icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

dulkagabulka
21. mar 2012

@daniela02 prepačujem ti 😀 😀 😀 😀

ja som iba sprostredkovala nazor od zahraničnej PA Zuzany Štromerovej 🙂 s dllllhoročnou praxou

babika771
21. mar 2012

@daniela02

pri prvom som nebrala žiadne vitaminy , Ja som mala 2,9kg pri narodeni, manžel 3,2kg a narodila sa nám dcerka 4,2kg 🙂))

petraas
21. mar 2012

@lusinda1989 aaale urcite ze uz 2 dni vydrzim..lepsie ako cakat na sono a este to nemusi byt iste...a ked uz som vydrzala cakat kym tam pojdem tak toto uz vydrzim...ale veru tesim sa🙂
inak aj tebe dal tu blbost ze im mas poslat sliny?

petraas
21. mar 2012

baby inak ja som v 17 tt a pribrala som uz 3 kg...ide ma slahnut...je to des ked som na pn ke lebo potom sa nudim a stale musim daco zvachat...

lusinda1989
21. mar 2012

@petraas hej hej aj mne to dali 🙂 a ty co by si viac chcela? alebo co si myslis ze to bude?

sissmiss
21. mar 2012

@dulkagabulka 😉 dakujem

stipec26
21. mar 2012

@petraas @lusinda1989
kocky aj ja som bola na odber, ale nie v Genetone priamo, lebo nam nevyhovovali hodiny odberu... bola som v na Zahranickej v piatok, tak vysledky dnes/zajtra? alebo mozno dostam az v piatok, kedze maximum je 5 pracovnych dni (ja to budem mat za 7, aj s dlhym predlhym vikenom 😀 🙂 🙂 )
...a ake sliny?
...a nepytali ste sa nahodou na garanciu penazi?
...a ozaj, ma napadlo potom, ze oni nepotrebovali vediet ani krvnu skupinu matky?
...som si to vlastne ani nestudovala 🙂 isla som tam v ramci doobednej prechadzky s malou 🙂

luly13
21. mar 2012

@dulkagabulka mna by zaujimalo, v ktorej nemocnici (ba,ds to,) odporucas rodit,aby bolo zachovanych co najviac principov prirodzeneho porodu.prvy mam v ruzinpve a to,co som zazila tam, vy som uz nerada 😖 .len mam obavy, ze ba slovenslu taka porodnice nejestvuje...

daniela02
21. mar 2012

@babika771 parada takze si pekne vybocila z hranic, ja len som tym chcela naznacit, ze to tu uz omielali viacere a stale to zhadzovali na tie vitaminy a aj ty aj ja sme prikladom, ze to vitaminmy asi nebude.

Viete pisem si teraz s jednou kamoskou zistila ze je v siedmom tyzdni, jedine co mi povedala, ze po dvoch dnoch surfovania uz nemoze ani na konika chodit a citat ho lebo sa v nazoroch a pretlacani myslienok strati a je vylakana, niekedy s nou suhlasim. Sem tam aj ja mam pocit, ze tu kazdy tlaci to svoje, podla mna kazda z nas bude pri porode vediet co jej vyhovuje, ja som rodila cisarskym, mam dioptrie -9, predtym som dostala nalozene, ze co stresujem, ze mam rodit normalne, ze som padavka, a sa len vyhovaram , no moja gyna mi povedala len tolko, mozte rodit aj normalne, ale tlaky ktore mozu byt silne alebo slabe mi ovplyvnit nevieme a takisto co sa pocas tych tlakov moze stat s vasimi ocami, my vam len podavame pomoc. V tom momente som vedela, ze mi naozaj nechcu ublizit, ale pomoct aby moje dieta aj ja sme boli zdrave a usmiate.

stipec26
21. mar 2012

@petraas 3kg je uuuuuuuplne v pohode.... zaklad je, nepriberat narazovo vela... ale postupne (mama pocit, ze ku koncu sa pribera viac, lebo babatko pribera uz same za seba)

dulkagabulka
21. mar 2012

@luly13 máš pravdu
na Slovensku nie
trochu sa začína približovat Antolská v Ba
ale ženy, ktore to naozaj chcu, idu do Vrchlabí, pripadne do Hainburgu, alebo inej rakuskej porodnice či porodneho domu

tomika
21. mar 2012

ja už citim pohyby!!!Od nedele,a dneska som už na 100% istá že su to pohyby.

