icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

zahadka
5. jún 2012

my sme mali v nedelu 768 g a neviem kolko cm a to mame podobny termin

stipec26
5. jún 2012

@laura14 a nechces tiez skusit tu melasu? (uz si pripadam ako verklik, ze ju tu stale ponukam, ale podla mna je to fakt dobre)

laura14
5. jún 2012

@stipec26
Dakujem a co je ta melasa ja o tom pocujem prvykrat

zahadka
5. jún 2012

@stipec26 viem, ze si pochvaluju, ale je to predsa daleko, manzel robi vedla nemocnice a ma ku mne pristup takmer nonstop (hygienik - vyuziva znamosti) a tam by za nami neprisiel nikto....A keby ma tam dali, tak by nas zdravotny stav bol vazny...tak to nechcem.
Co sa tyka stretka, prisla by som, lebo pochadzam z Trnavy a chodime tam k rodicom. Aj o tyzden ideme a nerobi mi problem prist do Bratislavy.

zahadka
5. jún 2012

@stipec26 mozes sa opakovat v pohode aj pre mna, ja tiez beriem zelezo, vobec z neho nemam zapchu, prave naopak, pomaha mi sa vyprazdnit min. 2x denne. Ale negativum je, ze je to predsa len tabletka

stipec26
5. jún 2012

@laura14 @zahadka ...na googli je toho vela 🙂 jeden by ani neveril ;)

http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=2176

AKO SA MELASA POUŽÍVA
* ako prírodné sladidlo (na ochutenie obilných kaší, nápojov, pečiva)
* na prevenciu a liečbu chorôb (anémia, reuma, osteoporóza, kožné choroby, tráviace problémy, poruchy imunity, po operáciách)
* užíva sa vnútorne 1 až 3 lyžičky denne (samostatne alebo v nápoji), zvonka na natieranie (pri ekzémoch a psoriáze)
ČO MELASA OBSAHUJE?
* cukor v malom množstve (18-20%) vo forme glukózy a fruktózy
* asi 3% bielkovín
* vitamíny B1, B2, B6, C, kyselinu pantoténovú a listovú
* veľké množstvo minerálov - železa, medi, vápnika, chrómu, fosforu, draslíka, sodíka, zinku, horčíka a veľa stopových prvkov
AKÉ OCHORENIA POMÁHA MELASA LIEČIŤ?
* osteoporózu - obsahuje viac vápnika ako mlieko
* anémiu - obsahuje mimoriadne veľa železa v organickej forme, ktoré má takmer 100% vstrebateľnosť, čo vplýva na správnu krvotvorbu, čistí sa krv
* poruchy imunity
* nervové poruchy - normalizuje nervové funkcie
* srdcové choroby - reguluje srdcový rytmus
* obezitu - obsahuje menej kalórií ako bežné sladidlá (o dve tretiny menej ako med, o polovicu menej ako cukor)
ĎALEJ PROSPIEVA:
* tehotným a dojčiacim ženám, ženám v prechode - vďaka obsahu železa
* rekonvalescentom - dopĺňa potrebné látky, ktoré sa počas choroby alebo operácie vyčerpali
* ťažko pracujúcim - je trvalejším zdrojom energie vďaka fruktóze, ktorá sa do krvi vstrebáva pomalšie ako sacharóza z bieleho cukru
* ľuďom vystaveným veľkému stresu - podporuje imunitu
* fajčiarom
* ľuďom stravujúcim sa rafinovanou stravou
* pri vypadávaní vlasov a ich rednutí

...a teda ja som bola ako dieta vzdy anemicka, aj som brala zelezo, aj pocas prvych tehu... a teraz vobec - vsetko mam OK - a to si davam uz len 1 lyzicku za tyzden.... minuly rok som si to davala pravidelnejsie....do jogurtu bieleho, ale teraz sa snazim nie do jogurtu - ale zapijam dzusom, lebo vitamin C podporuje vstrebavanie.... a teda ideal je nejest mliecne hodku pred a hodku po..ale neviem ani ci to dodrziavam 🙂 :D

laura14
5. jún 2012

@stipec26
Dobre sa to cita?ty to uzivas?

