September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
dnes som sa preobjednala, tak do najblizsej poradne idem az 14-teho maja, dalekoooo je to. 😒
kocky a aky je to prosim ten morfologicky UTZ? v com je iny ako obycajne sono, co robia na poradni? a na to sa specialne objednava?
@nastasyk
@zuzzy12 Aj ja mám vraj bábko o týždeň menšie. Ale sa už z toho len smejem. Pri 1.tehu som mala to isté - stres, chaos, panika a hoci mi to tvrdili od začiatku do konca /ešte 6 hodín pred pôrodom/ tak som porodila o týždeň skôr /bez posunutého termínu, takže podľa nich skoro o 2 týždne ! ! !/ a mala som krásnu, čulú dcérenku 50 cm a 3230 g - hoci aaj ja aj mm sme malo pri pôrode ledva 3100g. 😀 😀 😀
@jerryjanka To sú aké papieriky, resp.zančka?
@piskotik Ja som na ručné práce dosť ľavá a tie čiapočky som zvládla bez problémov /teda tú piatu, šiestu, siedmu, .../ Najlepšie je kupovať jednu vlnku - ak je dobrá, upravuješ potom čiapočky - mne prvá vyšla moc veľká, ubrala som /bola pre neter/, potom som pri tretej ešte ubrala a voalááá aj moje malá má čiapočku ! 😀
kočky idem sa Vás spýtať, raz ste tu spomínali, že sa dá určiť pohlavie aj podľa tlkotu srdiečka dieťaťa, že keď ma vyššie, že môže byť dievčatko, akože viem, že to sú také babské veci, ale súhlasí Vám to s tými ktoré viete, že budete mať dievčatko, alebo teda chlapčeka. Ja mám ísť na sono až v pondelok, aj keď teda chute mám ako pri prvom chlapcovi, ale teda tajne dúfam dievčatko 🙂
tie pohyby babatka su uzasne.Stale sa tesim na vecer,vtedy je to male aktivne,asi si hlada polohu na spinkanie 🙂
@anjelik007 zistili sme, ze ked je vyssie tak je chlapcek 🙂 aspon orientacne, no zavisi to aj od tyzdna, ked si to davas - cim vacsie babo, tym pomalsi tep
@stipec26 ja rozmyslam, ze sa nakoniec prihlasim tam na to nobelove namestie na cvcienie bola si tam kuknut?
kamaratka hovorila cely cas lekarovi, ze urcite mala ovulaciu a tyzden neskor, ale oni stale podla MS a tak jej nakoniec vyvolavali porod, ten sa nespustil a porodila presne vtedy, kedy im povedala ona🙂 akurat ju paradne psychicky aj fyzicky potrapili....
baby tesim sa ze vam amnioceteza dopadla vsetkym dobre, ja len zajtra volam o vysledky z tripple testu tak som zvedava co zas bude, ale po mojej skusenosti z minuleho teho ich nebudem brat velmi vazne ak budu akekolvek
@andrea_stella to co som bola vcera, tak uz je plny kurz (teda mna zobrali ako poslednu), je to skor take uvolnovacie, nie rychle cvicenia a skakania....
no ak by ti vyhovovala petrzalka tak na Znievskej sa dnes zacinaju dva kurzy v dvoch roznych teda studiach:
1. dnes o 16hod zacina kurz tehulky na fitloptach
http://miracle-maternitycare.webnode.sk/tehoten...
2. alebo toto je tiez odo dnes - ja idem sem ale az na druhu cast, netreba mi teoriu, mozno si ju necham az v III. trimestri, ked sa budem ucit opat dychat
http://www.gravifit.sk/predporodne-kurzy-2-trim...
@jeny @vladka1828 @danjelca @petra6484
kocky a aky je to prosim ten morfologicky UTZ? v com je iny ako obycajne sono, co robia na poradni? a na to sa specialne objednava?
@stipec26 morfologický ultrazvuk sa robí cca v 20 tt vtedy podrobnejšie pozerajú bábätko, premeriavajú ho, zisťujú ako mu fungujú orgány a tak. Ak to nerobí tvoj gynekológ pošle ťa inam a tam sa treba väčšinou objednať (môj prípad) moja gynda vravela, že je to nejako zo zákona dané, že to treba urobiť (je to jeden z tých ultrazvukov, ktoré prepláca poisťovňa)
@babika771 presne to som si dnes kupila 😀 banany a horku cokoladu 🙂 ja si to tiez planujem uzit, len clovek je nervozny ci je vsetkeho dostatok, nech dopadne vsetko k spokojnosti.. aj so sestrickou som dnes volala kvoli vysledkom zo steru, nastastie su negativne, a pamatala si ma, hned sa ma pytala ze ako sme s pripravami a poradila mi nech si davam sumive magnezko, vraj to tak uvolni telo a aby mi aj nahodou zo stresu nezacalo tvrdnut brusko. Zlata bola, asi jej aj kolaciky prinesiem v pondelok na poradnu 😀
@veverka84 veru nerobim to pod natlakom 😀 to mi pripomenulo prvu otazku na pouceni u knaza 😀 ze kto nas do toho nutil 🙂 sme sokovani zostali ze co sa to pyta 🙂 no snad to dobre dopadne. Ja som to tiez tak mala, ze poobede ma to chytilo a vracala som celu noc az do rana roznymi farbami.. a potom na druhy den sice uz nie ale teda asi dva dni som sa dostavala z toho. Mna do toho este aj zuby boleli - prievan, cize ja som to mala krasne nakopu. Ale som rada ze ti je uz lepsie 🙂 ja som teraz prechladla akurat pred svadbou tak tiez nic moc 😒
@stipec26 mne by to skor vyhovovalo az od maja tam bolo pisane , ze maju volnych 6miest lebo ideme na 10dni do UK tak by som chcela chodit poriadne kazdy tyzden 😉
@monhla su to klasice papieriky na určovanie PH, skušala som aj či funguju hodila som jeden do citronovej štavy a druhy zasa do sody bikarbony 😀 a inak som ich ocikavala
baby akurat som nasla jedn diskusiu a jedna baba z ciech si dala robit tie testy z krvy kde jej vyslo dievcatko a na utz jednoznacne chalan sa potvrdil...cize patrila medzi tych 0,6percent co asi nevychadzaju tie testy ci kolko je ta odchylka 😅
fiha,dneska som také dobré tričko kupila,iba za 3 eurá.U nás v obchodiku.Bol posledny kus,tak dali na to akciu.je to xxxl ale velmi dobre sadne ako tehutričko 😀 ,teraz sa tešim 😀
ahojte....gynekolog mi povedal že mam kratky či kratši krčok maternice...ešte sa uijtil a meral ho vygin .sondou-tušim povedal 3cm.Ked som sa ho pytala čo to znamena....nepovedal nič konkretne len to zkonštatoval že je kratši.Prosim Vas viete o tom niečo??

@monhla inak díky za linky na háčkovanie, ale ešte som sa k tomu nedostala, som zvedavá či sa to ja dakedy naučím 😀