icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

dadulienka27
25. apr 2010

Dobre ranko dievcata!
Po vcerajsich nakupoch som uz sem nevladala prist,ze vas docitam dneska a som milo prekvapena kolko ste sem toho prispeli aj ked je vikend.Normalne sa to nestava 😀
andelik s tym testom si ma pobavila,ani vo sne by mi nenapadlo,ze nieco moze niec taketo chciet, ak by tu spravu poslala mne,tak by som asi zosokovala 😀 😀 😀 ty mas tvaricku anjelika,tak asi preto tebe 😉
zuzuz pozerala som tvoj albumik a myslm si,ze vobec nemas malinke brusko....naopak si myslim,ze je velmi peknucek a v norme 😀 neporovnavaj to s nasimi balonmi,si myslim,ze my sme tiez v kategorii abnormalnych brusiek (abn.priberania),ale to asi preto,ze budeme mat chlapcekov (pozn.nie vsetky co cakaju chlapcekov su take "velke" zuzka z MT)

dadulienka27
25. apr 2010

vitam nove babulky,hlavne mirku som rada,ze je tu zase +1 Stredoslovacka,bola som veeeelmi milo prekvapena a gratulujem 😀

dadulienka27
25. apr 2010

haloo a kde ste vsetky,este spite????
asi si tu zacnem pisat sama so sebou 😀 😀 😀 😀

zuzanockamt
25. apr 2010

ja som uz hore od 9.00 ... prvy raz som sa zobudila okolo pol piatej, samozrejme kvoli WC, som bola v noci asi 4-krat 😝 ... a nemohla som do siestej zaspat 😝 ... a potom, ked som zaspala, tak som mala nocne mory zo skoly 😝 😝 😝

estterka
25. apr 2010

bre ranko..mne sa celu noc snivalo,ze som kupovala pre malu veci..kedze ja by som rada kupovala,ale nemam velmi kde. a nebude v tej perinke/zavinovacke mojej malej teplo,vsak tu bude nad 35 ked sa narodi cele dni..hm..

zuzanockamt
25. apr 2010

ja zavinovacku asi nebudem nejako vyuzivat, myslim, ze jednu alebo dve mam ... este presne neviem, ale ak bude velky, tak je to zbytocne

samasa
25. apr 2010

ester ale ved ju nemusíš dávat do perinky... tie zavinovačky su tenučké 😀 a iný kraj, iný mrav...niekde to vobec nepoužívajú, babatko ide rovno z porodnice v gatuliach a mikine 😀
A najlepšie su tie maminy ktoré to vláčia ako kočacko ešte aj bez čiapočky 😀

samasa
25. apr 2010

zuzi ako myslíš velký? Nad 3.5 kg? 😀 či podla čoho sudiš...
Akurát sa včerasusede narodil chlapček 4.8kg a 62 cm- neskutočné 😝

dadulienka27
25. apr 2010

ahoj zuzka 🙂
ja som to vcera prehnala s nakupovanim,bola som dlhsie ako som mala byt a bolelo ma brusko,tak som chcela vyskusat tak spat ako si to ty minule opisovala,nohy vylozene a este aj nadvihnuty zadocek...poviem ti nebolo to nic prijemne,na chrbate sa mi totiz spi najhorsie,celu noc som sa budila a o 6 rano som to uz vzdala a vstala som,teraz cely den budem chodit ako mumia 😝
chuda moje,nezavidim ti to lezanie...

zuzanockamt
25. apr 2010

no jasne, ze bude mat nad 3 a pol kg, ak sa teda narodi v termine ... aspon si myslim, ze to bude taky gigant, ked uz teraz je o 1-2 tyzdne väcsi 😅 ... ale zase az take skoro 5-kilove babo nechcem 😅

estterka
25. apr 2010

tak ciapociek ja nakupim teda isto plno,tu strasne fuka stale,ale tak,ze odfuknut ide doslova cloveka a tiez nechapem,ako take malinke babatka tu bez ciapocky chodia..a ta zavinovacka sa kde zohnat? nech poviem doma,nech zhanaju a poslu mi 😀 sa tu budu na mna jak na blbca pozerat,ale nech..ja tu budem vseobecne za taku divnu maminu,mozem sa vykaslat,pre svoje dieta to robim..

zuzanockamt
25. apr 2010

dadu ... mas pravdu, nic moc tak spat, preto vydrzim tak polovicu noci a potom spim normalne ... aj cez den to striedam, lebo mi to vsetko tlaci na zaludok a potom mam zahu z toho ... podstatne je asi len lezat, ked aj normalne, aby maly netlacil na krcok

dadulienka27
25. apr 2010

estterka aj ja idem dat babo do zavinovacky,co sa tu vobec nerobi a este chcem aj plienky"balit" nasiroko,co sa tiez tu nerobi,takze za divne maminky budeme dve,len na inych ostrovoch 😀 😀

samasa
25. apr 2010

dadu tak toto je gigant novorodenec a čo ten malinky vedla 😀
ester a na sk si od kial... maju ich asi vo všetkých detských obchodoch ale aj v lepších galanteriách....

