icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

ada222
21. máj 2011

@zora256 Ahoj, mna ked prijmali do nemocnice tak som bola na 1cm alebo ako oni hovoria na prst otvorena a po tyzdni ked ma prepustali, tak povedal primar, ze je to menej, vraj na spicku prsta. Tak neviem... Mozno aj kazdy lekar ma inak velke/hrube prsty 🙂 Na poradnu idem teraz v stredu po mesiaci, tak neviem kolko ma mala vahu, ale mne vzdy povie kolko priblizne. Podla mna to lekari presne nemozu vediet, len podla nejakych tabuliek to asi hovoria, preto sa to moze lisit. Ved ako by to mohli odvazit??? Neviem ci mi tam dole babo tlaci, ale na poslednej poradni uz bolo dole hlavickou, tak sa snad uz neotoci. V poslednych dnoch sa mi tam riadne hybe. Ale aspon viem, ze je vporiadku 😉

zora256
21. máj 2011

@katarina194 Ahoj!
Tak teraz aj viac oddychujem,aj ja si myslím,že sú to poslíčkovia,lenže mne sa to zdá akési časté,keďže ich mám zo 3-4krát za deň,ale to asi aj preto,lebo sa na to sústredím,asi by som sa mala niečím zamestnať,lenže po ležiačky čím?Aj ja sa snažím myslieť pozitívne,lenže aj jedna známa pred 3-4týždňami bola otvorená a len na 1,5cm a porodila v 36tt min.týždeň.A tiež ležala,tak neviem. 😒 Tak len dúfam,že to aj náš vydrží aspoň do toho 36tt.A malájej mala 3100g a 47cm,čiže pekne,náš je ešte nato dosť malý ešte min. 1kg námj chýba,aby nebol v inkubátore.Ale tak snáď všetko bude ok,a možno si to aj rozmyslí a vydrží aj do termínu.Tak sa maj!

zora256
21. máj 2011

@janushkabb Ahoj!
My už o sexe len rozprávame,lebo ani jeden znás kvôli tomu,že som sa začala otvárať,nechce riskovať,ale pokiaľ nemáš žiadne ťažkosti,tak si to užite.A aj my sme si to už tak neužívali,lebo sme vstále tej istej polohe boli,keďže mužovi prekážalo moje brucho,tak odzadu,a na boku,takže to nie je také ako pred teu,tak my si počkáme až kým budeme po šestonedelí a po kontrole.
@januska712 Ahoj,tak ja chcem mať všetko nachystané,lebo možno náš malý príde ešte v júni,ak neprestane sa tlačíť dolu,tak snáď vyperiem budúci týždeň a potom začnem aj žehliť.Matrac im neprišiel,tak muž pôjde budúci týždeň poň,dúfam,že bude,aby sme aj to mali nachystané.Tak veľmi dúfam,že min. 3tt ešte vydrží malý v brušku a zatiaľ naberie to 1kg,a bola by som aj rada,to by sa mohli aj skôr tešiť z malého,len aby všetko dobre dopadlo,to je hlavné.Tak sa majte krásne! 😉

zora256
21. máj 2011

@ada222 Ahoj!
A to si v koľkom týždni bola,keď si bola v nemocke?A aj ty cítiš niekedy ako ťa malé tlačí dolu?Mňa občas aj bodá tam a pichá,ale len raz za čas.A brucho ťa nebolieva a kríže?Mňa aj zo 3-4krát za deň,mám aj magnézium 3xdenne aj ho beriem,tak dúfam,že to otváranie pozastaví,aspoň do 36-38tt,potom už môže ísť malý von,len predsa nak je dosť veľký nato aby nebolo treba ho do inkubátora dávať,a aby sme mohli po 4-5dňoch domov.Ja na kontrolu idem 30.5. do poradne,tak dúfam,že všetko bude ok.Tak sa majte krásne! 🙂

