icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

veverka84
24. feb 2012

@zahadka aj ja ma termin 12.9. 🙂 co sa tyka pohlavia tak ja mam aj chlapca aj dievca a bolo mi to uprimne jedno len som si myslela ze chlapec a aj by sa patril do nasej rodiny chlapec pretoze moj maly je jediny vnuk z oboch stran okrem neho je 5 bab a plus teda bude mat dve sestry, a on chcel chlapceka, ale vcera sa tak uprimne tesil,tak krasne povedal mamina neboj sa tesim sa aj z dievcatka len nech je zdrave, pekne a sikovne 🙂 no a moje posahane tehu hormony az mi slzy vyhrkli , a potom mi prislo nejak luto ze som mu toho chlapca nesplnila 😀 😀 😀
manzel tvrdil ze to bude dievca ten vedel co spravil 😀 😀 😀
ale v kazdom pripade je to velky rozdiel dievcatko a chlapec, asi je to jednoduchsie s babami, len mm hovori ze potom ked vyrastu sa bude bat 😀

soniatko
24. feb 2012

To mi je jasne, ze tam zacvakam, lebo moj dr to nerobi. Olivka tu myslim pisala, ze ona za to platila 20ee a to pritom bola u svojho Dr, ku ktoremu idem teraz na to nt aj ja. A je to zvlastne, lebo ak je to povinne, preco to nerobia vsetkym?. Ako som tu uz pisala mojho MM brata frajerka je v 5. mesiaci a teraz ide na prve sono, jej ziadne nt nerobili.

kamilkka
24. feb 2012

@veverka84 aj ja revem teraz pre hocijake dristy 😀

inci
24. feb 2012

veverka, gratulujem k dievcatku 🙂
kamilka, super, ze vsetko je OK 🙂

veverka84
24. feb 2012

@anjelik007 ked som to porovnavala s predchadzujucimi tehu tak to sedelo uplne na chlapca 🙂 a vidis je to baba🙂
ale zase snivalo sa mi ze budem mat chlapca a niektora z vas napisala ze to znamena opak teda dievca.a este vzdy ked som presvedcena ze budem mat chlapca mam dievca-dobry taky ten ,,materinsky instinkt,, 😀 😀 😀 😀
ked to zhrniem nechuti mi kava predtym ano, jem skor slane a maso, chutia mi citrony stale,bola som nenormalne spava a unavena, teraz od 12 tt uz lepsie odost,vadia mi vonavky.zle mi bolo minimalne vracala som par krat.
pri dievcatku pred tym so mvracala 9 mesiacov, chutilo mi prevazne sladke, kavy by som vypila litre,a spava som bola aj pri nej.tak si z toho vyber 😀 😀 😀

veverka84
24. feb 2012

@soniatko no uvidime dufam ze to bude ok...

