icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

suncana
25. jan 2012

@tatulienka ahoj, nie nebyva..iba v pondelok mi bolo, ale mozno aj preto ze som celu noc nevedela zaspat. inak sa mam fajn 🙂

monika2712
25. jan 2012

@kali23 no ale ja som zatial ziadne extra nevolnosti nemala.. ze by som patrila k tym stastnejsim? 😉

lucica
25. jan 2012

@kali23 tak pri ikei mám ja chut na tie gulicky masové. A už si mi chut aj spravila. stacilo napisat ikea

lucica
25. jan 2012

@martinkaa Mne tiez kava prestala chutit aj vonat posledné 2 týždne

lucica
25. jan 2012

@kali23 Losos je zdravý pre tehotné. Inak odporúčam lososové cestoviny. Opražiť lososa, preliať smotanou, trochu ochutit a naliat na cestoviny. Mnam, este hore syr

lucica
25. jan 2012

@kali23 Inak aj môj muž si zo mňa robi srandu. že ja jem iba raz za den, ze rano zacnem a veer skoncim 🙂

kali23
25. jan 2012

@lucica určite je losos zdravý, ten z voľnej prírody... ale to by som ho musela ísť chytiť niekam do nepoškvrnenej kanadskej prírody...
prednedávnom bola na prime v prostreno, casti z australie slovenka, ktorá hovorila, ze správne pripravený losos má byť v strede ako polosurový ale to nemôžu tehotné... preto ma to zaujalo a myslela som, že tu o tom niekto nieco vie... ale kámoš google iste niečo nájde ;)

cestovatelkaandrea
25. jan 2012

@sissmiss tak to si mala zaujimavy sen. mozno sa ti to aj splni. dufam, ze sa to aj u vas zmeni s porodmi. tu v NL je to celkom v pohode. nenastrihavaju, neholia, iba ak je to nutne. nikde ta nenutia do nicoho. mozes byt v polohe aka ti vyhovuje. a vsetcia su obleceny v normalnom obleceni. iba ak sa ide robit cisarsky rez, tak sa manzel alebo partner musi prezliect.

kali23
25. jan 2012

@cestovatelkaandrea raz som videla dokument, tusim to bolo vo francuzsku, tehotenstvo az po porod... a ten porod bol uplne pohodový, bezbolestný, bez strihania, trhania ci sitia a celé to bolo o psychike tej zeny a jej skvelom lekárovi, komentoval kazdy jeden krok, nádych, výdych... a tá žena bola uz starsia cca 40r. a prvorodička a nikto jej nehovoril, ze je stará, a blabla brali to úplne normálne...

ktore
25. jan 2012

aj moj mm mal sen.ze na chodbe obuval asi dvojrocneho chlapceka.mal na sebe ciapku zimnu.jeeeej.lebo on by chcel asi synceka.

tatulienka
25. jan 2012

babý, kamoska ma termin v aprili, zaciatkom marca jej zacina oficialne materska dovolenka a nevie ci ma narok na celých 20 dni dovolenký..ako to je?

iviatko
25. jan 2012

@zuzuvani To mame narovnako 🙂 synator bude mst v aprili 7 a ja som v 5 tt.ja mam strasnu chut na cigy,kupila som si tie najslabsie,verim,ze v piatok,ked mi lekarka povie na com sme,s tym seknem a znechuti sa mi to 🙂 tak ako pri usiakovi.

monika2712
25. jan 2012

@tatulienka ma narok iba na adektvatnu cast dovolenky k danemu terminu, to je ako s vypovedou.. podla mna aspon.. urcite jej mzdarka povie ako to je.

lucica
25. jan 2012

@tatulienka musi mat odrobených 60 dní pred nástupom na materskú. daj to do googlu (národ na dovolenku pre nástupom na materku) a najde ti to diskusie na porade. Tam je to dobre vysvetlene

zahadka
25. jan 2012

ahojte, viete ako pripalit ryzu??? Staci, ak varite popri citani vasich prispevkov tu na MK 😀 😀 😀
Ja uz chcem mat ukonceny 12 tt, nech uz neberiem to svinstvo a nech sa mi skoncia akekolvek nevolnosti. Cely den som ako zdrogovana, je mi na odpadnutie, nic mi nechuti (az teraz mi celkom chutila polievka), stale mam zaludok na vode.... 🤐 🙄 😖

ktore
25. jan 2012

@zahadka ja som ryzu nikdy nerobila inak iba v trube.....