petraas
21. mar 2012

@lusinda1989 no ja uz ani neviem ze co mi to hovoril ako to mam spravit ale tak hadam tam nejaky navod bude🙂
no ja si myslim ze to bude chalan ale chceli by sme dievcatko🙂

petraas
21. mar 2012

@stipec26 aaa uz ani neviem co to hovoril....vraj robia teraz akysi vyskum ci co to ze pohlavie urcia aj zo slin ze nemusi sa posielat krv tak chcu od nas sliny ze aby mohli skumat ci je to pravda ci to bude mozne...
na garanciu penazi som sa chcela spytat ale som zabudla a krvnu skupinu sa nepytali ved ked budu chciet tak z tej krvy si to zistia...
no pre mna je 3 kg vela lebo po prvom porode mi dost kil zostalo a teraz ked budem takto priberat tak nebude zo mna slonica ale megaslonica...ked som cakala sofi tak som dost schudla a v 17tt som bola stale v minuse tak to bolo lepsie🙂

monhla
21. mar 2012

@luly13 Mne sa páči že Trnava má Baby Friendla Hospital - a napriek tomu pchali sestričky mojej malej flašu pri každej príležitosti, hoci som chcela kojiť - ono jedna vec je prezentácia /v pôrodnici sme boli na otvorenom dni - boli sme s manželom v celku nadšení/ a druhá realita. Inak občas to závisí iba od konkrétnej sestričky - v TT maju na šestonedelí jednu laktačnú poradkyňu, ktorá je takmer anjel.

monhla
21. mar 2012

@daniela02 Mne sa zasa páči keď sa dozviem niečo nové - i názor. Samozrejme ak je podaný slušne. Neznášam to, ak Ťa v niektorých fórach idú "zakopať po čiernu zem" len preto, že tvoj názor je iný. A s tým pôrodom máš pravdu - veľa žien dokonca mení názor aj počas pôrodu, pretože dopredu nikto nevie, čo sa stane. Ja napr. nechcem nástrih a pod. /po zlej skúsenosti/ ale ak to bude ozaj nevyhnutné nebudem tam robiť žiadny cirkus - zdravie bábenka je prvoradé a hneď potom ja 🙂 .

veverka84
21. mar 2012

ahojte tak mna od rana boli hlava a teraz som sa musela nasilu vyvracat a ponatierat alpou trochu to pomohlo ale super mi neni...manzel isiel s detmi k svokre tak oddychujem,cele poobedie som bola s detmi na prechadzke som myslela ze to pomoze no este horsie...
@cestovatelkaandrea toto ti neviem povedat takze nebudem tvrdit tak ci onak vidis ani mne dnes nepomohlo...
paula jasne kamaratime sa vsetky ci sme chude a ci tucne take akurat ako z tej pesnicky 😀 😀 😀
co sa tyka vitaminov sem tam si supnem femibion pravidelne nie pri prvom som brala pravidelne vaha 3060 a 48 cm pri druhom + tehotenska cukrovka narodena v 40 tt 3280 g 51 cm a vitaminy da sa povedat ze celkom pravidelne tiez femibion...ale je pravda ze 9 mes som pregrcala este aj den porodu.
co sa tyka porodov oba vyvolavane prvy 14 hodin extremne bolestive kontrakcie maloco si z toho dna pamatam, pouzity hamiltonov hmat maly do par min. po nom na svete aj ked som myslela ze ma dr roztrhal napoli,potom nastrih ale v pohode aj hojenie par stehov.druhy porod rano o 7 vyvolavacka,do 12 nic ani bolesti, o 15 pustenie plodovej vody,potom oxytocin -to som uz citila poriadne 😀 a 16:44 mala vonku na 3 zatlacenia bez nastrihu bez potrhania.dr skvely uzasny vtipkovali sme a odlahcovali situaciu ako sa dalo.pri prvom som manzela mala vadil mi, pri druhom nie pochvalujem si.pri tretom nech uz robi co chce na porod sa tesim.kazda sme ina na kazdu zabera ine a pod.preto ja nepretlacam nikomu ziadne nazory apod.to co robim ja nemusi vyhoviet kazdej.
Geneton ja som mala vysledky mailom stvrtok vecer cca 22 hod takze cakamhoruce spravy kocky 🙂

