icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

map0007
8. aug 2017

@miriama11 aha,tak ja kojim.Tak asi dávať.Pondelok začína nás pediater tak sa ho opýtam,lebo zatiaľ som nedávala.Dakujem za napísanie😉

miriama11
8. aug 2017

@map0007 tak mi vravela lekarka. Je to aby nekrvacalo babatko abo tak nejak

zeytin
8. aug 2017

@miriama11
@kattky
@jance333
Ďakujem za odpovede, ja som dnes nedala a krásne mi prespal doobeda 3 hodiny bez kŕčov, je kľudný. Objednala som si Devit, vyskúšam ten a uvidím, či budú podobné problémy. Viem, že mnohé maminy s tým majú problém. Moja mamina vravela, že keď som sa narodila, žiadny D vit. nedávali, len odporučili dieťatko dať na 10 min. na slniečko v skorých doobedňajších hodinách, kým nebolo prudké slnko.

jance333
8. aug 2017

@zeytin presne to mám v pláne. dávať ju trošku na slnko, veď je leto, načo pchať do takých malých detí chémiu.. a hlavne, keď to tak zle znášajú. mne samej sa chcelo plakať, keď sa mi tu malá trápila a plakala až nemohla dýchať..

ivonkaivikk
8. aug 2017

@zeytin my dávame D vitamín jameson stojí síce 10 eur, ale maly je spokojný. 😉

blondie257
8. aug 2017

My pouzivame Devit...vigantol.robil sa

blondie257
8. aug 2017

...vigantol robil saraptu...malu bolelo brusko...krce...
Devit vyzera byt ok..davam jej ho rano

senta_sofia
8. aug 2017

@olylili to je tlacivo, na nete si to vies stiahnut, total kraviny su tam, s tym matrika nema nic
Posielam link
http://www.upsvar.sk/vzory-ziadosti/vzory-ziado...

Mas tam aj pre detskeho o doziti tych 28 dni

zuzacka16
9. aug 2017

@senta_sofia prosim ta a tych 28 dni sa pocita uz prvy den narodenia ze?

olylili
9. aug 2017

@senta_sofia ach bože dakujeeem 😊

senta_sofia
9. aug 2017

@zuzacka16 den po narodeni, nasa je 16.6 a 14.7 bolo 28 dni a tak mi to aj lekar potvrdzoval

senta_sofia
9. aug 2017

@olylili za malo, tiez som to nedavno tlacila a chystam sa povyplnat, len ked som to videla, reku na toto ja nemam nervy ani cas 😀

olylili
9. aug 2017

@senta_sofia veľa toho je? Čo to všetko treba písať pri troch deťoch nemám vôbec čas 😑

petrikazuzka
9. aug 2017

maminky v sobotu sme mali 3tyzdne...nas maly je vsak neskutocne akcny, s ruckami sermuje-bojuje- morcuje sa o106 a hlavicku dviha ty kokso tak, ze az mam strach ked to vidim je to ok? dokonca vcera sme mali zmarene fotenie, na ktore som sa tesila, lebo ked sme ho dali do ,,debnicky" skoro z nej vyliezol von tak sa dvihal s hlavickou a ruckami...je to ok? navyse je dost nepokojny bud spi, co niekedy po hod aj dvoch sa nam tazko podari ho uspat, no natahuje sa v spanku, puci sa, strhava...no a ked nespi, ak nie je na rukach katastrofa...vsetko mozne skusame, aby mu bolo dobre...uz zacinam byt zufala...uz co som tu citala som si zacala mysliet, ze to vigantol, ale boli aj dni ked som nedala a aj tak...nastastie aspon v noci uz spinka...akurat rano o5uz je nam tazko zaspat...dakujem za Vase rady a skusenosti

kayla_gombosova
9. aug 2017

@petrikazuzka ahoj. My máme v piatok tri týždne a naša malá robí to isté. Tiež netuším čím to môže byť :/

zuzacka16
9. aug 2017

@senta_sofia aha dakujem teda

broska22
9. aug 2017

@petrikazuzka presne ako keby som citala o svojom, vsetko do bodky to iste, tiez tomu nechapem..