sissmiss
24. feb 2012

@soniatko ono je to tak, ze nas vlastne nenechaju porodit prirodzene. Co niekomu vadi, niekomu nie, mne to vadi. Oxytocin je hormon ktory okrem ineho sposobuje uvolnovanie krcka. Ja som sa otvarala pomaly, tak mi rano napichli ruku a zacali silnejsie kontrakcie...potom to ale bolelo moc a stale som este nebola dost otvorena, tak ubrali...potom zase pridali a tak...bolo to trosku desive ze tie kontrakcie boli tak ovladatelne tou kvapackou...hlavne ked ox.si telo tvori samo a tym ze oni davaju umelu nahradu tak sa tvorba vlastneho zastavi a cele zle, zly vplyv na prezivanie, na vytvorenie vztahu k babatku, lebo aj toto robi oxytocin...a telo ma vlastny rytmus, ak sa to dosaha umelym tak aj ten prirodzeny sa zastavi. Pre mbe je toto dolezite a tiez kontakt s dietatkom okamzite po porode, nie za chvilu, nie potom. Ono vo mne zije 9mesiacov..prejde porodnymi cestami, velka zmena a hned prve ho ma chytat cudzia ruka v rukaviciach...a 9mesiacov bolo skrcene a hned ho natahuju, vsetko je studene a tvrde.... mne sa viac paci ak sa bude dat, rodit do vody a hned si ho privinut. Co sa tyka toho ci ta budu akceptovat alebo nie. Ono je to taka sranda ze v podstate by mali, ale mnohe nemocnice sa tvaria ze o ze to tak nie je a ked je zena v takom stave ze ma bolesti a vsetko tak co nie je na papieri, tak to neplati...Zle je ze sa nechcu vzdat nejakej pozicie moci alebo co, lebo to nie je ani prezitok ani nova moda...prirodzeny porod je pre bejby a mamu daleko bezpecnejsi, len ci je to pozostatok este asi komunizmu neviem, ale tu su casto starsie sestry presvedcene ze vsetko musi boliet a oni to vedia najlepsie a muz doktor je presvedceny ze to vie lepsie ako zena ktora rodi...nechcu pripustit ze porod je zenska zalezitost, ale to uz sa zbytocne rozculujem...Ja pojdem do vybranych porodnic okolo 7mesiaca a porozpravam sa s jimi aj o plane. Lebo ked som rodila prvy krat, bola som sa sice spytat a vsetko malovali v ruzovych farbach...ale ked som nemala nic pisomne...len ma odbili nech nemudrujem. A vsetko co mi slubovali tak porusili, a dovod nebol. Odpoved: lebo sa to tak robi. Ale ze who to uz roky neodporuca to sa k nim este nedostalo, ze su statistiky ktore hovoria o tom ze to co sa tak robi je zle...to oni necitali...fakt hlboky komunizmus. Pamatam sa ako malemu nieco pichali, spytala som sa preco a co to je...odpoved, vy ste nejaka premudrela, vy ste ucitelka? No na hovado. A pritom tie informovane suhlasy co sa podpisuju, o tom ze sme oboznamene...houby...Na kramaroch su vraj celkom ochotni a v banskej stiavnici pozriem nejake PA, nech som uvedomela 🙂

veverka84
24. feb 2012

@kamilkka vidis mna tam nikto neposlal najblizsie idem v 16 tt na poradnu a to uz je na to neskoro,a dr ma posiela na tieto sona do nemocky lebo ona ma take o nicom.nieze by som to chcela len vidis je to povinne vysetrenie a ony kaslu na to...

sissmiss
24. feb 2012

@veverka84 to je fakt sila, pri malom mi chutilo maso ale abnormalne a vadili mi vone vselijake....a bol chalan...to sa asi naozan neda podla chuti zistit 😀 a nebolo mi vobec zle

olivka84
24. feb 2012

@soniatko ked pojdes na to nt tak potrebujes mat uz aj vysledky z krvnych testov myslim ze hlavne s papp testov lebo sa to posudzuje spolocne.len neviem ci to uz si bude posudzovat tvoj lekar alebo ti to budu pocitat v cegyse.

veverka84
24. feb 2012

@sissmiss u nas sa da rodit do vody a ze vraj akceptuju porony plan 🙂

olivka84
24. feb 2012

@soniatko ja som nt neplatila a nemala by si ani ty lebo v cenniku je za sa to plati ak to chces na vlastnu ziadost tak dufam ze nebudes ani ty nic platit. to s tou svagrinou nechapem preco este nebola na sone v piatom mesiaci to je uz dost neskoro viem ze sa este nejaky velky ultrazvuk robi len neviem ako sa vola 😔

veverka84
24. feb 2012

@olivka84 morfologicky v 20 tt sa robi

olivka84
24. feb 2012

@veverka84 no to bude asi ono neviem ci doktor nehovoril aj o tripletestoch to neviem tiez co je ☹

kamilkka
24. feb 2012

@sissmiss a tvoj maly je aky stary?
@veverka84 teda aspon sa mi tak zda, že je to povinne, dufam, že sa nemylim...
ja idem o týžden utorok na odbery, bude to koniec 11.tt a budu mi brať ten PAPP, i glykemiu, teda mam prisť nalačno, a asi preto koncom 11.tt že v 12.tt budu vysledky a sa to zhodnotí spolu...

