icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

mj30
16. máj 2011

@zora256 😀 sme sa trosku nepochopili, co sa tyka toho palenia to sa mi stalo 2x 🙂 a myslim ze to palenie nemoze byt tymi vlaskami lebo je mala uz dole hlavkou a mna to pali pod rebrami. Aj mne kazdy pohyb na brusku vidno a je to krasne si to uzivam citim sa ako brusna tanecnica 😀DD, nasa malinka mala teraz na poslednej poradni 1050g a doktorovi sa to vidi malo ze je vraj tyzden pozadu ale co som pozerala podla roznych tabuliek tak by to malo byt ok a keby nie my to urcite dozenieme aj ked teraz ked zacina byt teplo tak mi velmi nechuti jest skor to ovocie

zora256
16. máj 2011

@mj30 Ahoj!
Tak už viem čo si myslela 2x,to pálenie.ak mne sa to 2razy stáva za týždeň.Známej to najviac pálilo keď bol malý dolu hlavičkou,hneď ako sa len postavila,ju pálilo v podbrušku dolu,tak to muselo byť hrozne nepríjemné,a malý jej mal poriadne vlasy.Mňa zatiaľ dolu nepáli,ale asi keď bude ešte ťažší.A niekedy ma aj pol dňa páli a aj 2 dni zasebou.So žalúdkom mávam zas ťažkosti ak si ľahnem,hoci i na bok,proste ma už maternica tlačí na žalúdok,ale keď ma aj kopne niekedy mi je aj na vracanie.Tak sa majte krásne! 😉

zora256
16. máj 2011

@mj30 Ahoj!
Tak ale môže byť tými vláskami,lebo aj vypadajú aj mňa páli hocikde v maternici a žalúdok sa nehýbe na všetky strany,tak so žalúdkom viem kedy mi hapruje,to som si už ja dosť užila od strednej.A keď máš niečo so žalúdkom,tak to cítiť aj na chuti v ústach,dychu a aj chrápe človek vtedy.A mne sa zas zdá,že náš malý je veľký a lekár nič na to nevraví,lebo na najmama.sk je tehotenstvo po týždňoch v 33tt má byť 1900g.A podľa pregnology.com teraz začíname len 32tt.A podľa MK zajtra 33tt.Tak aj tie tabuľky sú rôzne.Tak sa držkajte! 🙂

zora256
16. máj 2011

@januska712 Ahoj!
A pítala sa ťa či si zamestnaná,alebo na Sociálnom?Lebo mne na Sociálnu poisťovňu,takto povedala,keďže som nemala 270dní v kuse odrobené.Ty ak máš 270dní odpracovaných v kuse,tak hej ale ja nie. 😒 Tak na materskú nemám nárok,len odo dňa pôrodu.Tak sa majte zatiaľ! 🙂 A tie odbery by mali byť posledné.A prietoky Ti nespomínala?Mne ich budú robiť v 36tt za 10eu.

januska712
16. máj 2011

@zora256
Ahoj men zasa powedala ta pani an socialke že tych 270 dni sa pocita az do dna porodu... tak teraz newiem som normalne zaskocena... lebo aj tiež nemam v kuse odpracovanych 270 dni... mno prietoky mi zatial nespominala... ale teraz ma trapi ta materska vsak uwidim co mi powedia... 🙂

miselka11
16. máj 2011

cavte kocky, som tu dlhsie nebola, len sem-tam sen nazriem.. chodite do poradne uz castesie, alebo stale iba raz za mesiac? a babatka uz mate otocene dole hlavickou? ja este nie, v 20tt uz bolo dole hlavickou a zase sa otocilo ☹ som z toho nestastna.. dufam, že sa este zvrtne laska nasa 🙂

katarina194
16. máj 2011

@zora256 Ahoj dakujem. A jedna z MK mi pisala,ze rodila 15 hodin. Hmm tak teraz neviem. Ci sa mam zacat obavat ked prvorodicky na nete pisu ze rodia dlho.Asi nie u kazdeho rovnako.

katarina194
16. máj 2011

@slniecko612 Tak cim sa to viac blizi mam vacsi strach. Ja len dufam,ze mas pravdu a bude to fajn.Akoze mamka v pohode ale ta je daleko a svokra ako kedy.

katarina194
16. máj 2011

@sisanka Ahoj asi ano ale ty to mas lepsie ked uz vies ako to chodi a co to obnasa. Po prvy krat je to o trosku tazsie. Dufam len ze to nebude dlho trvat. A ze to naozaj bude fajn.

