icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

ladywitch26
28. apr 2010

ivi, ja som odsavacku pri stanke neriesila, no ale ked sme sli na treti den z porodnice domov,akurat sa mi spustilo mlieko a isla som zdiviet. mala mi bola schopna prespat aj 7 hodin v kuse a to by som bez odsatia nevydrzala. navyse som ju zo zaciatku krmila z jedneho prsa a pod druhym podlozenu nadobku, lebo to striekalo z obidvoch naraz. takze podla mna nevies dopredu, ako to bude, takze nekupuj zatial, ale kazdopadne bud nachystana, ze v pripade potreby muz vystartuje do obchodu a kupi.ja som ten prvy vecer nemohla vydrzat. prisli sme domov vecer o osmej a rano bol muz prvy zakaznik v lekarni, nemohla som sa dockat, kedy ju otvoria. a za prve mesiace som si naodsavala do mrazaku asi 5litrov mlieka, kym sa mi upravila tvorba a kym mala nepapala viac. da sa sice aj rucne odstriekavat, ale odsavackou to slo rozhodne jednoduchsie. navyse avent tu maju za 30€ v obchodoch, takze u mna nebolo o com....

ivanulienka81
28. apr 2010

zuzi mne uz zacinaju vadit moje podprdy, dokonca mi z nich kozy skacu von, uz som zazila take male "fó-pa" ked ma muz upozronil nech sa napravim, ze mi cici moc vybehli von a to bolo na Miskovej oslave, ale ja blba, vystrih jak hovado 😅
ja som odsavacku tiez nechcela riesit, som bola nazoru ze budem odstrekavat keby daco, ale radsej idem riesit, ked bude mliecko odsavacku bude treba tak ci tak.... a odomna dokonca uz porodnici pytali odsavacku, ze si mam odsavat 😨 tak mamina mi musela chytro doniest, a radsej si teraz vyberam sama v klude na ktoru si myslim ze mi bude najlepsia ak potom chytro zhanat, lebo tu co som mala uz nechcem ani vidiet

jazmina83
28. apr 2010

co co odsavacku? to myslite vazne? 😀 ak nejaku tak max do takych 20 eur ziadnu elektricku a tak. Ono to zasa netreba prehanat aspon u mna s takymito vecami vsetko by sa robilo uz iba elektricke 🙄 odsavac soplika, odsavac mlieka co vymyslia? odsavac hovienka?

silvika
28. apr 2010

noo jazmi ja som mala poranene bradavky a by som asi zahynula s takymi naliatymi prasami ked som dosla domov, a malemu nevysvetlis, ze ma tahat jemnejsie, mne odsavacaka pomohla velmi asi do 4 mesiaca som odsavala hlavne v noci a mohla som spat do rana v pohode bez preteceneho postelneho pradla a podobnych nehod, ale viem ze niektore odsavacku nevyuzili ja som mala avent rucnu a pekne som si to" robila sama" ked bolo treba 😝 😉

estterka
28. apr 2010

inak ja sa zas priznam,blbucka,ze ani si neviem predstavit,ako odsavacka funguje..elektricka..rucna..tak ale odkial to mam vediet,zatial som nekojila nikdy..

ivanulienka81
28. apr 2010

jazmin sa nesmej, my sme museli kupit aj odsavacku hlienov pre Miska co sa napoji na vysavac, lebo bol taky zahlieneny ze dovidenia a sopliky mu iba tak tiekli a on si to olizoval
ja tiez len mechanicku odsavacku, ale viem presne ze ktoru nechcem, takze hladam nieco nove

silvika
28. apr 2010

no v podstate podobne ako babo len ti mleiko odvedie donadobky ie do bruska babetkoveho

zuzanockamt
28. apr 2010

ja uvidim, ci budem vobec kojit a ako sa mi vytvori mlieko, lebo mi mame asi dedicne, ze mame malo mlieka 😅

jazmina83
28. apr 2010

estterka to veru neviem ani ja ale tak hadam tam maju nejaky navod 😀
Jasne Silvi, to chapem, ze pomozu, mna len dokazu nastvat tie ceny...150 eur za elektricku odsavacku? To uz co je..staci aj rucna 😕

zuzanockamt
28. apr 2010

a zatial ani odsavacku soplikov neriesim zatial

silvika
28. apr 2010

zuzi my mame v rodine tie poranene bradavky a zapaly prs a predsa sa mi ho podarilo aj podla mna s pomocou tej odsavacky kojit rok maleho