veverka84
21. mar 2012

a ako pisala danka ze rodila cisarskym kvoli dioptriam pre mna je cisarsky najvacsi strasiak radsej dva x porodim vaginalne ale ak by to malo ohrozit dieta alebo mna nebudem si za kazdu cenu vyzadovat normal porodit a musim to jednoducho prezit...ale viem ze su zeny ktore by radsej zaplatili cisarak aby nemuseli normal cize fakt je to vsetko len o nas ludoch ze sme kazdy iny.aj ked ja som zastanca prirodzeneho porodu len neviem si tak usta otvorit 😀 😀 😀 uvidime co si vybojujem po 3 x ked idem rodit k dr kamosovi 🙂

sissmiss
21. mar 2012

@monhla presne, zdravie a zivot su na prvom mieste, aj pred negativnymi dopadmi na dieta alebo matku. Ale ak je vsetko ok, tak preco ohrozovat matku alebo dieta s odovodnenim, ze ale my to tak robime...resp. dovod je "lebo sa to tak robi". Ja som v ramci svojej profesie bola na 10 kurzoch v priebehu 2 rokov z vlastnej vole, aby som mohla poskytovat kvalitnejsie sluzby.

monhla
21. mar 2012

@veverka84 Mne tiež normálny pôrod schvaľuje očný /kvôli operácií očí - odstránenie dioptrií/ a dúfam, že aj tentokrát mi prejde normál. Očný mi minule hovoril, že ak nebude bábko moc veľké tak je to o.k. Pri veľkom bábu vraj tiež hrozí oslepnutie /nebojte sa všetky na to musia byť predispozície - vysoké dioptrie, alebo operácia očí/

sissmiss
21. mar 2012

@veverka84 probuuuh, tak až dnes som sa skoro 6rokov od pôrodu dozvedela čo to bolo za otrasnú bolesť čo mi spôsobil primár 😖 Doteraz mám z toho hnusné pocity...a ostali aj nepríjemné spomienky ktoré sa vynárajú pri každom gyn.vyšetrení. Som rada že viem čo to bolo, aspoň to dokážem spracovať. A odmietnuť pri druhom. Pôrod bolel, ale toto bola strašná krutosť.

veverka84
21. mar 2012

@sissmiss esteze sme boli u toho isteho by si mala 13 komnatu 😀 😀 😀 😀

monhla
21. mar 2012

@sissmiss
@veverka84 Baby a teraz sa nám to podarí ukážkovo. Pôrod na ktorý budeme len v dobrom spomínať /aspoň v to budem do septembra dúfať/

kali23
21. mar 2012

baby, tak ja vás dnes uz ani nechcem čítať... od mojej rannej mladosti som este nepocula o jednom pohodovom porode... same katastrofy... jedina kamoska si pochvalovala cisarsky, ze aj 10 deti tak porodi... mala dieta opacne otocene, takze jej dopredu pripravili cisarsky... ale pri druhom uz rodila normalne a povedala nikdy viac..... takze aj preto som ja tehotenstvo odkladala na nikdy... stretla som sa aj s tym, ze gynekologicky sú citlivejšie než gynekologovia, tí nechajú ženu trpiet donekonecna... zeny to vraj berú inak... no poviem vam 17 tyzdnov sa mi dari na porod vobec nemysliet, takze na dnes končím s čítaním vašich skusenosti... ;)

monhla
21. mar 2012

@kali23 Neboj prežiješ to 🙂 a ten poklad na záver stojí za to - ver mi. Inak by som si druhý pôrod asi rozmyslela, no nie 🙂. Ale máš pravdu - mysli pozitívne, to je to najhlavnejšie.

