September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@avinika
http://www.prenatalzilina.sk/
http://www.femicare.org/
tu v okoli ZA tie tie dve centra viem odporucit, UZ robia ozajstni odbornici. drzim palceky aby to bol len plany poplach. neboj vsetko dobre dopadne.
@avinika Ahoj mozes este skusit v KE - nemocnicu Šacu, pokial chces cislo poslem Ti ho. Dr. Dosedla robi morfologicky usg a aj samozrejme 3D- ale ten je len ako komercna zalezitost. Ja som sa objednala minuly tyzden a na dalsi uz idem. A z PP to nemas daleko. A drzim Ti velmi palce, vsetko bude v poriadku urcite 🙂
ahojte dievcata, tak aj ja uz patrim k tym, ktore konecne vedia, co maju v brusku 🙂 budeme mat chlapceka, joooj, velmi sa tesim 🙂 vsetky vysledky mame v poriadku, comu sa velmi tesim, akurat mam pocit, ze na mna lezie nadcha, tak sa dopujem cajikom s citronom 🙂
idem si vas docitat 😵
ahojte babalky,
tak uz som doma, bola som na 4D, pan doktor bol velmi mily a o vsetkom sme sa porozpravali, povedal ze on by v 20tt ziadne tripple testy nerobil, ako som uz pisala mne ich tu robili preto tak neskoro, lebo doteraz som bola na vsetkych pozorovaniach v Rakusku. Vsetko dietatku pomeral stravila som tam skoro hodinu a nenasiel ziaden naznak Downovho syndromu... vsetko bolo dobre, zdrave srdiecko, hlavicka, nosna kost, koncatiny, brusko aj chrbtica..vravel ze na 97 percent zdrave dietatko. Len z dovodu, ze vyslo na tripple testoch take vysoke riziko downovho syndromu 1:18 povedal aby som isla na tu geneticku konzultaciu, (som tam objednana v pondelok) a zvazila odber plodovej vody. V pondelok tam asi pojdem, len mam blby pocit ze ma zas budu strasit a ja amnio nechcem..no uvidim,.. Chcem sa Vam podakovat za povzbudenie, velmi mi to pomohlo..
Dnes som po 2 mesiacoch opat sadla na bicykel a vyuzila to pekne pocasie s manzelom na prevetranie sa 🙂
Tesim sa so vsetkymi co uz vedia co maju v brusku,ja patrim k tym ktore to caka 3.5..
@zahadka aj moja mala mala siestu chorobu z nicoho nic teplota 38 a islo to hore nic viac jej nebolo...presne ako pise jerryjanka potom asi po 3 dnoch sa vysypala a uplne utlo a nic jej nebolo.na pohotovosti jej dali fenistil a len teplotu zrazit panadolom.to bolo vsetko...
inak uprimne ta lutujem ja by som sa zblaznila asi ako kazda mama my sme boli s 5 rocnym v oktobri v nemocke ale nechat ho tam nechcem ani pomyslet jak by mi bolo.drzkaj sa a maly nech je rychlo fit 🙂
@avinika tak to je dobre,presne ako som ti písala,že bolo určite neskoro,aby ti tie testy robili.Inak neviem prečo,ale zdá sa mi,že všetky baby,čo poznám v okolí a išli na amnio čakali dievčatká.Možno náhoda.Ak nakoniec aj @montinka bude čakať dievčatko,tak sa mi to len potvrdí.Ale hlavne všetky bábatká boli nakoniec zdravé,takže len zbytočné vystrašenie koli zlým výsledkom.
baby mna dnes pobolieva brucho nejak ale musim sa priznat ze od pol 7 som na nohach a az teraz som si lahla...mam dost dufam ze to nebude zas moj poondiaty krcok,pri malej som sa zacala skor otvarat ale toto je extra skoro...
@montinka to vam povedali akosi krátko nám povedali 3 týždne, možno to trvá 2 týždne - tie výpočty a výskumy a pod. - a do troch týždňov to príde poštou. Neviem. Vraj keby niečo bolo tak volajú. Preto tie tel. č. pýtajú. Bola tam jedna pani a tá hovorila, že kým nezavolajú, tak je dobre. Potom pôjdeš na to sono???
@montinka ani ja neviem, ale pojdem tam no sono odmietnem. Pretože mi ide robiť 4.5. genetické sono moj lekár a potom asi o týždeň chcem ísť k babjakovi do prenatalu. Bolo by toho zbytočne veľa a aj tak to sono v nemocnici nie je moc dobré. Včera mi na poradni urobil len také 15 sekundové, aby sme videli bábo čo robká, tak kopalo nožičkami riadne akčne. Možno to robia len ako kontrolu po zákroku, či sa niečo neudialo. Netuším. Daj potom vedieť ked ti prídu výsledky.
a taketo poznate? o co je to lepsie, menej rizikove? asi o nic menej... ci?
Okrem amniocentézy exituje tiež CVS vyšetrenie. Ide o odobratie vzorku choriových klkov – malej vzorky tkaniva placenty. Odber sa môže podobne ako pri amniocentéze vykonať cez brušnú stenu alebo pomocou ihly zavedenej krčkom maternice do maternice. Celý proces sa kontroluje pod UZV, aby sa znížilo existujúce riziko spontánneho potratu.
@jerryjanka to bude nejaky inteligent 😀 😀 😀 😀 😀 ma vela vedomosti 🙂
@avinika tripple testy nie su spolahlive, ani v pripade pozitivneho ani negativneho vysledku. Amniocenteza je pomerne spolahliva, ale riziko potratu po nej je 1-2%. Mimo temy....nestretam po ulici vela Downov, aj ked som mala kratku dobu s nimi do cinenia tam som ich zase stretavala vylucne 🙂 ale otazka- nevidela som este downa cigancatko...

@avinika držím pršteky všetky 4 a aj 4 za babatko