icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sunny15
13. mar 2012

@babika771 ja som uz nemala co nosit....lebo strasne ma uz tlacilo na brusku a nechcela som drobceka utlacat 😀 😀

daniela02
13. mar 2012

dievcata s tymi pocitmi, ktore tu opisujete suhlasim plne, ani ja este zatial neskacem meter dvadsat do vysky, tesim sa, ale u mna je to asi sposobene tymi psychickymi problemami co mam v robote, to ma vysava uplne a casto placem, alebo som nervozna. Najradsej by som ostala doma, ale zas mi potom chyba robota a nudim sa. Je to hrozne, neviem si ani najst nieco co by ma bavilo, som zvedava ci sa to zmeni s pribudajucimi tyzdnami a hlavne pocasim 🙂

anicka245
13. mar 2012

baby nezapekaju vas tie vitaminy pre tehotne? mna strasne a potom ked musim tlacit mam stopu krvi z cievky alebo z krcka... a to uz jem aj jogurty activiu, acidko, co teda ja mam intoleranciu na mliecne vyrobky a odkedy som tehotna robi mi to opak ako predtym 🙂

brita
13. mar 2012

@anicka245 Ja uzivam vitaminy Prenatal a zatial mi nerobia ziadne problemy. 😕 Ty ake vitaminky beries?

babatko77
13. mar 2012

sunny15 ja mavam moja strasne bolesti :( ale zvykla som si niekdy ma normalne az pichne pri pravom vajecniku jak keby ma niekto bodol ale inak mam take pnutie a pobolievanie aleje to ina bolest ako menzes
bola som s tym aj v nemocnici (stres mi dopomohol) robili mi vsetky vysetrenia a vsetko je v poriadku prisudili to roztahovaniu maternice a ja som mala dost zdravotne problemy a bolesti pri menstruacii a ovulacii takze to bude asi tym ze som taka citliva ... tak hlavne sa mi to zacalo stupnovat v 2 trimestri a ze vtedy najviac rastie maternica mimco malo pred dvoma tyzdnami o 5 cm menej tak asi aj tym to bude ale lezim s vylozenymi nohami berem magnezko a da sa to prezit 😀

anicka245
13. mar 2012

@brita Calibrum babyplan... premyslam ze si to budem davat kazdy druhy den...

petra6484
13. mar 2012

@anicka245 ja to beriem a nemam stym problemi a myslim si ze zapchy stoho nemas , zapchy pocas tehotentva su uplne normalne pozri si to na nete

sunny15
13. mar 2012

@anicka245 ja uz neuzivam akosi ziadne vitaminy...do 12tt som uzivala elastiq...ale mne dr. povedal ze tie vitaminky su umelina...a ani si nepomozem ani neublizim ked ich budem uzivat... 😉

sunny15
13. mar 2012

@babatko77 noo lebo aj mna dost casto picha v lavom podbrusku...a ja som tiez mavala dost silne bolesti pri mrche aj pri ovulacii 😉 ja si zatial davam len sumive magnezko 😉

sissmiss
13. mar 2012

@sunny15
@babatko77 ja to iste, akurat na lavej strane...ale dr vcera povedal ze je vsetko ok, a ze budeme riesit po porode ci tam nieco je alebo nie je, co by mohlo sposobovat problemy. Na buduci utz ideme vsetci traja kuknut 🙂 tak sa tesim hlavne ako sa bude pacit malemu bracek 🙂

sunny15
13. mar 2012

@sissmiss mne dr.povedal ze to bude asi roztahovanim maternice...
noo aj moj manzel pojde so mnou na ten velky morfologicky ultrazvuk... 😀 😀

anicka245
13. mar 2012

@sunny15 ja som bola razne proti tymto vitaminom, ale mala som silnu zaludocnu chripku, asi tyzden som bola mimo normalneho jedla, a chcela som aby aspon nejak sa do mna dostali nejake "vitaminy"... uvazujem to postupne vysadit, ved vysledky z krvi som mala dobre... ale stve ma hlavne ta trosicka krvi po tom... ved vies ako to dokaze v prvy moment vydesit 🙂

petra6484
13. mar 2012

baby mna bezne pobolieva podbrusie ale je to tou maternicou vsetko sa to tam zvacsuje tak sa necudujme 🙂

zubka5
13. mar 2012

Zdravím všetky tehulky po dlhej dobe. Priznávam sa, že som viac-menej čerpala Vaše informácie a aktívne som neprispievala. To sa budem snažiť zmeniť. Je to pekné ako sme sa postupne prešupli z nevoľností, počiatočných bolestí k prvým odberom, NT a fotečkám. Dúfam, že sa úspešne prevezieme cez všetky tehotenské prekážky ale aj príjemné starosti až k tomu malému vrieskajúcemu uzlíku na konci toho všetkého.

