montinka
9. feb 2012

@zubka5 ahoj 8+3 tt

monika2712
9. feb 2012

Baby jasne, chapem, ze niektore veci sa nerobia priamo u gyndy, ale tak znelo to ze je toho naozaj vela co robia.. no sak necham sa prekvapit ako to bude priebiehat u tej mojej.

ktore
9. feb 2012

ahojte baby u mna sa uz zacina prejavovat aj napinanie na zvracanie.dufam ze to prejde aj bez vracania.ktore vraciate,je vam potom lepsie alebo tak isto?

zahadka
9. feb 2012

@ktore zvacsa mi je lepsie, ale ja nevraciam uplne pravidelne, niekedy by som si zelala, aby som si to radsej odkrutila na zachode a mala zvysok dna pokoj...

romynka
9. feb 2012

Takze ak tiez rozmyslate nad tym co to bude.. kaslite na cinsky kalendar plodnosti a ine cudne vypocty... hladala som ci su aj ine moznosti a nasla som 😀 testy z mocu su dost nespolahlive... ALE!!!! testovanie DNA z krvi, kt. zoberu z predlaktia matky, to uz je na 99,5 %... a da sa to robit uz od 10. tyzdna 🙂 neviem ci sem mozem napisat link na tu firmu..asi nie... ale je to v BA.. ja tam teda urcite zajdem 🙂)))

orchidea8
9. feb 2012

@romynka...mozes mi link posat do IP

rejocka
9. feb 2012

ahojte dievčatá,čo vy pijete v tehu,ja som si dnes kúpila na ochutnanie rajec gaštanový a môžeme aj magnézium?rajec mali aj materinu dúšku aj šalviu,ale to sa mi zdá,že v tehotenstve nemôžeme 😉,tak ten gaštan má príjemnú chuť 🙂

lu17
9. feb 2012

@rejocka No pozri sa na umele sladidla v rajci,mam dojem ze je to osladene,to by sme nemali....

ella_joy
9. feb 2012

@monika2712
Monika, si tusim spominala, ze chodis do Medifery...tam chodim aj ja..trva to tak do 15min a mne vzdy urobili sono, ukazali co kde je, ze je vsetko v poradecku, podla toho v akom stadiu bol plod...pomerali, urobili fotecky a hotovo..a ked som mala otazky zodpovedali..neviem sice akeho mas tam gynekologa, ale vsetko co bude treba vysetrit je vramci Medifery,takze jedna velka pohoda..aj tym ze to mas presne na cas....skor budes uz len ratat dni do dalsej poradne 😉

nmonika
9. feb 2012

Zajtra dolezity den predomnou....Rano navsteva sukromnej kliniky pozriet si ako sa vyvija babo a ci sme obaja OK.Tak navsteva porodnej asistentky u obvodneho lekara.Netusim co ma caka...(tu v UK to chodi inak ako u nas).No tesime sa !!!

inci
9. feb 2012

ahojte tehulky,
mmonika, zajtra myslim na teba 😉
u mna 1. oficialna poradna dopadla na vybornu 🙂 uz mame krasnych 16,3mm a stale sme vacsi o par dni. podla UZ som 8+3, podla PM 7+2. v papieroch mam nakoniec TP 20.9.2012 a 8+0TT....no tazka matematika 🙂
dalsia kontrola o 2tyzdne aj s odbermi, dneska zobral len citologiu.
idem si vas precitat, krasny den vsetkym

andrea_stella
9. feb 2012

@romynka no hej a stoji to 70eur, to racsej dam na nieco uzitocnejsie 😀