September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@michaelaamartin Starostlivosť o dom je dobré cvičenie 😀 Hlavne pri 2-ročnom šidle 😀 . Zatiaľ iba prechádzky a bycikel. Ale pri 1. tehu som chodila 1x týždenne na cvičenie pre tehulky v TT pod vedením zdravotnej sestričky a to bolo fajn - bolo nás tam málo /cca 5-7/ a cviky neboli náročné - bol to výňatok z pilates, gravidjógy, cvičenie na fitloptách a na záver meditácia s bábkom /to som zvyčajne začala zaspávať 🙂 / Ale inak to bolo ozaj fajn a do pôrodu som bola celkom fit. Cvičila som ešte 2 týždne pred pôrodom. Boli v TT aj iné cvičenia ale dosť náročné a na tomto som stretla babenky po dvoch potratoch, či také čo preležali aj 2-3 mesiace tehotenstva v nemocnici a toto si pochvaľovali. Bolo to aj tou sestričkou, bola ozaj milučká /mňa mala aj na predpôrodnom kurze a aj manžel si ju hneď obľúbil/
@keyka Ja jazdm na horskom a pred sebou v sedačke 2-ročnú slečnu 🙂 Zatiaľ mi to vyhovuje, lebo je to lepšie ako odniesť ju z ihriska na rukách 😀 . Ona sa tam moc blázni a potom domov nevládze. Myslím, že rotoped môžeš, ale nepreháňaj to. Ako vravela naša sestrička na predpôrodnej príprave: POHYB JE ZDRAVÝ, ALE TEHOTENSTVO NIE JE ČAS NA ZLEPŠOVANIE KONDIČKY. 🙂
Tak konečne doma,dnes poradňa za sebou,vyzerá byť všetko ok,len akurát testy neboli ešte všetky vyhotovené,tak snáď dopadnú dobre. 🙂 Dnes mám za úlohu objednať sa na morfo screening,no nik nedvíha a osobne som bola lenivá sa tam prejsť 😀
Vyzerá to tak, že pozrem nejaké cvičenie pre tehotné tu u nás v meste. Nie je tu niektorá náhodou z LM baby?
@piskotik vidíš,my by sme zas chceli dievčatko pre zmenu,no uvidíme ako to bude nakoniec.Inak aké si mala tehotenstvá,myslím,či rovnaké,ja prvé dve úplne,toto tretie mi bývalo na začiatku viac zle a aj prsia ma viac bolia a sú vačšie ako predtým a zatiaľ sa mi nerobí tá tehotenská pigm.čiara na bruchu,mala som ju pri oboch predch.tehu.Chute skoro rovnaké pri všetkých 3.
@paula80 @piskotik juuuj nestraste, ja praveze musim jest inak priberam o 106 🙂 a utesovala som sa, ze pri babatku zhodim... lenze som si pol roka po tom zlomila nohu, takze som este dalsich 10kg pribrala.... potom ze pri dvoch zhodim.... potom mi manzelovi praskli 3 platnicky, ostal rok lezat, tak ze pri starostlivosti o neho a deti zhodim... a nic 🙂 😀 musiela som fakt zacat jest... 2,5 roku po druhom porode sa mi podarilo uz aj ist 2x do tyzdna cvicit a za 3 mesiace islo dole 27kg.... a teraz si hovorim ano - hlavne nech je zdrave... ale myslim aj na kg. ..nemozem si dovolit pribrat (nech to stoji co to stoji, lebo asi by som umrela zhadzovat to opat a hlavne, aj ved je uz vyssi)
ahojte, tak mam za sebou kontrolou a odchadzam trosku sklamana, pretoze prvy krat bez fotky i bez toho aby malickeho zmeral. A to som bola naposledy pred mesiacom!!! och ☹ ale drobceka som videla, hlavicku, chrbticu, rucicky, dokonca i tvar, tak vyzeral trosku ako votrelec 🙂 (este stale myslim nema na tvari kozu a svalovu hmotu). Ale lekar povedal, ze vsetko vyzera ok. Tak znova za 4 tyzdne, vtedy bude vsetko merat a kontrolovat organy. Tak mi nic ine neostava, iba vydrzat.... a inak, ziadne ine specialne testy mi doteraz nerobil, pretoze tu v Nemecku robia iba standardne ultrazvuky, pokial som do 35 r. Stale dufam a verim, ze je vsetko v poriadku....