dooscoby
17. máj 2011

nemusi mat v kuse odpracovanych 270 dni....ono sa to berie sa posledne 2 roky

t1nulka
17. máj 2011

ahojte, je tu niekto priblizne v rovnakom tt ako ja a chysta sa rodit na Antolsku? 🙂 ze by sme sa tam stretli? 😵

keena
17. máj 2011

@ninan2 drzim palce do poradne 🙂 nech ma mala idealnu vahu 🙂 No nasivin si dam iba 1x rano, lebo fakt mam total zapchaty nos, a tymto sa mi super uvolni.. horsie je to s tym kaslom..az ma brucho boli, ked si musim odkaslat :( moja malinka, takto ju ja tam musim vytrapit... 😔
@miselka11 ja chodim kazde 3 tyzdne uz. mala je teraz otocena KP, ale bola uz aj hlavickou dole... ale sa tam zvrta, ako to tvoje ☹ aj ja dufam, ze sa este otocime 😉

keena
17. máj 2011

@zora256 hm.. pre mna je tiez novinka, ze "tiektoré sú na PN-ke na meterskú idú až keď porodia v ten deň" a to ako naozaj? lebo mne sa to nezda.. aku mas diagnozu, ked si PN? Co sa tyka toho palenia tak neviem, ci su to vlasy, alebo nie...ale skor si myslim, ze nie.. lebo mna pali iba pod rebrami na lavej strane a tam je zaludok.. a po vcerajsom sone ma mala hlavicku uplne na opacnej strane a skor tak do kriza.. no ved uvidime, ci bude vlasata 🙂 + @mj30
inak ja som pribrala za 3 tyzdne 2kg, ty len 700 g... ale moc sa nespoliehaj na to meranie dietata, to su len priblizne hodnoty.. lebo potom akoze nechapem, kde sa stratilo tych 30g??? 😅
Pozerala som tu stranku pregnology, ale mne tam pocita tyzdne dobre. napr. ak si 31 weeks & 6 days pregnant = 32 tyzden, 32 weeks & 0 days pregnant = 33 tyzden, tak ako tu na MK. 😉

ttina
17. máj 2011

Ahojte dievcata..ja som tu nestihla chodi lebo som bola v praci..teda este som..idem od 28.5 na MD...maly je tiez ototceny hore hlavkou...ale ja asi pojdem cisarskym...tak to asi aj bude jedno...platite si niekto DNP?

zora256
17. máj 2011

@januska712 Ahoj!
Tak sa spítaj u gynekológa,pre istotu.Mne tam takto povedali,tak hádam neklamú.Je to dosť čudné,fakt,ale tak uvidíme.Akedy máš poradňu?Ja zajtra idem do nemocnice a tam mi povedia kedy mám ísť do poradne.Tak sa majtekrásne! 🙂

martina2001
17. máj 2011

@zora256 je to blbosť s PNkou, ja som tiež PN a už sa ma moja gynekologička pýtala či chcem ísť na materskú v 32tt alebo 34tt a podľa zákona žena odchádza na materskú dovolenku min. 6týždňov pred pôrodom. Baby v júnovkach boli PN tiež skoro celé tehu a už sú na materskej
@ttina áno ja si platím

zora256
17. máj 2011

@miselka11 Ahoj!Tak mi do poradne stále raz za mesiac chodíme.A malého máme dole hlavičkou.
@katarina194 Tak veru,to je u každej ináč,ale to rodenie oni rátajú od prvých kontrakcií,a nie vypudenie dieťatka,ale 1dobu s 2-3 dobou dokopy,takže sa nič neboj tá prvá je najdlhšia kým sa u prvorodičiek pôrodné cesty otvoria na 10cm.A tá 2 doba je max asi tak 1hodina a na 3 dobu treba čakať potom kým sa placenta oddelí od maternice 1-2hodinky a tá už ani tak nebolí tá posledná kontrakcia a vyšmykne sa von,čiže tam tlačiť nie je ani veľmi potrebné.
Dúfam,že som ťa trošku ukludnila,to všetko som si prečítala na nete.Tak sa držkajte! 😉
@keena Aha,už rozumiem tomu počítaniu.A tú materskú mi takto sestrička povedala,diagnózu mám rizikovú graviditu.A aj ty si na PN-ke?A máš odrobených 270dní?Tak ja sa v nemocnici asi ešte opítam pre istotu,aby som potom nemala stým problém.Tak sa maj krásne!Ináč aj ja som mala malého min.týždeň krížom a hore ma pálilo ale nie pod rebrami,tak majd uvidíme,ale mňa žalúdok tak nepáli,je to iné.

