icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

jerryjanka
20. apr 2012

@avinika držím pršteky všetky 4 a aj 4 za babatko

piskotik
20. apr 2012

@avinika držím Ti palce, dúfam že bude všetko v poriadku a bol to len planý poplach ako u viacerých báb, aj moja sestra si tým prešla a nakoniec bolo všetko dobre, nebojkaj budeš mať krásne a zdravé bábatenko 🙂

montinka
20. apr 2012

@avinika neboj sa vsetko bude urcite dobre tak ako u vacsiny z nas. 😉 drzim palce.🙂

inci
20. apr 2012

@avinika
http://www.prenatalzilina.sk/
http://www.femicare.org/
tu v okoli ZA tie tie dve centra viem odporucit, UZ robia ozajstni odbornici. drzim palceky aby to bol len plany poplach. neboj vsetko dobre dopadne.

lu17
20. apr 2012

@avinika Ahoj mozes este skusit v KE - nemocnicu Šacu, pokial chces cislo poslem Ti ho. Dr. Dosedla robi morfologicky usg a aj samozrejme 3D- ale ten je len ako komercna zalezitost. Ja som sa objednala minuly tyzden a na dalsi uz idem. A z PP to nemas daleko. A drzim Ti velmi palce, vsetko bude v poriadku urcite 🙂

inci
20. apr 2012

@montinka
ja mam poradnu az 3.5, potom poobede to morfologicke sono, na kt. ma poslala este ta geneticka, tak som zvedava. inak dr. je fakt super, je velmi ochotny a venuje sa o 106. som s nim tiez spokojna.
drzim palce aby aj ostatne vysledky ti vysli v poriadku a oddychuj si 😉

p3tra11
20. apr 2012

ahojte dievcata, tak aj ja uz patrim k tym, ktore konecne vedia, co maju v brusku 🙂 budeme mat chlapceka, joooj, velmi sa tesim 🙂 vsetky vysledky mame v poriadku, comu sa velmi tesim, akurat mam pocit, ze na mna lezie nadcha, tak sa dopujem cajikom s citronom 🙂

idem si vas docitat 😵

veverka84
20. apr 2012

@p3tra11 gratulujem k novemu zisteniu 🙂mam pocit ze to tu chlapci zacinaju valcovat ci mylim sa???

avinika
20. apr 2012

ahojte babalky,
tak uz som doma, bola som na 4D, pan doktor bol velmi mily a o vsetkom sme sa porozpravali, povedal ze on by v 20tt ziadne tripple testy nerobil, ako som uz pisala mne ich tu robili preto tak neskoro, lebo doteraz som bola na vsetkych pozorovaniach v Rakusku. Vsetko dietatku pomeral stravila som tam skoro hodinu a nenasiel ziaden naznak Downovho syndromu... vsetko bolo dobre, zdrave srdiecko, hlavicka, nosna kost, koncatiny, brusko aj chrbtica..vravel ze na 97 percent zdrave dietatko. Len z dovodu, ze vyslo na tripple testoch take vysoke riziko downovho syndromu 1:18 povedal aby som isla na tu geneticku konzultaciu, (som tam objednana v pondelok) a zvazila odber plodovej vody. V pondelok tam asi pojdem, len mam blby pocit ze ma zas budu strasit a ja amnio nechcem..no uvidim,.. Chcem sa Vam podakovat za povzbudenie, velmi mi to pomohlo..

nmonika
20. apr 2012

Dnes som po 2 mesiacoch opat sadla na bicykel a vyuzila to pekne pocasie s manzelom na prevetranie sa 🙂
Tesim sa so vsetkymi co uz vedia co maju v brusku,ja patrim k tym ktore to caka 3.5..

montinka
20. apr 2012

@inci nooo ved snazim sa decka konecne spia tak trochu lezim a cmaram.neboj sa sono bude urcite v poriadku. 😉

danjelca
20. apr 2012

@avinika no vidííšš🙂)))))tripple su fakt blbosť!

veverka84
20. apr 2012

@zahadka aj moja mala mala siestu chorobu z nicoho nic teplota 38 a islo to hore nic viac jej nebolo...presne ako pise jerryjanka potom asi po 3 dnoch sa vysypala a uplne utlo a nic jej nebolo.na pohotovosti jej dali fenistil a len teplotu zrazit panadolom.to bolo vsetko...
inak uprimne ta lutujem ja by som sa zblaznila asi ako kazda mama my sme boli s 5 rocnym v oktobri v nemocke ale nechat ho tam nechcem ani pomyslet jak by mi bolo.drzkaj sa a maly nech je rychlo fit 🙂

paula80
20. apr 2012

@avinika tak to je dobre,presne ako som ti písala,že bolo určite neskoro,aby ti tie testy robili.Inak neviem prečo,ale zdá sa mi,že všetky baby,čo poznám v okolí a išli na amnio čakali dievčatká.Možno náhoda.Ak nakoniec aj @montinka bude čakať dievčatko,tak sa mi to len potvrdí.Ale hlavne všetky bábatká boli nakoniec zdravé,takže len zbytočné vystrašenie koli zlým výsledkom.

