♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
a tu je to tak,ze matersku mozem dostat len zena,ktora je zamestnana v case,ked porodi.aj to len 4 mesiace,ale je to viac ako mesacny plat,lebo z toho nic neztrhavaju.a potom este mesiac "kojenia" a sup babatko opatrovatelke a maminka makat.budem tu opat za blbu,lebo zostanem sa venovat dietatu aj potom urcite doma,vy ako dlho planujete zostat doma?este stale je materska 3 roky?
esterka ... tu dostanes matersku, ked si bola v poslednych dvoch rokoch aspon 270 dni nemocensky poistena a materska je 6 mesiacov a potom je rodicovska do troch rokov veku dietata ... ja budem doma asi len pocas tej materskej, teda pol roka, ak sa situacia ohladom MM nezmeni
ze potom by ocino zostal doma s malym?
tak ak nebude mat stale pracu, budeme to musiet takto riesit
ahojte baby,
nestiham prispievat ani citat... my sa mame fajn, tripple testy su v poriadku.
uz vsetky citite pohyby?
mini ... ja necitim zatial ... v pondelok to bolo take male mrvenie a vcera a dnes uz nic
zuzi,tak ak zostane jeden z vas,bude to super,mne sa moc nepozdava,ked davaju 4mesacne babatka opatrovatelkam..u nas zostanem ja,uvidime ako dlho sa nam podari,dufam,ze co najdlhsie 😅
mini,super,ze testy dopadli dobre a ja ziadne pohyby necitim..
diky baby 🙂 potesili ste ma, lebo kamoska uz vraj citi od 15 tt, co sa mi nezda (je tiez prvorodicka) a uz som si zacinala mysliet, ze to uz len ja na konci 19 tt nic necitim... ale asi je to v norme
uz aj kupujete vybavicku? mna to uz laka, zopar kuskov som kupila. Aj ked este neviem, ci sa mam zamerat na modru alebo ruzovu 🙂
ahojte babule
andzi ten puskarovej kocik je casualplay s4 😉
ja som zacala pohyby citit tusim pred 4 dnami, rano o 5.30 som sa na to zobudila😀 bol to uzastny pocit, a vcera som napr. necitila vobec nic a dnes len 1x
mini ja mam tiez par kuskov oblecenia pre babo kukni mi do albumu ake neutralne som kupila 😝
mini ... od 15 tt? 😕 😅 ... to uz je aka haluz 😅 ... ja nekupujem, ja uz mam 😀 ... ale casom este nieco kupim
mimi,ja som stanku zacala citit v 16tt a toto druhe az v 20tt. a to sa vravi, ze druhorodicky citia vcassie. ale to zalezi aj od toho, ako mas cas sa sledovat, lebo zo zaciatku tie pohyby citis jedine v klude. no a teraz som ho velmi nemala, lebo ked som aj prisla z roboty domov, tak som sa musela hned malej venovat.
esterka, tu je materska tiez len 6m a potom do prace. rodicovsky prispevok tu neexistuje, takze ma zena akurat dve moznosti. bud da z prace vypoved alebo si zoberie neplatene volno, a tym padom je cele financovanie len na chlapovi, alebo sa vrati do prace a dieta da opatrovatelke alebo do jasli. mne je muz nezamestnany, takze zostal pri nej on, inak som uz tiez rozmyslala o opatrovatelke. ale nastastie su tu zamestnavatelia v pohode, takze vacsina z nich necaka,ze sa zena po materskej vrati naplno do prace. do dvoch rokov mozes kludne pracovat na ciastocny uvazok. ja napr. robim len 4 dni do tyzdna po 6hodin.