ada222
21. máj 2011

@zora256 Zacinala som prave 31 tt, potom ma po tyzdni pustili a o dalsi tyzden teda minuly piatok som bola na kontrole s tym ze sa to nezhorsuje, dokonca sa to zdalo byt lepsie. Ked ma prijmali do nemocnice tak mi hovorili, ze by bolo fajn aspon 2 tyzdne vydrzat este a na tej poslednej kontrole zas, ze este aspon 2 tyzdne a nakoniec mozno budeme aj prenasat 🙂
Ja ani necitim nejaky tlak ani pichanie, len ma pobolieva podbrusko ale to mam cele tehotenstvo. Teraz ked beriem to magnezium tak je to troska lepsie. A krize ma bolia uz teda dost, ani sediet nemozem, len lezat, lebo ich hned citim. Verim ze v stredu na poradni vsetko dobre dopadne. Ja este nemam nakupene veci, tak verim, ze este bude cas a nebude musiet vsetko narychlo manzel zhanat. papa

barca127
21. máj 2011

@janushkabb ahoj tak u nás sa sexu vôbec nevyhýbame ale už to teda nie je čo predtým 😒 , manžel má trošku strach tak si to neviem poriadne užiť a ja už tej chuti ani moc nemám, a ak áno tak ako na potvoru manžel nie je doma alebo ešte spí, kedže to býva skôr ráno po prebudení.Mno a ak nemáš žiadne problémy tak myslím že sa nemusíš báť 😵

katarina194
21. máj 2011

@zora256 Neboj sa len sa netrap aj Zuzana co je medzi nami juluvkami tak mala sa zacala otvarat a uz to ma v pohode a ona ma termin o dva dni skor nez ja. Dostala magnezium vysoke davky a lezala a pomohlo. Aj injekciu dostala aby sa pluca vyvynuli tak sa nemusis bat treba len mysliet pozitivne 🙂 Urcite vydrzi moje aj Tvoje len posledne dva mesiace su kriticke zato treba davat pozor a nedvihat tazke vela sa nenamahat. Viac oddychu. Urcite to bude dobre 🙂

januska712
21. máj 2011

@zora256
Ahoj moja... mno ja nemam žiadne problémy... ale moj drahý nechce... newiem mám taký pocit že ako keby už zabudol na všetko... mno čo uz snad to po porode prejde.... ja uwidim co mi powie na vylsedky co som bola na tej hematologii a aj an poradnia podla toho uwidim ci sa pobalim alebo este pockam :D:.d aj vy sa držkajte a neboj maicky tam este ostane vsak v brusku mu je dobre.:D:d

katren
21. máj 2011

@janushkabb
@januska712 kocky, uzivajte si sexu pokym mozete, my sme mali pri malej zakaz od augusta do konca sestonedelia (januara), ale to som mm asi v polke sestonedelia doslova znasilnila aku som mala chut....on si chudak ani neuzil, lebo sa bal, ze mi ublizi, no mne v tej chvili ani nevadilo, ze ma trosku silnejsie zasili 😅

zora256
22. máj 2011

@ada222 Ahoj!
Tak prenášať by som nechcela,ale aspoň do 38tt by som rada vydržala,už je aj mne lepšie,len mi je po ležiačky na vracanie a ani zohýnať sa nesmiem,lebo mi je zle,tak sedieť mi je najlepšie,mňa kríže obas len bolia a najviac keď si ľahnem a keď ma bolí podbruško,mňa podbruško bolelo od začiatku asi do 4.mesiaca,a teraz asi od 7.mesiaca,takže mňa nebolelo celé tehu.Známa rodila 14.5. v 36tt a malá jej mala 3100g a 47cm,takže mali šťastie mala pekné miery.Ale tak v 36tt sa my zdá skoro,a po 40tt zas pozde.Tak uvidíme ako nám Pán Boh nadelí.Tak sa držkajte! 😉

zora256
22. máj 2011

@katarina194 Ahoj!
Ďakujem,ale ja nič ťažkého nerobím,len sedím,varím,a raz-začas zájdem do dediny,proste to je otom,ako sa malý tlačí na krčok maternice,keď sa naťahuje,a preto treba ležať,lebo vtedy nie je dolu,ale na boku.Tak už sa ináč cítim dobre,lebo teraz malý spí a takto posediačky,mi je dobre,ale keď sa hýbe,tak si veľakrát musím ľahnúť.A aj ja beriem magnézium 3xdenne,a ona prečo dostala tú inekciu?Už aj porodila?Tá inekcia sa dáva,keď sa predčasne rodí.A ty sa ako máš?Tak sa majte krásne! 🙂