matulka1981
9. aug 2017

Kocky kedy vam chodia asi drobci na noc spat?...nas skor ako o 22.-22.30 nezaspi...potom okolo 5-6:30 vstavame,medzitym samozrejme niekolko x hore...chcela by som mu ten nocny spanok nejako posunut nech aspo o 21.ej je klud len neviem ako na to😉🤔

olylili
9. aug 2017

Tak žienky dnes poradňa na jednotku všetko ok v piatok máme 4 týždne vážime 5100g plne kojeny na nožičkách ste už boli ?

olylili
9. aug 2017

@matulka1981 môj si urobil režim sám a celkom mi vyhovuje 😊 okolo deviatej zaspí a ráno vstane okolo siedmej v noci sa asi trikrát zobudí len na papanie

senta_sofia
9. aug 2017

@olylili vsak ja tiez tri a iba som to povytlacala a prevratila s ocami 😅

olylili
9. aug 2017

@senta_sofia veď to je hrozné toto čo to za blbosti potrebujú 😀

minneli27
9. aug 2017

nas je tiez taky akcny a sermuje rukami nohami a dviha hlavicku.. stale vsak prdka a ako keby mal krce si stahuje nohy k sebe. :( a skoro kazdy den sa mi dusi pri kojeni, su to riadne mervy, vtedy kasle a prestane dychat, musim ho stale buchat po chrbte... len nervy mam z toho :((

petrikazuzka
9. aug 2017

@broska22
@kayla_gombosova a ako to zvladate? dnes doobeda bol zlaty spinkal papal pozeral na svet s ocickami a potom o 14h po necelej hod. ked spal koniec...privadza ma do strasnych stavov...ze neviem, co robit, aj placem aj vsetko naraz...ten plac mi lame srdce, neviem ako tomu zabranit a

petrikazuzka
9. aug 2017

@minneli27 no a este aj dost place okrem toho...chyba mi take jeho denne bdenie, ze pozerame na svet tichucko...stale to je len boj alebo zakladne potreby, papat, grkat, cikat, kakat, prebalovat...

jance333
9. aug 2017

@petrikazuzka naša tak plakala po tom Vigantole (a bohužiaľ i po Devite, čo mala byť náhrada, čo sa lepšie znáša - u nás nie)... odkedy nedávam je kľud a pohoda.
ale keď to nie je ten dôvod, tak len vydržať, oni tie detičky každým dňom budú svet vnímať viac a viac a už to nebude také ťažké a frustrujúce 😉

erikababula
9. aug 2017

My sa uz takto uskrname😂

petrikazuzka
9. aug 2017

@jance333 za aky cas po vysadeni Vigantolu si videla zlepsenie?

blondie257
9. aug 2017

Babenky,nie ste same co.mate nervoznych drobcov...podla mna.je to z toho blbeho pocasia...je im horuco,spat sa neda...

@minneli27 ked kojis dbaj nato aby mal drobec hlavu v miernom zaklone a troska vyvysenu polohu,teda hlavicka vyssie a brusko,nohy nizsie
Nasa sermuje rukami.tiez...neskusala si ulitku? Bude kludnejsi alebo mu dat tenke rukavicky nech si ich chyti,bude mat pocit istoty.

@olylili my mame tiez ako taky rezim...ked zaspin o 20tej po kupani,zobud sa okolo 23tej..a potom v noci este 2x,niekedy fungujeme uz od rana od 5tej,kedy ma.pravidelne vyprazdnovanie 😂 sa pokaka na totalku a potom.este zaspi na.hodinku....cez den doobeda pospi..cez obed aj poobede ale ked je.hore musime sa.stale nosit na rukach..nechce sa pohrat este v postielke,hoc vsetko uz sleduje krasne..vydrzi tak 5min sama byt...
Ale pride 16hod a zacina boj..nevie zaspinkat a podriemkat kym.sa ideme kupat.. Podriemka na rukach tak po 20min a potom sa ideme kupat...teda sorchovat..ukludnuje ju sprcha na hlavicku a telo...a zvuk tecucej vody....potom zalahneme,nakojime a spime....obcas sa prebudi ale cici to napravi 😂 skoda ze cumel.nechce

blondie257
9. aug 2017

@olylili
my mame 5tyzdnov +1den ...dnes poradna...4220g/54cm ...
Klby dnes sme boli,su na svojom mieste,jadierka este nedovyvijane,balit nasiroko na 1plienku.
Mame uz kontrolu aj z nefrologie a neurologie