inak mne aj moja doktorka vravela pri stanke, ze mam tenku brusnu stenu,tak aj srdiecko mi mohla pocuvat dost zavcasu, aj pohyby som citila skor. teraz uz mam aj nejaky ten tuk na bruchu, tak preto som aj neskor zacala citit 😀
tak ja mam tuku dost, to mozno preto necitim 😅
...boze zlate Slovensko a jeho materska a rodicovska dovolenka 😅
mojho mm sesternice vo francuzku museli ist po 3 mesiacoch do prace, ved to je hrozne nechat 3 mesacne babatko u nejakej cudzej zeny na opatrovanie 😖
kuriatko ... ked musis, tak musis 😖
Cawte babulky, zasa ste na konikovi a nevenujete sa tak isto ako ja svojim polovickam? 😀
mini, ja ako prvorodicka citim pohyby od 16tt a lekarka vraavela, ze mala pripade ked jej vraveli, ze citili uz aj v 13tt 😅
Inak s tym nastupom do prace je dost diskutabilne, ak zena pracuje doma, je to super, pretoze sa vie starat aj o babetko. Su zeny, ktore musia ist pracovat z financnych dovodov, no cim je zena dlhsie doma na rodicovskej dovolenke, tym tazsie je pre nu navrat do pracovneho zivota, mam znamu, co je na materskej uz 10 rokov a ma len jedno dieta a jednoducho sa jej pracovat nechce, cele dni prekeca so susedou v teplakoch o domacnost sa nestara a peniaze o tie nech sa stara manzel. A ma zdrave obe ruky len to pohodlie jej vyhovuje viac. 🙄
kuriatko, francuzsko ma myslim najkratsiu dobu materskej v ramci europy. to je podla mna tiez strasne kratka doba. ale tento irsky system sa mi celkom paci, pol roka, plus ked si este cerpas dovolenku naraz, tak to mas 7mesiacov. a tym padom mas vyriesenu separacnu uzkost. mne mala nikdy neplace, ked sa vzdialim. proste je zvyknuta, ale ked pridem domov, to by si mala vidiet ten krasny usmev, ako sa tesi. a zasa nikde nie je napisane, ze musis pracovat na plny uvazok. tu tak vlastne ani nepoznam mamicku,co by tak pracovala.vacsina robi tak 3dni do tyzdna, alebo pracuju po veceroch, ked uz babo aj tak vacsinu spi. ja robim od osmej do druhej, chcela som povodne len 16h do tyzdna robit, robim 24 nakoniec, ale s malou je muz, takze to nie je pre nu cudzia osoba. a ked mamicka koji, tak ma zo zakona narok na preplatene prestavky na kojenie. bud 3x 20min., 2x. 30min. alebo 1x hodina.
ahojte dievcata
tema materska?tak to este nemam ani poriadne pozistovane,ale hadam mi nieco daju 😉 budem riesit,ked budem davat list zamestnavatelovi kedy idem na matersku,este ani to som sa nerozhodla....v porovnani s vami mi to vsetko akosi trva 😀 ked ja si stale myslim,ze mam casu a casu 😖
ladywitch,ja to poriesim tak,ze mne skonci pocas materskej zmluva a hoci mi ju podla zakona musia obnovit ak sa chcem vratit,tak sa nevratit a vycerpam si podporu,co tu nie je az take zle. je to hrozne,mne by srdce puklo a to vazne keby mam 4 mesacne babo dat niekomu cudziemu na 8 hodin kazdy den..a sme sa dozvedeli,ze ked sa mala narodi,tak MM bude mat automaticky 2 dni volno a potom si moze v priebehu nejakej dobu zobrat platenu dovolenku 13 dni,tak nebudem sama zo zaciatku,vsak mi tu ziadnu rodinu nemame,pomoze urcite ked bude moct doma zostat s nami.
jazmin,moj chlap vedla mna futbol kuka..tak by sa dalo povedat,ze on sa mne nevenuje 😀
mini,ja viem,ze je to baba,a najviac sa mi pacia neutralne veci,mam len zopar,take pre radost🙂 na dovolenke v nemecku a doma sa rozbehnem,sa tesim uz teraz 😀
zuzanocka,ja si nemyslim,ze mas tolko toho tuku,mas pekne brusko tehulkovske.. 😉
dadu,ja mam pozistovane dopredu,lebo robim v takej nie moc korektnej firme,ktora si mysli,ze "zamestname cudzincov,vsak ti nemaju sajnu o nasich zakonoch",tak musim byt informovana. a najviac im lezi v zaludku,ze som otehotnela a nemozu ma vyhodit ani keby neviem co,lebo mam zmluvu do novembra.