kamilkka
24. feb 2012

@olivka84 triple test je odber 3 veci - HCG, AFP a estradiol, robi sa to v 16.tt

sissmiss
24. feb 2012

@soniatko a to vies priamo od nej ze jej nerobili este utz? Lebo chlapi...to obcas dopletu...Ak je na sk, tak v 5tom uz by mala mat dva alebo tri utz za sebou...aj keby nechcela, ten jeden prvy neviem ci nie je povinny...

veverka84
24. feb 2012

@kamilkka v juli bude mat 6 rokov 🙂 na odbery mi moja dr povedala ze musim mat ukonceny 10 tt a potom mi vezme tych 5 ampul, bola som na sone bola som 10+1 vtedy v piatok ,cize v pondelok som bola 10+4 ked mi brala tu krv,ale nekazala ani volat na vysledky ani nic takneviem ci mam nemam alebo mam cakat 27.3.idem do poradne a mali by mi brat na tie tripple testy len neviem ci to chcem...

veverka84
24. feb 2012

@kamilkka a mne tiez kazala na lacno kvoli tomu cukru.inak pri druhom som mala tehotensku cukrovku ak sa to da tak nazvat vysiel mi zle ten glukozovy test a potom ma vyslali do diabatologickej ambulancie kazdy druhy tyzden a stale som mala dobre hodnoty, len co som sa tam od rana do poobedia vysedela...

sissmiss
24. feb 2012

@kamilkka moj ma 5 a pol roka. Rodila som v baby friendly hospital...neviem za co to mali...vsetko strasne. Dopredu slubili ziaden oxytocin, prilozenie dietata HNED po porode ak hude v poriadku...bol uplne v poriadku, jasne ze som ho videla az za 5-10 minut a aj to ho dali meter odomna, ze mozem sa nanho pozerat...nechytat..a dalsie veci...vsetko co slubili a tvarili sa ze tak to predsa musi byt uplne automaticky, tak vobec nic z toho neplatilo...

sissmiss
24. feb 2012

@veverka84 ja som podpisala ze nechcem...nie su spolahlive, ak by bol zly vysledok budem sa trapit az do konca a zbytocne stresovat bejby...byvaju falosne pozitivne aj falosne negativne, takze istotu ze je babo v poriadku mi nedaju, ak neni ok, nic sa neda na tom zmenit, vsetko je len tak ako to je. Juj jaka som dnes mudra 😀 jak radio 😀

olivka84
24. feb 2012

@kamilkka aha tak na to pojdem teraz najblizie v marci musim si o tom nieco zistit co su to za testy dufam ze to neboli

veverka84
24. feb 2012

@sissmiss no spytam sa na to sestricky je to svokrova sesternica dufam ze nebude pozerat na mna jak na blazna.cize len podpises a hotofka?

veverka84
24. feb 2012

@olivka84 to sa berie krv neboj 🙂

sissmiss
24. feb 2012

@veverka84 mna sa spytal gyndos ze no, nabuduce by sme spravili skrining...a nechal to tak do stratena...a ja ze viete co, ak sa da, ja to radsej nechcem alebo ak sa to musi robit, nechcem vediet vysledok...a on ze nie je problem ze to chape, ukazal mi v knizke kde mam podpisat ze odmietam a bolo...

nmonika
24. feb 2012

@kamilkka To vazne??? No to aby som nad tym porozmyslala.

paula80
24. feb 2012

@veverka84 jéj,gratulujem k dievčatku,skvelá správa 🙂 ,ale ako vidím,podľa tých chutí to vobec nesedí 😉 tak uvidíme ostatné.

paula80
24. feb 2012

@soniatko dnes som bola iba u endokrinologičky na krv,v pondelok budú výsledky a rovno na vyšetrenie, dúfam,že to nebude nič hrozné a dopadne to dobre.

daniela02
24. feb 2012

@veverka84 parada ty moja opica, super tesime sa 🙂