icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

keena
27. apr 2011

@zora256 no, nejaky maly-velky slonik 😀 to bude... uvidime... a do LV chodis doktorovi, vsak, pamatam si dobre?? ja necitim, ze by ma nejak dole tlacievala... kopat to kope, hlavne pod pravym prsom 🙂) ale zacina ma strasne bolievat chrbat... vobec nemozem dlho sediet... vcera sme cestovali 2 hodiny v aute a uz som to nevedela vydrzat... potom ked si na chvilu lahnem tak sa to polepsi... ale bolest opat pride... ☹ a tiez sa mi zda, ze mi zacina tvrdnut brusko... ale neviem, ci je to ono... ale mam pocit, ze je take nafuknute a tvrde.. ale nie na kamen.. ale take otazene...

adusased
27. apr 2011

@zora256 pekne, ....no mna dnes bolelo, ale iba kvoli tomu vedru vody a obcas simko tako kopne, ale inak ma neboli , celkom v pohode,....ja este nemam tasku ani omylom, ja kym sa pobalim uz to vidim, kolko blbosti so sebou zoberiem, akurat nieco z kozmetiky mam uz vo vrecusku, to take male flasticky sampon sprchac a podobne, ale inac nic, chcem ist na velky nakup do lekarne a cakam z mamitati.cz som objednala zupan a nocnu kosielku tak uz by to malo dojst, lebo tam maju take fajne zupaniky a ja mam doma len taky velky, tak som chcela daky letny
🙂 ty uz mas vsetko????

ada222
27. apr 2011

Ahojte, ja som dnes bola u lekara na prehliadke a vraj som otvorena na 1 cm, tak musim ist lezat do nemocnice ☹ Bojim sa. Este je dost skoro na porod. Len 30tt. Vraj aspon keby sme aspon 2 tyzdne vydrzali. Inak nemam vobec ziadne problemy, tak som az ostala prekvapena. Mate s tym nejake skusenosti?

keena
27. apr 2011

@ada222 fiha.. otvorena na 1 cm a uz mas ist lezat do nemocnice... boze, drzim prsty aby si vydrzala co najdlhsie!!!

adusased
27. apr 2011

@ada222 drzim palce nech vydrzi babatko este v brusku, jedna kamaratka sa tiez otvarala o 2 mesiace skor, isla do nemocnice asi na tyzden alebo dva, to uz neviem presne kolko to bolo a potom rodila v 36tt, ale maly bol a je v poriadku, neboj, hlavne nech ste ok. 😉

ada222
27. apr 2011

@keena
@adusased dakujem dievcata, verim, ze sa to zlepsi, babo je uz dole hlavickou, tak tam mozno preto viac tlaci

petrinka
27. apr 2011

@ada222 ahoj, viem ako sa citis☹ ja som otvorena na 2cm☹ bola som aj v nemocnici cca tyzden. v podstate mi davali len magnezium, nic velmi robit s tym nevedia. najviac pomaha klud na lozku. ja som teraz doma a mam prisny kludovy rezim... drz sa a neboj sa!

ninan2
27. apr 2011

@keena Ahoj, to co popisujes by tvrdnutie byt nemalo, presne to iste som sa pred casom pytala aj ja, aj som si pozistovala nejake info... Je to iba babo, ktore je natlacene tesne na brucho, napr. chrbatikom, a potom to takto citis. Ja to mam dost casto. Tvrdnutie je take postupne, citis to ako nejaku 10 sekundovu vlnu, a na konci je brucho ako kamen. Neda sa to zamenit s nicim inym. Mne sa to zatial stalo len 2x nastastie.

lusinda24
27. apr 2011

@gadget.tt no tak s tým spaním mám aj ja problém lebo som bola tiež zvyknutá na bruchu a teraz si každý večer aj hodinu hľadám polohu kým zaspím 😒 Tak keď budeš častejšie chodiť do tt tak dáme niekedy stretko 🙂 Áno my to máme naopak my čakáme dievča - ja som po ňom túžila a manželovi to bolo úplne jedno...ale zas na druhej strane som ešte ani neporodila a už rozpráva, že by chcel mať neskôr chlapca 🙂. Ja som na začiatku zhodila 5kg a pribrala som zatiaľ 2kg, ale tiež si myslím, že to teraz začne najviac stúpať a čo sa týka kočíka tak aj ja som mala s4 medzi favoritmi, ale nakoniec som si ho nevybrala vplyvom rôznych okolností a teraz aj ľutujem ☹

sisanka
28. apr 2011

@ada222 ahoj jedna znama sa tiez otvarala od 29tt a lezala v nemocnici asi mesica potom...a maly sa narodil az v 37tt...neboj,vsetko bud v poriadku 😉

