Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@dooscoby ahoj! držím palce, hlavne sa veľmi nestresuj, určite to bude v poriadku a nebude na škodu, keď už budeš pod dohľadom...ja idem na prietoky budúci týždeň, v 36. tt....ale lekár nespomínal, že by ma tam posielal z konkrétnych dôvodov, mne to pripadalo, že bežne posielajú v 36. na prietoky.....určite sa zajtra ozvi, keď budeš vedieť viac....ale kľudne sa môže stať, že len jednoducho zle odhadli týždne, vraj sa to stáva bežne, ak nemáš ovuláciu presne v strede cyklu, ale neskôr.....mna napríklad lekár aj v 20. aj v 30. týždni písal do knižky, že malá je podľa UZV skoro o týždeň väčšia, a napriek tomu mi môj gynekológ nemenil termín pôrodu, mám stále len ten jeden podľa menštruácie.....takže z tých termínov a týždňov som tiež jeleň.....🙂 budem na Teba myslieť zajtra!
@januska712 aj ja už chcem mať doma kočík!!!!!! ☹ objednávala som ho z Nemecka cez eBay, minulý pondelok som už aj previedla peniaze a zatiaľ sa ani len neozvali...a to ešte vraj potrvá aj 6 týždňov, takže sa môže stať, že budeme kočíkovať až neskôr, aj keď je leto..... ☹ možno si budem musieť dovtedy nejaký požičať od známych....no hlavne dúfam,že tie peniaze prejdú a že to nebude nejaký podfuk, no ale nemalo by sa to stať, vraj sú to veľmi sledované stránky, aj predajcovia.....tak držte palce! 😀
@januska712 mno tak na pranie veciciek sa uz aj ja tesim len musim pockat kym mi urobia policky do skryne aby som to mala kde poukladat.Treba mi to potriedit a pozriet co este nam treba z veciciek dokupit lebo ostatne uz mam nachystane.tak drzim palce aby bolo v poradni vsetko ok my ideme o tyzden v pondelok
@renca31 nie nie ja ta za debila nepokladam 😀 ale na mna ludia pozeraju casto tak isto, poznam ten pocit. akoze: "no prosim ta, v dnesnej dobe, take stracanie casu plienkami! neni nad to to hodit do kosa a pod..." im vysvetlujem, ze mi to nepride ako vela casu raz za 2-3 dni vysypat plienky do automatickej pracky, vyvesit na balkon, potom za den zvesit, poskladat a dat do skrinky. ja to nikomu neberiem, ale ludia by si mali uvedomit, ze nie vsetky "vydobytky" dnesnej civilizacie su v skutocnosti pre nas aj lepsie...
@keena Ahoj no potom mi prosim napis.A smiem otazku ako to mas s chodenim ked behas pol hodinu nepuchnu Ti chodidla a nebolia Ta? A co caste chodenie na wc?
@renca31
ahoj no my sme objednali kočik na začiatku aprila... a este ho tu tiez nemame tak uwidime my sme ho objednali z anglicka... tak uwidime... ale teiz yb sme ho chceli mat uz doma... my sme dali zatial len zalohu v obchode:D: takale hdma to nebudes mat ziadny pdfuk drzim palce...a ako sa inak mas???
@barca127
mno potom ti dam vediet ako doapdla poradna... idme aj maminu kuknut tak zajtra budem mat celkom dobry den ale je nehorazne teplo... ja ich idme prat od stredy už to chcem mať za sebou aby som sa potom nenahanala....