esterka esteze ste to do toho novembra stihli 🙂
aj tu mame mm narok na 2 tyzdne platenej dovolenky,z toho sa vytesuje najviac,lebo 42 dni platnej dovolenky za rok je uz co povedat,aspon mi pomoze 🙂
ester, aj tvoj pozera barcelonu? 😀 😀 takze mame dve strasne romanticky vecer, sa mi zda... 😀
inak mne bol muz tiez prve dva tyzdne doma pri mne, inak by som to nezvladala. nedospata, lebo v porodnici som nespala skoro vobec, za cele dve noci som naspala sotva 5hodin, takze som bola kompletne rozbita. este som do toho chytila 7 dni po porode aj riadny zapal mechura, v kuse 40ky horucky, tak ma muz este viezol na pohotovost a musela som antibiotika brat, ale po tych dvoch tyzdnoch siel pomahat kamaratovi na stavbu a robil az do siestej. ale to sa uz dalo zvladnut. dospali sme to a nasla som si aj system v tom. takze podla mna tie dva tyzdne su tak akurat. a tiez tu nemam nikoho, kto by mi malu aspon na hodinku postrazil.
esterka aj moj kuka futbal a nevenuje sa mi 😀
aj moj pozera futbal,obcas prehodime par viet a popritom este cita knizku,celkom nuda 😝
aj vam sa tak drieme ako mne?uz o 7 ma uklada a teraz mame len 9 hodin,no ledva vidim co pisem.. ☹
jeeej baby moje male sa tusim zobudilo kope ako divee 😵 a to som pisala ze vcera nic a dnes iba 1x
dadu,no a este rodicovsky prispevok je tu 2500euro a akurat mi to vyjde,ze na nho budem mat narok,tiez potesi a pomoze hlavne. moj mm ma zaciatkom septembra 15 dni dovolenky,tak uvidime,ci vystihne zrovna malu,ale aj ak nie,tak bude mat tu "otcovsku" a mne aspon pomoze posledne veci pripravit zaciatkom sept. tak ja neviem,este som nerodila,ale myslim si,ze byt sama doma 2 dni po porode,bez rodiny na blizku a mm v robote,hm 😖
som mu navrhla,ze by sme mohli nieco robit spolu,ale ked som navrhla karty zamietol,tak dajte nejake napady co robit po veceroch, mozno sa na nieco chyti.......na tu jednu vec S by sa chytil urcite,ale to zase ja nemusim 😀 😀 😀
baby, aj ten moj pozera futbal... 😝 😀 preto mam konecne cas prist na konika 🙂 no, ja som tuk na bruchu nikdy nemala (aspon ho nebolo vidno, hehe, ja patrim k tym typom velky zadok a stehna, stihly pas) a aj tak stale nic... 😒 Ale som kludnejsia, kedze nie som sama 🙂
kuriatko, idem kuk 🙂
zuzi, dobree, ze uz mas 😀 dostala si, ci si uz nakupila?
ze 2500€ :-O ??? to nemyslis vazne?!

ja platim 90 euro zakazdym,ak chcem ist ku gynekologovi,lebo inak ma k nemu tuto nik neposle,tak aspon mi ten ultrazvuk nahra..a presne ako pisete,robi mi 2D,lebo na nom malu lepsie vidime,naposledy prepol na 3D kvoly tomu,aby sme profil tvare videli a z "4D"nahra srdiecko..ale vacsinu pozerame vzdy 2D
a ja som brala antibiotika kvoly zapalu priedusiek pocas tehu,ale tvrdil mi lekar,ze tieto sa mozu,lebo ze horsie by bolo,keby mi to prejde na zapal pluc.
a tie vitaminy,no neviem..