zora256
22. máj 2011

@januska712 Ahoj!
Ďakujem!Aj ja ho presviedčam,že mu je tam dobre v brušku aj keď má menej miesta,ale tu vonku až tak dobre nie je. 😀 A tak dúfam,že to presviedčanie zabralo a bude v kľude,ešte zo 4tt aspoň.Predsa ešte nie je dosť veľký.A ty sa ako máš?Tak sa majte krásne! 😉

miskadusko
22. máj 2011

@keena čítam, že máš KP, ja mám tiež a chcem sa spýtať či ti už doktor k tomu niečo hovoril, okrem toho že je ešte čas na otočenie, lebo mna ukludnoval, uvidíme za dva týždne ked pôjdem na kontrolu ale rodiť sa mi to takto nechce. tak som len chcela vedeť či sa v tomto prípade nespomína aj cisarsky alebo to "proste musíme vytlačiť" 😠 . lebo v tom prípade by som si išla dať spraviť cisarsky do iného mesta kde by mi to známy doktor spravil. teda ešte o tom nevie, ale dúfam... zatial ho nechcem kontaktovať počkám ešte dva týždne do dalšej poradne....

keena
22. máj 2011

@januska712 ahoj. dnes mame pekny den, tak asi pojdeme zas niekde von 🙂 akurat som dovarila obed, mm pozera tenis, tak som sa rozhodla, ze nachvilu skocim na MK.. vcera sme boli na ceresniach a celkom pekne sme zmokli 😀
@katarina194 jj, urcite sa nam otocia, pevne v to verim 🙂 dnes som konecne citila, ze ma moja stikutku, doteraz som to este nikdy nezaregistrovala.. ale to to bol ten pohyb, ako to mnohe baby opisuju... pravidelny, na jednom mieste a par minut.. tak som sa vytesovala.. a z toho som usudila, neviem sice ci dobre, ale ze sa trochu posunula a hlavicku ma trochu nizsie ako nam dr. povedala na poradni... mozno je teraz trochu priecne... no nic, mm musi na nu rozpravat "tam dole" 😀
@mirkadusko jj, 16.5. som mala poradnu, a bola KP, pricom 3 tyzdne dozadu uz bola pekne dole hlavkou, ale ja veriiim, ze sa nam otoci.. Dr. mi k tomu nic nepovedala, tak dufam, ze na otocenie je este cas, lebo nechcem rodit ani cisarskym a urcite nie ani "prosto vytlacit" a vraj u prvorodiciek sa to ani nerobi, to nastava ten cisarsky. 3.6. mam dalsiu poradnu, tak urcite spravime aj sono a uvidime ako dalej. 🙂

januska712
22. máj 2011

@zora256
Ahoj ... nemaš začo... ja sa mam celkom dobre.... mala ma dnes zobudila o 4 ráno a bola som hore az do 7 takze som sa ani nevyspala... mno ale teraz na obed si aspon an chvilku lahnem... a oddychnem si...neboj sa vydrži tam .... mozno aj dlhsie... :D:d

januska712
22. máj 2011

@katren
mno tak to ti teda nezawidim ..a el vidis potom si si uzila... ja newiem kedy si aj uzijem tiez mozno az po porode ked ho znasilnim:D:d. lebo on sa akosi voebc nechyta...(

januska712
22. máj 2011

@keena
Ahoj aj som ešte len teraz vstala... lebo som celu noc nespala co ma mala zobudila o 4 a zaspala som až o siedmeja teraz som vstala kukam sa že som sama doma ... drahy isiel na wodne dielo grilowat.. wolal mia by som dosla za nimi ale nejdme radsej budem doma necitim sa dobre....

zora256
22. máj 2011

@januska712 Ahoj!
Tak to teplo ani mne nerobí dobre,tak len vnútri v chládku,oddychujem,tak si aj ty oddýchni.Tak pekný výkend! 😉

januska712
22. máj 2011

@zora256
Ahoj dakujem presne ja tiež nemusim to slnko... sice vcera som mala taky plan ze sa pojdme opalowat ale nakoneic som nešla lebo uz nesvietilo slnko:D:d a dnes sa necitim an to aby som tam išla..:D

katarina194
22. máj 2011

@keena Vsak uvidime nabuduce na poradni by to uz mohlo aj byt alebo aj neskor vsak uvidime. Smiem otazku kedy ides na poradnu a ako casto?Ked na nete pisu ze by som mala kazde 3 tyzdne a ja chodim kazdych 4-5 tyzdnov mi vravela ze to nieje pravda co pisu. A mam ist az 9 juna.