katarina194
17. máj 2011

@zora256 Ahoj ale ukludnila. 🙂 Uz len verim,ze to dobre dopadne a tak aj rozmyslam o tom optimisticky ze to nejakosi zvladnem 🙂 🙂 A ako je to s tou polohou babatka? Ja este nemam otocene dole hlavickou. Hlavicku mam nalavo v strede mam chrbticu a napravo nozicky. Ty uz mas otocene dole hlavou?

sisanka
17. máj 2011

@zora256 tak uz mam po poradni..je to 100% chlapec tak uz zhasli moje nadeje na dievcatko 😠 ale aspon ze sa nemusime trapit s menom 😉 maly ma okolo 1800g a vsetko je ok tak som rada..dr mi dal aj nejake cipky aby mi voda nepraskla skor ako pri prvom tak som taka kludnejsia teraz 🙂

sisanka
17. máj 2011

@katarina194 neboj ved zeny sme na to aby sme zvladli porod...ja na to radsej ani nemyslim...ani pri prvom som nemyslela a ked to prislo tak som si to ani neuvedomovala...vobec...asi az na druhy den po porode...nejako to na mna prislo...myslim tie mamickovske pudy..lebo aj po porode ked mi ukazali maleho tak som to vobec nevnimala ze som mama....a kam ides rodit?do ziliny?

zora256
17. máj 2011

@katarina194 Ahoj!
Áno už je dole hlavičkou,včera takpovedal doktor,a netočil sa od vtedy,len kopká.Tak sa mjte krásne! 🙂
@sisanka To som rada,že ste ok.Náš mal včera 1920g.
@martina2001 Tak to máš dobre,pred chvíľkou som volala sestre kvôli MD a ona tak vie,že nemám nárok len po pôrode,tak,vraj mám ísť do sociálnej poisťovne sa opítať 😠 ,Ako keby to bolo také jednoduché,keď ja som vedená v BA z predošlého zamestnania,iba ak niekde nájdem tel.čslo a tak,že zavolám.Tak také to je zdravotníctvo na Slovensku.Majte sa krásne! 😉

miselka11
17. máj 2011

@keena tak nam držim palce, nech sa drobci otocia.. nemas stres z porodu ak by sa neotocilo? ja mam moc.. ☹ neviem si predstavit ako komplikovane pojde von.. nase babo je este k tomu vacsie..

miselka11
17. máj 2011

@ttina u vas sa da ist cisarskm na poziadanie??? alebo odkial taka istota? Ako to vlastne chodi ked je babo KP??

keena
17. máj 2011

@ttina aj ja si platim, resp.platila. teraz som uz PN tak uz neplatim.
@zora256 no kazdopadne sa na tu MD este opytaj, lebo v 34 tt by si uz mala ist. hej, aj ja som na PN, ale iba cca 2 tyzdne ale nemam odrobenych 270 dni, ale mam ich zaplatenych v DNP, takze by som mala mat matersku tych 670-680 € mesacne, neviem presne teraz kolko to robi..a po tych 34 tyzdnoch klasicky rodicak 190 €. 😉

keena
17. máj 2011

@miselka11 musime mysliet pozitivne!!! urcite sa nam otocia, nic neboj casu je este dost...teda dufam 😀 😀 snad "zakotvia" v tej spravnej polohe..

miselka11
17. máj 2011

jasne, to mas pravdu, ja len musim o vsetkom do predu vela premyslat.. 🙂 ..a na vsetko chcem byt pripravena.. som raz taka.. 😉

katarina194
17. máj 2011

@zora256 No nas este nieje dole hlavickou dufam,ze nebudu problemy.Snad sa este otoci. 🙂

katarina194
17. máj 2011

@sisanka Ahoj myslím,že do Žiliny i keď neviem ako tam bude. Snáď dobre. Lebo pred 4 rokmi tam bola Jaroveho bratranca manželka a veľmi si nechválila. Že nie sú tam dobré ochotné sestry. A ty kam pôjdeš rodiť?

adusased
17. máj 2011

@katarina194 ahoj, zamotam sa trochu do debaty ak mozem 🙂 ja osobne by som chcela ist rodit doCA, ale rozmyslam aj nad ZA, teraz pred tyzdnom v ZA rodila kamaratka a vraj okrem jednej sestricky, ktora je tam znama firma je tam personal velmi ochotni 🙂 ja som teraz na predporodne cvicenia chodila do ZA a teda mala som cest s danou pani porodnou asistentkou a teda mozem potvrdit ze bola viac ako neprijemna ☹

katarina194
17. máj 2011

@adusased A aká je šanca u Teba a u mňa,že bude pri pôrode práve ona?Alebo tam je len jedna pôrodná asistentka? Už zostáva len vydržať ak tam pôjdeme?