estterka
25. apr 2010

dadu,vidis,musim si to zacat pisat,co mi maju doma zohnat,aj tie "gatky"gumene a plienky latkove .. 😀

dadulienka27
25. apr 2010

estterka,ja uz pomaly spisujem,lebo 4.5 ideme na sr,tak to chcem vsetko popozerat a potom mi to hadam maminka pokupi a posle 😉

dadulienka27
25. apr 2010

estterka ake 2gumene"gatky"to je naco dobre?som este nepocula ☹

estterka
25. apr 2010

dadu,no neviem,asi gumenne gatky nie su presny nazov,ale ako chces balit na siroko? ako sa to v dnesnom modernom svete robi? no ak ma inspektor cez pnku pusti,tak mi ideme domov 20.5,tak potom daj este nejaku radu,co isto kupis doma 😀

samasa,v nitre a okoli mi to budu zhanat,ak poviem 😀

zuzanockamt
25. apr 2010

tie gatky sa volaju "postolkove" ... ak teda myslite tie, co sa pouzivaju na balenie nasiroko

zuzanockamt
25. apr 2010

http://www.4mama.sk/?page=shop&cat_id=34&id=197...
kuknite toto, da sa to objednat aj cez net a su viacere velkosti

samasa
25. apr 2010

esterka tak to v nitre toho budú mat habadej
Tým gumeným sa hovorí poštolkové nohavičky a ešte su aj pre novorodencov s tými pásmi- ortopedické nohovičky. Inak ja tu na sk už pomalinky upúštaju od balenia na široko- balia sa len detičky u ktorých je predpoklad že by mali problémy s klbikmi.... Ale niektorý - starší lekári ich stále indikujú u všetkých novorodencov...
Ja som malého napr na široko nebalila asi len dva týždne....

estterka
25. apr 2010

len ci poslu aj do zahranicia..

zuzanockamt
25. apr 2010

ja budem nasiroko balit urcite aspon tych 6 tyzdnov ... a potom uvidim, co povedia lekari ... chlapci su vraj nachylnejsi na problemy s klbami

dadulienka27
25. apr 2010

ja som si myslela ,ze sa bali nasiroko s obycajnou platenou plienkou 😝 tak to som dobre mimo 😀 😀 ze vraj to babatku neuskodi a ja som vraj tiez mala problemy s nozickami,tak ak sa to naucim,budem realizovat aj na nasom chlapciatku 😀 😀

samasa
25. apr 2010

zuzi tažko povedat...
sama uvidíš, ked budeš mat malinke, čo ti vyhovuje a aj jemu...
To máš také isté ako s pretahovaním predkožky...- moja detská mi to kázala pretahovat a urolog v našej nemocnici to zakázal zasa.... takže si môžeš vybrat.... 😎

dadulienka27
25. apr 2010

esterka vela toho v zozname nemam,lebo tu je vsetko lacnejsie ako na sr,ale jednoznacne idem pozerat kociky,lebo tu su vsetko tmave farby (cierna hneda seda) a to sa mi vobec nepaci 😉

estterka
25. apr 2010

ked mne tu urcite nepovie nikto nic..aj pediater tu je len raz do tyzdna..z nemocnici po dvoch dnoch domov..ja to tak vidim,mi budeme stresovat nad tou nasou malou,aby sme nieco nepototo..a to MM z nemecka zvyknuty,ze dieta pride z porodnice a doma 30 ludi caka,aby sa pokukalo a oslavilo..no neviem,neviem,ci naozaj nepridem na to slovensko rodit a schovat sa tam na prve tyzdne 😅 tak ale snad je to normalne,ze pri prvom dietati som taka zmetena zo vsetkeho,vsak odkial to mam vediet vsetko..

dadulienka27
25. apr 2010

paneboze sama to o com zase debatite????nieco som o tom pocula,ale zase len Spanielska dedina pre mna,dievcata,uz si pripadam ako teliatko...vobec nic neviem..pomoooooc ☹ ☹ ☹ 😉

estterka
25. apr 2010

dadu,kociky chcem pozriet v nemecku,mam takeho tusaka,ze tam objavime to co hladame,len este musim doriesit ako donesiem letecky kocik bez dietata,ale snad to nebude take drahe.a tiez oblecko a vsetko potrebujem cez dovolenku nakupit a balik si sem poslem,lebo tu maju len take male casti v obchodoch,ze pre deti a ziadny vyber poriadny..a uz som si v nemecku nasla take obchodne centrum,ze len pre deti,od kocikov,vanieciek,postielok,oblecka,hraciek,kozmetiky,vsetko..ajajaj