ktore
25. jan 2012

@zahadka ja ani neviem co mi je lebo na vracanie mi neni len ten blby pocit od zaludka.a kolky tyzden si?

sunny15
25. jan 2012

@lucica skus este k tomu lososovi dat do smotany aj rybie korenie....je to vynikajuce.... 😉

tatulienka
25. jan 2012

@sunny15 mnam , to zajtra skusim....cestoviný s lososom...a toho lososa osmahnem na masle?ci?presný recept nemas?

jeny
25. jan 2012

baby ale robite chute s tym lososom 😀 este keby som doma nejakeho mala tak si aj urobim 🙂 Mne sa opat vratilo to hnusne slinenie no da sa to vydrzat,stale musim daco jest a vzdy take vyzerane chute vcera som uz nevedela co si dat tak som jedla platky syru s olivami 🙂 Brucho mam take velke ze vyzeram ako v 6tom mesiaci, toto tehotenstvo asi vela priberiem

tatulienka
25. jan 2012

@jeny ja tiez mam velke brucho 😀 a zjedla bý som aj slona... nastastie mi aspon zle nebýva (tuk, tuk, tuk) tak výzera to tak ze aj ja dost priberiem

zahadka
25. jan 2012

@ktore 8+1 este min. 4 tyzdne trapenia 😒

jeny
25. jan 2012

@tatulienka no ja uz mam teraz +1kg, pri prvom tehu som pribrala do 30tt iba 4kg tak teraz sa nespoznavam 😀

tatulienka
25. jan 2012

@jeny no tak to si dobra...ja som pri prvom tehu pribrala 20kg...a teraz sa radsej nevazim... 😅

zahadka
25. jan 2012

@jeny ja tiez tak, sice rano som vazila tak ako pred 2 tyzdnami, cize + 0kg, ale citim, ze to pojde rychlo hore, pri malom som na zac. schudla3 kg a pribrala som ich niekedy az v 5 mesiaci, teraz budem gulaaaa 😅

jeny
25. jan 2012

@tatulienka no vtedy sa to na mna nejako nelepilo a na kazdej poradni som mala napisane od dr "doporucujem pribrat" no do 40 tt som to nakoniec splnila a mala som +15kg no a do dnes si 2kg ostali 😀

jeny
25. jan 2012

Mala som taky zivy sen ze sa mi narodil chlapcek a mala som problemy s kojenim, ziadne mlieko takze uz teraz ma prenasleduju nocne mory z mojho neuspesneho kojenia pri prvej dcerke

zahadka
25. jan 2012

@jeny my sme mali tiez kadejake tazkosti s kojenim na zaciatku, ale zatala som zuby a skusala, skusala a skusala a po mesiaci sme normalne papali. Maly sice prvy mesiac pribral malo, ale stalo to za to...Hlavne nevzdavat a netreba sa bat zavolat aj laktacnej poradkyni. Alebo si studuj mamila.sk 😉

jeny
25. jan 2012

@zahadka ja som sa trapila 2 mesiace a skusala som vsetko mozne a aj tak bolo mliecka stale menej a menej a od porodnice som musela dokrmovat takze uz teraz sa toho bojim ☹ nastastie mala do 3 rokov ani chora nebola a teraz sa tiez drzi, od septembra este nevymeskala ani den v skolke ale to flaskovanie bolo krute, chcela by som si zazit tu pohodicku pri kojeni

tatulienka
25. jan 2012

@jeny presne ako u nas....ja som tiez od narodenia malu aj kojila aj prikrmovala UM...mala som malo mlieka a tiez sa bojim, ze to bude aj teraz tak....a ako pocuvam kamoský, vsetkým sa pocas tehu prsia zvacsili a pekne koja...mne sa za cele tehu nezvacsili ani o trosku...tak mozno to ma na mlieko nejaký vplýv..ale obavam sa, ze to s tým mlieckom bude rovnako aj pri druhom.. 😢 tiez ma to flaskovanie nebavilo..