icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

zahadka
17. jan 2012

@alex999 ja som zas presvedcena, ze to bude Emka, aj som este pred tehu hovorila, ze najblizsie budeme mat Emku, ale ja nemam teraz ziadne chute, asi musim este pockat 😒

alex999
17. jan 2012

Ešte som zabudla info, teraz je v H&M akcia, maju tehotenske nohavice za 15 eur. Su fakt super, kupila som si čierne , pretože mam smutok 😔 , ale inak su veľmi pohodlne, úzky strih, a hore klasika na bruško, ale je fajn take väčšie,Minule čo som si kupila rifle tak mi ta "guma" na bruško siahala len do polovice a stále sa mi to sťahovalo. 😠

alex999
17. jan 2012

@zahadka no veď ešte chvíľu počkaj. Tak vy mate chalana??? Tak teraz bude baba 😀
a pri malom si mala tušenie že chalan???

cestovatelkaandrea
17. jan 2012

@alex999 aj mne chuti maso, zato predstava na sladke ma ubija.

cestovatelkaandrea
17. jan 2012

@tatulienka vidim, ze dalsia maminka s presne rovnakym datum porodu ako ja 😉
ako sa citis pri druhom tehulkovani? pre mna je to narocnejsie ako to prve.

tatulienka
17. jan 2012

@cestovatelkaandrea jeeej akurat pozeram ze mas rovnaký TP...no ja som tusim viacej výstresovana ako pri prvom...alebo mozno ani nie, len si to uz nepamatam...a vobec nic mi nieje,akurat mam prsia citlive...

cestovatelkaandrea
17. jan 2012

@tatulienka to som si vsimla aj ja, ze sa viacej stresujem. a hlavne kvoli somarinam. ale super, ze ti aspon nebyva zle. mne sa to kazde rano zo dna na den zhorsuje, takze si uz prajem, aby bol prvy trimester za mnou.

tatulienka
17. jan 2012

@cestovatelkaandrea a u lekara si uz bola?alebo kedý sa chýstas?

alex999
17. jan 2012

@cestovatelkaandrea no tak to ťa plne chápem ☹ viem čo je to nechuť na sladke, pri malej som vracala len z myšlienky na sladke, a teraz sa neviem prinutiť trocha obmedziť 😅
a pri prvom tehu si mala ake chute????

marcelatje
17. jan 2012

ahojte, pre všetky ktoré zaujíma vývoj dobrovoľného sociálneho pripoistenia po novelizácii:
ja som si dspp platila od októbra 2011 a odpoveď na dotaz ako to teraz po zmenách vlastne bude priamo zo sociálky je:

Schválená novela zákona o sociálnom poistení stanovila, že dobrovoľne nemocensky poistená osoba, ktorej vzniklo dobrovoľné nemocenské poistenie pred 1. februárom 2012, toto poistenie jej trvalo k 31. januáru 2012 a k tomuto dňu nezískala 270 dní dobrovoľného nemocenského poistenia, je dobrovoľne nemocensky poistená podľa zákona účinného do 31. januára 2012 aj po 31. januári 2012 do dňa podania odhlášky z dobrovoľného nemocenského poistenia, najdlhšie do dňa, v ktorom získa 270 dní nemocenského poistenia.

To znamená, že ak si platíte dobrovoľné nemocenské poistenie od októbra 2011, budete si ho môcť naďalej platiť do získania 270 dní nemocenského poistenia. Ak v tomto období otehotniete, nárok na dávku materské Vám po tomto dni z dobrovoľného nemocenského poistenia vznikne z ochrannej lehoty. Ochranná lehota poistenkyne, ktorej nemocenské poistenie zaniklo v období tehotenstva, je osem mesiacov.

zahadka
17. jan 2012

@alex999 ano, ale to len podla brucha, okamzite som mala spicate, tak aspon to budem pozorovat....Len horsie, ze ja este stale mam poporodne brusko...tak snad sa to "vyrysuje" 😀 😀

lucica
17. jan 2012

@zuzana_v1 gratulujem, drzim palce

alex999
17. jan 2012

@zahadka no tak to ťa plne chápem, ja som 8 mesiacov od pôrodu, a už mam v brušku ďalšie 😅 som zvedava akobudem vyzerať po druhom pôrode 😕
a ja som mala špicate bruško,nádhernu pleť, krásne vlasy a mam babu 🙂

zahadka
17. jan 2012

@alex999 este krajsie 😉

alex999
17. jan 2012

@zahadka tak to jednine že už nebudem toľko priberať, pri prvom + 17kg 😅 , ostalo mi 3kg po pôrode, no teraz som veľmi zvedava. Bože inak už riešim pôrod, a na sono idem ešte len 31.1 😎 ale to bude asi tym že už som veľmi zvedava na svoje druhe mimi, a hlavne ta nenormalna predtucha, že to bude chlapec. 😀
Inak mala by som to vedieť cca začiatkom marca, vybavila som si jednu známu na genetike 😎

lucica
17. jan 2012

@ktore No ja beriem femibion 800

lucica
17. jan 2012

@ktore
@monika2712 ja by som zasa spala den noc keby som mohla. Ja idem vecer spat o 21 a mam problem o 6,00 vstat

lucica
17. jan 2012

@zahadka ja mam 168 cm a 88 kil, dost, ale co uz, teraz dietu nebudem drzat. Snad po porode to pojde dolu 🙂 stale sa tym utesujem