veverka84
20. apr 2012

@avinika aj v hlohovci je 4D ulmus mudr. brestansky ale sonom sa ti nikto nezaruci...tie testy su nepresne takze nevesaj hlavu moja...drzkaj sa.

veverka84
20. apr 2012

@avinika aha citam ze uz si bola no vidis tak uz sa nestresuj a tes sa ze vsetko vyzera byt v poriadku 🙂

veverka84
20. apr 2012

baby mna dnes pobolieva brucho nejak ale musim sa priznat ze od pol 7 som na nohach a az teraz som si lahla...mam dost dufam ze to nebude zas moj poondiaty krcok,pri malej som sa zacala skor otvarat ale toto je extra skoro...

montinka
20. apr 2012

@paula80 jooooj to by si ma velmi potesila kebyze to bude dievctako. inak minule som sa Tamy pytala ze co ak bude bracek a ona ze: Vyhodime ho z okna a kupime novu. ☹ 😒 tak som jej vysvetlila ze to tak nemoze a ona potom ze no dobre no,ale uvidime

stipec26
20. apr 2012

@veverka84 praveze mam pocit, ze je to na striedacku.... len neviem, ci vsetky maminky, co uz vedia mame aj v tabulke... ale ked nam ju sem @sissmiss hodi (prosim, prosim) - mozeme popozerat, kto chyba a skontaktovat ich cez @

stipec26
20. apr 2012

@montinka 🙂 neboj... moji maly zbojici tiez chceli silou mocou sestricku, obaja zhodne od zaciatku a ked im bracek kyval z bruska na sone, ani si na to nespomenuli... a uz maju vybrate aj meno 🙂

zubka5
20. apr 2012

@montinka to vam povedali akosi krátko nám povedali 3 týždne, možno to trvá 2 týždne - tie výpočty a výskumy a pod. - a do troch týždňov to príde poštou. Neviem. Vraj keby niečo bolo tak volajú. Preto tie tel. č. pýtajú. Bola tam jedna pani a tá hovorila, že kým nezavolajú, tak je dobre. Potom pôjdeš na to sono???

montinka
20. apr 2012

@zubka5 ale mne zatial povedali iba toho downa tie ostatne pridu az za dva tyzdne. ano ked budem mat papiere doma tak vo stvrtok mam ist este na sono. neviem preco.

zubka5
20. apr 2012

@montinka ani ja neviem, ale pojdem tam no sono odmietnem. Pretože mi ide robiť 4.5. genetické sono moj lekár a potom asi o týždeň chcem ísť k babjakovi do prenatalu. Bolo by toho zbytočne veľa a aj tak to sono v nemocnici nie je moc dobré. Včera mi na poradni urobil len také 15 sekundové, aby sme videli bábo čo robká, tak kopalo nožičkami riadne akčne. Možno to robia len ako kontrolu po zákroku, či sa niečo neudialo. Netuším. Daj potom vedieť ked ti prídu výsledky.

montinka
20. apr 2012

@zubka5 jasne ze dam. noooo ja radsej na sono pojdem.🙂 aspon zase skontroluju ci ma stale dost vody aj ked ja si myslim ze ked mi uz netecie,nema jej mat preco malo

ftinka
20. apr 2012

@petra6484 ahojky, kde si prosim ta objednavala satky. Peknucke su a ja potrebujem nejake, lebo ideme na svadbu 🙂

lu17
20. apr 2012

@veverka84 Ahoj, no ja teraz lezim od vcera pretoze mam prave s tym problemy ☹ A aj Ti vtedy nieco robili,alebo si len doma lezala? Tak pekne oddychuj,aj ked energie uz mame kopu , no asi to netreba prehanat 🙂

stipec26
20. apr 2012

a taketo poznate? o co je to lepsie, menej rizikove? asi o nic menej... ci?
Okrem amniocentézy exituje tiež CVS vyšetrenie. Ide o odobratie vzorku choriových klkov – malej vzorky tkaniva placenty. Odber sa môže podobne ako pri amniocentéze vykonať cez brušnú stenu alebo pomocou ihly zavedenej krčkom maternice do maternice. Celý proces sa kontroluje pod UZV, aby sa znížilo existujúce riziko spontánneho potratu.

sissmiss
20. apr 2012

@stipec26 tabulka bude,bude. len som iba na mobile a tabulka je v pc. Takze strpenie, som mimo, pondelok nahodim. Ozaj co stretko?

mravvcek
20. apr 2012

@jerryjanka to bude nejaky inteligent 😀 😀 😀 😀 😀 ma vela vedomosti 🙂

sissmiss
20. apr 2012

@avinika tripple testy nie su spolahlive, ani v pripade pozitivneho ani negativneho vysledku. Amniocenteza je pomerne spolahliva, ale riziko potratu po nej je 1-2%. Mimo temy....nestretam po ulici vela Downov, aj ked som mala kratku dobu s nimi do cinenia tam som ich zase stretavala vylucne 🙂 ale otazka- nevidela som este downa cigancatko...