♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
ladyvitch26 - súhlasím s tebou... je to slušný biznis...
lady ... ale ja zelezo musim, lebo mam dost zly krvny obraz ... este horsi ako na zaciatku tehu 😖 ... a pritom to zelezo uzivam od zaciatku tehu a horcik mam kvoli kontrakciam, to budem uzivat pre istotu az do porodu ... no 2-3 tyzdne predtym vysadim, aby som zase nemala krcok moc tuhy
ahojte baby... lady suhlasim s tebou... mna na zaciatku tehu chytila mania kupit si calibrum baby (to do 4.mesiaca) a lekarnicka mi povedala ze nemaju a tiez prihodila to ze nase mamy nic nebrali a tu sme... tak som uzivala tie co som mala doma (kys. listou obsahuju rovnako) ale tak ako vsetky vytaminy aj tieto beriem velmi vynimocne - asi raz za dva tyzdne si spomeniem, na co mam na stoliku tu pixlu s tabletkami) 😎
iank baby poculi ste o tej vystave v ba? ze exopo dieta a rodina...v inchebe od 30.4 do 2.5... neviete bude to nieco ako svadobny veltrh alebo na taky sposob? bo co som citala na tej stranke tak niejaky 4D ultrazvuk maju ako najvecsi tahak potom nejake prednasky a nejake podujatia pre deti... ja len ci tam bude aj nieco okolo predaja... neviete niektora?
http://www.dietaarodina.sk/ tu je ta stranka pre zaujimavost
zuzi,a nemala by si ty oddychovat doma? kupelnu drhnut.. 😝
inak,ked sa tu o tom bavite,dnes ma nebolelo brusko po dlhej dobe 😅 alebo som si to len pri tom nizkom tlaku nevsimla 😀
a tie vitaminy,to mate tak,ze vela z toho aj do tela nejde...ale vsetci to tu beru,tak aj ja,nech mi potom niekto nevinada,ze som si na vine niecomu..jedine co som povedala,ze nebudem brat,boli lieky proti bolesti,lebo sa mi to zdalo byt zbytocna chemia pre dieta,ked to nevyriesi moj problem,preco mam bolesti..len ich utlmi na nejaku dobu..ale to bolo moje rozhodnutie..
a to co,ze kyselina lystova len v prvych troch mesiacov?tu sa to povinne berie cele teho..zbytocne predpokladam..
zuzka, jasne, aj zelezo je dolezite, vsak preto sa kontroluje v tehu hladina v krvi. ale kym nie je treba, tak ani to neodporucaju. ja som pri stanke mala jeden test, co mi robili znizenu hladinu, tak mi odporucili brat ho, ale mala som taku zapchu,ze som ho po par dnoch prestala brat.radsej som zacala jest viac tmaveho masa a dalsi test ma doktorka chvalila, ze mam super hladinu zeleza.
esterka ... ved som si potom nadavala, ze aka som krava ... dobre mi bolo od rana, tak si vravim, ze uz som sa valala dost, tak idem volaco spravit ... no tak som sa dobre pozohybala pri umyvani dlazok a potom este kupelna a MM prisiel domov, tak mi vravi, ze co robim, ze ma zase bude brucho boliet a ja vravim, ze nie, nebude, lebo uz ma boli ... no tak mi vynadal, ze co vymyslam a ze sa este hrabem naspät do skoly po PN ... ale este by som rada cosi zarobila, kym bude moznost
ja sa cudujem, ale zapchu zo zeleza nemam 😅 ... ale ocividne mi ani nepomaha 😅
esterka, kyselina listova znizuje napr. vznik razstepov a poruchy nervovej sustavy az o 70%, co bolo klinicky dokazane. no a tieto veci su do konca 12tt uz vyvinute, cize brat ju po tomto termine je uz prakticky zbytocne, kedze na to uz nema vplyv. babo po 12tt uz vacsinou len rastie, vsetko ma vyvinute. inak som niekde citala, ze kyselina listova sa nachadza aj v peceni, kde su zasoby zhruba na tri mesiace, cize ak nemas nejake extra vydaje pred tehu, tak by ta spotreba mala vystacit akurat na ten prvy trimester.
zuzi,no mala by si vyuzit tu pnku len na oddych,aj ked sa citis lepsie,netreba to prehanat..a ty sa este pozohynas..davaj si pozor na seba..no ja by som sa tiez chcela vratit do roboty,zarobit,lebo som zvedava kolko mi ztrhnu z vyplaty,ale zatial si netrufam 8 hodiek na nohach byt,vsak tu som 15 minut a uz sa mi vsetko kruti a hviezdicky vidim..tak neviem,ako to ty vidis s tvojou pracou realne,ci to tam vydrzis..
esterka ... ja sa tiez bojim, ze nebudem zvladat, lebo skore ranne vstavanie+cestovanie+byt na nohach, aj ked si sadnem obcas, ale vzdy sa neda+stres ... jaj neviem ... ale zmluva mi konci 30.6., tak si zase hovorim, ze to uz by som aj mohla vydrzat
ladywitch,ak potom neviem,naco mi predpisali kys.lys. na cele tehotenstvo hnedz na zaciatku..ale mam teraz taky komplexny vitamin,co mi odporucili po problemoch,tak tu cistu kys.lys. uz neberiem,ale bezne sa tu berie cely cas..