lulu1112
13. mar 2012

@katka_77 dakujem Kati, silno dufam, ze to zmaknem na prvykrat, ale verim tomu, ze budem mat stastie 🙂
@daniela02 no mne ten Sedatif PC, co ja viem, asi moc nepomaha, bo aj cez neho mam stavy take, ze ma brucho zo stresov pobolieva, ale len obcas nastastie, ale ked si pomyslim na statnice, zacne ma napinat ☹
Dnes som si kupila ten magnezium MAGNE B6, uz s ☹ m si aj dala jednu tabletku, tehotne maju tusim uzivat iba dve denne, tak uvidime, ci zaberie, inak neviem uz, co by mi pomohlo, uff baby, uz iba tyzden 😢

sunny15
13. mar 2012

@anicka245 jasne ze to vie potrapit....moze byt ze u teba je nejaka ranka na krcku a z toho sa stale spusti troska krvi...
noo jasne ze ked mas nejake problemy-ze si chora tak vitaminky su ok. ale teraz ked u mna pominuli ranne nevolnosti ...a papam normalne vsetko,tak uz tie prenatalne vitaminy povazujem za chemiu... 😉

zahadka
13. mar 2012

ahojte, niektore ste tu pisali, ze citite motylika. Este stale to citite? Lebo ja uz 3 den som na tom podobne, ale velmi slabucko to citim, pri malom to bolo vyraznejsie. Mozno preto, ze je to este velmi skoro

zubka5
13. mar 2012

Co sa týka vitamínov beriem od začiatku femibion. Teraz už samozrejme tie od 13. týždňa. Sú dosť drahé (na môj vkus) ale vraj sú dobré. Vysadiť ich nejdem nakoľko som anemička a v súčasnosti nejem nič iné, takže sa nechcem zahrávať s rozhádzaní m krvného obrazu, nakoľko mám osobné skúsenosti (aspoň u mňa), že železo sa nemusí dobre vstrebávať bez dostatočného množstva kyseliny listovej a vit. C. Zaujímavé je, že mám z vyššie uvedených vitamínov aj balenie z Rakúska a jeho zloženie je o niečo bohatšie a širšie. Ale Slovákom zrejme stačí menej vitamínov. Je to smutné. ☹

brita
13. mar 2012

Ja vitaminy beriem hlavne preto, ze cakam dvojicky a myslim, ze oni dost tahaju zo mna a radsej nech maju dostatok zivin a nech su co najvacsie 😉

sunny15
13. mar 2012

@brita tak to urcite-zas ked cakas dvojicky tak tych zivin treba omnoho viac ako pri jednoplodovej gravidite 😉

sunny15
13. mar 2012

dnes ma akosi zacina boliet zub.zajtra asi rano skocim na osetrenie-ale ked ja sa tak bojim vrtania bez anestezy 😲

babatko77
13. mar 2012

sunny15 sumive je onicom musis brat 500fku minimalne a povedz to dokimu on ti urcite povie aspon dva krat denne patstofka

brita
13. mar 2012

@sunny15 Ved prave 😉 Ja sice jem tak normalne, ale nikdy som nebola velky jedak, proste zjem len to, co zjem a nic viac. Aj ked si dost vyberam, co jem, aby som do zaludka dostala tie najhodnotnejsie veci 😉 😉 Zatial som pribrala 3 kg, tak uvidime, ako to pojde dalej 😉

orchidea8
13. mar 2012

Ahojte,
@zahadka...tak ja sem tak motylika citim, su to len take sekundy ale vzdy si pritom spomeniem na prve pohyby maleho...takze ratam ze pohyby coskoro pridu.

Inac aj ja uz tehu nohavice...v mojim povodnych by sa mi v praci dobre nesedelo cely den.

Objednavala som sa na morfologicky ultrazvuk, vam ho robia vasi gynosi?

zubka5
13. mar 2012

Zuby sú mrcha. Ja som si odtrpela pri dcére po pôrode riadne bolesti. S jedným zubom som chodila k zubárke každý deň, kým prišla na to, ktorý ma bolí. Bolo to dávno, dnes sú chvalabohu bežne k dispozícii iné technické možnosti. Apropo!! Zubárku ste už navštívili v rámci prehliadky v tehotenstve? Ja áno, a pre všetky poistené v Dôvere dávam do pozornosti informáciu o 2 bezplatných prehliadkach (2. prehliadka je v 8. mesiaci). Samozrejme u zubárov zazmluvnených poisťovňou.

sunny15
13. mar 2012

@brita fiha...taaak to si vela ani nepribrala 😉 ja uz mam na sebe asi 2kg 😵

sunny15
13. mar 2012

@zubka5 noo ved toto...ale moj super zubar mi v auguste na preventivke objavil mini kaz...vraj to pocka do januara 😠 😠 no len vtedy som uz bola tehu a nechcela som v 1.trimestri velmi podstupovat zakroky-a teraz uz citim ze ma ten zub pobolieva 😠 😠 😠

zubka5
13. mar 2012

@sunny15 Ja som chvalabohu minulý rok menila zubára a ten ma stihol dať do poriadku do konca roka. Mám však teraz zapálené ďasná, čo ma však nejako nebolí, len zubárka povedala, že vzhľadom k tehotenstvu by som mala prísť na dentálnu hygienu a viacej sa o ne starať, nakoľko v tehotenstve je to dosť bežný jav vzhľadom k zvýšenému množstvu slín a blablabla. Tak sa chystám objednať. Ďalších 35 eur!!!! Radšej to neodkladaj, lebo ten kaz sa môže preto aj rýchlejšie zhoršovať.

sunny15
13. mar 2012

@zubka5 jasne...zajtra skocim na zubne... 😉

lusinda1989
13. mar 2012

tak kocky tehu nohavice nosim uz aj ja lebo sediet v normalnych si neviem predstavit nastastie mamina navstivila sekac a doniesla mi odtial dvoje tehu gate a jedny stali ze 1,70€ tak sa vytesujeme 🙂