@januska712 mno aj u nas hrozne teplo ale dnes som bola von len doobeda v obchode to bolo este prijemne potom som sa uz von nedostala...inac aj ja mam veci radsej dopredu nachystane ved clovek nikdy nevie co sa stane
@gabika84 a nech si každý robí čo chce, len by mohli prijať aj iné, možno menej známe veci a nepozerať na človeka ako z roku dva-tri..... 🙂 ja som sa k tomu inak tiež najprv postavila asi tak, že určite nie!!! ale na skúšku som si objednala nejaké kapsové plienky tu z bazáru a boli také nádherné, že som sa do nich zaľúbila....a potom keď si človek začne čítať všetky pre a proti, tak si myslím, že za pokus to stojí....tak nech sa nám to vydarí, dúfam, že to nevzdám! 🙂
@januska712 no teraz je to už celkom dobré, doma sa to dá vydržať. Kým som chodila do roboty, tak už to bolo ku koncu trocha únavné, ale doma sa to dá vydržať, ak sa nevyspím v noci, tak dospávam cez deň, a keď sa cez deň unavím, tak si môžem hocikedy odpočinúť.... 🙂 ja beriem pravidelne 2*denne magne B6, lebo som mala okolo 27. týždňa také divné bolesti, som sa bála, aby to nebol predčasný pôrod, tak mi to lekár odporučil a odvtedy je to dobré.....a ešte beriem aj Calcium, lebo mávam také svalové kŕče v nohách a v rukách, že niekedy sa ani obuť neviem, ešte aj prsty na nohách dostanú kŕč..... 😀 ale nesťažujem sa.....a ty? ako to zvládaš?
Ženušky, neviete náhodou dokedy mám brať magnesium a odkedy zacat pit ostruzinu malininovu tak, aby som si neposkodila??? 😉 😉 😉
@barca127
ahoj... mno j som tiež včera nikde nebola.. dnes som bola an tej poradni tak vsetko je v poriadkua tiez sa ma pytala doktorka ci uz som nachystana do porodnice:D:d. a ja že nie že mam ešte času a času sa len smiala.:D:D a mne sa v takomto teple ani nci nechce stale by som len spala:D:
@renca31 ahoj... tak ja som akurat dosla z poradne zatial je vsetko v poriadku... tiež sa ma pytalal či uziwam magnesium a ci ich este vlasten mam ... a ja že nie ja ich neužiwam tak mi vynadala.. a ja že vsak ma nic neboli... ja sa mam zatial dobre.. ale v poslednom case sa vobec nemozem dobre vyspat... a ja cez dne aj ked som unawena tak si nemozem pospat lebo zasa v noci nemozem tak sa musim prmeoct a vydrzat do vecera....
@januska712 ahoj tak to som rada ze je vsetko ako ma byt o tej taske do porodnice zacinanam uz normalne uvazovat ze ju zbalim a bude pokoj len mi to pride ze je na tpo cas inokedy zas rozmyslam nad tym ze co ak...inac dnes bola hrozna noc ja osm teraz len vstala lebo som sa zobudila v noci o pol tretej a uz som nemohla zaspat tak do siestej som buntosila aj telku pozerala a o siestej som to skusila ze ci nezaberem tak aspon do teraz som pospala aj ked o osmej opat vecko ma cakalo 🙂) ale citim sa celkom vybubana tak som zvedava dokedy mi to vydrzi teda
ahojte, potrebovala by som surne poradit, pisem uz do 3 diskusie/poradne, ci sa niekto neozve, ci nema niekto skusenost s takym niecim..
Chcela by som sa poradit ohladom toho, ze 5.6. mi konci RD, 9.9. nastupujem na MD, medzi RD a dalsou MD mam 3 dni medzeru, bolo mi poradene, ze mi lekarka moze dat skor nastup na MD o tych par dni. Tak som sa jej na to dnes pytala a vravela, ze nemoze, ze by musela posuvat termin porodu skor a pod., ze sa mam spytat na urade prace, co s tym. Tam mi vraveli, ze to cez zamestnavatela riesit, len neviem, ci cez PN alebo neplatene volno (dovolenku som si vycerpala pred nastupom na MD). Platim si DNP, 270 dni platenia uplynie az 27.6. Keby som sa nechala vypisat na PN alebo neplat. volno, nemoze to ovplyvnit vysku MD z DNP? A tie tri dni na PN by sa zaratavali do obdobia DNP alebo nie? Alebo je tu este nejaka ina moznost? Dakujem za odpovede.