a este som zabudla, dnes rano konecne nejaky narast + 1,3 kg od zaciatku tehotenstva. Ale u dr. mi navazilo dokonca iba 0,5 kg viac. A i na to vravela sestricka, ze je to v norme... tak ja fakt neviem...
@andrea_stella 😀 😀 Ze cervene vinko. Ja by som aj druhu babu brala. Ved som uz v tom zabehana. 😉 Tak ešte pár hodín a mali by sme vediet určite.
Fotocky z mamily🙂
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
...
Este som zabudla pripojit - spravne prisatie
http://www.mamila.sk/domain/flox/files/clanky/o...
...
@paula80 Dá sa povedať že tiež obe rovnaké, prvé 3 mesiace mi bývalo vždy zle aj som vracala, ale len raz alebo dva a nič som nepribrala a potom obrovský nárast váhy až do konca 😀 Akurát v prvom tehu som mala mániu na vanilkové miláčiky a jogurty všeho druhu 😀 Teraz mi tiež bolo zle ale nezvracala som a chute akurát vôbec nepijem kávu, čo som si pri prvých dala aspom jednu a papááááám všetko 😝
ahojte maminky.tak triple testy su negativne 😀 😀 😀 tak miodlahlo,bola som nervozna ako pes.super 🙂 🙂
@stipec26 Ja sa priznám, že po kurze /boli tam prednášať i z mamily/ som doma "kojenie" nacvičovala s bábikou 😀 . Moja mama sa síce smiala ale potom ju to prešlo, keď som neprestala kojiť ani po 3. mesiaci - to bol v našej rodine dovtedy rekord v dĺžke kojenia ☹ ! ! ! ☹ Švagrina kojila 3 týždne a druhá švagrina 2 a potom 3 mesiace a ja do 17 mesiacov /nasilu sme uťali, lebo som mala trošku zdravotné problémy a chcela som sa dať do poriadku pred druhým ťehu/
@piskotik ja som pri prvom chalanovi jedla vsetko a vela. Vobec mi nebyvalo zle, tak som si to uzivala, ani som netusila co su to nevolnosti alebo nechutenstvo, pripadne chute. Akurat mi ku koncu chutilo vsetko cokoladove, isla som do cukrarne a ze cokoladovy puding, na to cokoladova zmrzka a poliat cokoladou 😅 A pribrala som prevelice, ale ako som pisala, vela z toho bola voda, lebo z porodnice som odchadzala o 20kg lahsia...ale aj tak tych skoro 10kg co zostalo bol takmer vsetko zbytocny tuk...
Babyyyy...taka otazocka.....nooo...oneeee.... vsade sa pise ze JEMNY a CITLIVY sex v tehu je no problem. Ale co je to ten nezny, citlivy a jemny sex??? Ja sa asi opytam gyndosa najblizsie, lebo ked mame tutumutu tak si niekedy tak hovorim ze maly z toho musi mat dobry kolotoc. A libido je vysokeeee, nejake neznostky mi teraz rozhodne nestacia, muza uhanam 😝
Baby, ani nestiham čítať, písať:( už týžden je mi zle... najprv naduvanie , potom žalúdok, chrbát, dnes ráno maternica... schudla som zase ... a bojim sa jesť:( Dnes som si urobila aspon slepačiu polievku ...
keď mi bude lepšie ozvem sa, verím že to rozdýcham...

@zuzana_v1 aj môj manžel by prijal konečne chlapca, lebo sme už naňho prevaha 😀 mne je to jedno, len nech je zdravé a hotovo 🙂 😉