September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@kali23 no ale ja som zatial ziadne extra nevolnosti nemala.. ze by som patrila k tym stastnejsim? 😉
@lucica určite je losos zdravý, ten z voľnej prírody... ale to by som ho musela ísť chytiť niekam do nepoškvrnenej kanadskej prírody...
prednedávnom bola na prime v prostreno, casti z australie slovenka, ktorá hovorila, ze správne pripravený losos má byť v strede ako polosurový ale to nemôžu tehotné... preto ma to zaujalo a myslela som, že tu o tom niekto nieco vie... ale kámoš google iste niečo nájde ;)
@sissmiss tak to si mala zaujimavy sen. mozno sa ti to aj splni. dufam, ze sa to aj u vas zmeni s porodmi. tu v NL je to celkom v pohode. nenastrihavaju, neholia, iba ak je to nutne. nikde ta nenutia do nicoho. mozes byt v polohe aka ti vyhovuje. a vsetcia su obleceny v normalnom obleceni. iba ak sa ide robit cisarsky rez, tak sa manzel alebo partner musi prezliect.
@cestovatelkaandrea raz som videla dokument, tusim to bolo vo francuzsku, tehotenstvo az po porod... a ten porod bol uplne pohodový, bezbolestný, bez strihania, trhania ci sitia a celé to bolo o psychike tej zeny a jej skvelom lekárovi, komentoval kazdy jeden krok, nádych, výdych... a tá žena bola uz starsia cca 40r. a prvorodička a nikto jej nehovoril, ze je stará, a blabla brali to úplne normálne...
aj moj mm mal sen.ze na chodbe obuval asi dvojrocneho chlapceka.mal na sebe ciapku zimnu.jeeeej.lebo on by chcel asi synceka.
babý, kamoska ma termin v aprili, zaciatkom marca jej zacina oficialne materska dovolenka a nevie ci ma narok na celých 20 dni dovolenký..ako to je?
@tatulienka ma narok iba na adektvatnu cast dovolenky k danemu terminu, to je ako s vypovedou.. podla mna aspon.. urcite jej mzdarka povie ako to je.
@tatulienka musi mat odrobených 60 dní pred nástupom na materskú. daj to do googlu (národ na dovolenku pre nástupom na materku) a najde ti to diskusie na porade. Tam je to dobre vysvetlene
ahojte, viete ako pripalit ryzu??? Staci, ak varite popri citani vasich prispevkov tu na MK 😀 😀 😀
Ja uz chcem mat ukonceny 12 tt, nech uz neberiem to svinstvo a nech sa mi skoncia akekolvek nevolnosti. Cely den som ako zdrogovana, je mi na odpadnutie, nic mi nechuti (az teraz mi celkom chutila polievka), stale mam zaludok na vode.... 🤐 🙄 😖
@sunny15 mnam , to zajtra skusim....cestoviný s lososom...a toho lososa osmahnem na masle?ci?presný recept nemas?
baby ale robite chute s tym lososom 😀 este keby som doma nejakeho mala tak si aj urobim 🙂 Mne sa opat vratilo to hnusne slinenie no da sa to vydrzat,stale musim daco jest a vzdy take vyzerane chute vcera som uz nevedela co si dat tak som jedla platky syru s olivami 🙂 Brucho mam take velke ze vyzeram ako v 6tom mesiaci, toto tehotenstvo asi vela priberiem
@jeny ja tiez mam velke brucho 😀 a zjedla bý som aj slona... nastastie mi aspon zle nebýva (tuk, tuk, tuk) tak výzera to tak ze aj ja dost priberiem
@tatulienka no ja uz mam teraz +1kg, pri prvom tehu som pribrala do 30tt iba 4kg tak teraz sa nespoznavam 😀
@jeny no tak to si dobra...ja som pri prvom tehu pribrala 20kg...a teraz sa radsej nevazim... 😅
@tatulienka no vtedy sa to na mna nejako nelepilo a na kazdej poradni som mala napisane od dr "doporucujem pribrat" no do 40 tt som to nakoniec splnila a mala som +15kg no a do dnes si 2kg ostali 😀
Mala som taky zivy sen ze sa mi narodil chlapcek a mala som problemy s kojenim, ziadne mlieko takze uz teraz ma prenasleduju nocne mory z mojho neuspesneho kojenia pri prvej dcerke
@jeny my sme mali tiez kadejake tazkosti s kojenim na zaciatku, ale zatala som zuby a skusala, skusala a skusala a po mesiaci sme normalne papali. Maly sice prvy mesiac pribral malo, ale stalo to za to...Hlavne nevzdavat a netreba sa bat zavolat aj laktacnej poradkyni. Alebo si studuj mamila.sk 😉
@zahadka ja som sa trapila 2 mesiace a skusala som vsetko mozne a aj tak bolo mliecka stale menej a menej a od porodnice som musela dokrmovat takze uz teraz sa toho bojim ☹ nastastie mala do 3 rokov ani chora nebola a teraz sa tiez drzi, od septembra este nevymeskala ani den v skolke ale to flaskovanie bolo krute, chcela by som si zazit tu pohodicku pri kojeni
@jeny presne ako u nas....ja som tiez od narodenia malu aj kojila aj prikrmovala UM...mala som malo mlieka a tiez sa bojim, ze to bude aj teraz tak....a ako pocuvam kamoský, vsetkým sa pocas tehu prsia zvacsili a pekne koja...mne sa za cele tehu nezvacsili ani o trosku...tak mozno to ma na mlieko nejaký vplýv..ale obavam sa, ze to s tým mlieckom bude rovnako aj pri druhom.. 😢 tiez ma to flaskovanie nebavilo..

@tatulienka ahoj, nie nebyva..iba v pondelok mi bolo, ale mozno aj preto ze som celu noc nevedela zaspat. inak sa mam fajn 🙂