@smska1979 máš rozdiel nie tri dni ale tri mesiace a tam by som to riešila asi pnkou, príp. sa zaevidovala na úrad práce ak nechceš nastúpiť do práce. na tvojom mieste teraz do toho nepletiem dnp, lebo ho nemôžeš využiť až do toho 27.6
pardon, v rychlosti bol preklep, 9.6. je nastup na MD
Ahojte..sledujem vaše diskusie už dlhšie, kedže máme spoločný termín :DDD som sa tu dočítala veľa zaujímavých vecí ale nikdy som neprispela....lenže teraz ma začína chytať panika tak sa potrebujem asi aspon vypísať 🙂)) nehovorím o tom že začínam stresovať že ešte nemám veľa vecí pripraveo ných ale ešte ma dorazila práve jedna vec....išla som si ožehliť nohavice kt. som mala pred 2 týždnami na seba a kedže sú bledej farby ma úúúplne zaskočilo ked som zbadala, že sú v rozkroku zakrvavenéé..nie veľký flak ale skôr niekolko malých..:((( úplne som z toho vedla lebo som si nič nevšimla vtedy..ani na wcku ale nohavičkách ani bolesť alebo niečo podobné a ani odvtedy sa nič podobné nezopakovalo..zajtra idem na poradnu som v 33 tt...a chytá ma panika čo tam zistím...od zač. tehu som PN a zajtra ma má Dr. vypísať na MD už som sa nevedela dočkať toho dna ked som doteraz musela sedieť doma a dodržiavať vychádzy :(( a teraz mam strach že čo bude a že nakoniec skončím v nemocnici...mám strach...:((
@smska1979 tak pnku, príp. očrku, alebo neplatené voľno
Dakujem Martina, nevies, neovplyvni to nijako vysku MD z DNP, ked si vyberiem 3 dni PN? bojim sa, ci si do toho nepobabrem, aby som neprisla o vyssiu matersku.
@smska1979 počítajú ti ho z vymeriavacieho základu ktorý si udala v prihláške, nie z pnky
Dakujem baby, co ste sa mi vyjadrili k EPI 🙂
@katarina194 jasne, urcite napisem.. ved aj ty napis po poradni. no musim zaklopat chodidla mi nepuchnu ani ma zatial nebolia... skor sa citim unavena ked nieco vyvaram v kuchyni..resp. ked sa tam dlhsie zdrzujem.. to je take dost unavujuce :( no a wc ani nehovor... hlavne ma to vytaca v noci, resp. nad ranom a hlavne to, ze uz potom nemozem zaspat.. cez den mi to az tak nevadi
@lubkasungirl ja planujem brat magnezium do cca 36tt a ostruzinu uz niektore baby v mojom tyzdni uz tiez piju... ale na to sa skus opytat pre blizsie info v lekarni.. tiez to mam v plane 🙂
@smska1979 ahoj,poradim ti klikni si http://www.socpoist.sk/ a na pravej strane mas cisla,zvol si nemocenske a materske davky to je c.0906 171 969 zavolaj si a poinformuj sa.Su velmi ochotni,nie ako na pobockach soc.poistovne.aj ti povedia blizssie o tvojom DNP a co robit v tvojom pripade.Mne poradili super.Dokonca som si vedela dopredu vypocitat vysku PN aj materskej.
@barca127
aj ja som rada že je všetko v poriadku... akurat mi dala užiwat magnesium ... a aj men sa to zda že to je skoro ale už ked mi to aj ona powedala že uz by som mala byť tak sa radšej uz pobalim dnes som už zacala s pranim prala som všetky plienky čo mam ... lebo zajtra pojdem kuknut maminu kedze bola dnes v robote... a tato noc bola aj pre mna zabijakom lebo uz o tretej bola malicka hladna a ja som nemohla nic jest pretože som musela ist nalačno k doktorke lebo mi brala krv a ešte aj tie stery... mno tak som malička trpila do desiatej kym som nedošla dmov...

@alexksa ahoj! mne v zdravotníckych potrebách poradila lekárnička pôrodnícke vložky Samu Classic, balenie obsahuje 20 ks, tak som zobrala 2 balenia. Ak si zájdeš do zdravotníckych potrieb, všetko Ti povie, čo mamičky nosievajú do pôrodnice. Mne dala aj tie podložky pod chorých, lieh na ošetrenie pupka, tie štvorčekové tampóny, jednorázové sieťkované nohavičky,kúpila som tam aj detský teplomer, odsávačku hlienov napojiteľnú na vysávač, dokonca aj peknú podprsenku na kojenie v dobrej cene.....a ešte mi odporučila aj také jednorázové papierové obrúsky na WC sedátko, čo sa mi teda určite v nemocnici zíde.....