zora256
28. apr 2011

@keena Ahoj!
Ja nechodím k doktorovi do LV ale do Šiah, v LV budem rodiť,lebo v Šahách zrušili pôrodnicu,keďže nemajú detských lekárov.Bruško mne začalo tvrdnúť v 20tt,ale keď ma zabolí,tak si dám magnézium lactici,a odvtedy mi zriedka tvrdne,aj ležanie a oddych pomáha.Mňa pod hrudnou kosťou raz kopol,väčšinou do strán ma kope,a hlavičkou ma tlačieva dolu.A už máte meno?Ani môjmu sa cestovanie nepáči,vtedy sa tlačí na jednu stranua to je ešte nepríjemné 😔 .Tak som rada,že len raz za mesiac cestujem do Šiah a nikde inde.Nejako to už dotiahneme do konca 😉 .Tak sa majte krásne! 🙂

zora256
28. apr 2011

@adusased Ahoj!
Tak podľa papiera čo som mala v prenatalboxe od lekára,tak mi chýba vyprať župan a dať ho doň,cumeľ vyvariť,nechcem cumeľ používať,ale jedna mi písala,že jedna sestrička na jednu nakričala,lebo malé bľačalo,a nemala cumeľ,tak pre istotu,osušku pre malého,a vyžehliť vecičky,ktoré malému vezmem,tak tieto nie sú ešte v taške.Ináč všetko. 🙂 Ja nerada narýchlo beriem veci,lebo by som polovicu zabudla.Tak ja som začala s prípravami už v 5.mesiaci,aby to nebolo všetko naraz.Ale zato mi ešte na doma chýba vanička na kúpanie,látkové plienky,matrac do postieľky,zobár body,dečka do kočíka,vložka do periniek,obliečky na vankúšik a paplónik,plachty,podložka na prebaľovanie,a to všetko by som chcela behom mája dokúpiť.A načo mi nevydá z PN-ky,tak v júni.Predsa kým príde deň D aby všetko na nás doma čakalo,hotové. 🙂 A tebe čo ešte chýba?Tak sa majte krásne! 😉

adusased
28. apr 2011

@zora256 teda sak ty uz vsetko mas 🙂 no mne chyba tak ako tebe uz len matrac do postielky a tiez vanicka/ tu mi kupi mamina aj s tou podlozkou, lebo bola urazena, ze som si vsetko sama nakupila, ze sak aj nasi mi chcu cosi/ tak kfajne, ale inak este poprat vyzehlit a take blbosti uz len, .... inak ani ja nejak cumlik davat nechcem, ale sestricka na predporodnej priprave nam povedala, ze sak nech si aspon jeden do porodnice zoberieme pre kazdy pripad, vysvetlila to tak , ze niektore babatka su v brusku zvyknute si cucat palcek,tak ze preto, ... vcera som nazehlovala na vecicky nazehlovacky mam rad maminku a tak, tak som dalal urobit aj akoze lubim babinu a lubim dedka, tak nasi a svokrovci budu stastni ako blchy 😀 muz bol sklamany, ze som nedala aj ze lubim otecka, ale ja som mu povedala ze to nemam a pritom to mam a dam tie body malinkemu ked pojdeme z porodnice, nech ma prekvapko, hadam mi to nenajde skor 😅

zora256
28. apr 2011

@adusased Ahoj!
Jej,a tie nažehlovačky dostať v galantérií?Asi koľko to stojí,a keď nažehluješ,treba nato nejakú plachtu či iba tak vpohode dávaš žehličku,na tú nažehlovačku? 😕 Tak moja mamina nám chce dať peniažky aby som si kúpila čo sa mne páči, a svokrovci neviem,oni nič nevravia,že by chceli niečo kupovať,alebo dať.Zo začiaku spomínala svokra,že dá postieľku,že ledva bola používaná,a keď som spomínala,že idem kúpiť,nič nespomenula ☹ .Tak neviem sú čudný.Len keby som mala taký kľud od nich lenže svokra má bábätká rada,a toho mám obavi,že bude u nás takmer každý deň 😠 .Nemám ju moc rada,lebo jej deti na seba práve preto žiarlia,že sa vždy najmänšiemu venuje,a tak aj môj švagor ž teraz žiarli má 16,a ona to proste prehliada.
Tak ja cumeľ mám z prenatal boxu nuk vraj ukľudňujúci,tak kupovať ho nemusím 🙂 ,ale aj náš si cucká prštek,bolo na sone,ale tak dúfam,že nebudetreba často.Tak aj ty máš už celkom dobre už nachystané veci.Tak sa majte krásne! 😉

mirus2202
28. apr 2011

@adusased Ahoj ! Tie nažehľovačky by celkom zaujímali aj mňa,lebo je to veľmi milé ... neviem,či som to správne pochopila,že si dala robiť,alebo si niekde kúpila ...