stipec26
5. jún 2012

@laura14 ...ano (dopisala som aj info vyssie)... niekomu to moze byt nechutne, ale ja som si zvykla (da sa to aj do cajiku, ideal tepleho, aby sa rozpustilo, alebo do ovocnej vyzivky.... a teda obcas to supnem aj detom (lebo maly mal tiez malo zeleza)

svaca20
6. jún 2012

ahojte budúce maminy, prosím poraďte čo robiť so seknutými krížami počas tehu. V lekárni mi nič nedali, vraj žiadne náplaste nemôžem, maximálne paralen. ďakujem

gelifil
6. jún 2012

@anicka245 Anicka, neboj, ja som tiez na sladke a mne to nic nerobilo.je to kus sladsie ako normal 🙂 🙂 , ale da sa v pohode vydrzat.A to som nemala ziadny citron ani matu 🙂

anicka245
6. jún 2012

@vladka07 ano kocik mam uz tiez vybraty, v podstate mam dva 😀 jeden este po sestre, to je taky klasicky kocik, ale vcera nam znamy ponukli trojkombinaciu ktora sa mi neskutocne paci a je prakticka... inak ja som mala najskor termin na 21.9. ale posledny utz ukazal ze to bude skor 🙂 ja si myslim, ze maly bude chciet ist aj tak este skor von. Bude to chlapisko po tatovi 🙂 aspon to tak vyzera zatial 😀

anicka245
6. jún 2012

@gelifil tiez si myslim, ze to zvladnem 🙂 tolko sladkeho co ja pojem 🙂 uvidim co budem v utorok hovorit 😀

stipec26
6. jún 2012

@svaca20 tak neviem, ci na seknute krize, ale co tak vyskusat suche teplo - teda napr. vyfenovat si na teplo chrbat... pripadne si opatrne zacvicit, ked to trosku povoli

zahadka
6. jún 2012

@stipec26 a kolko stoji ta melasa??? a v akom mnozstve? Pravdepodobne treba zajst do nejakeho zdraveho obchodu..

stipec26
6. jún 2012

@zahadka v bio obchodoch, mozes aj cez net ;)
ja chodim do tohoto a stoji 4 eura
http://www.biomajak.sk/product/melasa-cierna-45...

zahadka
6. jún 2012

@stipec26 vdaka, teraz mi napadlo, ze mozno mi ju moze zohnat sesternicin muz, vyrabaju medovinu, tak mozno ma nejake kontakty na vyrobcov podobnych produktov...

stipec26
6. jún 2012

🙂 fuha tak to neviem, ci sa to da vyrobit doma ako medovina... ale skus...

vladka07
6. jún 2012

@anicka245 jejj tak super mno ja chcem tez 3kombinaciu a nestastie som konecne vybrala aj kocarek 🙂 len velmi davam pozor ze ake to ma kolesa mno tento ma velke a nafukovacie takze super mnoo a co postielku ste uz vybrali?? 😀

vladka07
6. jún 2012

mno ahojte 🙂 thak dneska sme boli u doktorky a vsetko je v poriadku 🙂 tak sme radi priemer bruska mame 26cm 😉 thak super,malinka rastie a je zdravucka aj srdievko bije tak ako ma 🙂 a vy co kedy idete na dalsie kuk k lekarke? 😀

zahadka
6. jún 2012

@vladka07 my az v pondelok, bude mi len vysetrenie robit bez UZV, ale aj tak sa tesim, ak mi povie, ze je vsetko ok

zahadka
6. jún 2012

@stipec26 nie, ze vyrobit doma, len ked odobera cukor vo velkom, tak mozno ma nejake moznosti kupit lacnejsie...tak som to myslela

gelifil
6. jún 2012

@zahadka najhodnotnejsia je blackstrap, je po tretej extrakcii, ma najnizsi obsah cukru, inak sa uziva rano a vecer lyzicka

anicka245
6. jún 2012

@stipec26 tu melasu by som mohla aj ked budem dojcit?

stipec26
6. jún 2012

@anicka245 ano, je to cisto prirodne... ako ked by si si davala trstinovy cukor alebo krystalovy cukor ;)

anicka245
6. jún 2012

@vladka07 postielku este riesime, snad dnes doriesime 🙂 takze malinka je v poriadku to som rada, tiez sa uz neviem dockat utorku, ked uvidim drobca. 🙂 som zvedava ako narastol 🙂

anicka245
6. jún 2012

@stipec26 tak to asi aj vyskusam, lebo uz som par krat o tom pocula, ale nejako som sa neodvazila si to dat, vlastne az teraz citam odporucanie aj pre tehotne a teda aj dojciace. Sice nemam problem ani so zelezom, ale predsa prirodne sladidlo je lepsie ako to co papam vo velkom mnozstve kazdy den 🙂

dadika663
6. jún 2012

tak dievcata zejtra rano ma caka glukozovy test a kontrola ci je vsetko ok

vladka07
6. jún 2012

@zahadka mno aj mne teraz robila bez ultrazvuku ale pocuvala srdiecko a hadam vsetko bude ok drzim palce 🙂

vladka07
6. jún 2012

@dadika663 dak drziim palce nek je vsetko ok 😉

vladka07
6. jún 2012

@anicka245 mnoo joo juj ja som tez zvedava juuj a mooc ked pojdem konecne na dalsi ultrazvuk 🙂 lebo teraz som bola len na prehliadke bez scanu,ale nevadii mnoo juuj drziim palceky mnoo nek je vsetko dobree 😉 a ides sit aj fotku drobca nehat urobit ? 😀