mirkaradko
22. máj 2011

baby prosim vas ako kopu vase miminka? citite klasicke kopanece alebo natrasanie alebo...?a su silne ci slabe...???ja uz fakt neviem, ked poviem dr. ze mam pocit ze malo kope tak mi povie ze asi kope v noci a ja cez noc spim ako babo a mala so mnou.

katkatt
22. máj 2011

@katarina194 aj v knizke je napisane kazde 3 tyzdne a tiez chodim tak kazdych 4-5 😒

katkatt
22. máj 2011

@mirkaradko nase babo v poslednej dobe uz ani moc nekope, skor sa tak prevaluje 😉 asi mu uz je tesno ...citim ako presuva jednotlive casti tela a obcas vidno aj nejake vycnelky na bruchu, pripadne nejaka cast brucha trochu nadskoci, ked lezim a porozujem 🙂 tie pohyby aj mna matu ...posledne tyzdne si to treba sledovat, ale ja som teda fakt nevedela odhadnut, kedy je to dost a kedy nie a ratat s hodinkami v ruke 😒 a aj na vysetreni, ked bolo treba povedat, kedy bol pohyb sa ani za svet nepohlo (prve babo myslim teraz)

gadget.tt
22. máj 2011

@mirkaradko tak moje babulo sa viacmenej mrvi, uz to nie su kopance ako predtym, ale skor ako keby roztlacalo brucho z vnutra, brusko sa iba nadvihuje, uz nema vela miesta, ale zase je to vidiet na brusku, ze sa hybe... neboj sa aj tvoje mimi sa urcite hybe, len mozno menej ako si bola zvyknuta a mozno preto sa ti zda, ze sa malo hybe...

gadget.tt
22. máj 2011

kocky ja chodim na poradnu kazde 3 tyzdne, presne a od dalsej poradne 25.5. by som mala chodit kazde 2 tyzdne, asi to ma kazdy dr.inak, i ked je to cudne...mne aj ultrazvuk robi zakazdym a aj kontroluje zospodu... ako to tak sledujem, tak kazdy dr. ma asi ine zvyky ...

katarina194
22. máj 2011

@katkatt Myslela som ze len moj lekar ma vela a ze len ja tak chodim.

barca127
22. máj 2011

@katkatt
@gadget.tt ahojte aj u mna sú tie pohyby ako u Vás, ani moc nekope len sa tam prevaluje a natahuje ale je to super pocit ked sa hybe by som dokazala ju sledovat aj hodiny 🙂)
ja chodim na kontroly stale kazde styri tyzdne fakt je to asi len o lekarovi,lebo mne napriklad stale robi len ultrazvuk a zo spodu ma za cele tehu vyysetril len raz ked som mala bolesti v brusku, ale to mi naozaj vobec nechyba to lezenie na kozu 🙂)
@januska712 inac aj ja som dnes bola hore uz o stvrtej rano musela som ist na zachod a potom nie a nie zaspat a ani poobede sa mi to nepodarilo, uz mi ten spanok naozaj chyba ako rada by som sa vyspala aspon jednu celu noc bez budenia

januska712
22. máj 2011

Ahojte kočky... tak aj idme na poradnu az 31.5. tak uwidim čo mi powie doktorka to idem po troch týždnoch... a moja mala sa stale hybe .... sice tiež už menej kope ale stale sa prvaluje asi ma tiež menej miesta.... ale tak aspon wiem že je v poriadku:D.

januska712
22. máj 2011

@barca127
ahoj ... mno ja som si uz zvykla lebo aj sa pravidelne budim okolo druhej a potom okolo tej 4-... mno a dnes sa stal akysi zazrak že som vydržalala do tej 4... mno a potom som az rano zaspala a spala som do dvanastej... ale tiež by som si konecne pospala celu noc bez budenia... ale to bude asi az po porode... ked ja musim ešte v noci aj jest lebo by som uz vobec nezaspala:D:

barca127
22. máj 2011

@januska712 mno ja sa tiez kazdu noc budim jeden aj dvakrat na zachod ale vacsinou este zaberem....tak teraz ked sa este mozeme vyspat tak nam to nejde ....obavam sa ze poporode to nebude o nic lepsie kedze mala sa bude urcite budit zo zaciatku take kazde tri hodinky na papanie to si teda este na vyydatny spanok pekne pockame 🙂)