kali23
21. mar 2012

obavam sa ze pri pomysleni na porod nedokážem byť pozitívna, najradšej by som si vybavila cisársky a pekne to prespala... normálny pôrod by som chcela jedine s normálnym gynekológom najradšej ženou, v klude a pohodicke, aby šlo hlavne o mna, a moje pohodlie, nie pohodlie pána doktora... aby mi nerobili všetko to, čo vám ostatným, aby si ulahčili prácu... a hlavne aby som mala určité súkromie, nie byt v 1 miestnosti s xy ludmi - rodiacimi a kriciacimi zenami... aby bol ten porod aj dostojným ☹ ... snívam ďalej 😅

brita
21. mar 2012

@kali23 Chapem tvoje pocity. Ja by som mala asi rovnake obavy, aj ked mnohe zienky hovoria, ze netreba malovat certa na stenu a vsetko sa da zvladnut. Mne doktor povedal, ze ja pojdem len cisarskym, co som rada. Je to sice operacia, ale aspon nie som psychicky vyplasena, no obavy mam tiez, ze aby to vsetko dobre dopadlo. Ja som hrozny bojko, pre mna je urcite po psychickej stranke lepsie rodit v celkovej narkoze. Ale vsetko ma svoje za aj proti. Po spontannom sa vraj zena rychlejsie zotavi, tak som pocula. 😉

rheia27
21. mar 2012

ahojte 🙂 pridam sa ked mozem 🙂 kali ja snivam o porode aky spomina moja mama ked som sa ja narodila, co bolo pred vyse 30timi rokmi 😀 kontrakcie trvali polhodinu a porod 15 minut, mama spomina ze ked mala tie kontrakcie tak doktori ju poslali sa prechadzat lebo nechceli verit ze uz tu moze byt porod..na sale bola ina pacientka po porode ktoru prave zasivali, na to sa rozrazili dvere a mama vravi ze ak nechcu aby im porodila na chodbe tak nech okamzite ju vezme dnu na salu...no tak pani doktori ju vzali a jeden zasival pacientku, no a ja som sa narodila a ta pani nebola este ani zasita 😀 pri bratovi to vraj bolo rovnako

veverka84
21. mar 2012

@kali23 ale ved moj druhy porod bol uplne super vobec si nestazujem ked to bude aj teraz tak kludne aj 2 x za den 🙂takze ber si priklad odo mna. 🙂

petra6484
21. mar 2012

baby ja sa porodu tiez bojim i ked mi vela ludi hovori ze bude rodit urcite cisarakom radsej by som rodila normalne z lumbalkou lebo zotavovat sa po cisaraku sa mi teda vobec nechce a berem si k porodu maminu 😀 tak to hadam dako spolu oddychame 😀 😝

stipec26
21. mar 2012

@kali23 tak ja sa na porod (2. fasa sa to tusim vola) nestazujem (ako ano, prve bolesti o 2hod rano, od odtecenia plodovej vody o 8hod az po narodenie boli kontrakcie 11hodin, ano bolo mi zle, zima, triaslo ma - doteraz mam traumu z tych odoziev, co som pocula na monitore, ale porod ako taky bol podla mna OK - bohuzial mi uz odznela epiduralka okolo 17hod, tak som si to do 19:03 vychutnala naplno... ale ten pocit, ked citis ako ti vychadza babatko je krasny, neopisatelny... aspon teda pre mna.... dcerka isla oproti malemu "rychlo" ;) o 14hod voda, o 16hod som bola v porodnici o 18:53 bola medzi nami... ale ten cas medzi klystirom a vytlacenim usiel strasne rychlo... asi 3x som zatlacila a mala bola vonku, nestihli ani epiduralku pripravit... takze pre mna porodna doba pri oboch super.... len to okolo - no... nebolo ideal, ale na to sa casom zabudla/nemysli... uchovavas si to krasne, hlavne aby tie nase deticky prisli v poriadku a vsetko dobre pre obidvoch dopadlo!

a to som od puberty do otehotnenia hovorila, ze ja v zivote deti mat nebudem, ze ja sa nenecham rodit a tu bolest co vsetky opisovali zazivat... ale kazda dame do toho vlastne city, emocie (netvrdim, ze niektora prehana alebo zvelicuje), len je to dost subjektivne.... a ked som bola tehotna tak som si povedal - ved dnu to islo, tak nejak von to pojde tiez a snad bude ten hore nadomnou stat a bdiet! a vidis - zo zarytej nerodicky idem do toho 3x ;)

ak toto nebudes citat - nevadi... len som chcela, aby si vedela, ze je tu (bola) nejaka taka ako ty ;)