zuzanockamt
28. apr 2010

silvi ... no len ked sa mlieko nevytvori, respektive len minimalne, tak tazko budem kojit 😅 ... ale zatial to neriesim ... to je este daleko ... uvidime po porode

estterka
28. apr 2010

jazmin,pripadne nam tu niekto da presny navod 😀
ale ked odsavacku,tak avent,aj flasky sa od nich chystam kupit. a je nutne aj sterilizator na flasky kupit?ja si pamatam,ze volakedy sa vyvarali. a teda flasky pocas kojenia nebudeme dufam potrebovat,ci to som tiez uplne mimo? 😀

jazmina83
28. apr 2010

Idem piect palacinky, nakupim vsetko v obchode, este sa aj spytam predavaciek, ci je to vsetko co potrebujem, pridem domov a na co zabudnem? No na olej 😀 😀 ...eee skusali ste uz palacinky na olivovom oleji? 😝 😀

estterka
28. apr 2010

zuzanocka,ja som o tom niekde nasla celkom dobru stranku,ze to nezalezi na nicom inom,len na tom,ci zena chce kojit,hlavne treba pozitivne mysliet a "nenaprogramovat sa" od zaciatku negativne,neviem kde to bolo..

silvika
28. apr 2010

inaac odsavacka soplikov je supeeeeeer

zuzanockamt
28. apr 2010

esterka ... viem, ze vela robi psychika, ale ale podla mna su aj ine faktory,nie len to, ci zena chce alebo nechce ... ja samozrejme chcem kojit ... urcite aspon do pol roka a potom sa uvidi podla toho, ci pojdem do prace alebo nie

hobit
28. apr 2010

zuzi, my mame presne to iste, ale ja som rozhodnuta, ze budem vynimka co potvrdzuje pravidlo a budem mat mlieko ...si to vsugeruj 🙂

silvika
28. apr 2010

ked mas taky bleducky extra panen. olej a nie taky ten aromatickejsi zeleny pouzi ho uplne v pohode ja ho na vsetko davam

hobit
28. apr 2010

inac nanovsi hit na mlieko je teraz vinea

estterka
28. apr 2010

zuzi,hobit,tak uz teraz pekne pozitivne myslite,ze budete kojit a uvidite,ze to bude ok 😅

ivanulienka81
28. apr 2010

zuzi, preco by sa nemalo vytvorit?
ak budes mat spontanny porod na 98% sa vytvori, len potom treba udrzat laktaciu
zvykne byt problem s tvorbou mliecka alebo napr. nepride vobec ked je napr. tazky porod, alebo sa babo nevie poriadne prisat na cici a iba cmula bradavku
ja som bola v porodnici s jednou babou, ona mala normalny spontanny porod, ale tesne po nom ked ju uz zasili, zacala vnutorne krvacat, tak sup do narkozy, potom v porodnici mliecko vobec nedostala, dokonca mala ploche bradavky, mala sa jej ani prisat nevedela, potom som ju stretla o mesiac boli sme na klbikoch a hovorila, ze mliecko vobec nedostala, no su aj take pripady ☹

estterka
28. apr 2010

citali ste alebo videli tajomstvo(the secret) baby?

zuzanockamt
28. apr 2010

ivi ... moja mama, ked porodila mna, tak jednoducho mlieko nemala vobec 😕 ... s sestre sa vytvorilo az ked prisla z nemocky, ale velmi malinko a kazdym dnom ho mala menej, hoci sa snazila maleho kojit, lale on tahal a nic, nestacilo mu to ... vydrzalo jej to asi mesiac a potom jednoducho mlieko nemala

jazmina83
28. apr 2010

baby surna otazka, ide do palaciniek cele vajicko alebo len zltko 😀 😀 😀

zuzanockamt
28. apr 2010

jazmin ... cele vajko tam ide 😉

poki10
28. apr 2010

jazmi, ide tam cele vajicko.

ivanulienka81
28. apr 2010

jaj zuzi, takze to beres akoze mas rodinnu predispoziciu

poki10
28. apr 2010

ester, ja som ho citala. a este mam aj silu pritazlivosti. tusim tak sa to vola. ale tajomstvo bolo podla mna lepsie

jazmina83
28. apr 2010

hehe diky babulky 😀 ja normalne blbnem pocas tehotenstva 😀