September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@stipec26 viem, ze si pochvaluju, ale je to predsa daleko, manzel robi vedla nemocnice a ma ku mne pristup takmer nonstop (hygienik - vyuziva znamosti) a tam by za nami neprisiel nikto....A keby ma tam dali, tak by nas zdravotny stav bol vazny...tak to nechcem.
Co sa tyka stretka, prisla by som, lebo pochadzam z Trnavy a chodime tam k rodicom. Aj o tyzden ideme a nerobi mi problem prist do Bratislavy.
@laura14 @zahadka ...na googli je toho vela 🙂 jeden by ani neveril ;)
http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=2176
AKO SA MELASA POUŽÍVA
* ako prírodné sladidlo (na ochutenie obilných kaší, nápojov, pečiva)
* na prevenciu a liečbu chorôb (anémia, reuma, osteoporóza, kožné choroby, tráviace problémy, poruchy imunity, po operáciách)
* užíva sa vnútorne 1 až 3 lyžičky denne (samostatne alebo v nápoji), zvonka na natieranie (pri ekzémoch a psoriáze)
ČO MELASA OBSAHUJE?
* cukor v malom množstve (18-20%) vo forme glukózy a fruktózy
* asi 3% bielkovín
* vitamíny B1, B2, B6, C, kyselinu pantoténovú a listovú
* veľké množstvo minerálov - železa, medi, vápnika, chrómu, fosforu, draslíka, sodíka, zinku, horčíka a veľa stopových prvkov
AKÉ OCHORENIA POMÁHA MELASA LIEČIŤ?
* osteoporózu - obsahuje viac vápnika ako mlieko
* anémiu - obsahuje mimoriadne veľa železa v organickej forme, ktoré má takmer 100% vstrebateľnosť, čo vplýva na správnu krvotvorbu, čistí sa krv
* poruchy imunity
* nervové poruchy - normalizuje nervové funkcie
* srdcové choroby - reguluje srdcový rytmus
* obezitu - obsahuje menej kalórií ako bežné sladidlá (o dve tretiny menej ako med, o polovicu menej ako cukor)
ĎALEJ PROSPIEVA:
* tehotným a dojčiacim ženám, ženám v prechode - vďaka obsahu železa
* rekonvalescentom - dopĺňa potrebné látky, ktoré sa počas choroby alebo operácie vyčerpali
* ťažko pracujúcim - je trvalejším zdrojom energie vďaka fruktóze, ktorá sa do krvi vstrebáva pomalšie ako sacharóza z bieleho cukru
* ľuďom vystaveným veľkému stresu - podporuje imunitu
* fajčiarom
* ľuďom stravujúcim sa rafinovanou stravou
* pri vypadávaní vlasov a ich rednutí
...a teda ja som bola ako dieta vzdy anemicka, aj som brala zelezo, aj pocas prvych tehu... a teraz vobec - vsetko mam OK - a to si davam uz len 1 lyzicku za tyzden.... minuly rok som si to davala pravidelnejsie....do jogurtu bieleho, ale teraz sa snazim nie do jogurtu - ale zapijam dzusom, lebo vitamin C podporuje vstrebavanie.... a teda ideal je nejest mliecne hodku pred a hodku po..ale neviem ani ci to dodrziavam 🙂 :D
ahojte budúce maminy, prosím poraďte čo robiť so seknutými krížami počas tehu. V lekárni mi nič nedali, vraj žiadne náplaste nemôžem, maximálne paralen. ďakujem
@vladka07 ano kocik mam uz tiez vybraty, v podstate mam dva 😀 jeden este po sestre, to je taky klasicky kocik, ale vcera nam znamy ponukli trojkombinaciu ktora sa mi neskutocne paci a je prakticka... inak ja som mala najskor termin na 21.9. ale posledny utz ukazal ze to bude skor 🙂 ja si myslim, ze maly bude chciet ist aj tak este skor von. Bude to chlapisko po tatovi 🙂 aspon to tak vyzera zatial 😀
@zahadka v bio obchodoch, mozes aj cez net ;)
ja chodim do tohoto a stoji 4 eura
http://www.biomajak.sk/product/melasa-cierna-45...
🙂 fuha tak to neviem, ci sa to da vyrobit doma ako medovina... ale skus...
mno ahojte 🙂 thak dneska sme boli u doktorky a vsetko je v poriadku 🙂 tak sme radi priemer bruska mame 26cm 😉 thak super,malinka rastie a je zdravucka aj srdievko bije tak ako ma 🙂 a vy co kedy idete na dalsie kuk k lekarke? 😀
@stipec26 tak to asi aj vyskusam, lebo uz som par krat o tom pocula, ale nejako som sa neodvazila si to dat, vlastne az teraz citam odporucanie aj pre tehotne a teda aj dojciace. Sice nemam problem ani so zelezom, ale predsa prirodne sladidlo je lepsie ako to co papam vo velkom mnozstve kazdy den 🙂
tak dievcata zejtra rano ma caka glukozovy test a kontrola ci je vsetko ok

my sme mali v nedelu 768 g a neviem kolko cm a to mame podobny termin