monika2712
17. jan 2012

@lucica no ja som tiez poobede KO a vecer uz o 7mej zaspavam pred telkou, problem je ze sa v noci zobudim a potom uz neviem zaspat ☹

lucica
17. jan 2012

@tatulienka Ja som bola teraz u doktorky 6+1 a bolo vidno fazulku ktora mala 6 mm a bilo jej srdiecko

marhulka1
17. jan 2012

Hallo holky...tak ja mam taketo chute:
Nemala som rada sladke, teda straaasn malo, max. 1 kusok cokolady, a teraz musim kazdy den nejaky kolacik dat..sama som z toho mimo, ze jaka zmena...tiez mi velmi chuti jest, az nenormalne, pribrala som uz 1.5kg za cca.3 tyzdne ...🙂))
viete co hovoria povery, ze ked jest sladke???? ze to bude baba ci chalan???
ja by som velmi chcela dievca a aj manzel by chcel, pre to uz aj mame meno, ale chalanske je velmi tazke pre nas vymysliet....tak hlavne nech je to zdraveeee...ja idem v piatok uz na 2.kontrolu, tak uvidime co povie Dr.

tatulienka
17. jan 2012

@marhulka1 no ja som pred prvým tehu neznasala sladke jedlo...ale ked som otehotnela, tak som jedla len palacinký :D poverý su (u mna sa to aj splnilo) ked ti chuti sladke, tak to bude dievcatko 🙂 ale to su asi fakt len poverý...kamoske nechutilo sladke jedla bý stale len maso a výprazane a tiez ma dievcatko 🙂

ktore
17. jan 2012

@marhulka1 no sladke by mala byt baba.niekde som to citala na nejakej stranke.a v kolkom tyzdni si bola prvy krat a teraz si v ktorom.daj si pod meno hm,?myslim v kolkom tyzdni si bola na kontrole?

tatulienka
17. jan 2012

@lucica to uz malo 6mm? supeeer...tak to bý mohlo být nieco vidiet ked ja budem 6+3
no neviem sa stale rozhodnut...len ked nepojdem buduci utorok, tak sa tam dostanem najskor ten dalsi týzden vo stvrtok...ja neviem..

alex999
17. jan 2012

@marhulka1 tak ja to vyvratim, mam babu a sladke ani vydieť, asi do 7 mesiaca som nič sladke nezjedla.strašne mi bolo zle. 😝

ktore
17. jan 2012

dievcata tesssiiiiimmm sa na piatooookkkkk.viem ze povie ze to tam jeeee ato mi bude stacit.srdiecko budeme vidiet inokedy ale ked tam bude naozaj vidno fliacik tak aspon ma to ukludni ze naozaj sa podarilo.aspon viem ze mozem este ostat tehotna.neviem sa dockat piatocku.zajtra je streda nech to uleti a potom stvrtok a a ani spat nebudem uz to viem odkedy som sa vcera objednala tak odvtedy som netrpezliva....aj z dcerou som bola v piatom tyzdni tehu.tak sa pametam.tiez tam bola len cierna machulka ale aj doktorka sa tesila...no vzdy sme mali taku rucnu brzdu ze nejak musime potiahnut opatrne do donca trimestra a potom uz budemem uplne spokojny.a teraz to tiez tak berem ,nech mi zisti dobre ulozenu fazulku a potom srdiecko a potom stastne prekonany ten 13 tyzden toho som sa bala najviac........

tatulienka
17. jan 2012

babýýýýý....... 6+3 uz vidiet srdieckoooooooooooo?

petraas
17. jan 2012

@ktore ja som najprv brala kazdy den 800 stovku kys. listovu ale teraz som si kupila znacku jamieson folic acid 1000 ku a nedavno som si kupila aj vitaminy pre tehotne jamieson prenatal a tam je tiez 1000 ka kys. listova a tak teraz jeden den beriem len tu kyselinu listovu a dalsi den si dam tie vitaminy s kys. listovou...cize beriem denne 1000 ku a musim to striedat s vitamin. kedze aj tie obsahuju take mnozstvo

petraas
17. jan 2012

@ktore
@lucica
@zahadka
@papucz
baby tak ja mam 172 cm a momentalne 83 kg....hroza a des ta vaha...ja som vzdy mavala tak 55 - 60 len co som dostala jednu chorobu tak som brala jedny potvorske lieky z ktorych som vzdy pribrala...ked som bola tehu so Sofi tak som zacinala tusim na 72 kg uz si presne nepamatam ale schudla som na zaciatku 6 kg dlho som si vahu drzala a az neskor som pribrala 4 kg a nejake 2 mesiace pred porodom som pribrala tusim 8 kg. ked som malu porodila tak sa mi odratali len 4 kg no nic moc...teraz som si povedala ze od noveho roku chudnem kym sa mi podari otehu ale nestihla som🙂 no ja dufam ze sa mi choroba nezhorsi a po porode budem moct chudnut lebo 83 kg je hrozne

zuzana_v1
17. jan 2012

@tatulienka ja som to taketo mavala, ked som bola prvy krat tehotna 🙂 keby som si neurobila test, tak ani netusim. Dokonca som takmer do porodu ani brusko nemala a kedze som rodila v decembri-o mesiac skor,ako som mala-tak vela ludi ani nechcelo verit, ze mam baby, ked som zacala kocikovat 🙂 a teraz som strasne vyhadzana po tvari, neustale ma napina a zjedla by som aj kona 🙂