Baby, čo je toto za kočiar, myslím značku, čo má Zlatica Puškárová:
zuzi,treba pockat asi a uvidis ako sa budes citit a co ti povie lekarka,vsak este mas takmer dva tyzdne,nie?
ester, no vsak ked doktor predpise nejake take veci, tak ma z toho aj proviziu, nie? 😉 si mala moju doktorku na sr pocuvat, ako mi pomaly nanucovala po porode antiku. no len ja som jej povedala,ze tu mi aj tu antiku preplacaju, takze ju mam uplne zadara, tak uz sa pomaly so mnou ani nebavila.
puskarova ma babo? 😀
esterka ... uz mam len tyzden ... a ked nic nerobim, tak sa citim fajn 😀
ladywitch,vsak ja som tu v spanielsku za tu kys.neplatila,tak neviem..a co je to antika?
zuzanockamt: Ahoj Zuzi, len tak pre zvedavosť... neučíš ty náhodou na VŠ??? 😉
veronika ... bohuzial nie 😀 ... ja sa zabavam len pri tych mladsich 😀 😝
ester, to je skratka pre antikoncepciu 😉
tu je inak kys. listova tiez lacna. ja som kupovala balenie na 14tyzdnov, kedze som ju brala akonahle sme zacali planovat a vyslo ma to nejakych 5€.
baby, ved to je strasne s tymi vitaminmi ako to tak citam.... 😠
neviem ci maju lekari z toho nejake provizie, ale napr. ten femibion co uzivam, musim kupovat kazdy mesiac ( lebo je to balenei na 4 tyzdne ) a stoji to vyse 22 Eur.
co sa tyka tej prace, tak ja to tiez prehanat velmi nechcem a davam v maji vypoved, aby som bola potom pred materskou v pohode. Tiez budem koncit 30.6.
ja chodim na VŠ a od začiatku ako som ťa tu videla si hovorím, že "to musí byť ona"...
Mame totiž takú mladú profesorku práva, ktorá vyzerá úplne ako ty.... tiež je tehotná... tak ja len tak... 🙂 zvedavosť ma nakoniec premohla a spýtala som sa... 😀
miri ... tak to uz aka cena 😝
a preco davas vypoved? 😕
miri, no ono celkovo okolo deti na sr sa toci riadny biznis. si zober, ako sa vsetci hrabu na 3D ultrazvuk, ze ten je lepsi. a pritom vacsina lekarov,ked vysetruje, tak si to prepne na obycajny 2D. citala som clanok od jedneho primara, ze 3D je akurat tak pre rodicov. proste je po tom dopyt, tak je aj ponuka. rodicia to chcu, tak sa vzdy najde niekto, kto na tom bude zarabat.
to iste s vitaminmi. vraj v amerike chceli obmedzit predaj vitaminov vylucne len na lekarne. tu napr. dostat vitaminy a lieky proti bolesti ako paralen a ibuprofen bezne aj v potravinach.no len tu ta predavacka na pokladni neupozorni, ze bacha na predavkovanie atd.
zuzi, preto davam vypoved, lebo su tam strasne stresy a kedze mam ludi pod sebou, tak sa uz nemienim dalej nad vsetkym pozastavovat a vsetko riesit atd. Okrem ineho ja pracujem na zivnost, takze by som ju skor ci neskor musela minimalne pozastavit najneskor pred nastupom na rodicovsky prispevok. Vyzaduje to zakon. To asi preto, aby som nahodou nezarobila ani o euro viacej ako dostanem od statu.
Vsak ako ma teraz nahnevali. .. Tak dala som sa vypisat na PNku aby som si privyrobila nieco navysse ( lebo si platim odvody na nemocenske poistenie v max. vyske aka sa na SR da ) a dostala som polovicu z toho co som cakala, lebo na slovensku sa PNka posudzuje na zaklade platenia nemocenskeho za poslednych 12 mesiacov dozadu. No skoro ma slaklo. Esteze materasku budem mat podla odvodov v maximalnej vyske... dufam, ze tu ma uz neo....ru..
ladywitch26... to mi hovor o tom biznise. Ja som tiez velmi chcela ist s babom na 3D aj 4D ale potom som si povedala, ze sa na to asi vykaslem. Viem si sice predstavit ze je to krasny a nezabudnutelny zazitok, ale asi by ma mrzelo, ked sa uz male narodi a bude na svete, keby sme sa uz viac k tym ultrazvukovym zaznamom nedostali.
tie vitaminy uzivam preto prave tieto, lebo lekar povedal ze musim brat toto....
ja ked som zostala tehtona, tak som velmi ochorela a to som nevedela, ze som tehu. Testy som si robila ale vysli negativne a tak som isla k lekarke, aby mi cosi dala, lebo som bola na tom dost zle. Mala som nabeh na zapal pluc. Tak mi lekarka predpisala antibiotika a tie ked som douzivala, tak mi to stale nedalo. Ze si pre istotu este urobim jeden tehu test, no a ten uz bol pozitivny, tak som nevedela ci sa mam smiat alebo plakat.
Dalsi den som sa objednala k lekarovi a on mi tehotenstvo potvrdil a kazal mi brat tieto vitaminy s tym, ze ak je plod poskodeny tak on pridem a vypadne a ak je to ok , tak mu tieto vitaminy velmi pomozu aby bolo co najskor este viac fit...

ja beriem calibrum mami. a v prvých troch mesiachoch len kyselinu listovú...