adusased
28. apr 2011

@zora256 tie nazehlovacky som uz davala tuna raz kde som to zohnala, len neviem kolko stran dozadu, ale ked si hodite na mimibazar tak tam su vselijake nazehlovacky, len pozrite,ja som to klasicky nazehlila, to strhnes foliu z druhej strany nazehlovacky a prejdes zehlickou, ale idem to dat este presit , predsa len nech sa to aj pri prani nejako neda dole, tak kuk na mimibazar, tam to vela bab ponuka 🙂 ..hm... tak to mas tazke so svokrou, ja mam v pohode svokru, nejak sme si museli najst k sebe cestu, lebo ako moja svokra vravi, my sme obe take silnejsie povahy , ale teraz teda nemozem povedat zle slovo na svokrovcov, svokra sa velmi na maleho tesi a teda keby som ju ja nekrotila, tak oni by nam hadam celu vybavicku kupili 😀 a nasi to iste, to len mama mi zavola ze zasa cosi videla, tak ze sa jej to paci a ze to kupila, 😉 uz som kooonecne doma, uz chodim ako vorvan som isla z mesta peso hlavne ze som v DM nakupila zas toho az az, ale tak hlavne ze som plienky tie male kupila, dobre recenzie boli na ne, co ma dmka babylove new born od 2/5 kg, tak nech mam do porodnice 😝

mirus2202
28. apr 2011

@adusased ďakujem 🙂

zora256
28. apr 2011

@adusased Ahoj!
Aj ja som tie isté kúpila do pôrodnice aj dve,vraj 28ks,je málo,lebo každé dve hodky prebaľujú v nemocke,lebo sa čistia malé bábätká od smolky.Tak díky za tip,pozrem v galantérke.A ako sa máš?Mňa akosi zápcha začala rápiť,tak si dávam mastičku avenoc,po wc,akosi len po 3dňoch mi treba.Ty nemáš zápchy?Mne sa to začalo,len tento týždeň,do teraz som chodila takmer denne raz,max každý druhý.To pálenie v brušku mi známa vravela,že to sú vlasy,vraj malý má vlasy,vtedy vraj zvykne páliť.Tak sa mjte krásne! 😉

adusased
28. apr 2011

@zora256 no ja este ani problem so zapchou nemam, ani nejak s opuchmi, ani s nicim v podstate, tak sa bojim, ze mi to teraz vssetko zacne a budem potom z toho hotova 😀 akurat sa maly akosi dole premiestnuje, uz ani neviem co by som zjedla, doteraz som pribrala 12 kg, tak uz by som moc nechcela pribrat, aby som sa potom z toho nezblaznila, este sa chcem niekedy dostat do veci po porode 😉 jooj, ale dala by som si ovocie dake dobre, len ked sa mi taaaak strasne nechce uz ist z domu, ale budem musiet, lebo dnes ma muz viac roboty, tak ani srnka netusi kedy dojde, .... 😀 neboj, po tej masticke ti to isto prejde, chuda, ty mas teda tehotenstvo 😒

labutka
Odpoveď bola odstránená
ninan2
Odpoveď bola odstránená
labutka
Odpoveď bola odstránená
ninan2
Odpoveď bola odstránená
januska712
29. apr 2011

@katren
aha .... mno dakujem aj tak..... ale moj drahy už nemá akosi chut...:D al e ani sa mu nečudujem maju velmi wela roboty v robote je stale unaweny.... a inak ako sa mate???

januska712
29. apr 2011

@zora256
mno s hrdlom mám už pokoj... ale ucho ej na tom čoraz horšie... už ma bolilo len v noci a teraz ked som bola na kontrole tak mi doktorka hrozne doblizila ze som skoro az plakala a dala mi enjaku mastičku ktora mi vobec nepomaha lebo ma este viac boli a este viac mi v nom huči tak uwidim co mi powie v pondelok lebo idem na nejake vysetrenie so sluchom.... mno ja som pribrala zatial len 5 kg... takže nič mooc a už ani nepriberám..:D:

januska712
29. apr 2011

@zora256
mno presne to su celý chlapi:D:D: ja som sa tešila že aj niečo bude aon došiel domov umyl sa ... a išiel spať ale chapem ho lebo maju welmi wela roboty robote a nestihaju vsak aj ja som im bola pomahat,,,,, a mam toho dost dnes idem este k zubarke a k mojej doktorke si dat predpisat lieky na železo:D:d tak aj vy sa držkajte:D

helka193
Odpoveď bola odstránená
helka193
Odpoveď bola odstránená